Topic - divort, casatorie, partaj
Raspunsuri - Pagina 6
![](images/user_woman.png)
LaLa_20 spune:
Mai am si eu o intrebare,procesul de divort e public,sau doar noi,avocatii si martorii?!
Cea mai optimista mamica!
Laura de
Bianca Mihaela(15.12.2007)
Povestea nasteriiPrintesa mea
Bibi se face mare!
VIDEO
In viata toti oamenii sunt trecatori,dar nu toti trecatorii sunt oameni!!!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/marius/marius.jpg)
marius spune:
Citat: |
citat din mesajul lui LaLa_20 Imi cer scuze am am scris asa imprastiate mesajele,dar le-am scris repede. Deci fetita are 10 luni,ce pot face ca sa o pastrez?Nu am unde sa plec,iar daca redschid procesul de divort,el e in stare sa ma dea afara din casa fara copil,si m-a amenintat ca ma omoara daca ii iau copilul.Ce pot face sa fie cel mai bine pt copil?In cazul in care reusesc sa ajung la divort si mi se incredinteaza mie copilul(doamne ajuta) pot face ceva sa nu aiba dreptul la vizite?Il consider capabil de multe si ma tem pt copil. Pana la ce punct al divortului pot merge fara avocat? Multumesc anticipat pt orice raspuns! Cea mai optimista mamica! Laura ![]() ![]() Povestea nasterii ![]() Bibi se face mare! VIDEO In viata toti oamenii sunt trecatori,dar nu toti trecatorii sunt oameni!!! |
Exista varianta interdictiei la apropierea de domiciliul victimei sau chiar a interdictiei de a reveni la locuinta familiei pe o perioada determinata. Pentru asta insa, trebuie sa se pronunte o hotarare judecatoreasca, actiunea se pune in miscare la plangerea prealabila, iar procesul poate dura destul de mult. Este nevoie de probe clare, certificate medico-legale, martori, plangeri la politie/parchet. Infractiunea trebuie savarsita prin acte de cruzime, care prezinta pericol social etc. Iar e discutabila ideea de "locuinta familiei" - aici e foarte dificil de sustinut un asemenea lucru, dat fiind ca se ciocneste de prevederi constitutionale care vorbesc despre proprietate si drepturile ce deriva de aici.
In cazul concret - nu stiu ce sfat sa dau, lucrurile sunt destul de complicate - mama nu are unde pleca si nici sursa de venit. Cred ca reluarea procedurii de divort ar trebui dublata de gasirea unor solutii personale (slujba, in primul rand) sau macar un centru pentru mame abuzate, unde sa poata sta pana isi gaseste de lucru. Instanta va tine cont cu siguranta de eforturile ei de a lua viata sa si a copilului in propriile maini, si atunci sansa de a pierde copilul este spre nula. Daca casa este bun comun (sau exista si alte bunuri), in urma partajului va mai primi o gura de oxigen pana se linisteste.
Nu, nu sunt admise probe audio in instanta.
Pagina familiei / Mai multe...
www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank">Video
Pagina legislativa
LaLa_20 spune:
Multumesc multt de raspuns Marius,Din pacate apartamentul este al lui,luat inainte de casatorie,deci nu e bun comun.
Si cu interdictia asta de a se apropia cum e limitata?Pai omul asta m-a amenintat cu moarte,m-a batut in moduri foarte brutale si chiar mi-e frica sa se apropie de mine,cu atat mai mult de copil...pt ca e in stare de multe lucruri inimaginabile
Iar cu programu de vizita cum e?Il primeste pur si simplu sau trebuie sa-l ceara in instanta?Cat de des/rar ar avea voie sa-si vada copilul?
Cea mai optimista mamica!
Laura de
Bianca Mihaela(15.12.2007)
Povestea nasteriiPrintesa mea
Bibi se face mare!
VIDEO
In viata toti oamenii sunt trecatori,dar nu toti trecatorii sunt oameni!!!
gabiarama spune:
Buna,Marius !
Indraznesc sa te deranjez si eu cu o intrebare din partea unei prietene,
Acum 4 ani a trecut printr-un divort ,la ultimul apel s-a hotarit si partajul si tot ce tine de copil.Numai ca ea a ramas in continuare impreuna cu cel de care divortase .Nu s-a mai dus la tribunal si nici acasa nu a primit "personal" vreun ACT in care sa se specifice ca e divortata.Acum isi pune tot felul de intrebari :mai e sau nu valabil divortul? Unde s-ar putea duce sa se intereseze mai exact ?
Multumesc mult .
marius spune:
Ce inseamna "ultimul apel"?
Trebuie mers la instanta si ceruta incheierea. Daca este pronuntat divortul, EVIDENT ca e valabil!!!!
Pagina familiei / Mai multe...
www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank">Video
Pagina legislativa
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/erer/erer.jpg)
erer spune:
Buna dimineata, Marius!
Scuze ca intreb aici, dar nu stiu unde. Ieri am initiat un topic nou cu numele 'Schimbare nume copil' si m-ai indrumat catre o alta pagina de internet. Din pacate nu m-am descurcat si nu am gasit unde trebuie sa caut pentru a avea un raspuns la topicul meu. Poti sa ma mai ajuti o data? Multumesc si un weekend placut!
Sandy23 spune:
Prietena mea cea mai buna vrea sa divorteze. A mers la un avocat, a facut cererea si tot avocatul a depus dosarul la judecatorie. Cat dureaza pana se inregistreaza dosarul si se decide data primului termen?
Si inca o problema. In dosar a atasat o copie a certificatului de casatorie, originalul fiind la sot si acesta refuzand sa il dea. O sa-i respinga dosarul sau pote fi acceptat si asa?
Va multumesc in numele ei.
marius spune:
citat din mesajul lui erer Buna dimineata, Marius! Scuze ca intreb aici, dar nu stiu unde. Ieri am initiat un topic nou cu numele 'Schimbare nume copil' si m-ai indrumat catre o alta pagina de internet. Din pacate nu m-am descurcat si nu am gasit unde trebuie sa caut pentru a avea un raspuns la topicul meu. Poti sa ma mai ajuti o data? Multumesc si un weekend placut! RR |
citat din mesajul lui erer Buna seara, Am o intrebare: in urma unei relatii a rezultat un copil, parintii nefiind vreodata casatoriti. In momentul nasterii au hotarat ca acest copil sa poarte numele de familie al tatalui. Mama doreste sa inainteze procesul de incredintare a minorului si din anumite motive copilul sa poarte numele ei de familie, ea nefiind casatorita. Copilul e acum destul de mare si intreaba de ce poarta alt nume decat mama etc. cam astea sunt motivele. Stiti cumva este posibila aceasta schimbare? Multumesc! |
Da, cu acordul tatalui.
Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
marius spune:
citat din mesajul lui Sandy23 Prietena mea cea mai buna vrea sa divorteze. A mers la un avocat, a facut cererea si tot avocatul a depus dosarul la judecatorie. Cat dureaza pana se inregistreaza dosarul si se decide data primului termen? Si inca o problema. In dosar a atasat o copie a certificatului de casatorie, originalul fiind la sot si acesta refuzand sa il dea. O sa-i respinga dosarul sau pote fi acceptat si asa? Va multumesc in numele ei. |
Dosarul se inregistreaza la momentul depunerii (asta-i sensul). Primul termen se fixeaza dupa aproximativ 4 saptamani. Instanta va cere sotului depunerea certificatului, nu e motiv de respingere (probabil ca avocatul a aratat in cerere imprejurarea lipsei certificatului.)
Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa