Topic - divort, casatorie, partaj

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kriss79 spune:

Citat:
citat din mesajul lui puskin

Multumesc Kriss79. Nu avem copii si suntem casatoriti de mai mult de 1 an.
Imi spusese cineva care lucreaza ca grefier intr-o judecatorie ca se poate trimite cererea de divort cu acordul partilor si prin posta, cu copii ale actelor necesare. Banuiesc ca informatia nu este corecta...

nu, la div.nu este posibil asa ceva.este o actiune personala si se depune doar personal sau prin mandatar(procura speciala)

Cristina, mamica de Alessia Stefana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mussica spune:

Citat:
citat din mesajul lui LilianaR

Mussica, nu mai e asa simplu, nu inteleg cum si de ce s-a judecat divortul daca judele te-a vazut insarcinata asa de inaintate... e o
tampenie!
In plus, parintele la care va ramane copilul va avea nevoie de unul din doua lucruri: ori sa ceara toata viata acordul celuilalt, ori sa ceara in alt dosar incredintarea minorului.
Alta distractie!!
Sigur, nu stiu nici ce s-a intamplat exact, daca s-a disjuns partajul si s-a pronuntat pe divort deja prin sentinta... e greu.
De asta depinde si partea cu partajul.

Despre schimbarea numelui pe acle administrativa: nu numai procedura, dar si efectele sunt diferite; astfel, dupa casatorie, cand iei numele celuilalt sot, e ca si cum acesta iti da numele lui, imprumut.
La desfacerea casatoriei, ai sansa sa-ti reiei numele dinainte daca nu mai vrei sa-l auzi pe astalalt.
IN cazul in care se schimba numele pe cale administrativa insa, numele nou devine numele tau, nu mai e de imprumut, e al tau si basta! La divort nu mai poti reveni la numele tau, il mai poti schimba numai pe acle administrativa!
Sunt curioasa insa: de ce vrei numele sotului acum? Ati intalnit greutati, ceva?

11+

Buna Liliana,
iti multumesc pentru raspuns. o sa incep prin a iti raspunde la ultima intrebare, si anume de ce vreau numele sotului dupa divort.
primul motiv este ca la momentul divortului (17 decembrie 2009) sunt angrenata in preluarea unui apartament prin ANL (ale carui proceduri sunt nesfarsite..si totusi par pe final - se semneaza diferita acte aditionale, etc etc). Eu sunt singura cu bebe si disponibilitatea de miscare este foarte scazuta. Ar fi insemnat sa trebuiasca sa-mis chimb buletin si mplicit toate actele lu' peste de care m-am lovit in ultimele lui - contractul pt apart, contractul de ipoteca a banca si multe alte hartoage.
Al doilea este mai mult o chestie asa...daca bebe are numele lui, nu as vrea ca mai tarziu, la scoala ca Mihai sa aiba alt nume de familie decat al meu.
p.s. Noi cand l-am declarat pe 18 decembrie cand s-a nascut iti dai seama ca nu aveam nici hotararea de divort, dar nici certif de casatorie, ca deah..nu mai era valabil...asa ca nu am mai povestit nimanui nimic sa nu ne ingreunam situatia si l-am declarat cu un certficat de casatorie legalizat de mine mai demult si bebe are numele lui de familie. Ma rog..si al meu.

In ceea ce priveste dosarele, asa este, dupa divortul pronuntat pe 17 dec (cu o zi inainde de nasterea lui bebe) , dosarul de partaj a fost disjuns (am ajuns si sa inteleg si chineza asta de limba avocateasca ) Acum pe 20 mai am sper eu ultimul termen in partaj.
in ceea ce priveste taxa de timbru, am depus un dosar de ajutor social - ca nu aveam de unde sa scot banii aia avan in vedere ca minunatul meu fost sot m-a lasat cu copil si datorii de peste 35.000 de euro pe care numai eu stiu cum le platesc.
Si am avut noroc si judecatoarea mi-a anulat taxa.

de aceea sper ca acum pe 20 mai sa fie ultima intrevedere.

Mai am o intrebare daca face obiectul discutiei forumului, ca nu ma pricep.
Eu am un contract de construire (pt apart asta anl in care m-am mutat) , receptia inca nu s-a facut si desigur contractele de ipoteca si imprumut de la banci. Toate sunt pe numele lui. Dupa pronuntarea partajului, ce trebuie sa fac astfel incat apart sa fie pe numele meu? trebuie sa ma duc pe la toate institutiile implicate cu hotararea si sa schimbam contractele? sa nu razi de mine dar sunt total pe dinafara...

felicitari pt semnatura, am vazut ca ai bebe pe drum. Sa fie intr-un ceas bun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nerantula spune:

Nu stiu daca aici e locul intrebarii, dar altceva mai potrivit nu mi s-a parut: un tata are un copil dintr-o casnicie anterioara si 2 copii in casnicia actuala. Ce procent maxim din salariu este obligat sa ii plateasca primului copil mentionat ca pensie alimentara?

Mami fericita de steluta Gruia (16.09.2008) si neghinita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puskin spune:

Citat:
citat din mesajul lui kriss79
nu, la div.nu este posibil asa ceva.este o actiune personala si se depune doar personal sau prin mandatar(procura speciala)

Multumesc Kriss .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LilianaR spune:

Mussica, din pacate nu imi amintesc mesajul tau initial unde ma intrebai de nume, eu cred ca acolo raspundeam altcuiva; nu stiu daca ti-ai pastrat numele in urma divortului etc., habar nu am situatia.
Despre nume, se poate, dificil dar se poate schimba, dar repet: nu stiu detalii.
Actele nu trebuia schimbate, ca doar la casatorie nu ai schimbat si certificatul de nastere, actul de cumparare masina sau ce mai aveai pe numele vechi... se schimba numai buletinul si atat, in rest ai nevoie de hotarari definitive si irevocabile sa dovedesti ca esti aceeasi persoana.
Contractul nu iti pot spune cum se schimba pentru ca nu stiu ce clauze are, daca erai si tu trecuta etc.
Dar cel mai important e sa vorbesti la banca sa vezi daca te mai incadrezi singura la credit, sa schimbi contractele care stau la baza contractului de ipoteca, apoi pe cel de ipoteca... astea nu au legatura cu numele, ci cu schimbarea titularului proprietatii... e de umblat.
Oricum, vestea proasta e ca daca ai obtinut reducerea de la instanta o sa ai de platit mai mult la carte funciara...

Nerantula, maximul e de 1/2 pentru 3 sau mai multi copii; unele instante impart inegal, eu nu vad temei pentru asta, deci intr-o impartire egala ar fi maxim 1/6.
Oricum, nu se calculeaza din salariu, ci din veiturile constante, cu caracter permanent; asta oinseamna si venituri din chirii, profesii liberale si ce alte venituri constante mai are omul.
Repet: acesta e un maxim legal si nu e musai sa se acorde maximul, depinde si de nevoile celor 2.

21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nerantula spune:

Multumesc, Liliana!

Mami fericita de steluta Gruia (16.09.2008) si neghinita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simiona23 spune:

buna ziua! as avea niste intrebari legate de divort! nu sunt divortata dar cred ca va urma! am o nelamurire in schimb! daca sotul lucreaza la firma x si si-a facut el o firma y ca sa ajute firma x sa iasa din datorii (se comanda marfa pe firma y se factura cu firmax etc) si a strans datorii de peste 200 mil, in caz de divort am vreo obligatie fata de firma? precizez ca eu una nu am nici in clin nici in maneca cu niciuna din firme! multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kriss79 spune:

simiona, doar daca esti administrator in acea firma.
Insa, daca nu div.si pt firma Y, sa zicem ca se cere executare silita pt.datorii, si sotul tau este administrator, atunci executarea poate sa se indrepte si impotriva bunurilor voastre comune.

Cristina, mamica de Alessia Stefana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LilianaR spune:

Raspunderea administratorului e una personala si nimeni, absolut nimeni nu raspunde pentru debitele/fa[tele altuia in afara prevederilor legale si angajamentelor asumate.
Nu scrie nicaieri ca pentru faptele personale se raspunde cu bunurile comune ba din contra... creditorii executa intai bunurile personale ale sotului si apoi solicita impartirea bunurilor comune in instanta... dupa asta executa bunurile sotului asa cum rezulta ele din partaj!

Asta cu societatile insa e o chestiune cu du-te/vino in practica. Teoretic, partile sociale sunt comune daca nu se dovedeste altfel... si de aici jdemii de interpretari.
Asa ca depinde ce anume veti cere exact in instanta. Ambii.

22+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simiona23 spune:

deci sa vedem daca am inteles, daca nu sunt administrator n-am nici o treaba, iar daca divortez si firma care e pe numele lui merge bine si face profit eu pot beneficia la partaj de ceva? merci

Mergi la inceput