Topic - divort, casatorie, partaj

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LilianaR spune:

Pai una e administrator si alta e asociat.
Raspunde administratorul pentru faptele lui cu bunurile lui.

Ca sotie, la divort va impartiti bunurile dupa cum ati contribuit. Partile sociale sunt bunuri comune discutabile, unii spun ca da, altii ca ba. Multi juzi le impart. Deci da, ati putea primi din ele. Si cu ele si raspunderea asociatului.


23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

Buna ziua,

O colega de-a mea de birou a primit acum cateva zile citatia pentru divort. Trebuie sa depuna intampinare si ar vrea sa faca acest prim pas fara un avocat. Ce acte trebuiesc depuse?

Multumesc,
EM

Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.


----------------
Editez pt ca m-am mai informat pe google si am vazut ca intampinarea e o simpla "cerere", dar modelul gasit de mine nu corespunde cu situatia de fata pentru ca in el se cere judecatorului respingerea actiunii intentate de reclamant.
Colega mea este de acord cu divortul (desi este vina lui pentru ca si-a gasit o alta "mare iubire" au stabilit de comun acord sa divorteze din "culpa comuna") si este de acord sa primeasca pensie alimentara pentru copilul lor de la viitorul fost sot.
Va rog, un exemplu de formular de intampinare, daca e nevoie sa fie depusa.
Multumesc,
EM

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kriss79 spune:

Emilia, daca este de acord cu div NU se depune intampinare, de aceea nu ai gasit model..Intampinarea este un "raspuns" la cererea de chemare in judecata, prin care sunt prezentate eventualele exceptii, raspunsuri la capetele de cerere ale reclam,dovezile cu care se apara paratul.Deci, atata timp cat ea nu se opune div.nu este necesara. Treb. sa se prezinte personal la termen. Daca este de acord poate sa mearga si fara avocat.Se va stabili cuantumul pensiei alimentare care poate fi max.1/4 din venitul tatalui(asta daca are numai 1 copil). Se va face si ancheta sociala la dom.minorului, chiar daca parintii se inteleg in intretinerea cui ramane.Daca e mai marisor poate fi audiat si de instanta, iar peste 8 ani e obligatoriu.



Cristina, mamica de Alessia Stefana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LilianaR spune:

10 ani e varsta minima de obligativitate a audierii minorilor; personal, nu vad rostul daca parintii se inteleg, deci slabe sanse de audiere in acest caz inainte de varsta de 10 ani.
De acord ca intampinarea nu e obligatorie, dar ar fi indicat sa arate ca e de acord, asa incat sa numeasca in scris un martor comun ca sa nu fie 2 sau mai multi si sa solicite sa nu se acorde cheltuieli de judecata reclamantului avand in vedere ca inca de la primul termen parata e de acord cu cererea. Puteti solicita si nemotivarea sentintei, ca sa nu se treaca acolo prostii de motive personale care nici nu mai conteaza.
Aveti grija insa ca in noul Cod Civil se preconizeaza ca e important din vina cui se desface casatoria, iar vina aici e asumata de ambii...
De asemenea, de pus de acord privind numele dupa casatorie... iar pensia stabilita prin acordul sotilor poate sa nu mai tina cont de veniturile legale ale sotului debitor. Se poate simplu arata o suma la mica intelegere, fara vreun act doveditor de venituri.

25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kriss79 spune:

Liliana, vad ca in capitala practica instantei este putin diferita fata de Iasi si nu numai..eu am avut spete in care s-au audiat si minori de 4 ani chiar, chiar daca mie mi se pare o prostie..nu conteaza daca parintii se inteleg, copilul e audiat, e facuta ancheta sociala si e audiat si martor in ce priv.incredintarea. aici nu am auzit si nu am vazut sa se puna intamp atunci cand sunt de acord partile cu div..ref la pensia alim.la fel..fara adev/alte acte doveditoare nu am intalnit sa se stab.pensie,si niciodata sub minimul cerut de lege..



Cristina, mamica de Alessia Stefana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

Multumesc pentru raspunsuri. O vom lua pas cu pas si acum practic primul pas e rezolvat pentru ca nu trebuie depusa intampinare.


Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Serenity90 spune:

Buna ziua, am si eu o problemuta si as avea nevoie de cateva sfaturi!!

Bunn..deci am un bebe in varsta de app 2 ani, si am locuit impreuna cu tatal lui, necasatoriti, acest ultim an, pentru ca in primul an a decis sa stea in casa parintilor lui deoarece tocmai avusesera un accident din care mama lui a decedat iar tatal a avut cateva coaste rupte...si avea nevoie de ingrijire...iar el a considerat (am aflat asta zilele trecute) ca nu s'a mutat cu mine si bebe pentru ca era 1 an de doliu....nu stiu cati dintre parinti de copii mici, cand le decedeaza un parinte..pleaca de acasa si isi lasa perechea si copilul in voia sortii 1 an de zile...
In fine, poveste este mult mai lunga, asta e doar inceputul, ideea e ca noi nu ne'am mai inteles si aseara ne'am hotarat sa ne despartim...si bineinteles am fost acuzata ca nu sunt o mama buna si ca o sa imi i'a copilul...

As vrea sa stiu ce sanse are sa obtina tutela copilului...

Va multumesc..

Denisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LilianaR spune:

Kriss79, nu e vorba despre o practica sau alta, e vorba despre lege.
Mie sa-mi spuna judele sa-mi asculte copilul de 4 ani cand suntem de acord noi, parintii, l-as pune sa-mi motiveze de sa-i sara capacele nevoia de a-mi stresa si chinui copilul degeaba.
Legea 272 prevede obligativitatea de la 10 ani si basta!
Sigur ca judele poate dispune si la varste mai mici, dar argumentat de anumite nevoie de clarificare, or ce sa clarifice? Daca ambii parinti sunt de acord sa stea ma tata, de exemplu, ce sa spuna copilul? Ca vrea la mama?
Asa, si? Parintii pot alege sa lase copilul tot tatalui, asa incat... e stupid!

Ancheta e obligatorie, nu se poate sari peste ea; martori, la fel, e musai pe divort cu minor, deci ce relevanta are daca il intreaba si de incredintare?
"Art. 42. - Instanta judecatoreasca va hotarî, odata cu pronuntarea divortului, caruia dintre parinti vor fi încredintati copiii minori. În acest scop, instanta va asculta parintii si autoritatea tutelara si, tinând seama de interesele copiilor, pe care de asemenea îi va asculta daca au împlinit vârsta de zece ani, va hotarî pentru fiecare dintre copii, daca va fi încredintat tatalui sau mamei.
Pentru motive temeinice, copiii pot fi încredintati unor rude ori unor alte persoane, cu consimtamântul acestora, sau unor institutii de ocrotire.
Totodata, instanta judecatoreasca va stabili contributia fiecarui parinte la cheltuielile de crestere, educare, învatatura si pregatire profesionala a copiilor.
Învoiala parintilor privitoare la încredintarea copiilor si la contributia fiecarui parinte la cheltuielile de crestere, educare, învatatura si pregatire profesionala a acestora va produce efecte numai daca a fost încuviintata de instanta judecatoreasca."



Intampinarea nu e obligatorie, dar e indicata pentru a arata punctul de vedere al celeilalte parti.
Sigur ca acest punct se poate arata verbal in instanta, insa pentru siguranta si acuratetea sustinerilor, recomand parerea scrisa.
Faptul ca nu e obligatorie nu inseamna ca nu e indicata.

Serenity, sanse exista, insa ele nu sunt reale.
Lipsesc multe amanunte despre relatia dintre tata si copil, insa atata timp cat tatal a permis 2 ani ca mama sa aiba grija de minor, ma intreb ce naiba poate sustgine el ca s-a intamplat de acum mama, adica dv., nu mai sunteti in masura sa aveti grija de copil???
Va fi greu sa dovedeasca faptul ca s-a schimbat radical situatia de fapt, anume: nu mai sunteti mama buna, nu mai aveti grija de copil, nu mai aveti o locatie corespunzatoare sau venituri etc.

Chestiunile pe care trebuie sa le sustina pentru a obtine incredintarea sunt serioase, nu asa ca vrea muschiul lui... Deci depinde de motivatie si dovezi, dar si de relatia sa anterioara cu copilul.

33+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cr3@t@ spune:

buna ziua am si eu o problema ,am copil si vreau sa divortez,sunt casatorita de 1 an si jumatate
vreau sa stiu ce implica (avocati,bani cheltuiti),vreau sa se rezolve cat mai repede si cu mare usurinta,va rog sa ma ajutati
astept un raspuns, va multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yvon spune:

Citat:
citat din mesajul lui Cr3@t@

buna ziua am si eu o problema ,am copil si vreau sa divortez,sunt casatorita de 1 an si jumatate
vreau sa stiu ce implica (avocati,bani cheltuiti),vreau sa se rezolve cat mai repede si cu mare usurinta,va rog sa ma ajutati
astept un raspuns, va multumesc

mamica de ingeras SEBASTIAN
sufletelu' lu' mamica,lu' taticu,lu' bunica


Depinde in ce situatie esti, daca divortul este de comun acord sau numai tu iti doresti sa divortezi,
daca va intelegeti si divortul este de comun acord atunci nu cred ca aveti nevoie de un avocat, nu vad de ce ar dura mult, iar un divort costa 39 de lei.



---------------------------------------------------
''Daca poti, fii mai intelept decat altii, dar nu le spune''.

Mergi la inceput