Topic - divort, casatorie, partaj
Raspunsuri - Pagina 16
![](images/user_woman.png)
iulia_mh spune:
Buna!
M-a numesc Iulia si eu locuiesc acum in Londra impreuna cu copii mei si am inceput un proces de divort aici.
Tatal copiilor locuieste inca aici, nu reusim ca sa ajungem la un rezutat amiabil, el nu doreste un proces in aceasta tara, eu nu pot ca sa merg in Romania deoarece copii sunt aici la scoala si eu nu-mi permit ca ei sa absenteze si in al doilea rand eu nu dispun de banii necesari pentru drumurile in Romania, deoarece ar trebui ca sa vin impreuna cu copii si eu pot face asta doar in vacantele lor dar atunci , in vacante eu nu am concediu. Este un lant intreg ....
El nu vrea ca sa semneze actele de divort desi pana la urma a acceptat conditiile mele. El s-a speriat si si-a cumparat astazi bilet de avion, pe data de 14 februarie paraseste Londra. Motivele lui sunt neintemeiate si el nu vrea ca sa plateasca copiilor nici un ban. Mai mult de aceea pleaca ca sa nu plateasca pentru copii. Desi eu i-am argumentat si i-am explicat care este statutul lui aici, lui ii este teama.
In situatia aceasta eu nu stiu exact ce sa fac si incerc sa aflu o parere, sa primesc un sfat daca sunteti in tema cu noile reglementeri europene... deoarece suntem in UE si divortul poate fi bagat in orice tara din UE.
Deci daca el pleaca si nu semneaza actele de divort, ce am eu de facut in continuare pentru a obtine divortul?
Vreau sa mai specific ca eu nu am un avocat si ca m-am reprezentat singura.
Multumesc din suflet si astept un raspuns
Cu drag Iulia
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Victo spune:
noodles, pai formularea atunci cd este cazul se refera exact la asta..:) nu toti oamenii sunt casatoriti, deci doar dc exista si certificat de casatorie se face mentiune si pe acesta. altfel, doar pe cel de nastere.
iar solutia simpla..ai gasit-o tu singura
iulia, dar casatoria in ce tara s/a incheiat?
vdrag, garsoniera din banii cand a fost cumparata? in timpul casatoriei sau inainte de a va fi casatorit?
Paula cu
Mihai 19+ si Stefan (30 oct. 2007)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/redai/redai.jpg)
redai spune:
Buna Marius, intrebare ca toata lumea....
partajul.
Este vorba de un apartament dobandit in timpul casatoriei.Este luat cu credit ipotecar pe 25 de ani, avansul apartamentului au fost bani dintr-o garsoniera care era proprietatea sotului dinainte de casatorie plus banui rezultati de la nunta. Eu nu am muncit pana cu 2 luni inainte de a se inainta actele de divort.Sotul spune ca nu am nici eu nici copilul nimic din apartament. Daca el nu vrea sa ne de-a nimic ar trebui sa deschid un proces de partaj. Intrebarea e...ce costuri implica un partaj? Din cate am citit eu ar fi vb de 3% din suma evaluata, pai asta ar insemna ca nu as ramane cu aproape nimic din ce mi s-ar cuveni....gandindu-ma ca macar o parte din suma platita la banca in cei 3 ani de casnicie ar trebui sa fie a mea. In timpul asta eu am fost studenta si am stat acasa cu cel mic.
Multumesc anticipat pentru un raspuns
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dia_filipas/dia_filipas.jpg)
dia_filipas spune:
Buna seara, as avea si eu o intrebare, in numele unui prieten aflat in dificultate. Ar vrea sa divorteze, si situatia este astfel: ei stau intr-o casa ce e pe numele soacrei lui, dar la care ei au adus imbunatatiri (au mai construit inca un etaj si o mansarda), prietenul meu fiind cel care plateste rata la banca (se trage direct din salariu). In cazul unui divort, cum s-ar putea face partajul in cazul in care nu se doreste vanzarea casei? Are vreun drept la despagubiri sau o suma de bani pt. investitiile facute? Cine va trebui sa plateasca in continuare creditul? Se va imparti, sau va fi despagubit pt. cat a platit pana acum?
Va multumesc anticipat pt. raspuns!
Dia, mami de Miruna stapana toboganelor (15.07.2008)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
timcsikee spune:
Buna ziua, as avea si eu o intrebare, Asi vrea sa divortez, si situatia este astfel: locuim intr-o casa ce e pe numele soacrei , dar la care am adus imbunatatiri (nu prea multa dar totusi ceva), avem un credit pe 20 de ani, noi platim mai ales eu, santem casatoriti de 7 ani, doresc sa intreb daca divortez plec de aici cu mana goala sau am si eu ceva drepturi in casa? mai ales ca avem o fetita de 1 an.
va multumesc anticipat raspunsul dvs.
cu respect
Timea
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
maru24 spune:
Buna ziua ,sunt mama unui baietel de un an jumatate ,casatorita de un an si 2 luni ,si doresc sa divortez dar imi este frica ca mi se va lua copilul ,tatal este mai mare decat mine cu 29 de ani ,eu am 24 el 53 ,din cauza disputelor nu ne mai intelegem ,gen el aduce bani in casa eu stau degeaba , nasul de botez este si avocat si in acelasi timp prieten bun cu tatal ,nu vreau decat sa fiu lasata in pace , de la el nu pot lua nimic ,casa este din timpul concubinajului ,masina la fel ,el a mai avut 2 neveste ,prima casatorie o fata ramasa in grija mamei ,el are o situatie financiara mai buna ,ai mei locuiesc la casa la tara ,conditii acceptabile ,provin dintr-o familie modesta ,nu vreau tambalau la divort discret si repede ,exista sansa sa imi ia copilul ?
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
vdrag spune:
Victo garsoniera a fost cumparata in timpul casatoriei cu bani imprumutati de mine de la locul de munca unde lucram la vremea respectiva.
mamica fericita a printesei Alissa(22.09.2008)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
LilianaR spune:
Mussica, nu mai e asa simplu, nu inteleg cum si de ce s-a judecat divortul daca judele te-a vazut insarcinata asa de inaintate... e o
tampenie!
In plus, parintele la care va ramane copilul va avea nevoie de unul din doua lucruri: ori sa ceara toata viata acordul celuilalt, ori sa ceara in alt dosar incredintarea minorului.
Alta distractie!!
Sigur, nu stiu nici ce s-a intamplat exact, daca s-a disjuns partajul si s-a pronuntat pe divort deja prin sentinta... e greu.
De asta depinde si partea cu partajul.
Despre schimbarea numelui pe acle administrativa: nu numai procedura, dar si efectele sunt diferite; astfel, dupa casatorie, cand iei numele celuilalt sot, e ca si cum acesta iti da numele lui, imprumut.
La desfacerea casatoriei, ai sansa sa-ti reiei numele dinainte daca nu mai vrei sa-l auzi pe astalalt.
IN cazul in care se schimba numele pe cale administrativa insa, numele nou devine numele tau, nu mai e de imprumut, e al tau si basta! La divort nu mai poti reveni la numele tau, il mai poti schimba numai pe acle administrativa!
Sunt curioasa insa: de ce vrei numele sotului acum? Ati intalnit greutati, ceva? 11+
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
LilianaR spune:
Iulia, nu se poate divorta asa, aiurea, in orice tara europeana, exista tratate in acest sens... sunt cateva variante, cel mai normal e sa divortati in tara in care exista ultimul domiciliu.
Redai, bunurile se impart raportat la contributia fiecarui sot in munca si bani. ASta inseamna ca daca ai contribuit la achizitionarea acelor bunuri primesti ceva, daca nu, nu.
Contributia nu se refera la cresterea copilului, asta nu are vreo relevanta, era o datorie parinteasca.
Are insa relevanta orice suma adusa in casa, cu orice titlu... sunt considerate sume comune cele de la nunta daca nu se dovedeste contrariul, munca ta in gospodarie, munca la imbunatatirile imobilului etc.
Daca nu angajati un avocat insa, este tare important sa discutati cu unul macar, va face un minim de idee despre ce anume va asteapta. E numai o consultatie, ca sa fiti in cunostinta de cauza, sa nu va printa in instanta cu lenjeria in vine, cum se zice... 11+
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
LilianaR spune:
Dia, se poate sa primeasca, ba chiar merita, insa e tare dificil de explicat cum se calculeaza, cum se ia in consideratie si ce.
Depinde si ce acte au pe surplusul acela de casa etc.
E greu, tare greu de aratat aici, mai buna ar fi o negociere intre parti, ca tare mult le va costa pe ambele in caz de partaj prin instanta, cu probe etc.
Oricum, in aceste cazuri nu prea exista drepturi la casa (depinde insa de acte), dar exista un drept de creanta, de despagubire in bani. Creditele insa vor fi de la dificil la imposibil de impartit.
Maru, copilul il ia parintele care s-a ocupat mai mult de el, care este cel mai prezent in viata micutului si care dovedeste ca are mijloace sa-l creasca si sa-l educe: o locuinta (chirie, la parinti, nu conteaza), un venit legal (din orice: salarii, chirii, indemnizatii, dobanzi bancare etc.).
Despre casa, e nevoie de mai multe date ca sa aflati daca puteti obtine ceva. 11+
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)