Topic - concediul medical, prenatal, postanatal

Raspunsuri - Pagina 31

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns atlantiana spune:

Si cei 75% in concediu medical se cheama tot indemnizatie si tot de CAS se platesc. In perioada concediului medical angajatorul nu are obligatii salariale fata de tine, fiindca NU PRESTEZI MUNCA in acest interval. Poate ar trebui sa intelegi acest lucru. De exemplu, citeste prevederile legale privind concediile medicale din pagina legislativa a lui Marius - daca tot nu ii crezi pe altii, poate pricepi citind cu ochii tai.

Ce ai putea face ca sa iti maresti veniturile, acum cand esti in concediu de amternitate - sa ceri diferenta dintre indemnizatia de maternitate pe care o primsti si salariul tau de baza, asa cum prevede CCMN pentru minim 6 saptamani.
Venitul tau scade probabil de la luna la alta si celmai bine ar fi sa ceri acesti bani pentru perioada de lauzie (concediu postnatal). Astfel suma pe care ti-o va plati angajatorul va fi mai mare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui pemagda

Ajutati-ma si pe mine cu o informatie...

Daca in timpul concediului postnatal, angajatorul da faliment si isi retrage activitatea din Romania, cine imi mai plateste restul zilelor de concediu?

Pentru CIC, cine imi elibereaza adeverinta cu cele 12 luni de venit, avand in vedere ca, in afara de cartea de munca, am avut si alte sporuri salariale?

nu stiu incotro s-o iau, la fortele de munca, la administratia financiara????

astept si multumesc mult

Voi fi si eu mamica!!

Daca firma se inchide intai e preluata de o firma lichidatoare care trebuie sa se ocupe in continuare de eliberat adeverinte sau platit indemnizatii.Dupa ce firma lichidatoare a lichidat definitiv firma (desi nu cred ca inca a facut-o deja pentru ca asta dureaza si mai mult de un an uneori) ce mai e de plata de plateste direct de CAS.Suna fosta contabila, ea trebuie sa stie sigur cine a preluat gestiunea firmei.

MONI 17s+ SI www.dropshots.com/DIA1#date" target="_blank">DIANA NAZDRAVANA (01.01.2006)
"Rasul e o vacanta instant"

www.versuri-si-creatii.ro/poezii/e/serghei-esenin-7zuduho/focul-vanat-7zudpho.html" target="_blank"> www.youtube.com/watch?v=weJ4a5cKGZ4" target="_blank">

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ADA1974 spune:

Buna ziua,

va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o problema:
- de la 1 februarie sunt in concediu prenatal;
- de la 1 martie s-au negociat salariile, dar eu nu am fost chemata pe motiv ca pe perioada concediului prenatal am contrctul de munca suspendat;
- de 8 martie s-au dat pt fiecare femeie 1 mil lei; la fel eu nu am fost inclusa pt ca am contractul de munca suspendat, fiind in prenatal.
Sunt corecte aceste lucruri???

Sunt putin nedumerita pt ca daca imi aduc bine aminte, pe perioada cand am fost in prenatal-postnatal cu primul copil am fost chemata si sa negociez, si mi s-a dat si "cadoul" de 8 martie.

Va multumesc anticipat.

ada 36+ Maria (sau Andreea) - Sophia si Ana-Gabriela 4 ani.
AMR maxim 3 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raluca_u spune:

Buna

am si eu o nelamurire si poate stiti voi raspunsul. sunt insarcinata in 11 saptamani si mi s-a recomandat sa intru in concediu de risc maternal.
pe langa salariul fix negociat eu am si o parte de 25% din salariu net, pe care ii incasez sub forma de bonus (pt impozitele mai mici care se platesc in acest fel).
cand se vorbeste de plata in perioada concediului de risc maternal legea se refera la media veniturile brute din ultimele 10 luni.
salariul meu brut este de 3150 (net 2200) si pe langa acesti bani mai primesc cate 550 pe luna ca bonus, dar pt acestia nu stiu cat ar fi brutul.

in aceasta situatie cum se calculeaza cei 75%?
multumesc mult.

Raluca 9+ si www.totsites.com/tot/adinaungureanu" target="_blank">Adina Andreea (12 nov 2006)

Copiii sunt cei care ne arata încotro merge lumea, fiindca pentru asta au venit aici, ca sa faca lumea sa mearga mai departe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

ADA1974 Nastere usoara si BB sanatos!

Din cite stiu eu doar in CIC ai contractul suspendat, nu si in concediul prenatal + postnatal.

Dar nu cred ca obliga vreo lege pe angajator sa iti plateasca bonus sau sa iti mareasca salariul in perioada asta.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei

Sa ne rugam pentru Emma, zilnic orele 13

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ADA1974 spune:

Merci Simona,
dar vroiam sa stiu daca am sau nu aceleasi drepturi ca si ceilalti salariati pe perioada prenatalului.

ada 36+ Maria (sau Andreea) - Sophia si Ana-Gabriela 4 ani.
AMR maxim 3 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocu spune:

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns, colega mea de birou este in CIC, maine este programata la operatie de colecist, ieri a primit diagnosticul la urgente dar ii este solicitata adeverinta de la Casa de sanatate pe care angajatorul nu i-o poate elibera deoarece contractul e suspendat temporar, de la Asistenta sociala i se spune ca trebuie sa depuna cerere deci nu se elibereaza imediat, puteti sa ma ajutati cu o informatie.Multumesc mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sasha.p spune:

Am si eu o mare rugaminte : am nevoie de un model de cerere pentru intrare in concediu prenatal. Ma puteti indruma, unde gasesc ? Multumesc mult !

Anca, mami de Sasha si 22 + cu ;
surioara lui sasha

Nazdravani de august - septembrie 2003
http://bd.lilypie.com/fNiwp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alic spune:

Sasha, pentru ce-ti trebuie astfel de cerere? din cate stiu eu nu se depune nici o cerere; lunar trebuie sa aduci angajatorului formularul de concediu eliberta de medicul de familie

ALICe
eu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Citat:
citat din mesajul lui sirimie

ADA1974 Nastere usoara si BB sanatos!

Din cite stiu eu doar in CIC ai contractul suspendat, nu si in concediul prenatal + postnatal.

Dar nu cred ca obliga vreo lege pe angajator sa iti plateasca bonus sau sa iti mareasca salariul in perioada asta.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro
Despre Andrei

Sa ne rugam pentru Emma, zilnic orele 13

In concediul de maternitate (pre si post) contractul individual de munca se suspenda de drept. In CIC, el se suspenda din intiativa salariatului.

Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput