Topic - concediul medical, prenatal, postanatal

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

iRISS, nu prea e la topicul potrivit, trebuia sa postezi la subiectul CIC.

DAR.......cum adica ti-a zis ca vei primi tot 6 milioane?? In ce baza ti-a zis asta?? I-ai spus ca ai cerut recalcularea indemnizatiei pt ianuarie??/ ( de fapt, cred ca nici nu conteaza ca ai cerut recalcularea, in situatia ta, adica e acelasi lucru in ceea ce priveste suma pt bb 2, vezi ce citez mai jos).

uite ce scrie in noile norme :

15. Dupa articolul 30 se introduc patru noi articole, articolele 301, 302, 303 si 304, cu urmatorul cuprins:
"Art. 301. - Dreptul la indemnizatia pentru cresterea copilului in cuantumul prevazut la art. 2 alin. (4) se acorda incepand cu luna ianuarie 2009 si persoanelor care, la data de 1 ianuarie 2009, se aflau in una dintre urmatoarele situatii:
a) in plata indemnizatiei pentru cresterea copilului;
b) in plata indemnizatiei pentru cresterea copilului in conditiile prevazute la art. 8 alin. (1); c) in plata stimulentului lunar;
d) in concediu de maternitate si in plata indemnizatiei aferente;
e) ar fi fost indreptatite sa beneficieze de indemnizatia pentru cresterea copilului sau de stimulentul lunar si nu au solicitat acest drept;
f) cererile privind acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului nu au fost solutionate pana la data de 31 decembrie 2008 inclusiv.
Art. 302. - (1) Pentru acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului in cuantum de 85% in situatia prevazuta la art. 301 lit. a), b) si f), persoanele beneficiare transmit la agentia teritoriala o cerere scrisa care sa contina in mod obligatoriu numele si prenumele, codul numeric personal, adresa, atat ale persoanei beneficiare, cat si ale copilului pentru care se primeste indemnizatia, insotita de documentele doveditoare, conform prevederilor art. 6 alin. (5) si (6), pana cel tarziu la data de 30 iunie 2009.
(2) In situatia prevazuta la art. 301 lit. b), documentele doveditoare mentionate la alin. (1) sunt cele dinaintea nasterii copilului/copiilor anterior/anteriori.

ai invocat aceste articole???

deci tu nu invoci art 8 alin 2( ca nu ai nascut bb2 dupa 1 ian 2009) dar invoci art de mai sus. Tu nu ai citit la subiectul CIC unde s-a tot discutat asta?

da-i un pm Elarei si roag-o sa arunce un ochi la intrebarea ta, ca-s curioasa si eu de raspuns.....

Mami de fetita si de baietel 33+ ( real 34 + )

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui iriss27

Dna de la protectia copiilor mi-a spus ca pt bb2 voi primi 6 milioane. Precizez ca pt luna ian si cele 5 zile din feb, voi primi 85% (am depus dosarul, dar inca nu am primit nimic).
Pentru cic2 voi primi 85%?
Eu in lege am citit ca se ia aceeasi suma ca la cic1, daca ultima indemnizatie va fi de 85% si restul au fost de 600 lei, cat voi primi? Suna a problema de matematica.

Iriss mami de Yvonne-Maria (05.02.2007) si David-Alexandru (08.08.2008)
www.dropshots.com/iriss277" target="_blank">Poze
Aventurile strengaritei Yvonne

Bazar pt Sonia si Andrei

desi nu e situatia ta, cum am mai explicat in postul anterior, situatia aceasta e valabila pt mine .

conform :

7. La articolul 8, alineatul (2) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"(2) In cazul in care situatia prevazuta la alin. (1) se produce dupa data de 1 ianuarie 2009, se acorda o singura indemnizatie, la aceeasi valoare cu indemnizatia primita anterior nasterii celui din urma copil."

eu din asta inteleg ca se refera la ULTIMA indemnizatie inainte de nasterea lui bb 2, nu??????? Adica se ia aceeasi suma cu ultima pe care ai luat-o inainte de nasterea lui bb 2, nu conteaza cat ai luat inainte. Asa e??? Are altcineva alta parere?? Elara, MArius?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elara spune:

Citat:
citat din mesajul lui iriss27

Revin si eu cu o problema. Cine ma poate ajuta, va rog din suflet sa imi spuneti.
Azi am fost sa depun dosarul pt CIC2, am primul copil nascut pe 02.05.2007 (pana ieri am fost in cic1), de azi, ar trebui sa fiu in cic2 (al doilea copil s-a nascut pe 08.08.2008).
Dna de la protectia copiilor mi-a spus ca pt bb2 voi primi 6 milioane. Precizez ca pt luna ian si cele 5 zile din feb, voi primi 85% (am depus dosarul, dar inca nu am primit nimic).
Pentru cic2 voi primi 85%?
Eu in lege am citit ca se ia aceeasi suma ca la cic1, daca ultima indemnizatie va fi de 85% si restul au fost de 600 lei, cat voi primi? Suna a problema de matematica.

Si inca o intrebare ati auzit cand de cnd vom primi indemnizatia marita?

O seara buna.

eu te sfatuiesc sa trimiti o petitie la Ministerul Muncii, Directia Asistenta Sociala, unde sa explici detaliat toata situatia ta si sunt obligati sa iti raspunda in maxim 30 de zile .
ar trebui sa iti dea acest raspuns (de mai jos) dar ai mare nevoie ca el sa emita de la ei, ca sa fie oficial sa te duci cu el la Agentie:

incepand de azi ar fi trebuit sa ti se prelungeasca CIC 1.
sper ca nu ti-ai redeschis cartea de munca.
ar trebui sa ti se aplice art 8, alin 1 din norme si art 30 indice 1 litera b si 30 indice 2 aliniatul 2- exact ce a citat Eseea mai sus. daca nu iti redeschizi cartea de munca vei beneficia de indemnizatia recalculata cu 85% din veniturile avute inainte de copilul anterior.

ai mare grija ca daca redeschizi cartea de munca e alta poveste...vei avea 85% din veniturile de dinainte de bb2...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Eseea
situatia aceasta e valabila pt mine .

conform :

7. La articolul 8, alineatul (2) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"(2) In cazul in care situatia prevazuta la alin. (1) se produce dupa data de 1 ianuarie 2009, se acorda o singura indemnizatie, la aceeasi valoare cu indemnizatia primita anterior nasterii celui din urma copil."

eu din asta inteleg ca se refera la ULTIMA indemnizatie inainte de nasterea lui bb 2, nu??????? Adica se ia aceeasi suma cu ultima pe care ai luat-o inainte de nasterea lui bb 2, nu conteaza cat ai luat inainte. Asa e??? Are altcineva alta parere?? Elara, MArius?

da, eseea, firesc e sa fie vb de indemnizatia recalculata.

Mergi la inceput

pai pana acum nici nu-mi pusesem problema asta, atat de clar mi se pare ca e vorba de ultima indemnizatie de dinainte de nasterea lui bb2!!

dar uite ca in continuare ne lovim de aceeasi ignoranta a functionarilor responsabili cu asta!!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Eseea

pai pana acum nici nu-mi pusesem problema asta, atat de clar mi se pare ca e vorba de ultima indemnizatie de dinainte de nasterea lui bb2!!

dar uite ca in continuare ne lovim de aceeasi ignoranta a functionarilor responsabili cu asta!!

de ce? ai intrebat si nu au stiut ce sa-ti spuna?

Mergi la inceput

nu,nu ca nici nu m-am gandit ca asta ar fi o problema. De fapt, refuz sa ma gandesc ca ar fi, mie mi se pare f logic cum zic io si tu. Ma gandeam la Iriss si la ce i s-a raspuns.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iriss27 spune:

elara, eseea va multumesc din suflet!

Din disperare, am postat la alt subiect. Dna de la ghiseu cand a vazut adeverinta mi-a zis din prima: 'stiti ca veti primi 600lei", zic:' nu-i adevarat, am intrebat si un jurist, in lege scrie ca voi primi", ea imi citeaza articolul in care scrie ca o sa am aceeasi indemnizatie, eu i-am spus ca am depus pt 85% si ea mi-a zis cum cred eu, dar ea imi zice ce stie.
Daca nici astea nu stiu, va dati seama in ce tara traim.
Ma rog, eu am depus si adev si cererea pt 85%. Nu am redeschis cartea d emunca, am facut cerere la srv sa intru in cic2, asta insemana ca nu am redeschis-o, nu?

Bazar pt Sonia si Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iriss27 spune:

aveti idee la ce adresa de mail pot sa trimit petitia?

Bazar pt Sonia si Andrei

Mergi la inceput

Iriss, tu ai citit ce am scris noi mai sus???

tu NU trebuie sa invoci art 8 alin 2 ( ala cu aceeasi indemnizatie ca la bb1) ca atunci vei lua 6 milioane ( cat ai luat inainte de NASTEREA lui bb2!!!, asa spune alin 2). Iar tu inante de nasterea lui bb 2 luai 6 milioane!! Tu trebuie sa invoci ceea ce am scris noi mai sus. Citeste cu atentie MARE!!!

pt petitie cauta adresa de email pe site-ul Min. Muncii.

La serviciu, pt CIC ( prelungirea de CIC , de fapt) invoci art 8 alin 1 din HG 1025/2006.

Mergi la inceput