Topic - concediul medical, prenatal, postanatal
Raspunsuri - Pagina 25
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/marius/marius.jpg)
marius spune:
Unde scrie in lege "SE RECOMANDA"? Singura restrictie sunt cele 42 de zile obligatoriu postnatal. In rest nu exista nici un fel de recomandare sau obligativitate...
Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
aniela3970 spune:
Buna ziua,
Am si eu niste nelamuriri. Va multumec tare mult daca m-ati 'lumina' si pe mine.
Sunt intr-o situatie extrem de neplacuta. Lucrez de 3 ani intr-o firma mica (10 angajati).
Salarizarea mea se face in baza unei intelegeri comune cu patronul, iar cartea de munca e strict oficiala, cu minimum pe economie. In lipsa unei intelegeri prealabile, se pare ca eu voi beneficia din pacate doar de plata concediului medical prenatal cu 85% din ce e trecut in cartea de munca, adica din minimum pe economie.
Deoarece nu am stabilit nimic la angajare in eventualitatea unei sarcini, nu pot sa fac nimic in situatia asta, decat sa o accept in lipsa de altceva.
In aceste conditii, va rog, daca imi puteti spune ce drepturi am?
1. De cand pot beneficia de concediul prenatal? Indemnizatia de maternitate de unde o primesc? Incepand de cand?
2. Angajatorul ce obligatii are fata de mine? Cat timp este obligat sa imi mentina contractul de munca?
3. Daca CAS imi va palti cei 85% indemnizatia de maternitate si apoi cei 600 Ron pentru CIC, angajatorul va primi de la stat deduceri sau orice alte bunuri banesti de pe urma maternitatii mele?
multumesc 20+
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/alic/alic.jpg)
alic spune:
Aniela, roaga-l pe medicul de familie sa-ti calculeze data cand poti intra in prenatal; se calculeaza in functie de data probabila a nasterii; banii ii primesti de la angajator;
ALICe
eu
mihaeladm spune:
Care sunt legile pe care ar trebui sa le citesc referitor la acest subiect?
Va rog frumos sa ma ajutati.
mamiseli_11 spune:
Buna ziua.
Concediul de maternitate nu mi-a fost platit de firma din motive economice, mai nou, s-a inceput procedura de insolventa pt aceasta. Intrebarea mea este cum pot sa imi recuperez banii? Am sunat la Casa de Sanatate si mi s-a spus ca ei nu platesc la persoane fizice nimic. Este adevarat? Multumesc anticipat.
Mihaela de
Miruna Cosmina (13.11.2008)
Pozele mele
Mirunica
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/marius/marius.jpg)
marius spune:
Delicata treaba. Chiar nu stiu sa te ajut.
Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
mamiseli_11 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui marius Delicata treaba. Chiar nu stiu sa te ajut. Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video Pagina legislativa |
![](bang.gif)
Mihaela
![](mamica.gif)
![](zana.gif)
Pozele mele
Mirunica
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/alic/alic.jpg)
alic spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mamiseli_11 Buna ziua. Concediul de maternitate nu mi-a fost platit de firma din motive economice, mai nou, s-a inceput procedura de insolventa pt aceasta. Intrebarea mea este cum pot sa imi recuperez banii? Am sunat la Casa de Sanatate si mi s-a spus ca ei nu platesc la persoane fizice nimic. Este adevarat? Multumesc anticipat. Mihaela ![]() ![]() Pozele mele Mirunica |
eu zic sa te adresezi inspectoratului teritorial de munca!
ALICe
![](floare.gif)
![](floare.gif)
![](floare.gif)
eu
Paula-Laura spune:
Buna,
Revin cu o intrebare/rugaminte :
Poate sa imi spuna cineva care este legea in baza careia se acorda indemnizatia pentru concediul de maternitate ?? (ma refer la limitarea indemnizatiei la 12 salarii minime pe economie)
Mie mi-au dat 85% din 12 salarii min pe economie-9,5% CAS. Angajatorul spune ca asa e legea, insa am inteles ca se plateste din fondul de salarii al angajatorului aceasta indemnizatie(?)
Nu am intrebat ce lege e (recunosc), insa a trebuit ca eu sa le atrag atentia ca sunt obligati sa imi plateasca diferenta pana la 100% din salariu conf.contract colectiv de munca (si-au asumat greseala si au platit si retroactiv unei colege)
Dar tocmai de aceea vreau sa verific si modul de calcul al indemnizatiei.
multumesc mult!
Mami de Mihnea (09.10.2008)
poze
www.onetruemedia.com/shared?p=7a2406b2610465e5331ebf&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete
iriss27 spune:
Revin si eu cu o problema. Cine ma poate ajuta, va rog din suflet sa imi spuneti.
Azi am fost sa depun dosarul pt CIC2, am primul copil nascut pe 02.05.2007 (pana ieri am fost in cic1), de azi, ar trebui sa fiu in cic2 (al doilea copil s-a nascut pe 08.08.2008).
Dna de la protectia copiilor mi-a spus ca pt bb2 voi primi 6 milioane. Precizez ca pt luna ian si cele 5 zile din feb, voi primi 85% (am depus dosarul, dar inca nu am primit nimic).
Pentru cic2 voi primi 85%?
Eu in lege am citit ca se ia aceeasi suma ca la cic1, daca ultima indemnizatie va fi de 85% si restul au fost de 600 lei, cat voi primi? Suna a problema de matematica.
Si inca o intrebare ati auzit cand de cnd vom primi indemnizatia marita?
O seara buna.
Iriss mami de Yvonne-Maria
(05.02.2007) si David-Alexandru
(08.08.2008)
www.dropshots.com/iriss277" target="_blank">Poze
Aventurile strengaritei Yvonne
Bazar pt Sonia si Andrei