Topic - concediul medical, prenatal, postanatal

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elara spune:

Iriss, tu i-ai dus doamnei la ghiseu actele cu veniturile de dianinte de bb1 cum scrie in art 30 indice 2 alin 2? La asta ce mai are de comentat?

Eseea, refertor la temerea ta, m-am mai gandit la un argument.

Daca nu exista alte precizari (cum ar fi: indemnizatia in cel mai mare/mic cuantum, indemnizatia luata cel mai mare/mic nr de luni, media indemnizatiilor primite pt copilul anterior...)atunci firesc este sa te raportezi la realitatea imediata, care este in aceasta situatie ultima indemnizatie primita, deoarece este realitatea cea mai recenta. Nu?
Pe mine asa ma duce capul...asa cred eu ca e logic.

Elara, fericita mamica
a Mariei Roxana (20.03.2008)
Albumul printesei mele

www.sansalaviata.ro/implicare.php" target="_blank">Campania - Sansa la viatza!

"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni." Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iriss27 spune:

acum m-am prins exact de interpretare,cat pot fi de imprastiata!!!! Bine ca mi-ati deschis ochii!

Iriss mami de Yvonne-Maria (05.02.2007) si David-Alexandru (08.08.2008)
www.dropshots.com/iriss277" target="_blank">Poze
Aventurile strengaritei Yvonne

Bazar pt Sonia si Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

Citat:
citat din mesajul lui elara

Iriss, tu i-ai dus doamnei la ghiseu actele cu veniturile de dianinte de bb1 cum scrie in art 30 indice 2 alin 2? La asta ce mai are de comentat?

Eseea, refertor la temerea ta, m-am mai gandit la un argument.

Daca nu exista alte precizari (cum ar fi: indemnizatia in cel mai mare/mic cuantum, indemnizatia luata cel mai mare/mic nr de luni, media indemnizatiilor primite pt copilul anterior...)atunci firesc este sa te raportezi la realitatea imediata, care este in aceasta situatie ultima indemnizatie primita, deoarece este realitatea cea mai recenta. Nu?
Pe mine asa ma duce capul...asa cred eu ca e logic.

Elara, fericita mamica
a Mariei Roxana (20.03.2008)
Albumul printesei mele

www.sansalaviata.ro/implicare.php" target="_blank">Campania - Sansa la viatza!

"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni." Seneca

Elara, pai e exact la ce ma gandisem si eu, ca doar normele nu precizeaza altceva decat ca e vorba de indemnizatia de dinainte de nasterea lui bb 2, asa ca mie mi s-a parut f CLAR ca e vorba de Ultima indemnizatie inainte de acasta nastere, indiferent de cuantumul acesteia. Si, din moment ce la mine va fi cea marita, e clar ca despre ea vorbim. In plus, ar fi aberant ca mamicilor ce au nascut bb2 in 2008 sa zicem sa li se dea 85 % de dinainte de bb1 ( in baza art 30-2)- ceea ce , trebuie sa recunoastem, nu cred ca spera cineva la asa ceva, adica legea asta e chiar SUPER din punctul asta de vedere ca e "un fel" de "retroactivitate"- nu mot a mot, intelegi tu ce vreau sa spun, iar mamicilor de bb2 din 2009 sa li se dea 6 milioane! Cand scopul legii tocmai asta era chipurile : bani mai multi pt toate mamele care se incadreaza cu cei 85%. M-am linistit, nu poate fi vorba decat de indemnizatia marita.

te pup

PS acu' vad ca bb 2 al meu se va naste in aceeasi luna cu bb a ta!! Chiar DPN-ul meu e pe acolo, dar cred ca va veni mai devreme.

Mami de fetita si de baietel 33+ ( real 34 + )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iriss27 spune:

Citat:
citat din mesajul lui elara

I-am dus adeverinta cu veniturile pe ultimele 12 luni si cand a vazut-o a zis ca oricum voi lua 600 lei, nu stiu? Ma rog, am scris la ministerul muncii, sa vedem in cat timp imi vor raspunde.
Daca nu imi raspund in 30 de zile pot face ceva?

Iriss mami de Yvonne-Maria (05.02.2007) si David-Alexandru (08.08.2008)
www.dropshots.com/iriss277" target="_blank">Poze
Aventurile strengaritei Yvonne

Bazar pt Sonia si Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mami_dani_01 spune:

salutare burtici!
stiti pana la urma la ce se calculeaza cei 85% ? la salariul net sau la cel brut?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

eu cred ca-ti vor raspunde. daca nu nu prea ai ce face decat sa-i dai in judecata in contencios administrativ, dar nu cred ca ai timp si chef de asta. Eu sunt sigura ca-ti vor raspunde.

Mami de fetita si de baietel 33+ ( real 35 + )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aalina spune:

Sunt in prenatal din ianuarie. Si acum am luat prima indemnizatie de maternitate. Pe langa cas in valoare de 51 lei vad ca mi-a fost oprit si impozit.
1. Din cate stiu nu este corect. As dori sa stiu baza legala. am aflat baza legala, e art. 42 din codul fiscal

Din pacate am sunat la serviciul financiar si mi s-a raspuns ca fiind concediu medical se impoziteaza, indiferent ce am citit eu in codul fiscal, doamna a citit mai bine.

Am mai vorbit la doua firme foarte mari de la noi din oras si mi s-a spus clar ca nu se impoziteaza.

Ce solutii am in acest caz? Daca refuza sa imi recalculeze??
Multumesc mult

37+ cu Fabian si Dorian
AMR 3- saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. Nu cred ca s-a mai discutat, daca da atunci dati-mi un link si scuze de deranj.

Am fost in cic timp de 4 ani. In 15 mai 2009 se termina si trebuie sa ma intorc la munca. Doar ca in conditiile actuale cei de la mine de la serviciu concediaza la greu si sefa de personal s-a strambat tare cand i-am spus ca s-ar putea sa ma intorc. "Teoretic te primim, practic ramane de discutat". As vrea sa stiu daca am dreptul sa intru direct in concediu medical dupa 4 ani de cic.

Creatiile mele

Andreea mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loveaur2001 spune:

Pt d-l Marius: Sunt insarcinata in 12 saptamani, insa pe la inceputul sarcinii am avut luate cateva zile (5) concediu fara plata (nestiind ca sunt gravida).Mai beneficiez de indemniatie in acest caz? Va multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loveaur2001 spune:

Cele 90 de zile de concediu medical se iau in calcul de la inceputul sarcinii sau cum?

Mergi la inceput