Topic - asigurari sociale,somaj, sanatate
Raspunsuri - Pagina 8
lauraura spune:
buna ziua am si eu o intrebare. am fost in CIC pana pe 11.12.2009, din 13.12.2009 pana pe 12.01, am fost in preaviz , urmand sa intru in somaj . in prezent sunt posesoare a titulaturii somer . care este problema mea o sa fie intrebarea
problema mea este :
firma la cer am lucrat mi-a inchis cartea de munca in data de 12.01.2010,,actele toate fiindu-mi date in data de 10.02.2010, in data de 11.02.2010 am fost la AMOFM sa depun actele numai ca mi s-a spus ca datorita faptului venit in a 31 a zi de la data incheierii carti de munca voi intra in somaj incepand cu aceasta data si nu cu 11.01, ca vezi doamne legea spune 30 zile de la data incheierii carti de munca ,lucru pe care nici eu nici cei de la firma nu l-au stiut.
Acum vine si intrebarea: pentru aceasta luna fara plati la CAS si pensie imi pot plati singura? cum si unde ?
va multumesc pentru raspunsul oferit
Aura
Andrei Alexandru o minune de copil 11.12.2007
marius spune:
De ce vrei sa platesti neaparat acea fractiune de luna?
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
lauraura spune:
pentru continuitate , pentru o eventuala sarcina aparuta in aceasta perioada , de fapt asa imi propusesem , dar mi-e teama ca acest lucru imi va crea probleme in cazul sarcinii la indemnizatie
dar sa vad ce se poate face k,eventual amanam sarcina
Andrei Alexandru o minune de copil 11.12.2007
lauraura spune:
am un raspuns se paote plati la casa de pensii cica ar fi 31% din venitul declarat in urma unui contract cu casa de pensii, dar in cazul meu imi poate afecta somajul , asa ca mai bine imi vad de treab , iar daca mai ajung pana la pensie lucrez 1 luna in plus
marius spune:
Corect - nu te stresa.
Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa
cris_09 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lauraura pentru continuitate , pentru o eventuala sarcina aparuta in aceasta perioada , de fapt asa imi propusesem , dar mi-e teama ca acest lucru imi va crea probleme in cazul sarcinii la indemnizatie dar sa vad ce se poate face k,eventual amanam sarcina Andrei Alexandru o minune de copil 11.12.2007 |
Intrebasem si pe forum daca voi beneficia,si Mediajust mi-a spus ca nu..dar din fericire m-am interesat mai mult.
poze
Cristina cu Seby 29+
leokris spune:
buna,am si eu nevoie de un pic de ajutor,am lucrat la o firma din 2008 01,06 firma nu ma mai poate plati si mi sa zis ca ma dau in somaj azi am aflat ca nu ma poate da in somaj fiindca nu a platit in ultimele 6 luni contributiile dupa mine ,va rog sa imi spuneti ce pot sa fac in cazul acesta,va multumesc.
marius spune:
Te duci la AJOFM si iti spun ei exact ce poti sa faci.
Pagina legislativa
nona_denis spune:
Citat: |
citat din mesajul lui leokris buna,am si eu nevoie de un pic de ajutor,am lucrat la o firma din 2008 01,06 firma nu ma mai poate plati si mi sa zis ca ma dau in somaj azi am aflat ca nu ma poate da in somaj fiindca nu a platit in ultimele 6 luni contributiile dupa mine ,va rog sa imi spuneti ce pot sa fac in cazul acesta,va multumesc. poze |
Am fost in aceiasi situatie, iar cei de la AJOFM mi-au zis ca nu pot face nimic. Dar nu m-am lasat pagubasa. Am platit din buzunarul meu asigurarile de somaj pentru perioada neacoperita de firma ( 13 luni) la trezoreria sectorului in care are firma sediul. Cei de la firma mi-au completat adeverinta de care am avut nevoie, dar dupa indelungi rugaminti mai frumoase sau mai urate.
Editez: daca nici macar nu au depus declaratiile la ITM nu stiu daca se mai poate face ceva.