Topic - asigurari sociale,somaj, sanatate
Raspunsuri - Pagina 13
blackpanterro spune:
Buna Marius,
as vrea sa stiu daca mama poate primi somaj dupa 1 an de pensie de boala. A lucrat 30 de ani la o fabrica apoi a facut 3 operatii de hernie care impreuna cu alte boli au necesitat o recuperare mai indelungata. A primit de la comisie 1 an de pensie de boala. Intre timp fabrica s-a dus pe apa sambetei asa ca mama nu mai are slujba.
Poate sa primeasca somaj dupa anul de pensie de boala?
Multumesc!
Adriana 33+ Isabelle Marie si Aidan Alexander - 5 ani
A ticket to hell has never been funnier
marius spune:
Nu cred - insa ar trebui sa mearga la AJOFM sa vada exact, dar din cate stiu eu - in acest caz nu are somaj.
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
fluturas2010 spune:
am si eu nevoie de o informatie corecta...
daca sunt insarcinata in primul trimestru si mi-am bagat din cand in cand zile fara plata ..ca sa platim mai putin din cauza crizei..intelegeti...pot beneficia de indemnizatie de crestere copil???
multam mult..
blackpanterro spune:
Multumesc Marius! Intre timp am gasit asta!
Legea 76/2002 art 17, lit G
g) au incetat activitatea ca urmare a pensionarii pentru invaliditate si care, ulterior, au redobandit capacitatea de munca si nu au reusit sa se incadreze in munca;
Poate ajuta si pe altii!
Adriana 33+ Isabelle Marie si Aidan Alexander - 5 ani
A ticket to hell has never been funnier
marius spune:
Citat: |
citat din mesajul lui fluturas2010 am si eu nevoie de o informatie corecta... daca sunt insarcinata in primul trimestru si mi-am bagat din cand in cand zile fara plata ..ca sa platim mai putin din cauza crizei..intelegeti...pot beneficia de indemnizatie de crestere copil??? multam mult.. |
Nu - trebuie continuitate 12 luni.
fluturas2010 spune:
totusi, un avocat specializat in teme de resurse umane mi-a spus ca da, deoarece sunt asigurata si in luna in care am avut concediu fara plata atata timp cat nu am depasit zilele de CFP fata de zilele lucrate, mi-a spus ca se pune tot luna intreaga la numar...eu pe cine sa cred???
eumada spune:
dragul meu fluturas marius ar dreptate.concediul fara plata presupune suspendara contractului.suspendarea presupune intrrupere.singura care e vechime e CIC-ul,atat.la concediu fara plata nu se considera vechime,lucrez la casa de pensii stabiliri pensii si stiu foarte bine.
Madalina de minunica Eva-Maria 14.08.2009
marius spune:
Concediul fara plata reprezinta intrerupere. Nu are nici o legatura numarul zilelor fara plata in raport cu numarul de zile lucrate. Fiecare zi de fara plata este o zi nula din toate punctele de vedere, pensie, sanatate, somaj, indemnizatii. In fapt exista si specificatia cu privire la o fractiune de luna acceptata de lege in cele 12 luni cu conditia ca si aceasta fractiune sa depaseasca nr de zile lucratoare din acea luna daca este a 12 - a din calcul si NU exista luni complete anterioare.
eumada spune:
lasa domle` ca avocatu` de resurse umane stie..probabil s-a oferit s-o reprezinte in litigiul care se va isca cand nu va avea dreptu`la cic.....Mrius esti jurist,nu?
Madalina de minunica Eva-Maria 14.08.2009
alina_satena spune:
buna ziua,am si eu o mare nelamurire,am terminat concediul postnatal(cel de 2 ani) si anul acesta am terminat facultatea si am dat licenta.concediul postanatal sa terminat acum 4 luni(mentionez k copilul are 2 ani si 4 luni)si licenta am dato anul acesta in luna iulie si as dori sa stiu daca beneficiez de somaj in cazul asta.multumesc mult de tot.Mai mentionez k firma la care am lucrat e in sinsolventa si nu am semnta nimik cand am in concediu prenaatl