Topic - asigurari sociale,somaj, sanatate
Raspunsuri - Pagina 10
marius spune:
Din pacate raman "libere" - dar daca nu intarzii prea mult cu PFA e posibil "sa nu se observe" la o adica daca ar fi cazul
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
alina_satena spune:
as avea si eu o intrebare am fost in concediu de cresterea a copilului,as dori sa stiu daca pot beneficia de somaj,mentionez k am lucrat cam 6 luni kt eram insarcinata si apoi firma sa inchis,daca poate cineva sa ma lamureasca si pe mine
magdita spune:
Buna Marius,
Ma aflu in urmatoarea situatie si as vrea sa-mi dai un sfat :
De la 01 mai 2010 mi s-a desfacut contractul de munca, prin restructurarea postului, avand dreptul la 1 an de somaj datorita vechimii in munca de peste 10 ani. Din cunostintele mele, in cazul in care raman insarcinata in timpul somajului, am dreptul la indemnizatia de crestere a copilului.
Acum am primit o oferta de munca pe care nu vreau s-o refuz, insa ar fi o intrerupere intre momentul desfacerii vechiului contract de munca si cel al angajarii, care va fi probabil in 17 mai 2010. Ma gandeam, ca sa nu am aceasta intrerupere care ar putea sa-mi afecteze dreptul la indemnizatia de ingrijire a copilului, sa duc actele la AJOFM pentru perioada de 17 zile, sa zicem, care ar fi perioada de intrerupere, dupa care sa mi se inregistreze noul contract de munca.
Intrebarile mele sunt :
1. Ca sa am dreptul la indemnizatie, trebuie sa nu am niciun fel de intrerupere, asa-i?
2. Daca mi se face contract de munca pe perioada determinata de 3 luni, si nu mi se mai face prelungire, mai am dreptul la somaj?
Ne dorim un copil fff mult, luptam pentru asta in fiecare luna, de ceva timp, si daca, Doamne ajuta, as ramane insarcinata in urmatoarea perioada, vreau sa fiu sigura ca am dreptul la acei 800 lei timp de 2 ani. Asadar, vreau sa fac totul asa cum trebuie acum, sa nu ma trezesc ca nefiind informata, am pierdut dreptul de a primi acest ajutor de la stat.
Multumesc anticipat si astept sfaturile tale.
The best is yet to come !!!
Doamne ajuta tuturor
..."Ce te surprinde cel mai mult la oameni?
Dumnezeu a raspuns:
-Faptul ca se plictisesc de copilarie, se grabesc sa creasca, apoi iarasi tānjesc sa fie copii; ca īsi pierd sanatatea ca sa faca bani si apoi īsi cheltuiesc banii ca sa-si refaca sanatatea; faptul ca se gandesc cu teama la viitor si uita prezentul iar astfel nu traiesc nici prezentul nici viitorul; ca traiesc ca si cum nu ar muri niciodata si mor ca si cum nu ar fi trait.
...ce ai dori ca oamenii sa stie ?
Dumnezeu m-a privit zāmbind si a zis:
-Doar faptul ca sunt aici, intotdeuna"
"Interviu cu Dumnezeu" - Octavian Paler
marius spune:
Cu o vechime peste 10 ani cred ca e mai mult de 12 luni somajul din cate stiu eu asta asa ca si remarca.
1. Da asa este, trebuie sa nu ai nicio intrerupere in cele 12 luni dar ti se accepta ultima luna partiala dar sa depaseasca 50% din total nr zile lucratoare aferent acelei luni.
2. Da, mai ai dreptul la somaj
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
magdita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui marius Cu o vechime peste 10 ani cred ca e mai mult de 12 luni somajul din cate stiu eu asta asa ca si remarca. 1. Da asa este, trebuie sa nu ai nicio intrerupere in cele 12 luni dar ti se accepta ultima luna partiala dar sa depaseasca 50% din total nr zile lucratoare aferent acelei luni. 2. Da, mai ai dreptul la somaj Eu pur si simplu / Pagina legislativa |
Multumesc fff mult.
The best is yet to come !!!
Doamne ajuta tuturor
..."Ce te surprinde cel mai mult la oameni?
Dumnezeu a raspuns:
-Faptul ca se plictisesc de copilarie, se grabesc sa creasca, apoi iarasi tānjesc sa fie copii; ca īsi pierd sanatatea ca sa faca bani si apoi īsi cheltuiesc banii ca sa-si refaca sanatatea; faptul ca se gandesc cu teama la viitor si uita prezentul iar astfel nu traiesc nici prezentul nici viitorul; ca traiesc ca si cum nu ar muri niciodata si mor ca si cum nu ar fi trait.
...ce ai dori ca oamenii sa stie ?
Dumnezeu m-a privit zāmbind si a zis:
-Doar faptul ca sunt aici, intotdeuna"
"Interviu cu Dumnezeu" - Octavian Paler
ela1027 spune:
Buna ziua,
Va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea problema. Sunt in CIC pana in iulie 2010, insa nu ma pot intoarce la locul de munca deoarece firma e apoape de faliment insa m-au asigurat de sprijinul lor pentru a intra in somaj in caz ca nu gasesc alt job. Separat, sunt asociata cu sotul la un SNC cu activitatea suspendata. Am dreptul la somaj daca sunt asociata in aceasta firma?
Multumesc.
CRIXIA spune:
Hello! Am citit printre randuri dar n-am gasit ceva similar...scuze daca n-am citit mai mult
Cu ce dovedesc ca sunt asigurata medical pe perioada CIC?
Sunt in CIC si trebuie sa-mi fac niste investigatii medicale.Imi cereau adeverinta de salariat+ordin de plata sau cupon de indemnizatie. Primesc in cont indemnizatia, deci n-am cupon, e ok decizia de acordare a indemnizatiei? Rolul adeverintei nu-l vad, caci contractul se suspenda pe perioada CIC...deci?
Cris mami de Alexia & Ana