Inimioare de iulie - august 2005 ! (21)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marami spune:

`neata!
Cryna multam de cafeaua calda, calda... a mea e facuta de vreo doua zile si nu mai e demult calda
La noi e in regula, cand o trezesc dimineata zambeste si imi spune "Promit ca nu mai plang la gradinita" nu ca as fi pus-o sa promita draga lui mama. Ieri s-a impiedicat si a cazut cat a stat pe afara dupa gradinita, asa ca avem o barbie si un nas julit.
Nicoll, numa sa ajung prin zona.

Sunt pe fuga, trebuie sa merg sa rezolv cu actele pt centrala ca vine iarna peste noi deja

Mandrutzele mele Diana (29 sept.1991) si Oana (18 iul.2005)

pozne-npoze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:

Hmmmhhh... tot eu pe-aici ...

Marami, -am nasul si barbia belita a Oanei! Sa-i treaca cat mai repede! Spor la rezolvatul actelor pt. centrala!

Heiii... se pare ca, la sedinta cu parintii, cand va avea loc, va trebui sa ridic in discutie si problema asta cu "bataile" dintre copii si metodele ce sunt aplicate, sau aplicabile, pt. rezolvarea problemei...
Hai sa va povestesc si voua un pic ... daca aveti chef de citit ... Deci, azi, cand l-am luat de la gradi pe Robert, o mamica, care are drumul cu noi, mi-a zis ca a atentionat-o educatoarea ca, copilul ei ii bate pe ceilalti ... Da' cica asa pe-un ton!!! De parca cine stie ce grozavie ar fi facut baietelul ei ! Deci, a patit si ea ca mine : exagerarea incidentului... Mai, stiu ca nu trebuie minimalizat lucrul asta (al lovirilor intre ei)... si ca , sunt parinti care se supara daca alti copii le lovesc odorul... dar, nici nu trebuie exagerat in relatare...
Pe al ei copil, cica l-a pedepsit luandu-l langa ea la catreda... dar, cica si asa l-a potolit destul de greu... No, iara ea (mamica respectiva) imi zice ca, ar trebui sa aiba doamna o varguta si sa tipe la ei ... ca sa-i mai tina in frau (al ei baietel, mi s-a parut a fi si mai neastamparat decat Robert )...
Atunci, eu i-am replicat ca nu-s de acord cu metoda asta, cu bataia... pentru ca nu vor invata nimic bun din asta ... Ci, cum zicea si Laura, si cum a reactionat si Robert al meu, de altfel , vor crede ca asa-i normal: toti sa se bata parte-n parte , ca la un meci de box! I-am povestit si ei ce mi-a zis educatoarea vineri... despre faptul ca, si pe mine m-a speriat exagerandu-mi incidentul (fusese doar o imbranceala intre copii...) si despre reactiile lui Robert, atunci cand doamna i-a zis ca-l bate, ripostand c-o va bate si el pe ea ... Deci, i-am zis mamicii respective ca, eu nu-mi aduc copilul la gradinita ca sa invete sa asculte de frica... si nici sa invete ca paruiala "reciproca" e ceva normal . Intradevar, parintii sunt cei care educa copilul dar, din moment ce-l aduci la gradinita, educatoarea trebuie sa fie un sprijin in educatie... nu sa "strice" ce incearca sa faca parintii ... Da! Sunt multi copii de "gestionat" dar, ea fiind educatoare cu "ceva" experienta la copii (are vreo 40 si ceva de ani), ar trebui sa stie si alte metode de "potolit" copii. Ce s-o face ea cand copii vor trece de la imbranceli si plezneli la spart capetele reciproc?!? Atunci, ce metode va mai aplica ?!?
Iar, cu mamica fetitei pe care o imbrancise Robert vineri, m-am intalnit si astazi dupa-amiza... si nu parea suparata de incident . Dimpotriva, mi s-a parut a fi bucuroasa ca se joaca impreuna si ca... tocmai de aia se mai si ciondanesc (cuvintele ei) cateodata... lucruri normale intre copii ... Lucruri care, asa cum am zis mai sus, nu trebuiesc nici exagerate, nici minimalizate...
In fine, ma opresc aici de povestit... desi ar mai fi ... dar, ca si concluzie, pe care am tras-o eu ... se pare ca, la sedinta, voi avea si parinti care vor fi de acord cu metoda "palmutei la fund" ca si metoda de disciplina... Asa ca, urati-mi succes pentru atunci!

"Singura lectie de morala care este potrivita pentru un copil, cea mai importanta lectie pentru fiecare moment al vietii lui, este aceasta: ''Nu rani niciodata pe nimeni.'' " - autor: Denis Breeze . - eu completez: ... pentru ca, nu vei putea sti niciodata cat de mult rau si cat de multa suferinta poti cauza!!!

Mergi la inceput

Fetelor iar disparurati? Nimeni pe aici?
Nu mai dati nici un semnulet de viata ?

"Singura lectie de morala care este potrivita pentru un copil, cea mai importanta lectie pentru fiecare moment al vietii lui, este aceasta: ''Nu rani niciodata pe nimeni.'' " - autor: Denis Breeze . - eu completez: ... pentru ca, nu vei putea sti niciodata cat de mult rau si cat de multa suferinta poti cauza!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicoll_mada spune:

Neata!E randul meu la cafeluta,haideti ca e gata!!!
Cryna offf nu pot sa cred ca se admit corectiile cu violenta cat ar fi de usoara.In gluma sau in serios la gradi nu mi se pare normal ca educatoarea sa recurga la asa ceva.Si imi e dat sa vad ca sunt si parinti care admit...Cred ca indiferent de polemicile de la sedinta va trebui abordat subiectul.Sper sa se rezolve totul prin mijloace pasnice.
Cristiana va pupam si pe voi sa treaca juliturile si spor la treaba sa terminati amenajarile pana vine frigul!

Noi nu mai plangem,ramane fata linistita,dar ieri mi-a facut alta pocinoaga.A facut pish pe ea afara.Ii scosese doamna afara si ea nu a spus ca vrea la toaleta.a facut pe ea pur si simplu...Noroc ca aveam la gradi hainute de schimb,inclusiv chilotei si pantalonasi.Sper sa nu se mai intample,i-am zis ca e rusine si rad copii de ea.Mi-a spus foarte senina ca era doar cu o fetita care se uita in lta parte...
Pe de alta parte mi-a spus ca ea la gradi are mai multe "sore",dica s-a imprietenit cu mai multe fetite,care si ele stiu poeziile(dejea i-a invatat 2).
Fetele voi ce noutati mai aveti?Va pup si intrumai tarziu!

nicoll_mada Codruta Andreea ( 29.07.2005 ) si Alexandra Stefania ( 12.07.2007 }
http://community.webshots.com/user/nicoll_mada
MMN

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marami spune:

si care e problema, Nicoll, daca nu a vazut-o nimeni

Si Oana imi povestea aseara ca a facut pishu in pat si cand am intrebat-o daca glumeste a zis "Da!". Acu vedem noi daca confirma educatoarea, ieri a fost sedinta cu parintii iar eu mi-am luat copilul si am plecat. Erau tare nemultumite, da` chiar nu aveam dispozitia necesara pentru o sedinta de asta. Nu trebuie sa stau o ora ca sa pot afla cati bani trebuie dati pt diverse, mi le poate comunica ulterior eu sunt atat de satula de sedinte... de orice fel... incat fac cu nervii de cate ori aud cuvantul sedinta.
Pfui.. eu am facut urat cand am auzit ca a pus-o la colt, daramite sa mai si aplice pedepse fizice

mandrutzele mele D & D

pozne-npoze

Mergi la inceput

Buna la toate fetele!

Nicoll, multumim de cafeluta . Chiar daca-i tarziu... e buunaa...
-am pe Codruta, ca sa-si faca curaj sa spuna cand face pipi! Poate a fost doar o "scapare" care nu se va mai repeta! Uite ca incepe sa-i placa la gradi, daca si-a facut prietene ... Succes in continuare!
Marami, -am si pe Oani, ca sa nu se pise in pat . Poate fu o gluma ...

Despre noi... una buna, una mai putin buna ... Deci, dimineata cand l-am dus la gradi, ne-am intalnit si cu mamica altei fetite din grupa lui... Dialog :... ea -"El e Robert? Obraznicul care le mai trage cate una ?"
eu -"Da. Mi-a zis doamna... Are el ce are cu fetitele ..."
ea -"Eiii... doar de aia-i barbat !"
eu -"Vezi mami ca te stie toata lumea ca esti rau si necajesti fetitele ?"... Apoi, fetita l-a asteptat sa terminam cu schimbatul, ca sa urcam impreuna in clasa... Bineinteles, ca pana sus, i-am "facut din nou morala" ca, trebuie sa fie cuminte si sa nu mai loveasca fetitele, sa nu le mai necajeasca... bla-bla-bla...
Cand l-am luat dupa-amiaza... am avut parte de-o surpriza din partea doamnei... si bineinteles a lui Robert ... Adica, doamna mi l-a laudat azi... ca e ascultator (el se tara pe jos, bagandu-se pe sub mese... iar d-na i-a zis ca, copii care fac asa nu mai vin la gradi ... sa vezi ce repede s-a ridicat ...), ca are bune maniere (pt. varsta lui ) si mananca singur, etc. ... ca m-am ocupat de el ... Daca mai am altii sau e singur... de parca, daca as fi avut mai multi copii, nu m-as fi ocupat la fel, ca sa fie buni, ascultatori, etc. ?!? Bla-bla-bla... Iar, eu am intrebat-o daca mai loveste copii si mi-a zis ca nu, ca s-a potolit! Speram sa fie asa si de acum incolo! Uite cat de mult conteaza o vorba "buna" si nu o "corectie"! Bla-bla-bla...

Ma opresc aici ... pe mai tarziu ...

Mergi la inceput

'NEATA FETELOR!!! UNDE SUNTETI??? HAIDETI LA O CAFELUTA CALDA, CALDA!!!
Eu tocmai o servesc ... voi nu doriti ?!?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicoll_mada spune:

Yami,yam!!!Buuuna cafeluta,multumim Cryna!!!Gata a aparut fata,mirosul m-a atras!Il pupam pe Robert,doar a fost cumintel!Si incet-incet se va obisnui el sa nu mai "ciufuleasca "pe nimeni.Ma bucur ca sunteti bine,ca v-ati obisnuit!
Cristiana nu e mama nici o problema,doar nu a vazut-o nimeni...Doar dna Nicoleta -ingrijitoarea care a schimbat-o.Si zi asa esti deja expert in sedinte cu parintii.Eu recunosc ca abia astept sa o fac,vreau sa vb de programul copiilor de la gradi.In primul rand ca ii trezesc de la 15 cand program este pana la 17.Iar seara a mea este cheaunita daca trece de 20.30.Stiu ca trebuie sa o culc devreme,dar si ei ii mai pot lasa sa doarma.Ca sa nu va mai spun ca ieri am ajuns la 16.30 si la coltul gradinitei ma intalnesc cu educatoarea care pleca.Mi-a spus foarte senina ca a lasat fata la grupa mijlocie.Pai nene daca ai program si asa destul de scurt respecta-l.Abia se obisnuiesc copii sa stea cu ele si ce fac?Ii debusoleaza lasandu-i cu alte doamne.Ca sa fiu sincera mie si ora 17 imi e putin incomoda,ajung la limita daca plec in secunda 1 cand mi se termina programul.Nici nu ar intra in discutie o intarziere de 15 min.De aceea ii ducem la gradinita ca mergem noi la serviciu(cele mai multe).Vom vedea ce imi vor spune,pe saptamana viitoare e preconizata sedinta.
Mai fetelor haideti,mai scrieti 2 randuri sa vedem ce mai faceti.Gravidutele noastre nu mai spuneti nimic???Pupam burticile si toti copilasii!

nicoll_mada Codruta Andreea ( 29.07.2005 ) si Alexandra Stefania ( 12.07.2007 }
http://community.webshots.com/user/nicoll_mada
MMN

Mergi la inceput

Hmmmhhh... eu is deja la a doua -uta ...

Nicoll, bafta la sedinta ! Intradevar, trebuie sa discuti cu ele... prea e obosita Codruta ... si, intradevar, o debusoleaza cu schimbatul educatoarelor intre ele !
Si Robert, de cand a inceput gradinita, doarme mai mult la pranz, fata de dinainte. Pentru ca, acum il scol intre 07.00 si 07.30... inainte dormea pana la 09.00, chiar 10.00 cateodata (mai rarut)... Dar, eu l-am dat la program normal... deci, pe la 12.00/12.15 deja venim acasa... Si il las sa doarma cat are nevoie... doar daca trece de 17.00 ma duc si-l trezesc eu , pana in 17.30... ca, altfel, imi adoarme seara prea tarziu .
Hmmhhh... eu, abia astept sa ma duc sa-l iau de la gradi! Am inima cam stransa un pic... azi, a ramas cam suparat la gradi . Nu prea vroia sa mearga... Aseara, mi-a zis ca nu mai vrea la gradi... ca-l bat copii si-l trag de haine ... ca este un nene care taie copacul (le-o fi citit d-na vreo poveste )... I-am zis dimineata: "Hai la gradi sa vedem cine-i nenea care taie copacul si sa-i spunem sa nu-l mai taie!". Cand am intrat in clasa nu a vrut s-o salute pe d-na, mi-a si zis de pe hol ca el nu spune "buna dimineata" ... Acum, voi vedea dupa-amiaza cum a reactionat in urma mea... dupa ce am plecat... parea suparat pe d-na... Ieri, cand l-am luat nu a fost asa... O sa vad eu... si o sa-i spun si d-nei ca, acum, e Robert cel care e batut si "ciufulit", cum zici tu Nicoll . Sa vad ce-mi zice... offf,offf,offf... Credeam c-am scapat ...

Mergi la inceput

Eu acum sunt !

Intru mai tarziu la povestit... chiar daca o sa vorbesc singura , macar ma descarc...

Mergi la inceput