Inimioare de iulie - august 2005 ! (21)
Raspunsuri - Pagina 4
nicoll_mada spune:
Neata la toata lumea si va invit la cafeluta!E drept ca nu stiu care e emoticonul pt ea,dar e calda si tare!!!
Cristiana m-ai facut sa zambesc in ceea ce priveste specializarea ta.Sper sa nu fie cazul sa te apuci de renovari o data cu caldura.MA bucur ca Oana incepe sa se obisnuiasca si fara prezenta ta,asa poti sa colinzi cat mai mult.Poate vei ajunge in plimbarile tale si pe la Ploiesti,nr nostru de tel il ai.Multumim de dedicatie!
Cryna zi asa,Robert daca nu mai face pozne acasa le ia cu el la gradi si le pune in aplicare.Sper sa fi fost doar un gestt necontrolat al educatoarei,nu e bine nici macar sa pomeneasca de violenta,dar sa o exemlifice. oricum baiatul cel neastamparat si pe mamica sa reziste poznelor!
Monica vacanta frumoasa in continuare,o meritati!
Laura sper sa nu fie prea mare perioada de acomodare.Noaptea nu mai plange,viseaza etc,dar azi dimineata iar a plans cateva minute.Apoi s-a asezat pe scaunel si mi-a spus "pa si sau'mana!" si a ramas cumintica.Ma bucur ca in cazul vostru e mult mai bine,se cunoaste ca aveti experienta!.Ii pupam pe gemenasi!
Cati ma bucur ca v-ati adaptat asa de bine!Sper ca si dupa week-end sa fi fost bine!
Asa cum spuneam la noi azi au fost iar ceva lacrimi,dar de scurta durata.Nu prea vrea ea sa inteleaga ca aceasta gradi e de lunga durata.Dar incet-incet sunt semne ca va fi bine.
Iar Stefi are iesit primul canin si ne mai chinuie o maseluta.E cam maraita noaptea,dar trecem noi si peste asta.
Va pup si o saptamana cat mai buna!
nicoll_mada Codruta Andreea ( 29.07.2005 ) si Alexandra Stefania ( 12.07.2007 }
http://community.webshots.com/user/nicoll_mada
MMN
Laura25 spune:
Ai mei azi dimineata nu au plans deloc, ceea ce va doresc si voua! E drept ca am facut ceva cu care mi-am incalcat principiile educationale, dar e un rau mic in comparatie cu altele. Rares nu vroia sub nici un motiv sa stea la imbracat dimineata si i-am promis cate 1 bombonica m&m pt fiecare obiect vestimentar impracat. A papat 1 pt bluza si 1 pt pantalon (l-am fentat la maieu ).
I-am dat si Biancai 2 pt ca era deja imbracata si incaltata, fara scandal. Cand am iesit le-am zis ca mergem sa o rugam pe doamna aducatoare sa ii invate un cantecel pt ziua lui mami. Atunci au zis ca vor sa le puna doamna cutiuta muzicala, sa cante 'Alunelu' si 'Podul de piatra'. Si cu gandul asta, ca ii cerem muzica, au mers cuminti, fara plansete deloc. Am auzit deja pe al prieteni de copii raciti dupa 2-3 zile de gradi. Noi suntem bine, sper sa ne mentinem asa.
Cryna cred ca cel mai bine ar fi sa ai o discutie cu doamna, sa-i explici clar ca tu nu accepti sa-ti loveasca baiatul sub nici un motiv. Da-i tu cateva idei de abordare care stii ca merg la Robert.Noua la sedinta de miercuri ne-a dat sa completam un chestionar cu intrebari legate de copii, ca sa aiba educatoarele niste repere cum sa se comporte cu ei, ce asteptari avem noi ca parinti de la gradinita, ce le place la cei mici si ce nu. Mi s-a parut o idee foarte buna, sper sa si tina cont de ce s-a scris acolo.
Laura de shtrumphi gemeni, Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene,
Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
nicoll_mada spune:
Laura ma bucur ca ati depasit perioada de adaptare.Vorba ta,mai bine cedezi uneori si ai linistea data de faptul ca au ramas fara proteste la gradi.Va pupam!
Am reusit si eu in sfarsit sa pun ceva poze,din august si septembrie,inclusiv de la turta lui Stefi.Asa ca cine vrea este invitat la vizionat:http://community.webshots.com/album/567260600RQDfIy
MMN
Tethys spune:
Hmmmhhh... azi-dimineata, nu mai era asa suparata educatoarea, ca vineri dupa-amiaza... cand m-a speriat si enervat si pe mine , exagerandu-mi "incidentul" (comportamentul lui fii-miu )... O mai fi reflectat si ea, in weekend, asupra celor intamplate ... si mi-a prezentat "incidentul" intr-o altfel de "lumina" ... Era toata numai zambet si bine-dispusa ... Probabil, incerca sa aplaneze "conflictul"... Cica, de fapt, Robert doar a impins o fetita, care a cazut in fundulet... da' cica nu s-a lovit asa tare (a vorbit dimineata si cu mamica fetitei -asa am inteles eu de la ea- si i-a zis si mamicii respective "incidentul", asteptand s-o vada cum reactioneaza)... Si ca... "vai ce drag i-a mai fost Robertel" (cuvintele ei- chipurile acum era amuzata de reactia copilului meu ), cand a apostrofat-o pe ea (pe doamna educatoare), ca raspuns la gestul ei de a se face ca-i da o palmuta la fundulet, aratandu-i cu degetul a "eeiii! eeiii!" si zicandu-i c-o bate si el, daca-l loveste... Mde, cred ca a vazut si singura ca, baietelul meu stie sa riposteze... indiferent cine-l "ameninta" ... si ca, la violenta raspunde cu violenta... Asa ca, drept concluzie, ma lasa pe mine sa "remediez" comportamentul copilului meu (cam asa ramasese stabilit de vineri)... Ea, acum, doar imi "raporteaza" ce pozne a mai facut Robert, urmand ca eu, acasa, sa iau "masurile" necesare. Asa a facut azi, cand am intrebat-o daca a fost cuminte Robert. Cica, el este un copilas cuminte dar ca... tot se mai auzea pe ici, pe colo cate un "au Robert"... lovea copii bineinteles ... Sper sa reusesc sa-mi calmez odorul ! Si sa-l fac sa inteleaga cum trebuie sa se poarte cu copii la gradinita! Ntzzz, ntzzz...
Oricum, eu o voi "tine sub observatie" si pe educatoare ... in caz de-i mai "scapa" vreo ceva ... Ca, acasa, l-am chestionat si pe Robert despre "reactiile" doamnei de astazi, legate de faptul ca, el ii mai loveste din cand in cand pe copii. Din spusele lui, nu i-a facut nimic doamna... si nici nu i-a mai zis vreo ceva macar... Si sper sa fie asa... daca nu are alte metode de a atentiona un copil ... voi ramane in observare !
La noi, abia saptamana viitoare face sedinta cu parintii... iar, de voi vedea ca e nevoie cu adevarat, voi ridica si problema asta (cu lovitul copiilor, atat intre ei, cat si de ea-intentia ei) in discutii! Sper sa fie bine si sa se termine totul cu bine! Hmmmhhh, hmmmhhh...
Multumesc frumos fetelor pentru sfaturi ! la toate!
"Singura lectie de morala care este potrivita pentru un copil, cea mai importanta lectie pentru fiecare moment al vietii lui, este aceasta: ''Nu rani niciodata pe nimeni.'' " - autor: Denis Breeze . - eu completez: ... pentru ca, nu vei putea sti niciodata cat de mult rau si cat de multa suferinta poti cauza!!!
Tethys spune:
Marami, mersi fain pentru melodie ! Sa vezi ce repede o sa zboare toamna ... si-o sa vina primavara ...
Hi,hi,hi Laura... se pare ca, nimeni nu poate scapa de ceva mici concesii ... dar, avand in vedere rezultatul... s-a meritat, nu-i asa?!? si bafta in continuare la gradinita.
Nicoll, multumim frumos pentru poze ! Am vazut si o Codruta bosumflata din cauza gradinitei . Incet,incet, o sa se adapteze si ea pana la urma. Robert se pare ca s-a adaptat deja... ii place la gradinita ... La noi nu au sortulete... probabil, depinde de fiecare gradinita in parte...
-am si pe maraita de Stefi! Sa treaca cat mai usor si cat mai repede peste durerea de maseluta ! Hmmmhhh... dupa alegerile facute... o sa fie ori vreo maicuta , ori deosebit de credincioasa... o sa-i placa maisinile si sa fie o gagica shic ! Ha, ha, ha... vom exclude maicuta atunci ... hmmmhhh...
Hai ca va dau la toate... si fug si eu... revin mai tarziu ...
"Singura lectie de morala care este potrivita pentru un copil, cea mai importanta lectie pentru fiecare moment al vietii lui, este aceasta: ''Nu rani niciodata pe nimeni.'' " - autor: Denis Breeze . - eu completez: ... pentru ca, nu vei putea sti niciodata cat de mult rau si cat de multa suferinta poti cauza!!!
valcampan spune:
Draga Nicoll eu nu cred ca David s-a adaptat atit de repede la gradi din cauza faptului ca a stat mai tot timpul la tara. Se cuvine sa precizez urmatoarele aspecte :
- David nu a stat mai tot timpul la tara ci doar in perioada aprilie - septembrie timp in care ne vedeam din 2 in 2 sapatamini;
- chiar daca a mai fost plecat la tara e in continuare tare atasat de mine astfel incit ,pina sa inceapa gradi, urla cind ma vedea ca eu plec la servici;
Eu cred ca s-a adaptat repede deoarece ii plac copii tare mult (mi-a cerut si mie un bebe dar i-am spus ca il voi dezamagii la acest capitol )in special copii mai mari decit el iar el este inscris la grupa mare momentan pina se va elibera un loc la grupa mica.
Azi eu nu l-am mai dus la gradi pt ca a reusit sa raceasca de vineri avea ochisorii rosii iar de simbata ii curge nasucl la greu. M-a intrebat si aseara si azi de diminetata daca el merge la gradi si i-am spus ca nu va merge si i-am explicat de ce. Era un pic bosumflat, sper sa-i treaca repede raceala.
Ei mamici am auzit cazuri de copii care chiar daca s-au adaptat repede pe parcurs incep sa nu le mai placa sau invers nu s-au adaptat initial dar apoi prin gustul gradinitei. sa vedem ce va fi si pentru noi, sanatosi sa fim. Mai revin , va urez o saptamina usoara !
kid spune:
Mamici
Imi cer scuze ca dau buzna in topicul vostru, cred ca multe dintre voi stiti deja despre Sonia, capsunica noastra de mai-iunie 2007. Daca nu, www.webshots.com/user/kay_al" target="_blank">aici o puteti vedea si aici puteti afla mai multe despre ea.
Am deschis un bazar pentru Sonia, pentru a mai strange cativa banuti, atat de necesari pentru urmatoarea operatie.
Aici este topicul dedicat bazarului, poate gasiti ceva ce va place.
De asemenea, daca aveti hainute (noi sau purtate, in stare buna) care nu va mai folosesc sau alte produse de care nu aveti nevoie si credeti ca ar folosi cuiva, va rog sa luati in considerare si varianta de a le dona pentru acest bazar.
Orice ajutor, oricat de mic, o aduce pe Sonia mai aproape de sansa ei la viata!
Multumesc mult de tot!
am inimioarele si le dorim sa creasca mari, frumoase si sanatoase!
Teodora Ana de Mihail Vladimir(15.05.2007)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">Capsunele minunate de mai-iunie 2007
www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia / Bazar pentru Sonia
Tethys spune:
'NEATA la toata lumea! Va poftesc la o cafea ... e randul meu se pare ...
Hmmmhhh... se pare ca se vor linisti lucrurile la gradinita, vizavi de reactia eucatoarei... Ieri, cand l-am luat avea un semn in frunte... a cazut si s-a lovit de vreo masa... Asta nu mi-a mai zis doamna, dar am observat eu ... Pana seara, am scos de la Robert ce se intamplase... Cazuse intradevar, nu-i cine stie ce bai , iar educatoarea, pentru ca daduse Robert in plans, l-a alinat zicandu-i cam asa: "da' nu te bate nimeni puiu... bla-bla-bla...". Mde... probabil e constienta ca, copii spun acasa ce se intampla la gradinita... iar, eu am un ochi destul de bun, zic eu ...
Azi-dimineata, cand l-am dus, am aruncat asa... o vorba... cum ca, sper sa fie mai cuminte, bla-bla-bla... Iar doamna face ca: "Vai! Da' mie drag Robert de nu mai pot! El este un copilas cuminte... dar, le mai da asa cate una, pe infundate... de la jucarii...". Offf... si doar i-am tot repetat ca nu-s jucariile lui, ca-s pentru toti copii, ca trebuie sa se joace cu totii, frumos, bla-bla-bla... l-am mai si dojenit, l-am si pedepsit (nu i-am cumparat dulcele dorit sau nu m-am jucat cu mingea cu el, cand a dorit, etc.)... dar, tot nu am reusit sa-l conving ca-s jucariile tuturor . El tot asa-mi raspunde... ca-s ale lui si ca se joaca numai el, nu impreuna , bla-bla-bla... Daca aveti voi alte idei, despre ce as putea face, ca sa-l conving sa nu mai acapareze el jucariile si sa le imparta cu toti copii... va ascult cu cea mai mare placere ... Eu, am cam epuizat, intr-un fel, "arsenalul" ... Oricum, ii repet mereu placa cu impartitul lor, bla-bla-bla... sper sa reusesc sa-l conving pana la urma... Offf, si doar nu era el asa... ii placea sa se joace impreuna... nu stiu ce se intampla ...
la toate... pe mai tarziu...
nicoll_mada spune:
Mmmm~!!!Buna cafeluta Cryna multumim frumos!Pupam baiatul sa treaca semnuletul!cat despre impartitul jucariilor nu prea stiu ce sa zic.La gradi noi nu avem reclamatii,acasa daca se cearta cu sora-sa,caci sa stiti ca se intampla desi cea mica e destul de micuta,ii spun Codrutei ca ea e mai mare,ma intelege si daca nu imparte cu sora ei le iau jucaria respectiva si nu o mai primesc nici una.De cele mai multe ori tine.Dar recunosc ca asaca se intampla,unde sunt doar ele si pot face acest lucru.Multumim ca ne-ati vazut pozutele!
Vali va pupam si pe voi sa treaca raceala si ochisorii cei frumosi sa nu mai sufere!Sunt convinsa ca relatia ta cu David este foarte apropiata si stiu ca nu sta din totdeauna la tara,imi amintesc cand spuneai cat iti e de greu cu el plecat,dar ma gandeam eu in mintea mea ca putin,putin a fost obisnuit sa nu fie cu tine sau in apartamentul vostru.Si la noi Codruta nu a stat cu mine,dar nu a iesit din casa noastra sa stea in alta parte pana la gradi.Si intr-adevar credca e foarte important ca este atras de copii,sper ca nu te-ai suparat pe mine.Va pupam!
Acum sa va spun ca azi a ramas Codri la gradi fara sa planga.Cum am reusit?Pai sa va spun ca aseara incepuse iar ca ea nu mai vrea,ca nu se acomodeaza etc.Mi-am luat inima in dinti si i-am spus ca vreau sa stau de vorba cu ea serios.I-am explicat ca nu vreau sa o mint,sa o pacalesc si ca va trebui sa mearga la gradi de luni pana vineri,ca asa fac toti copii,i-am dat exemple si ca eu sunt tare suparata cand o vad ca plange,ca ma doare inima ca ea e fetita mea cea mare si ca o iubesc foarte mult.Mi-a promis aseara ca nu va mai plange,dar sa citim impreuna dimineata meniul zilei,sa o asez pe scaunel si sa ma pupe spunandu-mi pa si sarut mana,iar apoi sa ma pitesc in dulap.Aici am mai continuat putin cu pacaleala,dar pt o cauza nobila zic eu.
Si uite asa,in urma unei discutii serioase azi am avut un rezultat nesperat de mine asa de repede,dar care sper sa fie definitiv.
Va pup fetele si va doresc o zi buna!
MMN
Tethys spune:
'Neata fetelor! Ati disparut iara ?!? Haideti si voi la o cafea calda, calda !
Mersi Nicoll pentru raspuns . Mda, acasa-i cu totul alta poveste... si eu ii luam jucaria cu care dadea in noi, iar pe cele cu care nu se juca, ci doar le imprastia prin casa, i le-am strans "definitiv" , zicandu-i ca i le dau cand s-o juca intradevar cu ele... Hmmmhhh... voi vedea eu cum voi reusi sa rezolv pana la urma problema asta... ca trebuie s-o rezolv .
Ma bucur ca ai reusit s-o convingi pe Codruta sa nu mai planga la gradi ! Poate o sa inceapa sa-i si placa... succes in continuare!
Celelalte mamici ... ce va mai fac puiutii? S-au acomodat pana la urma cu gradi? E totul bine? Vali, -am pe David, ca sa-i treaca raceala cat mai repede. Noi am reusit sa scapam de ea... mai avem un nasuc infundat, dar trece si ala ... sanatate multa puiului tau.
Dau la toate fetele... si fug si eu ... poate revin mai tarziu... pa.