Inimioare de iulie - august 2005 ! (21)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:

Buna la toate fetele !

Da Nicoll, si adaptarea... stressul respectiv este un motiv, bineinteles! Sa speram ca va reusi Codruta sa se adapteze cat mai curand ! Bafta in continuare! .
Caty, bine ai revenit la scris! Ne bucuram ca, in cele din urma, Ali s-a adaptat cu gradinita ! Te mai asteptam la "povesti" !

Despre noi... o veste cam rea , pe langa cea buna ... Deci, in sfarsit, Robert s-a adaptat cu gradinita ... in schimb... a inceput cu obrazniciile ! Deja a inceput sa bata copii ... desi l-am invatat ca nu-i voie, nu-i frumos, ii doare si pe ei, bla-bla-bla... mai avem de lucrat la acest capitol ! A amenintat si educatoarea... ca o bate el pe ea ... Ea mi-a zis, ca a simulat o palmuta la funduletul lui (probabil ca sa-i arate ca doare cand ii loveste pe copii), iar Robert, i-a raspuns ca nu-i este frica... c-o bate si el ... Asa ne mai face si noua ! Degeaba ii dau explicatii... offf, offf, offf ...

"Singura lectie de morala care este potrivita pentru un copil, cea mai importanta lectie pentru fiecare moment al vietii lui, este aceasta: ''Nu rani niciodata pe nimeni.'' " - autor: Denis Breeze . - eu completez: ... pentru ca, nu vei putea sti niciodata cat de mult rau si cat de multa suferinta poti cauza!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Buna, fetelor!
Asa cum speram, acomodarea decurge mai usor decat la cresa. Deja azi nu au mai plans cand i-am schimbat si i-am dus in clasa, doar cand pe Bianca am auzit-o strigandu-l pe tati dupa ce am plecat. Mi se pare extraordinar ca deja au venit cu cantece noi si o poezioara nou invatata. Noi am fost f. norocosi cu soacra mea care lucreaza in invatamant si a reusit (fara spaga, doar cu discutii cu anumite persoane) sa ne bage la o gradinita de stat unde sunt doar 25 in grupa, conditii super, doamne educatoare foarte bune. Se pare ca Bianca are ceva probleme de integrare, in sensul ca o apuca dorul de noi mai des si nu prea relationeaza cu ceilalti copii, se joaca singura, nu prea vorbeste. Dar acasa nu-i tace guritza, e vesela si imi povesteste ce au mai facut, canta ce a invatat la gradi. Cu pipi s-a rezolvat dupa 2 zile. Marti seara imi spunea ca la gradinita nu exista wc, dar de miercuri nu s-a mai scapat. Am rugat-o si eu pe ingrijitoare sa o duca mai des la baie, chiar daca nu se cere si cred ca nici lor nu le convine sa aiba de suportat un copil mirositor, sa aiba de schimbat haine ude.

nicoll ai mei cand au inceput cresa au avut o perioada de 2-3 saptamani cand dormeau f. agitat, se trezeau plangand prin somn, tipand, visau mult. E din cauza stresului emotional, al schimbarilor atat de mari din viata lor.

cryna eu as face un scandal monstru daca mi-ar spune educatoarea ca a tras copilului meu o palma (chiar si numai de atentionare). Asta inseamna ca e toatal depasita de situatie, ca nu are deloc control asupra copiilor. Inteleg ca e greu sa tii in frau 34 de pici agitati si galagiosi, dar un pedagog bun reuseste sa se impuna si sa ii cuminteasca, sa le canalizeze energia spre ceva constructiv fara palme si tipete. Lovindu-l cand a lovit, nu a facut decat sa legitimizeze gestul. Mesajul transmis e "tu lovesti, eu te lovesc, deci e ok sa lovim, asa ne varsam frustrarile". Ca sa aiba efectul dorit, nu trebuia sa-l loveasca, ci sa-i arate ca nu e permis asa ceva, ca NIMENI nu are voie sa loveasca (inclusiv ea).

Briana offf, cata inconstienta!!! Noroc ca o ai pe Ela fata mare si cuminte. Daca erau 2 pui mici, tot asa ar fi facut? Doamne, cati tampiti sunt pe lume!!!

Laura de shtrumphi gemeni, Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)

Cugetari gemene,
Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi

Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

Cryna77 Mihnea va merge la gradinita la 4 ani. Si atunci la program de 4 ore ptr inceput. Atat timp cat exista bunicii care s-au oferit sa stea cu el de ce sa chinui copilul si sa il am mereu cu nasul in batista fara rost? Nu cred in faza cu socializarea ptr ca Mihnea este f sociabil, iar parintii mei se ocupa f bine de el. Stie o gramada de poezioar, cantecele, povesti si tot felul de chestii pe care oricum un copil nu le invata la gradinita ci doar d ela parinti ptr ca educatia tot noi ca parinti le-o dam nu gradinita.Suntem tot in Antalya nu am terminat vacanta . Lura si noi am stat toata vara la munca in timp ce voi erati in concediu acum e randul nostru.
Briana eu as fi starnso d gat pe minunata bona. Poate e mai bine printr-o agentie ca asa ai pe cine sa tragi la raspundere. Oricum bonele sunt un dezastru eu am experienta cu una si mi-a ajuns

Mergi la inceput

Buna la toate fetele!

Laura, din ce am inteles eu... nu a dat in Robert, ci doar a simulat, s-a prefacut ca da in el... Ca, daca ar fi dat intradevar, Robert mi-ar fi spus... si nu mi-ar fi placut nici mie o astfel de "reactie" din partea doamnei ! Ea, mi-a povestit doar schimbul de replici ... cam ce ar face Robert daca l-ar lovi si ea... Ceva de genul asta... Eu sper sa nu apuce sa dea vreodata in el... cu adevarat... Ca, atunci, normal ca ma voi supara si eu !
Monica, eu tot la program normal l-am dat (de 4 ore)... ca se cerea la copii!!! Vroia la copii... iar dimineata, acestia fiind la gradinita ... nu-i gasea pe afara, logic nu?!? De aia l-am dat... sa fie cu copii ... Vacanta placuta in continuare!

la toate... pe mai tarziu...

"Singura lectie de morala care este potrivita pentru un copil, cea mai importanta lectie pentru fiecare moment al vietii lui, este aceasta: ''Nu rani niciodata pe nimeni.'' " - autor: Denis Breeze . - eu completez: ... pentru ca, nu vei putea sti niciodata cat de mult rau si cat de multa suferinta poti cauza!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marami spune:

`neatza buna!
Vesti bune, vesti bune.... terminai demult cu redecorarea, din fericire pitica a inteles ca nu mai trebuie sa vina in urma mea cu acuarele, din nefericire, cand o reusesc sa vin cu pozele promise o sa vedeti, exista o fasie ... un piculet de mov.... care ma tot astept sa pice, iniatial am facut tot peretele roz, dar cum dupa doua culori inainte, parea banal doar roz am inceput sa intru la creatii, asadar exista o bucata de perete peste care trebuia sa intre un portocaliu, bun.... deci doua straturi roz, peste roz alte doua portocaliu... portocaliu ce dimineata s-a dovedit a fi un galben murdar si uraaaat, da` uraaaat... ca am trecut la mov... dar cum movul iesea vanat intai a trebuit sa dau un strat alb.... apoi inca doua de mov... recunosc la ultimul strat de mov am ramas cu peretele pe trafalet.... nu m-a lasat sufletul sa dau jos toata fasia cu pricina asa ca am asteptat sa se usuce si am continuat, dupa retusul de rigoare in zona cu pricina, cand am inceput sa dau jos de te tavan benzile de limitare am vazut cum arata bucata de deasupra biroului stiti cum e vopseaua in ulei cand incepe sa se cojeasaca?.... no asa arata si acolo... acu` sper sa nu inceapa sa-mi pice in cap inainte de a da caldura.... puse una peste alta, am devenit un mic specilist in amenajari interioare asa ca la primavara daca trebuie sa o iau de la capat stiu ce am de facut , asta dupa ce va repara cineva partea de sub lavabila.
Am facut zacusca pentru prima oara singura singurica, de la inceput pana la sfarsit, e super grozava dar trebuie mancata inainte sa se strice..... zau ca mi-a spalat valu` creierul din fericire criza de personalitate a trecut asa ca acu umblu hai-hui, ieri am fost la Alba Iulia, sambata trecuta la Deva, intr-una din zilele urmatoare am de gand sa merg la Bucuresti.... imi tropaie un pitic pe creier... va zic eu daca ma hotarasc sa dau curs inivitatiei (piticului)
Acu sa revin la ale gradinitei, joi trebuia sa facem vaccinul mult amanat (cel de la 2.5 ani) asa ca la ora 4 am fost sa o iau pe Oana de la gradinita iar educatoarea a avut prezenta de spirit sa-i dea o bulina rosie inainte sa plece pentru "Are mama o fetita" si pentru ca dimineata nu a mai plans... zice si husbandul ca el a dus-o dimineata....iar eu am creat un precedent, am renumerat prima bulinuta cu 5 lei ca sa-si cumpere baloane si plastelina. Aseara am ajuns acasa dupa 10 iar domnisoara nu numai ca nu plangea dar nici macar nu m-a bagat in seama, de obicei daca eram plecata si ma auzea la telefon deja incepea sa planga.... deci pot rasufla usurata ar trebui sa ma bucur
Referitor la bone, asta a fost motivul pentru care am ales sa o inscriu la gradinta de anu` trecut. Bona ce o aveam.... (o avem si acum) , o femeie de nota 20...inainte de ea avusesem si noi experiente neplacute cu alta, deci aveam termen de comparatie si am preferat gradinita decat o alta bona pe perioada cat lipsea pentru spitalizare, operatie, recuperare si sincer daca ar trebui sa aleg inca odata intre gradinita si o alta bona tot gradinita as alege-o chiar daca inseamna urlete si jale dimineata.
Ufff... tare ma deprima toamna asta

Mandrutzele mele Diana (29 sept.1991) si Oana (18 iul.2005)

pozne-npoze

Mergi la inceput

Fetelor, ce faceti? La picnic sigur nu v-ati dus si nic la sanie nu cred... Deci... unde sunteti si ce faceti?

pozne-npoze

Mergi la inceput

Buna la toate fetele!

Hmmmhhh... eu is pe aici prin zona Marami ... mai frunzaresc DC-ul ... Sincera sa fiu... inca mai rumeg patania de la gradinita ! As-noapte, am sucit-o pe toate partile ... Hmmmhhh... vom vedea luni cum decurg lucrurile...
Felicitari pentru noua specializare... de decorat interioare si de facut zacusca... dar, mai ales, felicitari pentru bulina rosie a Oanei ! Bafta in continuare la gradinita siii... sa scapi cat mai curand de deprimare !

Mergi la inceput

Acum ii randul meu sa va intreb pe unde umblati ...
Pe unde sunteti? Ce mai faceti? Mai dati si voi vreun semn de viata !!!
Come on, girls!!!

Mergi la inceput

Cryna, asta e doar inceputul or sa mai urmeze ele si alte nopti de astea, stai linistita.... glumeam

pozne-npoze

Mergi la inceput

Ce ciudat... eu de abia acu vad al doilea mesaj de al tau.
Fetelor ati vazut ca la Balea Lac zapada are 10 cm? Brrrrrrr.... Ce ma fac pana in martie?

S-avem o toamna frumoasa

pozne-npoze

Mergi la inceput