Mamici norocoase de sept-oct 2008 (151)
Raspunsuri - Pagina 15
Corrina spune:
Am gasit ceva interesant in timp ce cautam pe net si alte pareri referitoare la rezolvarea problemei mele semnalate putin mai sus:
Chiar daca SIDS (Sudden Infant Death Syndrom) este considerat ca o cauza majora a mortii bebeilor in varsta de la 2 saptamani la 12 luni, totusi riscul este foarte mic: 1 la 1.500 cazuri.
SIDS a fost diagnosticat in general la bebelusii intre 2 si 4 luni, numarul de cazuri scazand catre 6 luni.
O cauza a acestui sindrom, o ipoteza defapt, sustin medicii, ca ar fi faptul ca acele celule din creier care ne "transmit" semnalul de trezire atunci cand exista pericolul de sufocare (deficiente repiratorii) , nu sunt dezvoltate la toti bebelusii. O alta cauza, o poate constitui anumite defecte ale inimii care nu au putut fi detectate.
Risc mai mare pentru SIDS, o au bebelusii ale caror mamici au avut conditii precare pe timpul cat au fost insarcinate (sanatate, dieta, igiena etc), care au fumat (atat in timpul celor 9 luni cat si dupa), care (zic medicii) sunt sub varsta de 20 de ani, precum si bebelusii nascuti prematur si cu greutate foarte mica la nastere.
Vestea buna este ca de cand s-a generat campania numita de americani "back to sleep", campanie de informare asupra SIDS, cazurile de deces cauzate de SIDS au scazut cu 40%.
Pe langa sfaturile de prevenire deja date, scrie in carte ca patura cu care se inveleste bebe nu trebuie sa fie groasa, marginile ei sa fie prinse sub saltea (impiedicandu-l astfel pe bebe sa si-o traga peste nasuc) dar cel mai bine in loc de patura poate fi folosit un one-piece sleeper, un body intreg mai grosut.
Bebe nu trebuie sa fie imbracat foarte gros cand doarme si camera de asemenea nu trebuie sa fie excesiv de incalzita.
aici aviz sfaturilor din batrani, care spun ca daca bebele are manutele si piciorusele reci, inseamna ca ii este frig si hai sa-l imbracam mai gros. Gresit. Temperatura lui bebe se verifica la ceafa, deoarece circulatia sangelui se face intai la creier, cea periferica fiind ultima (manute si picioruse)
pupici si bebei sanatosi
fericita de Mihnea-Cristian - 17.08.2008
iepurila spune:
Citat: |
citat din mesajul lui angelynna82 MESAJ DE LA IRIS (in sfarsit) "Numele meu este Andrei, m-am nascut ieri la 20.15, am 3200gr si sunt frumos si sanatos; mami si tati sunt fericiti" Sa iti traiasca baiatul cel frumos, sanatos si pt voi 2 multa sanatate 36+ mai mult ca sigur Crina Alexandra Bebe Eco www.onetruemedia.com/otm_site/auth_preview?work_id=7088649" target="_blank">Tati, mami&bebelina A mai ramas 29 zile incepand de azi 10.09.2008....productie de morcovi en-gros [:P] |
IRIS FELICITARI MAMICO!!! Refacere rapida si laptic suficient!
Bebe ANDREI bine ai venit pe lume! Sa fii sanatos si papacios!
Eu, iepurica 34+
Oamenii nu esueaza, doar inceteaza sa mai incerce.
iepurila spune:
sabinel
ratonelu ]
Eu, iepurica 34+
_irina_ spune:
Ratonelu multa bafta maine, acum treci si te odihneste, lasa agitatia.
Felicic eu aveam 38 de saptamani si fica'mea era dezvoltata de 34 si a fost bine. Poate ai avut menstruatie peste sarcina si de aia, nu te speria, daca doctorul a zis ca e ok asa trebuie sa fie.
Am pus si eu pozici in contul comun. acum imi dau seama ca parca era un cont separat pentru bebici.
In concluzie, neuronul nu mi s-a refacut, inca.
fericita de - Andreea
andicu spune:
Iepurici, dac-ai sti cat ma bucur sa te citesc la Odisee! mai ai asa putin!!! iti doresc nastere usoara, bebita sanatoasa si sa fii cea mai fericita mamica din lume ( nu ca n-ai fi oricum! ) ca o meriti de mult si pe deplin !!!!Salutari Targului Iesilor cel frumos! te pup mult si-ti doresc numai bine!!
Andreea de Filip Gabriel (27.06.2007)
Marinarul vesel, Filip la 1an
Asa cresc
iepurila spune:
Ia uitati cine mi-a dat trazirea la 6: IEPURILA RASFATILA
Victoria, binecuvantata de Anna Sofia
Anna Sofia
"Nu-ti fie frica sa faci un pas mare. Nu poti trece o prapastie din doua sarituri mici."
David Lloyd George
[/quote]
Ce frumoasa sunt!!!! IEPURILA RASFATILA sa fii sanatoasa si sa luminezi toata viata lui mami si tati!
Eu, iepurica 34+
nikolici spune:
Neatza si de la doua puturoase mici,
Nu stiu nene poate m-a ajuns oboseala in urma muncii agricole din casa noastra.
Azi nn ducem la doctora noastra in sfarsit, pe care nu am mai vazut-o de 2 luni caci a nascut si ea si gata cu inlocuitorii ei.
DAR CU CE MA INCALTZ ....Am butuci de picioare si toti pantofii cat si ghetele par balerini cu totii, sau pantofiori pt a mea fica.
AAAA imi pun niste blanuri pe picioare asa cum faceau eschimosii si ma duc
Karina Alessia am 36 saptamani in balonul lu' mami NiKole
AMR 25 zile
noi doua
kllemi spune:
FELICITARI IRIS BEBITA SANATOS SI PAPACIOS,TE ASTEPTAM CAT MAI REPEDE CU POVESTEA TA
Care merge-ti la BABY EXPO???
36 + mami super fericita de AMALIA ANDREEA
ce putin mai avem.....nu pot sa cred
Ankussa spune:
Neatza (la pranz) mamici, burtici si pitici/e
Fetele, ce e harababura asta, eu am inteles mesajul cele din urma vor fii cele dintai, da` chiar asa?
Ratonelu` - intr-un fel ma bucur ca te duci azi si vii cu bebitzul in brate ca prea marei emotii ne-ai dat saptamana trecuta si daca lui ii e mai bine la mami decat in burtica "bring him on"
Felicic - nu ca asta e prea de tot , cum adica tu il vezi pe Vladutz al tau mai devreme decat il vad eu pe Vladutz al meu? Asta e tradare dom`le da` s-o stim si noi macar . Lasa sa fiti voi sanatosi ca daca Dr. a zis ca e bine dezvoltat si nu e nici un problem atunci asa e, bravo mamico abia astept sa vii sa ne spui cum a fost.
Sabinelu - a dat DD in sfarsit si a hotarat si Amalia sa vina, sper sa ai o nastere usoara
Khristin - hai te rog nu naste inca, mai asteapta-ma si pe mine un pic ca uite toate fetele astea s-au hotarat sa ma lase singura; mai bine ii puneam numele odiseei (iulie, august si septembrie) ca la ritmul asta poate doar eu sa mai ajung in octombrie
Monica - jos palaria in fata ta
Va las, azi am intalnire cu moasa gogoasa care in 10 minute ma va expedia spunandu`mi ( ca acuma e ca un leit motiv: .....sa vedem...stie cineva?....." you`ll be fine"
PS Cate un brat de pt toate mamcile care si-au vazut bb-ii si eu nu le-am nominalizat din lipsa de neuroni activi la ora asta
+38 Vladutz
Ada_74 spune:
Buna ziua
In primul rand, Monica, ai toata stima si admiratia mea pentru felul cum privesti lucrurile! Imi recunosc neputinta de a exprima ce simt in momente ca cele prin care ai trecut tu, de aceea te rog sa ma ierti ca nu ti-am transmis nici un mesaj pana acum, desi am fost cu gandul si sufletul alaturi de tine.
Apoi vroiam sa felicit toate mamicile, sa va bucurati de puii vostri, sa fie sanatosi si sa va aduca numai bucurii!
Corrina, primul lucru pe care l-am intrebat in spital a fost ce fac daca mi se ineaca copilul (aveam si eu o problema ). Am fost nevoita sa aplic de vreo doua ori procedura, si a dat rezultate. Deci: il pui pe picioarele tale cu fata in jos, intr-o pozitie usor inclinata (cu capul putin mai jos decat piciorusele), cu o palma pe pieptul lui, si cu cealalta palma il bati usor pe spate. Daca nu am fost prea explicita revin .
Lili 35+, mami de Sergiu (11.05.2005) si Iulia Elena