***Capsunele-n scutecele de mai iunie 2007 (77)***
Raspunsuri - Pagina 7
lavini spune:
Monytza, Carmen, multumesc de urari!E mai greu pana te decizi, apoi vine totul de la sine...am fost un picut speriata la inceput, acu deja m-am obisnuit cu gandul..sanatosi sa fim ca o s-o scoatem noi la capat...
Andrei are vreo 9.800 g si inaltime nu mai stiu...la 1 an avea 82, intre timp o mai fi crescut si el vreo 2 cm..
Lavinia, 17+ si Andrei (11 iunie 2007)
kid spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Madi Voiam sa va intreb si eu ceva: copiii vostri plang (a se citi urla) cand ii spalati pe cap? Ana, desi ii place extraordinar de mult la baie, plange ingrozitor de rau cand e vorba de spalat pe cap. Cred ca ma stiu toti vecinii ca ii fac baie. Nu stiu cum sa fac ca sa nu mai planga asa rau... Madi si Ana Teodora (27 aprilie 2007) Asa creste Ana Maturitatea omului este de a reusi sa gaseasca seriozitatea cu care se juca cand era copil. "Daca ti se pare ca esti prea mic ca sa ai un impact, incearca sa mergi la culcare cu un tantar.#8221; |
Juniorul meu sta cuminte la spalat, dar cu el termin repede, ca nu avem ce spala prea mult.
Uite aici un topic, poate gasesti ceva idei.
Teodora Ana de Mihail Vladimir(15.05.2007)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">Capsunele minunate de mai-iunie 2007
www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia / Bazar pentru Sonia
kid spune:
Monytza Juniorul meu are 10 kg si aprox 75 cm, nu stiu sigur, ca nu sta deloc la masurat.
ella Mersi ptr mail. Nu stiu cand ai putea sa ne intalnim ptr vesta, in weekend esti in Bucuresti?
Teodora Ana de Mihail Vladimir(15.05.2007)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=3d7f6050076153b58e971e" target="_blank">Capsunele minunate de mai-iunie 2007
www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia / Bazar pentru Sonia
lbelciug spune:
Monytza, ma bucur si eu sa aud ca Albastrica e tot mai independenta. Am vazut-o si cat de frumoasa s-a facut, e leit tati. Da-mi voie sa-ti fac o sugestie: mai fa inca un BB, poate va semana 100% cu tine de data asta. Daca am inteles eu bine, ai stricat patul fetei dand gaura in plasa? De ce ai considerat necesar?
Cat priveste greutatea fetei, e super bine asa - pare si inaltuta.
Alyna24, stai linistita si nu te impacienta. Toti copiii manifesta "pandalii" si nervisori - face parte din procesul de invatare ctrl a propriilor sentimente. Inca nu stiu cum sa-si gestioneze frustarile si de asta se manifesta asa. Acum ca veni vorba de nervi sa va zic ceva: sunt eu buna la teorii, dar aseara am gresit fata de Bogdan. E adevarat ca era obosita si imi era rau, dar dupa ce l-am recuperat de la socri am vrut sa-i dau de manacare. Sotul imi spusese ca e flamand si ca nu mancase de la pranz. Eu m-am grabit sa-i fac papa si cand sa-i dau, il apuca niste nervi pe B si jap una peste lingurita, jap alta peste castron. Intr-un minut bucataria era varza. M-am enervat (mai mult de faptul ca refuza sa manance) si i-am dat una peste maini (cam tare ce-i drept). Saracul de el, cred ca nu se astepta la reactia asta: a facut ochii maari si statea gata sa planga, insa n-a facut-o. Parca se uita la mine acuzator de am simtit de intru in pamant, fetelor. Mi-a parut asa de rau ca nu mi-am stapanit nervii... Daca dam rateuri noi astia mari, ce sa mai zicem de ei, mititeii.
Si inca ceva: B s-a inrait de cand merge la cresa: a inceput sa-l bata pe M cu jucarii sau pe noi (ca reactie la ceva ce nu-i convine) si chiar sa muste. Intr-un fel e normal, invata sa se apere sau sa riposteze, caci si el la randul lui a incasat-o la cresa de alti copii.
Chris27, haha, ce tare a fost Albert cu banuiala despre sora lui! Intr-adevar deosebit gestul fratelui de a-i pastra Lui D intentionat 1/2 corn. Cu moartea si eu am trecut prin aceeasi faza cand eram copil. Am avut o per cand o sunam zilnic la servici pe maica-mea sa-i spun ca nu vreau sa moara (si Doamne imi dau lacrimilie acum cand scriu caci imi e teama ca momentul acela nu e f departe). Da, ai dreptate ca nu putem face lucrurile din burete pt ei.
Kay, ce v-au zis doctorii din Boston? Sunteti in Ro acum? Bafta mult sa gasiti un sponsor bun!
Doxinu, Kidex e intre 4-7 Decembrie - eu acolo ma duc.
Graviduta, ce e tal valg? Scuze daca ai mai scris explicatia.
Lavini, e mai bine acum B - alfu diseara mai multe info cand vine de la cresa. Oricum daca era ceva grav, ma anuntau educatoarele. De acord cu tine, cand vine vorba de regim anti-caca, mai bine fug in lume. Al meu nici nu bea ceai de nici un fel, iar Smecta e destul de slaba din cate am auzit. Noroc ca nu la noi nu e grav. Ia-m dus probe la CMU, dar rezultatele la coprocitograma sunt gata in 14 zile! Of, imi dau seama cat de greu trebuie sa-ti fie fara sot. Parintii sau socrii nu te pot ajuta seara? Poate intri in prenatal mai repde ca la BB1.
Madi, cand rea mai mic, Matei al meu urla la baie pt simplul fapt ca nu suporta apa pe fata sau cap. A fost greu cu el, si nu-i puteam intra in voie nicicum. Incercam sa-i pun mana streasina la cap, insa tot urla... E bun sfatul lui Lavini, am aplicat si eu metoda asta cand M avea > 2 ani. A tinut faza cu spalatul ratustii la cap: "uite, nu pateste nimic, ea nu plange etc" insa la varsta aia intelegeam ce ii spuneam - acum sunt inca mici. Bafta sa rezolvati in timp, cu rabdare.
Carmen_so, vorbesti serios? O speli pe cea mare cu ochelari de inot? Of, ce neserioasa femeia aia - dupa ce ca i-ati spalat pacatele tot nu i-a convenit. Cum ai reusit sa gasesti alta, banuiesc ca intr-un timp relativ scurt? Si M il mai apuca pe B de subtiori si-l muta de la locul "faptei" -> a se intelege de langa jucariile lui, insa B protesteaza tipand. Circ, ce mai.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
PICATURI DE VARA
Florentina Roman spune:
Salutare!
Mi-am recuperat si eu copilul de la tzara, mai grasan si mai nazdravan decat inainte, zgariat de matza pe obraz si cu semne de buna purtare in genunchi,dar e asa haios... Si bineinteles a capatat si "bune" obiceiuri: pleaca cu mancarea in mana din bucatarie si cand se satura o arunca cat colo...daca-l superi, apuca ce are la indemana si-l tranteste...si asa mai departe, insa e sanatos si ma gandesc ca reusesc eu cumva sa-l dezobisnuiesc.
Ma termina noaptea, ca nu suporta sa-l invelesc si nici sa pun mana pe el, ca fuge la capatul celalalt al patului si toata noaptea tre sa ma mut dupa el, sa nu cada... De saptamana viitoare(sper) ii mut pe amandoi intr-o camera, unde fiecare va avea patul lui. Am vazut la Ikea un fel de bara care se monteaza pe rama patului, ca sa nu cada copilul, sper sa-i placa si lui Cip.
Mai sunt capsunei care dorm singuri in pat?(nu patut...)
Chris, succes la scoala lui Albert! El cu ce impresii s-a intors acasa? Ii place?
Madi, al meu plange doar cand il scot din cada, daca il tin in apa pot sa-i fac tot ce vreau
Liviana, ce mai face Bogdanel? Mi se pare infernal sa faci zilnic 2 ore sa-i duci la gradinita/cresa...Nu gasesti unele mai aproape de casa sau de serviciul tau?
Kay, am vazut pozele, mi se pare ca Sonia seamana din ce in ce mai mult cu tine!
ella_74 spune:
Oana,
nu dispera te rog; poate reusesti sa strangi banii cumva.
Kid,
as vrea sa plec in weekend din Bucuresti; dar inca nu stim sigur acum; daca nu plecam, vorbim.
Monytza,
am vazut si eu blondina cu ochi albastri; e foarte inalta Antonia.
:12.5 kg si 82 cm cred ca acum 1 luna.
fetelor, nu stiu cum sunteti voi, cele ale caror pui nu dorm noaptea, dar eu azi am fost la dr sa fac ekg si altele fiindca nu ma mai tin pe picioare; mi-a pus diagnostic de oboseala cronica si epuizare; am tahicardie si ma simt tare naspa, seara cad din picioare, cand adoarme cad si eu langa el asa cum ma aflu si reusesc sa ma mai ridic din pat pe la 2 noaptea cand ma spal , imi iau pilula si restul; la 6 ma ridic sa fac bibe dar pana atunci ma trezesc de cel putin 4-5 ori.
Dr spune ca tre sa dorm continuu 6 ore, dar eu n-am mai avut parte de atata somn de nu stiu cand.
vas spune:
multumim mult de incurajari.
Acum parca incepem sa ne revenim. Elizuca mea incepe sa pape mai bine chiar sa ceara ea atunci cand ii e fomica deci suntem pe drumul cel bun.
CArmen so, si Ana nici Eliza nu a depasit 8 kg decat acum vreo luna asa ca nu suntem departe de voi. Cred ca totusi suntem pe locul 3.
Monitza eu zic ca 12 kg e numai bine.
Chiar am citit ieri( ca v-am zis ca m-a apucat cititutl despre copiii cu varsta intre 1 - 2 ani) ca cele mai multe probleme sunt la cei prea grasi decat la cei slabuti asa ca nu ma mai stresez.
Liviana, problema cu bucataria o am si eu. Nici bine nu fac oridne ca varsa cate ceva si sincer atat de greu imi stapanesc nervii dar pana acum am reusit.
Eu ii cam dau peste manute ca incepe sa piste si chiar foarte tare. Azi am atins-o peste gurita ( nu am lovit sa nu intelegeti gresit) pentru ca musca foarte rau .A muscat o fetita in parc de deget incat nu mai avea aer micuta aceea nici sa planga de durere.
Azi cand m-a muscat isi punea singura mana pe gurita, deci incepe sa constietizeze.
Aaaa si inca ceva ieri si azi mi-a spus cand a facut caca, dar am crezut ca glumeste si nu i-am adus olita, si spre surprinderea mea chiar a facut.
Sper sa faca si maine la fel iar eu sa nu mai fiu atat de tembela ci chiar sa o cred.
Chiar ca sunt mai desptepti decat credem noi.
Hai ca m-am intins . Va pup.
Sunt mamica
poze
13.05.2007
Graviduta spune:
Si Mara e foarte fericita cand imprastie peste tot mancarea. Dar eu nu ma stresez. Cand o sa faca vreo 3 ani o sa dau si peretii, si faianta, gresia jos si fac curatenie generala. Sper sa nu vina aia de la Curat murdar pana atunci la mine.
Eu am fost aseara foarte fericita ca Mara si-a dat drumul si a facut primii pasi singurica, fara a fi tinuta de manuta. Stateam cu mariu de vorba cu spatele la ea si ne-am trezit cu ea umbland prin sufragerie. Pana acum nu renunta la sprijin fiindca ii era frica.
Alina si Mara vrabioara (27 iunie 2007)
An@ spune:
Vas, pai sa stii ca nici eu nu ma mai stresez, am vazut ca are perioade cand mananca supeeeeeeer, cere, de fapt urla: "papaaaaa" (acum suntem intr-o perioada de-asta)si perioade cand mananca mai putin. Asta e! sanatoasa sa fie!
Ella, cat de bine te inteleg...in noptile pe care le socotesc bune, ma trezesc la 2 ca cere apa, adoarme imediat si se mai trezeste la 4-6 pt lapte. Dar avem si nopti criminale, ca aia de azi-noapte, cand dupa ce ca adoarme la 11:30 (nu stiu cum s-o fac sa se culce mai devreme...), se trezeste la 2 si pana la 4 o tine intr-o maraiala continua pana la 4 cand ii dau laptele. in orele astea ma ridic de zeci de ori sa o mangai pe spate ca asa adoarme ea....azi am fost zombi. Am plecat la serv nemachiata ca m-am trezit tarziu, si tocmai azi am avut vizita unei delegatii din afara. cred ca aratam ca naiba.
mami de Ana (22 mai 2007)