***Capsunele-n scutecele de mai iunie 2007 (77)***
Raspunsuri - Pagina 8
Monytza spune:
liviana
Da,am gaurit plasa patutzului din cauza ca intr`o zi cand eu eram plecata la dentist,Antonia a cazut din patutz...Ea de mult ridica piciorusul si`l punea pe marginea patutzului....fiind destul de inalta...n`a durat mult pana a reusit sa se ridice un picutz mai sus cat sa se catere pe marginea patului si..nefiind supravegheata a facut cel mai mare buf din viata ei.Cand am ajuns acasa soacra`mea avea parul maciuca`n cap si intr`una se scuza ca n`a lasat`o decat 2 minute singura`n patutz cat s`a dus sa`i faca un biberon de lapte si ea a cazut....M`am speriat ca sa nu se creeze un precedent cu picatul din patutz ...si...deoarece plasa deja avea o mica gaura in centru..de la o veche jucarie....am taiat`o pana s`a facut o gaura destul de mare cat sa treaca ea fara prea multe dificultati.
Primele 2-3 zile a ezitat..ii era frica cred...i`am tot aratat eu cu jucarii...apoi am fost eu pe post de cobai...si cam in a 4`a zi asa...am vazut`o cum s`a urcat singura...apoi cum incerca sa se dea jos...Bineinteles ca era mai greu la coborat...E cam o luna de atunci,si acum Antonia stapaneste foarte bine vreo 3 tehinici de urcat si coborat din patutz..si inca incearca sa mai gaseasca modalitati....
Patutzul n`a suferit nici o avarie exceptand`o pe cea estetica...Iar a mea fetita e mai mult decat fericita ca a cucerit si acel obstacol ce i se parea de neintrecut: urcatul si coboratul SINGURA din patutzul care o izola cateodata de restul lumii
Maria Antonia de Mone&Ionutz
(31 mai 2007)
Graviduta spune:
Monytza, tare mi-ar fi placut sa te vad aratandu-i Antoniei cum sa coboare din pat pe gaura. Cred ca a fost de coma faza!
An, merci
Alina si Mara vrabioara (27 iunie 2007)
bettyR spune:
Liviana, te cred ca iti pare rau ca i-ai dat peste manuta, dar stiu ce enervant e cand fac asa, a mea face f des din astea, si eu ma tot abtin si ma descarc de multe ori pe sot, sau ma tot plang pe aici, ca la un moment dat ma gandeam ca sigur ziceti ca-s mama denaturata.
Se zice ca de acum e momentul sa ii invatam ce e bine si ce e rau, prin exemple, si am vazut ca merge, adica am strans jucariile in fata ei si am rugat-o sa ma ajute si seara si le-a strans singura, evident ca asa a avut ea chef, dar ma gandesc ca incet, incet, poate se obisnuiesc. Eu am mai rearanjat casa,am mutat sampoane, detergenti de pe cada, acum ma streseaza ca umbla la butoanele de la aragaz, asa le invarte daca nu-s atenta, trage de pe masa orice,
trebuie sa am mare grija.
Florentina, nici a mea nu mai doarme in patut si fix asa face sa nu pun mana pe ea si se duce la picioarele noastre intr-un colt, toata noaptea o caut prin pat.Chiar vroiam sa intreb mamicile cu 2 copii, cand l-au mutat in pat pe primul. E bine daca zici ca exista ceva protectie la pat, ca vreu sa ii fac camera ei cu pat mare.
Ella, sa stii ca nu-s tare bine nici eu, mereu zici ca am nisip in ochi si beata de cap, de asta ziceam ca nu stiu cum lucrezi, ca eu nu-s in stare. Asa nici eu nu am dormit una noapte, sau 6 ore legate, f rar poate, nici cand venea mama de 2-3 ori cate o sapt ca o auzeam din camera si ma duceam la ele, ca Andreea
nu se potolea cand se trezea cu mama, ca practic de unde sa o stie ca vine f rar. Si nici de adormit fara mine nu adoarme, ieseam si noi la o bere si ma suna sa ma intorc ca plange si nu se potoleste. Nu poti sa-l mai pasezi pe Bobita cate o noapte la socrii sa te refaci? Eu nu am unde sa o las si nici nu sta. Sa stii ca eu ma gandesc sa ii fac un test sa vad daca nu are Giardia, asa mi-a trasnit, ca tot aud pe afara copii care au si ma gandesc ca poate are si ea,de aia se tot foieste atata si face caca mai moale. Habar n=am dar m=a apucat si pe mine disperarea in ultimul timp ca f rau doarme iar. E drept ca se vede si celalalt canin, sta sa sparga imediat, nici ziua nu mai pot sa o adorm, azi a dormit jumatate de ora si nici nu ma mai chinui sa o culc, s-a culca la noapte.
Fix asa face si Andreea, la 6 mananca si pana atunci se trezeste de 4-5 ori si bea cateva gurite de apa, ceai, dar destul ca ma scoala si nu mai adorm la loc, o mai si schimb de pampers si de haine uneori ca iese pisu si ajunge pana in gat.
Nu stiu cum e la voi vremea, dar aici e iarna de=a binelea, is 12 grade si vant mare.
Va pup si ma duc sa o scot afara.
Betty, mamica fericita de Andreea (13.05.2007)
bettyR spune:
Graviduta, felicitari Marei pt mers! Sa vezi numai ce repede avanseaza, in cateva zile invata sa se intoarca, sa schimbe directia, si apoi fuge si nu o sa mai vrea sa o tii deloc de mana. Sa stii ca Andreea calca din ce in ce mai bine decand am incaltat-o cu ghetele, sandalele erau f moi si nu tineau bine glezna. Eu ma mai duc la 2 ani cum mi-a zis la control.
Tocmai mi-a spus prietena mea ca are hepatita A luata din Romania in vacanta si noi ne-am intalnit cu ea. Buna treaba, sper totusi sa nu fi contaminat si noi, ca ei au fost la tara si au baut apa din fantana, maine imi fac analize.
kokiy spune:
Buna mamici de capsunici,
n-am mai scris de mult in topic despre flacaul meu ...are 11kg jumatate si 82 cm(curios,la 1 an avea 80)
Al meu la 1 an si trei luni inca nu merge singur ...face asa 2-3 pasi,maxim 5 ...are 8 dinti si 2 masele(ultima a fost cu febra 39' o saptamana) ...vorbeste mult pe limba lui(ca mine), corect spune mami,tati,Dia(prescurtare de la Claudia),mamai,tatai,papi,api ...nus' de ce,dar la el aproape toate se termina in (i)
De mancat mananca de toate...bineinteles ce are voie...daca se pune cineva la masa hop si el ...papi...papi
Despre personalitatea lui ce sa zic ...ne-a scos peri albi(mai ales mie)...daca nu-i dai ceva incepe sa urle... sau se face ca plange ,isi pune si mainile la ochi...arunca cu toate pe jos,de cand nu mai ajunge la tv(la dat al meu mai in spate)incearca sa-l loveasca cu tot ce apuca...excaladeaza tot(scaune,paturi,dulapuri...) din fericire nu a cazut pana acum ...doarme de o saptamana(aproape am terminat renovarea)cu sora lui intr-o canapea extensibila ...bineinteles ca fac 2-3 drumuri pe noapte sa-i dau san...cateodata am adormit acolo
Si eu sunt obosita de parca as avea 3 job-uri ...nu stiu cum sa-l fac sa nu mai vrea san...fata a inceput scoala(clasa I)...mai am de facut curatenie si retusuri dupa renovare...invat pentru carnet ...tre' sa-mi caut job, o cresa/gradi' ptr. bebe,un after-school ptr. fata...
Sunt epuizata ... noroc cu altfel clacam
Iulia mami de Claudia (12dec.2001) si Razvan (8 iunie 2007)
doxinu spune:
Si STEFAN plange la limpezit da' urla de..... se aude cred 3 statii mai incolo.Oricum il spal doar 1 data pe saptamana pe cap(asa ne-a zis dr.) si in fiecare zi dus cu aruncat de jucarii udat gresia in baie.....
La 1 an si 3 luni STEFAN cantareste 10800kg. si 77 cm.Am crescut destul de mult zic io de la 2300 si 48 de cm
Ella nu pot spune ca te inteleg total caci io nu merg la servici si mai recuperez ziua cand doarme el,da' oboseala este.
Ziceai ca te muti?Unde?
Ioana mami de Stefan Bogdan 13.06.2007
POZE 1 AN
www.onetruemedia.com/my_shared?z=210f38dfc24c406f33fc4d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulete cu ingerasul nostru STEFAN
minunea noastra Stefan
lavini spune:
Monytza, ce tare e Albastrica...e mare lucru sa se dea si sa se urce singura in patut...bine, asta ii ofera si alte posibilitati...sa fuga de acolo cand are chef..in felul asta al meu nu cred ca ar mai dormi deloc :))
Liviana, cred ca o sa ii duc si eu un kk la analize..dupa ce de 2 zile facuse ok de la cata Smecta am turnat in el, in seara asta iar a facut cam moale...parca vad maine cine stie ce...simt ca ma apuca disperarea...sunt dispusa sa ii dau orice, numai sa scape odata.Da, e f greu fara sot, din pacate nu are cine sa ma ajute, numar zilele pana la prima venire acasa,dar din pacate mai am de asteptat 2 saptamani...Am nevoie disperata de un masaj, simt ca o sa ajung ca mamaie.
Ella, imi pare rau ca ai ajuns in starea asta.Sunt convinsa ca iti e ingrozitor de greu...pot sa-ti spun ca or sa vina si zile mai bune, dar nu cred ca acum te incalzeste cu ceva...du-l totusi in 2-3 zile la soacra, nu definitiv ca sa nu scape lucrurile de sub ctrl si mai tare, dar cat sa te refaci putin.Sanatate multa! Si Andrei e extrem de activ ziua, dar macar noaptea doarme neintors...
Se pare ca toti capsuneii sunt plini de nervi...ma intreb dc asa am fost si noi la varsta lor...bona mi l-a invatat sa stea cineva permanent cu el,asa ca dupa amiaza nu ma lasa sa stau nic 2 min.De ieri am inceput programul de reeducare, cu urlete, lacrimi si batut din picioare, dar nu ma las.Si azi am avut o discutie cu bona despre ce are de facut, sper sa bage la cap ca io nu-i mai pot face fata...
Sa aveti o noapte linistita!
Lavinia, 17+ si Andrei (11 iunie 2007)
bettyR spune:
O fi de la canin? Andreea s-a facut rana la fundulet in jumate de ora, e rosie si nu ma lasa nici sa o ating si plange rau cand face pipi. Adica acuma am schimbat-o nu avea nimic, si a facut pisu si a plans rau si cand ma uit, dezastru. Si nici crema cu zinc nu mai am in casa, ca mi s-a terminat, ea niciodata nu se irita, mai deloc ca eu nu o mai dadeam cu nimic, o spalam si atat.Si a facut 4 cacute mici, nu f moi, dar tot nu inteleg ce e. Sa sparga si celalalt canin odata ca tare mi ca e de la el. Mi groaza ce va fi la noapte cand face pisu.
Madi spune:
Multumesc mult mamicilor care mi-au raspuns cu spalatul pe cap.
Mami de Ana si Ana mea tot la limpezit plange, cand ii pun samponul nu are nici o problema. Pe ea o deranjeaza apa care ii intra in ochi.
Lavini, Liviana multumesc pentru sugestie, o sa incerc si cu papusa, rata si alte jucarii din doatare, dar la cum face, ma indoiesc ca o vor interesa demonstratiile mele...
Carmen m-am amuzat teribil cand ai spus ca o speli pe Nr. 1 cu ochelari de inot. Adevarul e ca i-as pune si eu Anei, macar daca nu ar mai plange, dar nu cred ca i-ar suporta.
Kidmultumesc pentru link. O sa il iau la studiat.
Ella imi pare rau ca ai ajuns la un asa nivel de oboseala. Adevarul e ca eu sunt chiauna la serviciu dupa o noapte in care Ana se trezeste de 3/4 ori. Norocul meu e ca nu o face f des. Ma gandesc ca daca ar face in fiecare noapte ar fi intr-adevar nasol. Dar parca spuneai ca de cand doarme cu voi s-a mai linistit.
Si eu zic ca solutia ar fi sa il mai lasi 2 nopti la soacra ca sa iti mai reincarci bateriile.
Graviduta felicitari Vrabioarei pentru pasii facuti singura!
betty incearca cu apa cu bicarbonat - sper sa nu spun prostii, dar parca asta era reteta pentru fundulet rosu.
Madi si Ana Teodora (27 aprilie 2007)
Asa creste Ana
Maturitatea omului este de a reusi sa gaseasca seriozitatea cu care se juca cand era copil.
"Daca ti se pare ca esti prea mic ca sa ai un impact, incearca sa mergi la culcare cu un tantar.”
bettyR spune:
Multumesc Madi, o sa imi prepar si cand face pisu ii schimb pampersul si o dau.
Cu spalatul pe cap acuma imi amintesc ca si Andreea a plans rau o vreme, dar dupa ce, proasta de mine, am ars-o, i-am turnat apa mai fierbinte, nu foarte, dar mai fierbinte ca s-a schimbat la centrala si nu am mai verificat. Eu o limpezesc cu o cana si ea lasa capul pe spate, am invatat=o de cand era mai mica si faceam in vanita, o puneam sa se tina cu manute si sa dea capul. Acuma si ei ii mai intra apa in ochi si se sperie si plange dar putin si nu tare. Atunci eu o faceam sa rada cu jucariile si ii turnam o cana, dar tot asa sa nu ii ajunga la ochi si ultima o turnam mai bine sa pot limpezi si parul din fata. Si a vazut ca nu o mai arde, nu a mai plans. Poate a speriat-o ceva, daca inainte nu a plans.