Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (192)
Raspunsuri - Pagina 3
roxanica2006 spune:
Aelita, vin si eu sa-ti spun cateva vorbe ca stii ca-s patita cu micutul meu. Eu tot cred ca Sofia n-are nimic , pur si simplu nu gaseste nicio placere in a manca, spun asta pt. ca David al meu a fost exact asa. Partea buna la noi a fost ca nu a scazut in greutate, stagna. Dar el bea lapte si asta l-a tinut in viata. Lapte si la pranz inainte de culcare, din sticlutza. Si o masa de lapte noaptea, cred ca laptele asta ii tinea foarte bine de foame.
Cu vitaminele am incercat si noi , dar n-au avut absolut niciun efect, nu am vazut nicio diferenta, erau apa de ploaie.
In perioada in care a refuzat absolut orice mancare solida, aveam si eu impresia ca e mereu incercanat, marait, nemultumit, plangea mult, si am convingerea ferma ca ii era foame, pt. ca dupa laptic era senin si impacat. Dar orice alta mancare o refuza cu vehementza. O luna jumate am stat si noi flamanzi, cu laptele de dimineata si cel de seara. Cate 14 ore nu manca nimic, iar dupa atata amar de vreme intorcea capul scarbit cand ii ofeream linguritza cu mancare, plangeam ca nebuna, eram convinsa ca e f. bolnav puiul meu, alta explicatie nu aveam.
Noi am mers pe ideea infectiilor urinare, dar din fericire, nu s-a confirmat.
Spuneam mai sus ca o luna jumate a baut doar lapte, aia a fost o perioada mai grea, dar sa nu-ti imaginezi ca-n rest ne-a fost bine, david n-a mancat din prima clipa de viata.Abia acum, de cateva luni, totul s-a rezolvat, bine, nu papa nici acum mult, dar mananca cu pofta. Si acum bea laptele la 6,7 dimineata si pana la pranz, nimic nu vrea. In schimb acum daca refuza toata ziua sa pape apoi seara ar musca din pereti, oarecum s-a reglat situatia.
Dar, repet, am ajuns la Cj, am facut foarte multe analize, am consultat dr, si abia la final am tras concluziile. Uneori am remuscari ca pentru linistea mea l-am chinuit atat, luat sange, investigatii, inclusiv cistografie, iar el n-avea absolut nimic, dar nu se mai putea, era crancen, numai cine trece prin asa ceva poate intelege.
Am observat ca foarte mult ne-a ajutat pe noi sa mancam impreuna la masa, sa pape el singur manjindu-se pana-n varful capului, sa guste mancaruri noi si apoi sa-si aleaga feluri preferate, sa insistam apoi pe ele la nesfarsit: mamaliga, ciorbe, iaurt, piure de cartofi, castraveti, fructe; sa gatim impreuna, sa ducem in parc cate un bol de fructe si sa mancam impreuna cu prietenii. Toate astea desigur, dupa ce vedeti ca medical nu exista nicio problema de rezolvat.
aaaaaaa, si va povesteam de pretenutzele alea ale noatre care s-au mutat la tg. Mures, fetitele alea mancau cu o pofta nebuna si perioada petrecuta cu ele a fost tare benefica pt. puiul meu.
Sper sa gasiti rezolvare problemei cu mancarea, sa-si revina frumoasa ta si sa te linistesti si tu banuiesc ca Andres e la polul opus, e mancacios foc.
Ruxandra, imi pare rau sa aud ca esti trista....O , si eu am promis cu pozele din Budapesta, le-a adus Ionut, da ieri am stat toata dupa-masa sa-mi instalez Picasa 3 ala , sa pot incarca un folder intreg, ca-s tare multe pozele, si nu stiu ce-mi tot da eroare si tampenii. Mai incerc, iar daca nu pot, pun numai cateva , asa de pofta, bine?? Te imbratisez tare si multa putere!!
Kikineata, daca tu asa simti apoi sa stii ca asta-i solutia perfecta pentru Chihlimbar!! Multa sanatate micutei tale si stai linistita, dupa ce-i trece boala va manca iar foarte bine. Stiu sigur, ca asa face si David. da-i afine pt. burtica.
Laviniaaaaaaaaaaaaa, ce dor nebun de tine!!! Ce mai faceti????
ROXANA si DAVID MIHAI (20.11.2006)
David al meu
roxanica2006 spune:
Kikineata, io stii cum ii dau sarurile?? le pun in pahar, cana si ne uitam pe geam la caini, oameni, masini si tot o gura de saruri, o poveste despre "nenea" si tot asa...Asta cand e bolnavior tare, ca imediat ce se simte mai bine, coopereaza perfect si ia fara probleme toate siropelele si sarurile din lume.
ROXANA si DAVID MIHAI (20.11.2006)
David al meu
kikineata spune:
Roxanico, ma faci sa rad asa si noi. Norocul meu ca ploua. Si Sara tot la nenea, dar si la tanti, semafoare osu-veldi, poaia-de gios, nino-nino, moto.....dar are atatea d eluat incat ....si astea nu-i plac defel. Nush c-am pacalit-o prima zi....cu 100 ml dar am uitat cum:) Dar nici nu vrea lichide. Nush dc brea 100 apa cu ce dau siroupuri, prafuri si vreo 400 lapte naspa HN. Ea inainte seara bea 350-400....a slabit dar sa-i treaca e important.
KIKINEATA mami de SARA MARIA (16 noiembrie 2006)
kikineata spune:
Roxanico, si tre s-o cunosti pe Sara s-o vezi ce vehementa e. Cand e nu pai e nu!
Donia spune:
kikineata, ai incercat sa ingheti sarurile, apoi sa zdrobesti gheata si sa ii dai bucatele mici? Sau sa le amesteci cu un suc?
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
kikineata spune:
Donia, la suc m-am gandit dar asa frica mi-e ca deja majoritatea le ia cu suc si pun putin jumate apa jumate suc ...sa n-o deranjez mai rau. Crezi ca e ok in suc? Si apoi refuza bibe cu orice-ar fi crede ca-s siropele. La gheata nu m-am gandit ca am prsupus ca tb cant mare de apa s ale dizolv. ek un plic de saruri la un cub de apa?
Laura13 spune:
kikineata am vazut ca aveti probleme. iti spun ce ne-a spus noua pediatra, poate iti este de folos: hidrasec 3plic/zi, biotics 1plic/zi, calciu carbonic, cate un varf de cutit 4-5/zi. sa nu bea nimic fara glucoza, 1 lingurita rasa de glucoza la 100ml de apa. saruri de rehidratare cate 100ml pt fiecare scaun diareic (sau voma). nici dani nu a vrut sa bea. de 2 ori i-am dat sarurile in somn, i-am scos suzeta si i-am dat sarurile. in rest ii tot explicam ca luam medicamente, le lua de 8 ori, de 2 ori nu. da' in principiu a fost destul de cooperant. multa multa sanatate. bravo tie pt decizia luata, sunt sigura ca e cea mai buna pt puiutul tau.
Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel
slideshow Daniel
Mamici din Iasi
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006
Donia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui kikineata Donia, la suc m-am gandit dar asa frica mi-e ca deja majoritatea le ia cu suc si pun putin jumate apa jumate suc ...sa n-o deranjez mai rau. Crezi ca e ok in suc? Si apoi refuza bibe cu orice-ar fi crede ca-s siropele. La gheata nu m-am gandit ca am prsupus ca tb cant mare de apa s ale dizolv. ek un plic de saruri la un cub de apa? KIKINEATA mami de SARA MARIA (16 noiembrie 2006) |
Pai eu ma gandeam sa respecti reteta de preparare, ca nici sa le dai asa concentrate nu e bine. Adica, na, in caz de forta majora as pune, hai sa zic, vreo doua treimi din lichidul cerut de reteta... si poate o treime ar fi vreun suc gen Sprite, ca sa dea gust mai bun, iar cealalta treime ar fi apa... si astea le-as congela si oferi asa, pe post de gheata.
Si tot in caz de forta majora as da si o porcarie de suc de care altfel nu s-ar atinge (gen Sprite s.a.), dar obligatoriu cu saruri (ca astea se pierd prin voma si diaree si sunt necesare functionarii organismului, muschilor, si aici intra si muschiul cardiac).
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
iulia-stefy spune:
Salutare!
Am spus si noi prezent la cresa azi. S-a miorlait putin, ca am dus-o pe la 7.15 ca sa pot ajunge si eu la timp la serviciu. Si fiindca nu erau copii, era prima, a fost necajita putin, dar cand au venit copii i-a trecut. Are colegi, o parte din copii cu care se joaca in parc. La pranz cand am sunat se potolise, mancase, nu fara a-si turna si pe ea si se pregatea de somn. Cu greu, a adormit, dar pina la urma... Cand ne-am dus s-o luam, era toata un zambet, nici urma de plans. Dimineata am avut ceva emotii, ca-mi era teama ca nu o sa stie cui sa spuna ca vrea la olita, dar s-a descurcat. Iar la somn, a adormit fara zuza.... ceea ce e un pas important, deci se poate si fara. Si nu-mi vine sa cred ca desi am avut mari emotii, de data asta nu am mai plans, dar cred ca daca mai stateam putin....nu ratam ocazia.
O intrebam daca i-a placut la copii si spune ca da, dar cand o intreb daca mai merge si maine spune nu. Si asa o tine de cand am adus-o acasa, acum vreo 2 ore.
danutz, multumesc pentru raspuns.
aelita, la nepoata mea la un an ii dadea Pikovit(vitamine). Nu stiu daca exact asa se scrie.
Yagmur, multa sanatate lui Luca.
vacanta la mare
poze din iunie
Poze din Copou
Lacramioara mamica Stefaniei Iulia (05.12.2006)
Teutz spune:
La multi ani DIA! Sa fii sanatoasa, fericita si iubita!
La multi ani DEEAA! Sanatate, bucurii si impliniri!
Aelita, bafta la analize si multa sanatate Sofiei!
Roxanica, Natasha are ochii caprui-negri, dar in poza au iesit verzi din cauza blitului. Pensie lunga tatalui tau! Si mama mea e tanara pensionara incepand de luna asta.
Adina, se vede ca v-a priit vizita, frumoaselor!
Desiree, pai bine, bre, vii doar cu 10 poze cand nu v-am vazut de nu stiu cate luni?! Octavian a crescut mult de cand l-am vazut ultima oara si e o mandrete de baiat! Ce tare e, cum te pune el la punct! Asa e si Alexia, se cearta cu mine in parte.
Dianarus, of, ce concediu! Sa va ajute DD ca la anul sa aveti un concediu asa cum vi-l doriti! Sanatate multa lui Marc!
Donia
Lavinia, bine ai revenit! Ce mai face Mihaita?
Gazella, a fost dementiala Bendis cu "silenzio", "io voglio tzatzu" Draga de ea!
Ruxandra, multi pupici si o imbratisare stransa, ca sa uiti de vene!
Yagmur, pupam frumusete de Luca si mamicuta lui minunata! Bey, dar ce curaj are rugbistul, cum se arunca cu colacul in piscina!!! Si in mare cum sta singurel cu colacul!
Acs, si ieri si azi am iesit afara cu cizmulitele de cauciuc… a fost delir… n-a ratat nici o baltoaca. Atat a topait si a alergat si chiuia de mama focului. Pupam cu drag bursucii dansatori! Ce scumpi trebuie sa fie!
Dia, cizmele sunt cumparate din Carrefour Colentina, dar Monicabb a fost pe acolo zilele astea si a spus ca nu mai erau, s-au vandut. Poate mai sunt si pe la alte magazine Carrefour. Ma bucur ca Oana se simte mai bine! si multa sanatate!
Kikineata, daca tu esti linistita sufleteste, in mod sigur ai luat cea mai buna decizie pentru Garga! Multa, multa sanatate!
In seara asta Alexia a vazut pe o alee din parc o prapadita de rama. I-am explicat ce e chestia aia, ea a studiat-o cu atentie si a decis ca trebuie sa-i fie frica de ea, ca s-a agatat de mine ca s-o iau in brate si imi tot arata cu degetul rama. Am plecat de acolo si, dupa cativa pasi Alexia imi arata inspre locul unde era rama si scoate niste sunete ca de leu, tigru sau, ma rog, un animal feroce. Zic: “Mami, dar nu asa face rama! Ea e mica, nu scoate nici un sunet si nu-ti face nici un rau!” Alexia o tinea pe a ei, imi arata cu degetul si tragea niste ragete de pradator feroce…
Teutz de Alexia Iarina (10.12.2006)