Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (192)
Raspunsuri - Pagina 2
Dia1609 spune:
lavinia, cum mai sunteti? cum e mihaita?
cu flore am vb sapt trecuta parca si era ok, burta mare si in crestere, sanatosi, voiosi, s-au mutat in chirie ca au inceput lucrarile la apart lor. spera sa fie gata in 2 luni, dar inca nu stie dc vine cu bb de la maternitate in casuta lor sau in aprt inchiriat :(. cam ata. cred ca ma vad cu ea sapt asta
Dia1609 spune:
am uitat sa va spun ca sapt trecuta i-au iesit oanei coltii de la 3 canini si un molar cu toti cei 4 colti deodata si inca 1 colt la alt molar .. saraca, tot asa grupati ii ies dintii, nu ma mir ca sufera in halul asta... of, nu mai avem multi si-i terminam
kikineata spune:
Vreau sa va zic si voua ca garga nu va merge la gradi si va sta acasa pan pe la vreo 3 ani juma. Nu va spun cat de linistita sufleteste sunt. Am trecut o perioada grea, am incercat...e muuuultt prea mica. Mi-ar fi placut tare mult....dar atata pace si liniste sufleteasca n-am avut de vreo 2 luni. Bine excluzand faptul ca e bolnavioara acum. Febra de azi noapte nu, sa ne-ajute Dumnezeu. Kk vreo 3 pana acum, nu papa decat lapte Hn nici ca vrea orez, banana, menta, ceai, nik. Nici nu bea, prea putin, saruri draga Donia nu le pot da nicicum. Ma straduiesc cu medicamentele principale. E greu pt. ea ca io's mare.
Oare cat mai tine diareea asta, cand va papa ceva. Mi-e sa n-aiba rosu-n gat, bubite ceva in gurita, hmmmm mai vad io.
KIKINEATA mami de SARA MARIA (16 noiembrie 2006)
kikineata spune:
Aelita, chiar cred ca esti muuultt prea isteata...o mamica si o femeie isteata sa te-nseli. Io una iti dau drpetate. Mi se pare enorm perioada de aproape 8 luni de nemancat. Nu mai zic ca dc avea 15 kile si stagna era ok dar ea nu numai ca stagneaza ci si scade. Nu-i OK. Analizele voi chiar nu puteti afce undeva la particular si cat mai repede...kk (vreun parazit?), pipi (infectie urinara?), sange (hemoleuocograma completa), e ceva ...anemia de ce se instaleaza de ce se pierde pofta de mancare, de aia nu papa, creste anemia si mai mult. Io una i-as da macar sa o tin pe picioare sa-si recapete culoarea si pofta de viata. Ceva picaturi de fier, si un soi de vitamine.
desiree spune:
kiki
hidrasec ii dai? ala e pt diaree..un plic (sau doua) de 3 ori pe zi...
editez: daca garga nu papa solide deloc, numa lapte, nu are cum sa faca kk tare....important e sa fie cat de cat legat, nu apa colorata..atunci abia nu mai e diaree..
Alina,mami de Mihnea-Octavian,un anisor si un pic
kikineata spune:
Desiree ii dau smecta ca hidrasec-ul a expirat :). Nu-ti zic ca am o farmacie ambulanta de acus 2 ani in casa si n-am prea folosit. Acu cand am nevoie a expirat tot. Poate era mai bun hidrasesc dar...na, ploua ea e molicica asa ca diseara poate cand vine tati. Nush ce sa fac ca nu bea lichide...papa sub nici o forma. As putin face pipi. Si mica de ea cu diaree cu tot face kk numai la oala. Macar s anu mai faca febra sa scap de siropuri, supozitoare, cu toate ca pediatra mea a zis ca nu influenteaza cu nik astea, nesemnificativ, ca pana nu se curata nu se opreste. Mai zi-mi dc mai ai idei.
dianav spune:
Va citesc si vad ce diferiti sunt copiii si cat de diferit evolueaza.
Eu sunt pe aceeasi lungime de unde cu Kikineata desi stiu ca sunt un pic exagerata. Am ajuns sa ma intreb cum de ma lasa mama la bunici cand eram mica, oare nu ii era dor de mine? si eu pe la tara prin praf, dar uite ca m-am facut mare si sanatoasa.
In dilema am fost si eu deoarece am vazut cu ochii mei ce diferenta e intre copiii de care se ocupa cineva, adica care merg la gradi si cei care nu, dar am ales sa mai aman pana la 3 anisori.
Imi vine sa rad, si eu stiu cum miroase Oana mea, tot a Mustele, si aseara fiindca mie imi era rece, am luat-o din patutul ei si am pus-o langa mine in pat sa ma incalzeasca ea (ea era asa calduta).
Ce va mai chinuie dintisorii pe unii din voi, la noi au iesit toti demult, sunt deja crescuti uniform, mai avem doar ultimul rand de masele, dar ala cica pe la 2 ani.
Cred ca Oana va vorbi f stalcit, baga limbuta printre dinti si ies niste sunete de mori de ras. Nu ii tace gura deloc dar nu inteleg absolut nimic. Zice "siaou siaou" la "ciao" si tot felul de stalcituri si impletituri de sunete. Singurul cuvant corect e "lapte, laptic" si "apa". Nu va zic cum zice la sprancene, gura, buba,cercei, pantaloni....sper sa nu avem nevoie de logoped.
desiree spune:
daca face pipi cat de cat nu e deshidratata total...daca bea catusi de putin e bine..ceai de menta indulcit cu glucoza, sirop sau suc de afine indoit cu apa...poti sa ii mai dai sa bea cu seringa dozatoare, asa sa va distrati...sarurile ala pune numa putin in apa sa nu simta gustul, cam juma de lingurita la o cana....nu stiu ce sa zic, o cunosti mai bine...gasesti tu solutii sa o hidratezi...
la noi smecta nu merge si nici nu-l ia..hidrasecul e f bun
imi pare rau ca treceti prin asta si nu se mai termina odata....
Alina,mami de Mihnea-Octavian,un anisor si un pic
kikineata spune:
Dianav, nu putem compara parintii nostri cu noi. Nu putem compara nici un parinte cu altul. Io una ma asteptam sa nu fie ok cu toate ca am inteles cand va merge mai tarziu va fi in regula. In schimb Garga mi-a transmis prea multe semnale ca nu e ...fericita acolo...dar in mod special ca e mica. Nu papa nimic, n-avea cum s-adoarma flamanda. Plangea, n-avea cum sa pape. Ea care raspundea la orice cu DA hotarat totul devenise nu-nu...si multe altele. Mi-a aratat curaj dar si faptul ca INCA mai are nevoie de casa ei, de odihna ei. A dormit pe zi 10 ore ea care dormea 13-14, se trezea tipand, mataia de oboseala, boala si stres. Dc io am suferit nu vreau sa ma gandesc cat de greu i-a fost ei.
Dar...imi mentin parerea ca gradinarii sunt frumosi:)) va fi si ea dar peste o vreme.
Ruxandro treci printr-o dilema asemanatoare cu a mea? Ma rog legata de altceva? Io imi faceam ganduri, ma macinam...doamne ce importanta e linistea sufleteasca...
Dbunny spune:
Copilasi bolnaviori...of saracutii
Am citit in graba, n-am vazut poze inca,scuzii
Oana si garga betegute, Octa mai bine, Sophia nu mananca...
Marc mai bine si el...
Dani e bine, ieri a fost plin de muci, dar atat! sa-i dau ceva? sau sa-l las sa vedem ce si cum evolueaza...azidimineata s-a trezit voios, a dormit foarte bine.
Eu in schimb sunt pe jumatate moarta, fara vlaga, ametita de cap..ceva lipsa de fier bag sama...
Aelita pe cutiile de jelly kids scrie ca se dau copiilor de la 3 ani in sus, tocmai fiindca aporta muuulta energie, ceea ce Sophia pare a avea nevoie...eu as cauta si un homeopat bun...
Intreaba si de protovit, ca mi se pare ca se da din prima saptamana de viata...si mai sunt ele, dar nu-mi vine acu...oricum nu mai sta pe ganduri, fuguta la medic.
Dbunny si Daniel
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel
I never said it would be easy, I only said it would be worth it...