bobocei 2008-2009

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danamiha spune:

evora, ma bucur ca ai gasit scoala care sa i se potriveasca fetitei tale si ce binecuvantare ca ai avut posibilitatea de a avea din ce sa alegi. A fi stangaci nu este o problema, dar nu mai schimbam noi prejudecatile doamnelor invatatoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinai spune:

Evora, nu am comentat in nici un fel alegerile voastre. Va felicit ca ati reusit sa gasiti o scoala de care sa fiti multumiti. Sper ca nu s-a inteles altceva.
Spuneam doar ca in Bucuresti, unde locuiesc eu, scolile private sunt OK - subliniez OK-ul, nu am spus extraordinare sau f bune - dar nici una din cele pe care le-am avut eu in vedere nu era sub 20 de milioane pe luna. Un pret pe care eu il consider exagerat pentru conditiile pe care le ofera.
Si spuneam ca nu ii vad rostul. Recunosc utilitatea invatamantului privat, insa cred ca eforturile ar trebui concentrate spre imbunatatirea sistemului de stat, pe care il frecventeaza 95% din elevi.
Ca sa dau un singur exemplu de frustarea pe care mi-o provoaca sistemul din scoala in care invata copilul meu - parintii nu sunt admisi in scoala de nici un fel. Pe de o parte inteleg motivul acestei decizii, insa modul in care este aplicata este dus la extrem.
Azi dimineata ne-a trimis invatatoarea un mesaj sa ii aducem niste bani pentru ceva. Si bineinteles ca am vrut sa ajung la clasa copilului sa ii dau banii femeii.
La poarta, o femeie de servici pe post de cerber. Careia i-am cerut voie pe un ton extrem de politicos sa ma lase sa ajung pana la clasa copilului - adica 10 metri departare de usa - sa vorbesc cu invatatoare. moment in care a inceput sa urle pur si simplu ca sa vin la ora 12 daca am de vorbit cu invatatoarea, ca suntem niste nesimtiti, ca ea s-a saturat, etc...
Am ignorat-o si am trecut pe langa ea, m-am dus la bodyguard, i-am lasat buletinul ( daca vrei sa intri in scoala trebuie sa lasi buletinul la poarta), omul mi-a vorbit foarte frumos, i-am multumim si am incheiat discutia. Am ajuns la clasa, am discutat cu invatatoarea si am plecat. A durat cam 2 minute, timp in care femeia de servici vocifera.
Ce credeti ca ar trebui sa fac? As vrea sa o reclam la directoare, pentru comportamentull complet deplasat ( a tipat, a injurat) dar nu imi dau seama daca ajuta la ceva. Voi ce credeti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Citat:
citat din mesajul lui meru

Cert e ca, am intrebat in mai multe locuri din domeniu ce inseamna o invatatoare buna si mi se recomanda acelasi gen de persoana, acra,isterica, etc. dar chipurile bine pregatita.
Deci,cum arata invatatoarea ideala? Cea clasica, care face carte cu copiii prin aproape orice metode sau una care se comporta bine cu copiii dar nu e recomandata ca fiind buna? Fiindca calea de mijloc se pare ca nu prea exista, din pacate.

Daca as avea de ales intre o tipa acra si plina profesionalism (dupa unii) si o tipa draguta si prietenoasa aleg, pentru clasele I-IV, tipa prietenoasa. Pentru ca este timp o viata pentru acumulare de cunostinte, dar daca o nebuna de legat sperie copilul din prima zi in care-a intrat pe poarta scolii, trauma, anxietatea, frica, vor lasa semne pe viata.

Si nu cred ca o invatatoare isterica si fara toata tigla pe casa se poate considera profesionista. I afara de linite si bastonase in profesia ei intra si metoda adegvata copilului de 6-11 ani, si educatia, etc.

Altfel se pune problema cu un copil de clasa a-V-a. El este putin mai "echipat" ca sa indure unele porcarii sau ceva presiune...

alice

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Gabbriela

buna... si eu sunt de parere ca trebe mutat copilutul lui micha.... imi pare rau sa aud ce probleme sunt in ro la scoalo.. uneriu ma simnt aiurea sa tot vin si sa trabitez ce bine e la mine .
asa ca inchei pe scurt cu e la level 12 si la citire nu am primit inca rezultatul sa vedem la ce level e, si la scriere scrie destul de frumos cand are chaf, iar la spelling ati vazut si voi, are pana acum un A si B.. sa vedem ce urmeaza maine la test.

pup si sanatate

Sanatate si numai bine

Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian

www.4shared.com/dir/4242034/d653560a/sharing.html" target="_blank">
Muzica pt copii "Ro & Eng"
www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
scaune de masina pt copii

Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato

Dimpotriva. Normalitatea este o busola.

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danamiha spune:

Eu duc copilul pana in fata clasei, cand il duc, ca acum de doua zile il las la intrarea in parc de unde mai are de mers 50 de m pana in scoala, mi-a spus ca-si doreste sa il las de acolo sa mearga singur, vede si alti elevi mergand singuri, dar acum merg sa il iau si il astept in fata clasei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

julian a trecut spelling test cu 100% si a luat A , dar la scris a luat doar 2, cel mai rau e 1, 2, e ok, si 3 e cel mai bun... scarie destul de dezordonat...
am primit si rezultatul la citire si la "inteles la ce citeste - nu stiu cum sa traduc cuvantul ami bine", e la nivelul 12...
...
e liniste aici.. pe unde sunteti :).

Sanatate si numai bine

Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.4shared.com/dir/4242034/d653560a/sharing.html" target="_blank">
Muzica pt copii "Ro & Eng"
www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
scaune de masina pt copii

Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

Prezent.Aseara am avut ca si tema un element care seamana cu simbolul celor de la avon in lupta contra cancerului(o fundita oarecum incompleta).Ca sa-l ajut putin am punctat aproape invizibil de unde sa inceapa sa scrie,l-am tot incurajat la fundite(au fost vre-o 10 randuri)si toata noaptea le-am visat.
Aaaaa.....si tot ca sa-l ajut l-am lasat sa scrie cu pix cu gel.Am gresit oare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns devoska spune:

La Sara cred ca sunt testari la engleza. Asta deduc eu din povestirile ei. Pe noi nu ne anunta nimeni nimic, nici rezultate, nimic. Poate la sedina care se apropie. Azi a avut si atletism. A plecat de acasa imbracata in treing pentru ca la scoala nu au timp sa se schimbe. A plecat intr-un trening roz. Super fler... azi a plouat. Pantalonul la spate e gri si plin de nisip. Ma intreb daca il mai scot la culoarea initiala, nu de alta, dar era nou. Altfel toate bune si frumoase. A venit de la scoala cu o coala de hartie pe care era desenata o fetita. O primise de la o colega. M-a pus sa o intorc. Pe spatele foii scria "To sara you are my best friend in this class becose you are kind from soomin".

Mergi la inceput

Noi am avut ieri mult de scris: 5 randuri de ousoare la romana, 10 randuri de cifra 1 la matematica, de colorat niste chestii, de terminat niste rnduri in caietul de matematica si o fisa pe care era de figurat prin liniute prpozitii cu 3 cuvinte (dupa desen dat). Ne-a prins seara pentru ca am fost si la supermarket...

Avem niste probleme cu un coeg. Vlad mi-a plans ieri in masina in drum spre clasa ca Rares ii ia lucrurile de pe banca cand nu se uita doamna si i le pune pe jos. Vlad plange, doamna intervine, o data, de doua ori, etc. Problema este ca la un moment dat i-a spus lui Vlad ca e prea sensibil, ca plange prea usor si ca daca nu stie sa fie bun coleg o sa-l mute in ultima banca. Ceea ce pe Vladu l-a bulversat total pentru ca nu mai pricepea nimic.

Am fost astazi sa vorbesc cu doamna si a reiesit din discutie ca stie foarte bine cine-i vinovat, dar ca totusi Vladu e prea sensibil... I-am spus ca, desigur, nu contest capacitatea ei de a media conflicte, ca este mama a doi baieti si daca ea nu stie atunci cine, dar ca, asa cum stie si dansa, sensibilitatea este ceva cu care te nasti si mori. Este foarte putin de facut la capitolul acesta, etc. etc. Sper c-a prins ideea fara sa se supere c-am intervenit.

Acuma stiti si voi cum e cu istoria aia veche cu femeia care iese noaptea pe strada in fusta scurta si sfarseste violata. Sunt unii care vor spune ca violatorul a avut circumstante atenuante pentru ca ea l-a provocat. Niet. Violatorul este unul singur si orice alta abordare naste monstrii. Iar eu am vrut sa ma sigur ca educatoarea stie dincotro bate vantul in situatia de fata. Se pare ca stie.

Am primit un bilet in penar in care suntem informati ca toata clasa va face intr-una din cele doua ore de sport dans sportiv (vals, tango, etc.) cu o profesoara de specialitate si ca ne costa 10 lei pe luna de copil. Mie imi place foarte mult ideea. Invatatoarea ne-a spus la sedinta ca a procedat la fel si cu seria precedenta si colectivul, datorita dansului pe perechi, a devenit foarte unit, baietii au invatat sa se comporte frumos cu fetele, etc.

alice

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ni-na

Aaaaa.....si tot ca sa-l ajut l-am lasat sa scrie cu pix cu gel.Am gresit oare?

La noi doamna a spus la sedinta ca sunt permise pixurile cu gel. Ba mai mult, am vazut ca firmele bune de rechizite (Bic, Herlitz, etc.) au linii de instrumente de scris pentru copii pe nivele. La nivelul 2 este un stilou cu vraf ca de pix care se incarca cu rezerva de cerneala ca si stiloul cu penita. Alneca mult mai usor pe foaie si poate fi tinut in orice pozitie. Eu am luat si cu penita si cu varf ca de pix si cand oboseste il incurajez sa scrie cu cel care aluneca mai usor.

Eu cred ca scrisul frumos si caligrafic este ceva ce vine din suflet. Ca si inclinatia pentru desen sau literatura. Nu toata lumea este talentata. Si atunci conteaza sa invete copilul sa scrie citet. Restul... farafastalcuri si pierdere de vreme. De aceea nici nu insist sa faca nu stiu cate pagini de liniute sau bastonase in plus peste ce le da de la scoala (cum spuneau unele mamici de la noi din clasa ca fac). Eu m-as urca pe pereti daca m-ar pune cineva sa fac 3 pagini de liniute...

alice

Mergi la inceput