bobocei 2008-2009
Raspunsuri - Pagina 19
cici spune:
Simali, invatatoarele de obicei sunt satule sa auda despre divergente, ele stiu ca sunt harjoneli si tot timpul cate un copil are ceva de parat despre un altul.Eu as vorbi direct cu mamica lui Rares, daca nu se schimba nimic ,vorbesti cu Rares / pana se linisteste.
Dar sa nu patesti ca mine,adica:
Intr-o zi la sfarsitul oreleor,asteptand inca o mamica in masina , in fata scolii, Gianina imi arata un baiat care se plimba cu bicicleta prin curtea scolii si-mi spune ca o calcase cu roata pe picior, in timpul unei pauze si ca a si plans de durere.
Am tasnit din masina si direct la el m-am dus.Il opresc din plimbare si-l iau la bani marunti,el saracul nu stia ce vreau de la el ,si-mi spune ca acu 5 minute a imprumutat bicicleta de la un coleg care s-a dus in clasa.Ca sa ma conving de adevar l-am invitat sa-l vada Gianina mai de aproape si Gianina a confimat cele spuse de el.Nu era baiatul cu pricina, se inselase de la distanta ,dar bicicleta aia era.
Zic :mai Gianina ,m-ai facut sa ma iau de bietul copil degeaba.
Logica Gianinei a fost insa buna si mi-a zis: Nu-i nimic,baiatul asta o sa-i povesteasca celuilalt ce a patit si data viitoare va avea grija sa nu mai loveasca copii cu bicicleta.
Si perla Gianinei de aseara:
La emisiunea "Carcotasii" la un moment dat intr-un cantec apare cuvantul prostitutie.Eram la masa toti trei.
Gianina intreaba: Mama ce inseama 'prostitutie' ,locul unde se aduna toti prostii?
Cam asa ceva,zic eu bucuroasa ca ne-a scos din incurcatura.
filofteia spune:
| Citat: |
| Avem niste probleme cu un coeg. Vlad mi-a plans ieri in masina in drum spre casa ca Rares ii ia lucrurile de pe banca cand nu se uita doamna si i le pune pe jos. Vlad plange, doamna intervine, o data, de doua ori, etc. Problema este ca la un moment dat i-a spus lui Vlad ca e prea sensibil, ca plange prea usor si ca daca nu stie sa fie bun coleg o sa-l mute in ultima banca. Ceea ce pe Vladu l-a bulversat total pentru ca nu mai pricepea nimic. |
Alice,
adica Vlad nu era un coleg bun??? 
Este adevarat ca invatatoarele nu se baga intre conflictele dintre elevi, dar aici s-a bagat, l-a scos vinovat pe Vlad.

Si eu cand Adi a avut probleme m-am dus si am vorbit cu copilul respectiv. Civilizat, onest, la nivelul lor, pusi fata in fata... ca sa afli exact care este adevarul, daca si Vlad spune/face ceva, sau acel baietel doar profita de sensibilitatea lui. In plus i-am spus lui Adi sa incerce sa se controleze, sa nu mai planga, sa nu se mai enerveze, caci asta asteapta cei care il necajesc...si va fi si mai rau. Daca el nu are reactie, ceilalti vor inceta.
Anina_n spune:
Buna, dragi mamici de bobocei ! 
Am ajuns sa o las si eu pe Cristina, sa vina singura de la scoala, la insistentele ei, bine-nteles. Cel mult 10 minute ii ia, iar la traversare(cam la jumatatea drumului dintre scoala si casa) e institutia unde lucreaza tati, care o asteapta si o urmareste de la gard(asa vrea Cristina) cum trece strada. ![]()
Dimineata, inca o duc eu(ca atunci merg si eu, la serviciu), ca altfel mi se pare ca se misca prea incet si ar intarzia. ![]()
ni-na , Cristinei ii place sa scrie cu stiloul. Are vreo 3 si le tot schimba intre ele. Inca n-a cerut pix cu gel.
Cu temele....de cand a primit caietele speciale la Abecedar si Matematica, nu mai primeste teme decat pe aceste caiete, care cuprind mai multe randuri la scriere si mai multe exercitii la matematica.
Ei sunt mai in urma cu materia, la Abecedar, abia sunt la bastonase, iar la matematica, inca nu au inceput cu cifrele. Asta unde primele 2 saptamani nu au scris nimic, doar au fost evaluati.
Am mai iscodit-o si eu, pe Cristina, cum e doamna cu elevii mai galagiosi si asa cum banuiam...doar le atrage atentia, nu tipa la ei sau sa-i pedepseasca in alte moduri. Ba da, pe un baietel mai inalt m-am mirat vazandu-l in prima banca si mi-a zis Cristina ca e galagios in timpul orelor si de aceea l-a mutat in fata. De conflicte intre copii, nu am aflat, inca.
Am intuit bine ca e o doamna invatatoare mai blajina. 
Alice, asa e cu sensibilitatea, eventual pe parcurs, cum va creste, se va mai intari, Vlad.
Asa spun si eu, de timiditatea Cristinei. Asa e felul ei de a fi, incurajarile noastre nu ajung sa o scoata din carapacea ei. Pe parcurs, cand va mai creste si se va cunoaste mai bine, poate si-o va mai diminua. La fel am fost si eu. ![]()
Dans de societate....ce frumos ! 
Nicole, bravo lui Julian !
Tot asa sa o tina ! 
devoska, ce draguta colega Sarei ! Si-a facut deja o prietena. 
Cristina a fost invitata la ziua unei colege cu a carei mamici ma cunosc un pic. Incet, incet, incepe sa-si faca prietene. ![]()
Cam astea ar fi noutatile la noi.
Un weekend cat mai fain va doresc ! ![]()
Edit: La Cristina, inca nu au carnete de elev si nici calificative, copiii. La voi, cum e ?
Nina, mami de
www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002) Diabet zaharat la copii, Copilasi din 2002, Copii capricorn
madadum spune:
venim si noi cu noutati de la Liceul German.
La Germana/Fibel (adica abecedar/scriere) lucreaza pe niste caiete cu foaie velina si scriu cu creioane colorate tot felul de bastonase/carligele. la fibel nu au primit pana acum tema acasa.
la mathe nu au ajuns inca la cifre. din cand in cand mai primesc acasa de facut 2/3 randuri de lucrat fie pe caiet fie pe carte.
mara este foarte ascultatoare si nu iese din cuvantul doamnei
... adica nu vrea sa faca nimic in plus, chit ca bastonasele alea le face strambe rau.
mai au un optional, literatura pentru copii (kinder literatur) unde povestesc in fiecare sapt cate o poveste.
la romana doar povestesc anul acesta, nu vor scrie/citi in clasa I.
note/calificative inca nu au primit, doar niste vazuturi/semne de intrebare pe caiet (acolo unde marei i s-a parut ca ar merge si niste floricele printre toate bastonasele!
... asa sintem noi, mai artista).
au 2 zile cu 5 ore, si vad ca mara incepe sa fie destul de obosita. seara este in pat adormita la max 8.30pm.
de mers singura la scoala la noi nu se pune problema... facem min juma de ora cu masina... va curge multa benzina pana va putea merge singura
cu colegii s-a acomodat foarte repede, de altfel 10 din 30 sint fosti colegi de gradi. am bservat insa ca si-a facut prietene si printre fetitele pe care nu le cunostea.
mada
Anina_n spune:
| citat din mesajul lui madadum la romana doar povestesc anul acesta, nu vor scrie/citi in clasa I. note/calificative inca nu au primit, doar niste vazuturi/semne de intrebare pe caiet (acolo unde marei i s-a parut ca ar merge si niste floricele printre toate bastonasele! ... asa sintem noi, mai artista). mada |
Ce draguta e Mara cu floricelele ei !

Cred ca si d-na. invatatoare a zambit in sinea ei, cand le-a vazut.
Nina, mami de
www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002) Diabet zaharat la copii, Copilasi din 2002, Copii capricorn
danamiha spune:
La inceputul scolii am intrebat-o pe invatatoare ce stilou sa cumpar si mi-a recomandat stilou gen pix cu rezerve. I-am cumparat in vacanta cu penita, dar sunt mult mai incantata de stiloul gen pix. Si copilul la fel![]()
Anina, cu materia suntem la acelasi nivel, inca nu a trecut la litere, cifre, nu avem carnet si nici calificative, inca![]()
ni-na spune:
multumesc de raspunsuri....ca nu stiu prin ce inginerie stiloul se intorcea cu penita in sus la 2 secunde dupa ce il puneam in pozitia recomandata.......de gasim explicatia,reinventam perpem mobile.
Alice(simali)esti cu 2 zile inaintea noastra,insa parca sunt clone invatatoarele,a mea are cam 36-38 ani....a fiului meu,pardon.
ruxij spune:
Simali, te inteleg foarte bine. Si eu sunt mamica de copil sensibil si mi-a fost si mie servita treaba ca e prea sensibil si de ce nu se apara, ceea ce pe mine m-a infuriat la culme. Nu invatatoarea mi-a zis asta, altii. Nu cred ca rezolvi absolut nimic cu parintii de bullies. Ei sunt mandri de copiii lor ca's asa si ei insisi sunt probabil bullies. Dar vad ca fi-miu anul asta nu mai e asa mamaliga. A inceput si el sa se apere si sa fie mai agresiv, plange mai putin. Anul trecut am avut probleme. Am lucrat si eu mult cu el, cu self-estimu', face sport si invatatoarea e mai buna si vad ca Slava Domnului ca e mult mult mai bine. Doamne Ajuta sa se intample si la voi. Mai ales ca in Romania in scoli e ceva mai "jungla" ca aici si invatatoarele au mentalitati ca acelea ce reies din ce ai povestit tu. Cu alte cuvinte, ca si copi in scoala, nu prea te apara nimeni. Faza haioasa, ma enervez eu intr-o zi ca fi-miu e prea mamaliga, merg in curte si incep sa ii arat niste tehnici de bataie. Cum sa pui piedica asa prin spatele picioarelor, sa loveasca la fluierul piciorului, daca vine unul sa ii dea cu capul in burta el sa ii traga cu genunchiul in stomac, daca ii sare in spate unul el sa se aseze jos si sa il traga peste cap si sa se urce deasupra. Cand a auzit barbata-miu, cica "da' tu de unde stii toate astea, ai facut armata??" Nu, am facut scoala in Romania
( si el, dar nu fu in atatea lupte ca mine). Ma rog, lectia nu prea s-a prins de copilul meu, el isi aplica tehnicile lui, adica impinge :))
meru spune:
| citat din mesajul lui ruxij Mai ales ca in Romania in scoli e ceva mai "jungla" ca aici si invatatoarele au mentalitati ca acelea ce reies din ce ai povestit tu. Cu alte cuvinte, ca si copil in scoala, nu prea te apara nimeni. |
Da, e cea mai dura lectie de viata, activarea in scolile noastre, atat pentru parinti dar mai ales pentru copil care e chiar neajutorat. Implicarea invatatoarei sau nu, e discutabila, in functie de cine este celalalt elev iar daca amandoi copii sunt "cam la fel", nici nu se baga.
Ma mira putin sa vad ca cei de afara vad mai bine, nu au ochelari de cal si ca nu au uitat de unde au plecat.
Nu vreau sa ofensez pe nimeni.
arminad spune:
| Problema este ca la un moment dat i-a spus lui Vlad ca e prea sensibil, ca plange prea usor si ca daca nu stie sa fie bun coleg o sa-l mute in ultima banca. Ceea ce pe Vladu l-a bulversat total pentru ca nu mai pricepea nimic. |
Eu in locul tau i-as cere invatatoarei sa il mute in alta banca ,in schimb i-as explica lui Vlad ca nu a fost mutat din vina lui ci din vina colegului si ca in viata uneori e bine sa rezolvi conflictele in acest mod, adica ignori si pleci.Eu incerc zilnic sa ii predau lectia asta lui fiu-miu dar nu prea se prinde .Dan e si el foarte sensibil ,insa nu prea se lasa ,riposteaza imediat.
La noi e bine deocamdata ,se simte bine la scoala si-a facut prieteni,ii place invatatoarea ,insa din punct de vedere academic e dezastru ,am impresia ca nu fac nimic,mai nou nici teme nu mai au de citeva zile.M-am apucat sa fac eu zilnic acasa cu el cite ceva.Nu ca as fi vrut sa ii omoare cu temele sau sa vina stresat de la scoala insa daca o tin in ritmul asta inca o jum de an ,pierde toate achizitiile pe care le-a dobindit in ultimul an si ar fi pacat.Ceea ce fac ei acum e exact ce Dan a facut in preschool adica lipit ,desenat ,povestit ,alfabetul..