bobocei 2008-2009
Raspunsuri - Pagina 17
oLo spune:
Imi pare rau sa aud ca aveti probleme cu invatatoarele. Solutiile pe care le vad eu sunt:
- incercati sa va puneti bine cu invatatoarea. Unele sunt 'sensibile' la mici atentii.
- discutati cu invatatoarea+directorul/directoarea scolii si va spuneti clar punctul de vedere. Si precizati ca daca observati repercusiuni asupra copilului ajungeti la inspectorat.
-mutati copilul la alta scoala. Dar se poate pica din lac in put.
Noi din fericire avem parte de o invatatoare simpatica si Emma merge cu mare placere la scoala. Si e si mai nerabdatoare sa-si faca temele. Norocul meu e ca nu am teme de supravegheat decat vienrea. Ca in timpul saptamanii ramane la 'studiu', unde isi fac si temele cu alti invatatori.
In WE mi-a adus acasa caietul de matematica. Am remarcat ca are numai FB la toate exercitiile. Singura observatie e ca il face pe 6 pe de-a-ntoarselea. Sistematic.
Am inceput sa ne amuzam dandu-i probleme de matematica de genul: in curte sunt 4 vaci si doi pui. Cate picioare sunt in total? E mai greu la inceput, pana prinde smecheria. Pe urma... numaratul pe degete sa traiasca!
Tot in caietul de mate, am gasit un joc dragut: se iau niste boabe de fasole si o cutie. Fiecare copil are un creion, o hartie si cate boabe de fasole vrea. Cand ii vine randul, fiecare copil pune in cutie cateva boabe de fasole, si anunta: am pus 1 bob, am pus 4 boabe etc. Ceilalti copii noteaza cate boabe sunt si cand se fac 10 boabe, primul care zice 10 a castigat (daca intr-adevar sunt 10 boabe). In plus, copilul care a pus mai multe boabe decat trebuie pana la 10 a pierdut. Iaca asa, invata sa faca adunari pana la 10.
evora spune:
Vad ca nimeni n-a vorbit despre sistemul de invatamant privat din Romania, asa ca incep eu...Fiica-mea are 6 ani si 8 luni si e in clasa I la o scoala privata. Sunt 9 copii in clasa, 3 provenind din grupa pregatitoare de la aceeasi institutie(are si gradinita), iar restul din afara.
Doamna, la baza este invatatoare, dar are si facultatea de limbi straine(engl-fr).
Orele se tin in limba romana, dar in restul timpului(conversatia adiacenta) doamna li se adreseaza in engleza, obligandu-i astfel sa raspunda la fel.
Clasa e foarte frumoasa, totul nou, fiecare copil are bancuta lui...eu nici nu visam la asa ceva in clasaI!
Programul e 8-16, din care:
- 8-12 lectii, cu pauza de gustare mai lunga la ora 10
- ora 12 - masa de pranz
- 1/2 ora dupa pranz se joaca
- 13-15.30-teme, activitati recreative
- 15.30-16-program de voie(supravegheat bineinteles!)
Zilnic au cate 1 ora de engleza,intr-o zi din saptamana ora de engl e dimineata, in cadrul orarului obisnuit, asa cum au toti copiii, iar in celelalte zile e dupa-amiaza. Orele de engl le fac cu alta doamna, profesoara,care preda numai engleza.
Educatia fizica o fac cu profesor specializat, cu care in anii trecuti faceau inviorarea de dimineata, iar religia o preda un preot.
Programul e destul de relaxat pt copii, cand vine acasa dupa 4, fiica-mea e bine dispusa, nu e obosita, n-are teme de facut...se joaca, picteaza, citeste, mergem in parc etc.
Copiii sunt incurajati sa gandeasca singuri, sa-si puna si sa puna intrebari, sa-si spuna parerea indiferent care ar fi aceea, indiferent daca e general acceptata sau mai originala.
In afara de taxa lunara, am platit 30ron pt caietele speciale, care fusesera cumparate, deja de invatatoare inca de la inceputul scolii. In rest, manualele le-a primit de la scoala.
Vineri fiica-mea imi spunea ca nu stie ce-o sa faca ea 2 zile intregi fara sa se duca la scoala, fara sa se intalneasca cu colegii, cu miss!
Eu cred ca lucrul cel mai important pt un copil de clasa I este sa se duca la scoala cu placere! Daca se trezeste dimineata cu zambetul pe buze, gandindu-se ca urmeaza o alta zi interesanta, in care cine stie ce-o sa invete, atunci e in regula!
Daca pleaca la scoala cu teama ca iar o sa dea ochii cu "vrajitoarea" de invatatoare, atunci o sa asocieze scoala cu atitudinea doamnei si o sa aiba repulsie si fata de scoala.
Oricum calitatea mediulului in care stau copiii la scoala, atitudinea si comportamentul doamnei sunt foarte importante pt confortul psihic al micului scolar. Asa incat, eu as face orice(inclusiv sa-i spun invatatoarei ce parere am despre metodele ei "pedagogice",s-o mut la alta clasa, la alta scoala etc.) pt ca fiica-mea sa fie tratata corect, asa cum toti copiii merita de altfel!
Fetita mea stie, inca de la grupa mijlocie, care sunt drepturile copiilor, si cred ca n-ar ezita sa-i spuna doamnei daca s-ar simti lezata in vreun fel.
Cred ca invatatoarele trebuie sa invete si ele, daca n-au facut-o pana acum, ca daca vor sa fie respectate,trebuie sa-i respecte si ele pe copii.
mariasm22 spune:
Buna ziua,
As vrea sa adaug si eu ceva la acest subiect: nu cumva acea invatatoare procedeaza asa stiind ca vor aparea in curand si micile atentii de care se vorbea mai sus?
Cu parere de rau va spun ca noi, parintii, stricam mult si invatam urat invatatoarele.
Sa va dau exemplu concret: clasa copilului meu;sedinta pe 1.09.2008; clasa cu parchet jalnic si fara scaune (am luat de prin vecini).
SEDINTA SI CEARTA; in final am dat 150 RON sa se schimbe parchetul si sa se cumpere scaune; s-a ajuns la aceasta suma dupa 3 ore de discutii caci existau parinti care doreau modificari maxime: jaluzelele (desi erau deja verticale!); bancutele (desi erau de doar o generatie); lambriul de pe pereti (caci nu era culoarea acceptata de unii parinti)....etc! si fara sa se tina cont ca erau parinti cu probleme financiare pentru care deschiderea anului scolar a fost poate greu !
Pe 13 sept ne-au chemat la o noua sedinta si stupoare: TOATE CELE DE MAI SUS AU FOST MODIFICATE!!! INCLUSIV IN GRUPURILE SANITARE APARTINAND INTREGULUI PALIER!!!!
ni s-a adus la cunostinta de 3 parinti ca avem de dat 700 RON....
si mai departe....ni s-au mai cerut fondul scolii, fondul clasei, paza scolii!!!!!
desi renovasem si adusesem imbunatatiri maxime unei sali de clasa in care invatau si cei de clasa 5-a care insa au refuzat sa dea bani....
va rog puteti comenta aceasta situatie???
a cui este vina? a scolii? a invatatoarei? a parintilor????
irinai spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui evora Vad ca nimeni n-a vorbit despre sistemul de invatamant privat din Romania, |
Da, evora, toate sunt OK in sistemul de invatamant privat. Insa costurile sunt pe masura si sunt putini cei care isi permit. Sunt curioasa cati pot sa suporte un cost de 20 de milioane pe luna... ca eu una nu pot. Si nici nu ii vad rostul.
danamiha spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui irinai
Da, evora, toate sunt OK in sistemul de invatamant privat. Insa costurile sunt pe masura si sunt putini cei care isi permit. Sunt curioasa cati pot sa suporte un cost de 20 de milioane pe luna... ca eu una nu pot. Si nici nu ii vad rostul. |
Am scris un mesaj exact dupa cel al evorei, dar l-am sters. Ideea e ca unde locuiesc eu nu exista scoli private si daca ar exista ma indoiesc ca l-as da, chiar daca pt copil faci orice sacrificiu. Acum fug la a doua sedinta cu parintii, sunt curioasa ce se va dscuta.
devoska spune:
M-am ingrozit cand am citit ce ati scris. Eu continui sa sustin ce am scris mai inainte. Micile atentii, care de fapt sunt spaga, ce sa mai... nu sunt rezolvarea. Imi pare tare rau ca trebuie sa treceti prin asa ceva. Trebuie sa recunosc ca si noi am trecut prin asa ceva, dar la gradinita. Fetita mea a intrat in colectivitate de la 2 ani si a inceput cu cresa, undeva in Drumul Taberei, unde am fost foarte multumita. Apoi am schimbat trei gradinite (doua dintre ele fiind particulare, ca nu am reusit sa prindem loc la stat) si singurul nostru noroc a fost ca fetita mea e foarte sociabila si se acomodeaza foarte usor. In rest... Dumnezeu cu mila. Si am incercat tot ce a fost omeneste posibil, inclusiv spaga. Motiv pentru care sustin ca spaga nu schimba mare lucru, iar cand copilul se prinde... Acum ma bucur pentru ea ca are noroc cu scoala si profesorii, mai ales ca a trebuit sa schimbam si tara.
evora, la ce scoala merge fetita ta? Si care este taxa? E acreditata de Mai Marele minister? Ma bucur pentru voi.
sanse spune:
Doamne ...micha ce dobitoaca....Eu nu cred ca vei rezolva ceva cu ea.
Cauta sa muti baiatul cat mai repede.Bietul de el...
ce dezamagit o fi ![]()
Si nu-i duce nimic pentru ca nu merita 
Anamaria primeste zilnic in jur de 4 randulete la care poate adauga un rand scris cu un creion colorat si unul cu stiloul.
Nici doamna noastra nu mi se pare foarte comunicativa .Oricum nu prea luam contact cu ea pentru ca nu urcam in scoala ci asteptam copiii jos in curtea scolii.Am stabilit sa ne intalnim o data pe luna (sedinta) sa discutam despre copii.
Eu o intreb zilnic daca a ridicat manuta si daca doamna a bagat o in seama.Rar se intimpla sa ridice mana si sa nu raspunda,dar se intimpla.Probabil ca-i solicita pe rand.
Am gasit pe caietul de scriere,pe o coala pe care a facut un desen si pe caietul de teme (matematica) cate un FB.Credeti ca se pun in catalog?
Pana acum a avut de invatat 3 poezioare.
De pedepsit ne-a spus ca nu-i pedepseste de genul:pus la colt,dat afara din clasa sau fizic ,doar ca mai ridica cateodata tonul la ei .
Ma rog...nu stiu ce sa zic.
Vad ca pentru inceput merge cu drag .Sa speram ca va fi bine
Va pup 
MIRELA
mami de doua zuze ANA MARIA
si ANDREEA
POZICI
KG MELE
INTREBARI SI RASPUNSURI MONTIGNAC
danamiha spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui mariasm22 Buna ziua, As vrea sa adaug si eu ceva la acest subiect: nu cumva acea invatatoare procedeaza asa stiind ca vor aparea in curand si micile atentii de care se vorbea mai sus? Cu parere de rau va spun ca noi, parintii, stricam mult si invatam urat invatatoarele. Sa va dau exemplu concret: clasa copilului meu;sedinta pe 1.09.2008; clasa cu parchet jalnic si fara scaune (am luat de prin vecini). SEDINTA SI CEARTA; in final am dat 150 RON sa se schimbe parchetul si sa se cumpere scaune; s-a ajuns la aceasta suma dupa 3 ore de discutii caci existau parinti care doreau modificari maxime: jaluzelele (desi erau deja verticale!); bancutele (desi erau de doar o generatie); lambriul de pe pereti (caci nu era culoarea acceptata de unii parinti)....etc! si fara sa se tina cont ca erau parinti cu probleme financiare pentru care deschiderea anului scolar a fost poate greu ! Pe 13 sept ne-au chemat la o noua sedinta si stupoare: TOATE CELE DE MAI SUS AU FOST MODIFICATE!!! INCLUSIV IN GRUPURILE SANITARE APARTINAND INTREGULUI PALIER!!!! ni s-a adus la cunostinta de 3 parinti ca avem de dat 700 RON.... si mai departe....ni s-au mai cerut fondul scolii, fondul clasei, paza scolii!!!!! desi renovasem si adusesem imbunatatiri maxime unei sali de clasa in care invatau si cei de clasa 5-a care insa au refuzat sa dea bani.... va rog puteti comenta aceasta situatie??? a cui este vina? a scolii? a invatatoarei? a parintilor???? |
mariasm22, imi pare foarte rau de situatie, suma ceruta mi se pare exagerata. Si la noi la scoala am schimbat parchetul, mai exact s-a pus parchet laminat peste podele, s-au pus mai multe becuri, s-au pus lambriuri, iar suma ceruta de copil este de 120 Ron care se poate plati in 3 rate. La prima sedinta multi parinti nu au fost de acord sa se puna parchetul motivand ca exista podelele, dar doua mamici mai de actiune l-au si pus intr-o saptamana iar azi am fost la sedinta sa ni se spuna de bani. Acum pe mine nu ma deranjeaza ca au facut de capul lor, dar multe mamici au sarit la cearta, deci se mai intampla, se fac lucruri si daca nu iti dai acordul.dar nu vom mai plati nici un fond al scolii, pentru ca directiunea a fost de acord ca banii sa mearga direct in clasa si nu pentru alte investitii. Clasa e draguta, copiii au conditii decente. Toate clasele pe care le-am vazut in scola si care arata cat de cat bine au fost facute de parinti si anume banci, parchet,termopane. Chiar daca scoala primeste fonduri, acceseaza programe, banii se duc pentru laboratoare.
Doamna invatatoare a renuntat sa le mai dea tema si pe caiet, cate 3 randuri, a ramas doar tema pe caietul special. Sunt la liniute ceea ce lui fiul meu i se pare atat de plictisitor. Stau langa el si scrie mult mai frumos, ii place sa fie incurajat, si invatatoarea m-a sfatuit sa stau pentru o perioada si dupa sa le faca singur, sa nu fie prea dependent de mine, dar nu e decat la teme

Si la noi daca lucreaza frumos invatatoarea pune o stampila mica rosie cu un animal, iar daca e urat stampila e albastra. Inca nu au primit calificative, nici carnet nu au, nu avem uniforme, desi eu as fi vrut, vor avea doar ecuson.
evora spune:
Irinai, suntem oameni de conditie medie, cum sunt multi in Romania azi...Am ales forma asta de invatamant in primul rand datorita nr mic de elevi din clasa si apoi pt faptul ca, am vazut din anii anteriori, ce primesti acolo merita banii cu prisosinta.
Copiilor li se asculta parerile, li se vorbeste frumos,chiar atunci cand gresesc li se poate explica pe un ton civilizat, fara tipete si isterii. Nu se incearca uniformizarea gandirii si obiceiurilor lor...Fiica-mea e stangace, iar invatatoarele de la scolile de stat cu care am vorbit mi-au spus ca "trebuie sa se dezvete de obiceiul asta" , ca au ele grija "s-o aduca pe drumul bun", ca si cand asta ar fi fost un handicap! Eu incercam sa le aduc argumente de ordin psihologic, le spuneam ca asa e conformat creierul ei, ca orice schimbare de la tendinta naturala de a folosi mana stanga poate avea consecinte mai mult sau mai putin severe(ex. balbaiala). Nici argumentul ca la grupa pregatitoare a scris tot cu mana stanga si chiar foarte frumos, nu era verosimil. Cu prejudecatile nu te poti pune!
Invatatoarei pe care o are acum i-am zis din prima zi ca e stangace si nu vreau sa schimbe nimic si mi-a spus ca nici nu avea de gand.
Ne-a spus la sedinta cu parintii ca nu vrea elevi timorati si obedienti, ci indrazneti si cu simtul propriei valori.
Scoala e acreditata din 2001, nu dau numele si orasul ca sa nu fiu acuzata de reclama, fiind vorba de invatamant privat.
Taxa e de 550ron/luna, la care se adauga 8,5ron/zi pt masa de pranz.
Nu spun ca sistemul privat e mai bun ca cel public, nici vorba, important e sa gasesti o scoala curata si dotata cat de cat, si cel mai important,dupa parerea mea, o invatatoare,care sa aiba vocatie de dascal si nu sa vina la scoala ca la o slujba oarecare si sa fie si frustrata ca e platita prost.
Devoska,si eu am stat in Ucraina, timp de 6 luni...cu 10 ani in urma...
Succes copilasilor vostri!
Gabbriela spune:
buna... si eu sunt de parere ca trebe mutat copilutul lui micha.... imi pare rau sa aud ce probleme sunt in ro la scoalo.. uneriu ma simnt aiurea sa tot vin si sa trabitez ce bine e la mine
.
asa ca inchei pe scurt cu e la level 12 si la citire nu am primit inca rezultatul sa vedem la ce level e, si la scriere scrie destul de frumos cand are chaf, iar la spelling ati vazut si voi, are pana acum un A si B.. sa vedem ce urmeaza maine la test.
pup si sanatate
Sanatate si numai bine 
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.4shared.com/dir/4242034/d653560a/sharing.html" target="_blank">
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato