Copii din 1995-1998(23)
Raspunsuri - Pagina 5
CriPOD spune:
Mihaela, asa foarte pe scurt, a fost o decizie colectiva. Noi i-am dat cateva variante si el a ales. Era necesara o interventie pentru ca nu-i pria deloc si timpul era potrivit pt ca l-a pregatit pt anul asta. Bine ca dupa vreo doo luni ne-a cuzat de brainwashing e altceva. A mers acum inapoi la scoala (la alta, ca ne-am mutat) pt ca asa era planul de la bun inceput. Am zis ca-i benefic sa aiba si el un "prom", aka banchet si alte de-alea. Apoi am zis ca sa aplice la univ pe canalul clasic, sa evite alte chestii. In plus daca nu vrea sa tina de ce a obtinut anul trecut, sa "fail" acum daca e, nu in anul 1 de univ cand e de platit. Si ultimul motiv a fost ca a decis sa ia 2 matematici anul asta si cei de la care lua cursurile aveau doar unul, ca s-a modificat curicula si inca n-au pregatit noul curs. All in all, anul trecut a fost un "pas alergator" din care vad ca si-a cules invatamintele si se straduieste sa tina de progres, ma uimeste chiar. Mai trebuie doar sa-l tina naravul. Nici nu conteaza pana la urma daca/ce va reusi, pt ca vad cat munceste si incearca. Ei, iata ca nu-i chiar asa de pe scurt ce ziceam. Tu intreaba-ma daca vrei, nu ma deranjeaza deloc. Mai ales acum cand pt prima data am doar laude la adresa lui, saracul, ca m-am plans atatia ani de el. Acum are o ora libera in fiecare zi si se duce la biblioteca scolii sa lucreze la mate sau bio. Ori ii da sora-sii sfaturi de genul "ar trebui sa lucrezi la mate in fiecare zi cate un pic, de la varsta asta, crede-ma" sau "mi-ar trebui un tutor sa-mi dea de lucru constant ca eu sunt lenes si nu o fac singur, altfel nu pot sa sper la notele pe care le vreau". Ori "toti prietenii mei de la scoala noua sunt 'nerds', am observat ca-mi e mai bine sa ma amestec cu ei". Nasol e ca nu pot sa-l laud ca nu suporta sa observam, asa ca ne facem ca ploua, eu si tat-su. Noh, asa ceva... So, people, meet the new and improved MrP! Hai ca va mai zic eu cand isi "revine". Asta a fot pe scurt!
Dedi termina scoala la 4, dar isi ocupa timpul cu tot felul de cluburi, activitati si voluntariate. Si e cale lunga de acolo acasa, oricum. Tu si Sanca vad ca scolariti la propriu, va admir, sincer.
Ai grija cu capusa aia. Mai ales vezi daca apare bulls-eye la locul de intepatura, cica ala e semn ca era carrier, dar nu sunt foarte informata nici eu. Iti tin pumnii sa nu fie nimic!
Ana, sanatate la clan, cred ca am sarit peste randurile alea mai devreme, dar deh, la mine-i creca add ca nu sunt prea atenta...
flower-power spune:
Hai sa-mi laud si eu putin Tiberiul ;a primit pt astazi dupa-masa o invitatie din partea onor Institutiei Prefectului Judetului la "Saptamana Olimpicilor Nationali si Internationali" ,sub inaltul patronaj al Cancelariei Primului-Ministru ......... .Au fost invitati primii doi admisi ....Problema mea e ca nu stiu cand isi va mai face lectiile ca i-au bagat in paine serios ,aseara de ex l-a apucat 10 tot mesterind pe la romana .Ce recapitulari ???Direct in materie ,predat la greu si teme asijderea.
Miha ,sa inteleg ca tempi pasati ...,ceva romantic...,amintiri dragi ...
Agho ,incet -incet afli tot ...
Are mama o fetita harnicutza si descurcareata ...
mQQm ,ai din partea mea o diploma de magician . E mare lucru transformarea MR-uluiP,din ce zici tu acolo cu sfaturile catre Dedi ,ca nu-i prinde rau sa fie printre nerds ...Io zic cc ca-i mare lucru ce ati reusit voi (si ma refer si la el aici ,dar si la cei ce au realizat ca e nevoie de-o schimbare de macaz...)Si nu mai cobi cu "revenirea" ...Sa-ti zic si cat m-a amuzat faza ca nu suporta sa fie laudat de parinti ? Pai asta trebuie sa fie ceva destul de nashpa in acceptiunea lor .Si mie mi se intampla uneori sa merg in poante ...sa nu disturb ceva
la toata trupa .
The most beautiful thing in life is LIFE itself
Mara mami de Tibi-Mares
ralualexandrei spune:
Hop si eu intr-o pauza de calcat.
Absentez muuuult dar ce sa fac n-mi ajung 24 de ore sa fac tot ce vreau,tot ce trebuie.
Robert a inceput scoala are acelasi orar tampit ca si Alex adica de la 11 la 17 sau 18 seara,plus antrenamente plus pregatirea plecarii in Frantza,o gramada de hartzoage de completat,declaratii notariale si alte cele.
Asa ca dupa ce nu am timp suficient mai trebuie sa si alerg de colo pana colo.
Offf nu mai spun decat ca va pup pe toate!
Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si a lui Eduard Ionutz album no1 album no2 albumul no3
agho spune:
Flower, bine faci ca-ti lauzi si tu tanarul! Asa e, cam greu cu temele multe, multe si marunte.
Am constatat ca Ana s-a descurcat f bn. ieri la tema de romana si la mate. Mi-a placut cum si-a sintetizat impresiile de vacanta la romana.
mQQm, tu scrie aici ca asa cum spune si Mihaela, ne prind bn povetzele tale, ale celor care ati trecut deja prin etapele mai dificile. Eu as fi vrut sa te intreb daca asa-numita metamorfoza se datoreaza in parte si experientei cu vacanta in Ro??? Daca are vreo legatura?
Nici la fi-miu nu prea prind laudele. La Ana, insa, daca se poate sa fie cu toptanul. Si baiatului meu ii treb. un "tutor" ca are o asa leneeeeeeee...Ieri am discutat si mi-a zis ca nu stie ce sa inteleaga, ca ba comentez ca aia nu-i bn, ca de ce n-a lucrat la mate bn sau la romana etc...ca-i dezordine pe birou...apoi sunt ff draguzta cand vorbesc cu el despre alte lucruri!!!
Ca dupa ce l-am bombanit bn, adica am depasit momentul si m-am purtat frumos, el imi zice : Nu vreau sa stric momentul, dar nu stiu de ce te comporti asa, cand esti mai rea, cand esti blanda si intelegatoare?!!! Eu sper sa se intample minunea cu Mr.P si la And. ceva maaaaaaaaaai devreme.
Acum chiar nu stiu cum e mai bn, sa fie copiii ff buni, sa nu mai aiba nevoie de noi, sa nu mai avem cu ce ne umple timpul?!...Sau?...
Daca ai timp mai mult, scoate capul din tufe mai des.
Mihaela, ce sa stie si Diana mai bn, ori romana, ori suedeza? ...Cred si eu ca esti mai multumita vazand ca lucreaza.
Tie, multa sanatate, sa n-ai probleme la picior!
Restul ce faceti, cochetatzi cu toamna?
flower-power spune:
Agho ,draga ,ce impresii de vacanta ??Deja sunt la lectia a 3-a dim manual .Auzita-i tu de epitet personificator ,sens denotativ /conotativ ori nivel pronominal ?
Mara mami de Tibi-Mares
Ana68 spune:
Salutare...
Pe mine va rog sa ma scuzati,dar de doua zile mi-s cu biscuitele pe conducta,numar tiglele ramase nezburate de pe casa,iar resturile de neuroni zburda haotic prin ce mai e din creieras...asa ca va pup cu drag si revin io cand trece buba de la cap!
Ana-Maria,mami deAlex&Luana
Sanca spune:
Fetelor, iata-ma!
Am lipsit motivat.
Sambata am avut o zi... Baietii au plecat la cursele de vaporase din Bay, si eu fericita si singura cuc acasa, sa ma apuc de lectii. Nimic nu a mers, dar nimic. Incep sa-mi fac tema pe calculatorul lui Elliot, si bag de seama ca nu am internet. Dau eu sa ma conectez la retea, in network, nika. Iau laptopul sotul, nici ala nu se conecta la internet. Il sun pe sot la mobil, si IT prin telefon, am acces la internet pe laptop. Acuma sant la biroul lui Elliot, pe 2 calculatoare, si partea cea haioasa ca nu puteam sa am coordonez deloc, ca dadeam din mouse si laptopul.. . nimica... . Mai tarziu, tot sambata, dau sa deschid usa de la terasa, si cade usa de plasa, de pe sina unde era montata. Am inchis usa la loc, si am intrat pe internet pe site-ul scolii. Nu mergea nici situl lor. Cel putin eram impacata cu gandul ca nu l-am stricat eu... Am avut marele curaj sa ma apuc de calcat, si nu am stricat nimica, dar in schimb, am gasit la pete pe camasile de scoala a le lui Elliot, de zici ca numa cu grasime umbla cand e in uniforma....
Si asa, am lucrat eu cu spor, toata ziua de sambata, ca-mi plangeam singura de mila.
Duminica am mers cu totii la boat races. Poze aici. Am trancanit si cu "race drivers, si a fost distractie mare, bere - mancare, am scapat de gatit si am iesit si din casa.
La scoala avem un esseu si o prezentare de facut in grup. Am nimerit in grup cu alti 4 studenti, tineri, si iresponsabili. Trag de ei, mai ceva decat trag de copii mei. La esseul ce trebuie sa-l facem in colaborare, le-am cerut citate (avem nevoie de cel putin 5 citate). Parca cine stie ce le-am cerut... Pana acuma am scris, individual 3 hartii in clasa asta, cu citate. Ei se uitau la mine de parca le vorbeam in romana... Astazi am stat si am scris toata ziua "team paper," ca de, asa e in team, unul munceste, iar ceilalti fac pe prostii.
Na, ca m-am descarcat, si ma simt mai bine. Dar am vrut sa ma justific de ce nu am aparut....
Si Elliot a avut o raceala, asa ca de inceput de scoala, pe care i-a pasat-o lui Matei, dar sa speram ca se opreste la el.
Elliot munceste si el cu sarg si studiaza, sa nu-l deochi. Chiar vrea sa se apuce sa scrie esseuri. O colega noua de clasa - Veronica, a scris la National Geografic pentru copii si a castigat o excursie in Australia. Eu nu am comentat nimica, l-am incurajat sa scrie, dar mama acestei fete, e scriitoare. Nu stiu daca are talent sau ajutor (la copila ma refer).... Pentru o excursie in Australia, poate l-as inspira si eu mai mult pe Elliot...
MqqM lui Paul ca s-a dat pe brazda, si bafta la college hunting... Vad ca e la moda clasele online. Am o colega de servici (receptionista) care termina facultatea online, si nu s-a dus la graduation... Parca fara graduation party, iti lipseste sentimentul de "DONE" . . .
Agho ce ameteala cu mutatul in banci... Noi nu am avut probleme de genul asta pana acuma, sa bat in lemn...
Ana citisem saptamana trecuta de baietii , si zau ca m-ai lasat fara cuvinte. La varsta lor, ce gust poate sa aibe alcoolul, ca nu are cum sa le placa. Dar se dau si ei mari, si pacat, ca pot sa-i influenteze pe altii buni. Si eu as fi procedat ca si tine daca Elliot ar veni acasa cu povesti de genul asta.
Insanatosire grabnica la toti, sa va treaca repede raceala de toamna.
Mara dictari, engleza, franceza, a-ti intrat serios in paine...
Andra iara-ti pleaca baiatul in cantonament? Succes la meciuri.
Mihaela atentie mare cu capusa, si sa speram ca raul a trecut. Dar cum de te-a gasit? Aici am vazut capuse la caini, dar nu la oameni. Dar am citit, chiar acu cateva saptamani la gym intr-o revista, de lyme disease, care se ia prin contact cu capusele. Asa ca, atentie mare.
ca am sters-o si eu acasa.
flower-power spune:
Nu se poate ...,Miha
Hi! si tie si ...hai incoace de mai deapana cu noi
Anca ,urma scapa turma ,noroc cu tine ca de doua zile riscam sa ma citesc tot pe mine
Starea mea e cam asta
Mara mami de Tibi-Mares