Copii din 1995-1998(23)
Raspunsuri - Pagina 4
flower-power spune:
Am remediat neajunsul dar cum webshotul e foarte busy acum constat ca nu se mai vad de loc cele pe care le-am rotit .Cand le-am uploadat eram in mare viteza ,motiv pt care nu le-am mai revazut .
The most beautiful thing in life is LIFE itself
Mara mami de Tibi-Mares
flower-power spune:
Miha ,inca nu ma pot pronunta vis a vis de acomodare ,inca incearca sa se cunoasca ,colegi noi ,profesori noi ,s-a cam plans in primele zile ca le dicteaza repede si remarc asta dupa scris ,trb sa se grabeasca sa apuce sa scrie tot .I-am explicat ca lucrurile stau la fel pt toti colegii .In rest toate bune ,astazi a fost foarte in elementul lui la engleza ,a cam facut toata ora ,de fapt doua ore ca au 2 in orar si optional inca 2 .Se prapadeste de ras de accentul pe care incerc sa i-l induc la franceza ,stiti voi ,acei diftongi rostiti cu gura stransa .La romana si la mate sta cu mana ridicata si nu este pus atat de mult cat si-ar dori el sa iasa la tabla sau sa raspunda .Suntem inca in perioada de tatonare si cunoastere .
Felicitari pt rezultate si tin pumnii sa-ti iasa pasenta la lab .
Katy draga ,apai astfel de copilasi cred ca-s peste tot .Important e cat de mult sunt bagati in seama sau dimpotriva ignorati .Imi inchipui ca din cate povestesti e destul de insistenta si annoying ,iar un copil care in mod normal nu se confrunta la tot pasul cu astfel de situatii nu prea reuseste sa le faca fata din prima .Avea si TB unul in clasa fosta care venea cu cheile lu tat-su de la masina si le zdranganea pe sub nasul plebei .Cand TB mi-a povestit (da Anca inca imi mai reuseste statul la povesti cu el ) i-am spus ca singura explicatie a ceea ce face colegul lui este ca nu se simte suficient de bun pe alte planuri (scolar ,de ex)si incearca si el sa compenseze cumva ...Intamplator sau nu ,era unul si acelasi cu cel care nu-l primea pe TB in teren la fotbal .Am vorbit cu invatatoarea ,lucru inutil dealtfel ,ca la cate firme avea papa ,duamna era foarte onorata sa-i suporte fitzele plodului si atunci am gasit cu cale ca cel mai eficient este sa-l invat pe TB cum sa faca fata .Fara intermediari
Ana ,io zic ca n-a pierdut nimic Alex ca a fost exclus din asa companie.Dimpotriva ,da si vreo doo acatiste pe chestia-asta.Of ,oof!Cand sunt mai obosita mental am tendinta si eu sa-l mai cicalesc ,iar al meu imi da peste dejte si-mi zice ca asta-i calea cea mai sigura de a-l indeparta sau de a -l face sa nu ma mai auda nici cand trebuie .Asa ajung sa-i considere prieteni pe cei din anturaj si pe noi inamici ...OOOf tare grea meseria asta ,de parinte
Agho ,gata criza ? Si pe mine m-apucase un soi de angoasa mai zilele trecute ,noroc cu consortul ca-mi zise s-o las mai moale ca abia-i prima saptamana .
Anca ,gata temele ? Raspunsul la intrebarea ta e ;da ar fi monosilabic daca n-as gasi cai de cointeresare .
Restul trupei pe unde misunati ? Andra ,Alma ,Dana (hai ca s-au rez probl cu forumul ,am vazut ce multumita esti ) Miha
Mara mami de Tibi-Mares
agho spune:
Ati fost atat de dragutze cu toatele,, incat nu ma pot abtine sa nu scriu aucm cateva randuri, ca maine merg la job si-s in urma cu unele lucruri si nu stiu daca am timp sa scriu/sa citesc de p-aici.
Pt. vineri mi-am luat o zi din concediul nefacut ca eram intr-un blocaj intelectual grozav. Casa era in haos total, copiii cu noutatile lor care mai de care.
Vineri am rearanjat camera Anei mult mai bn, iar curatenie.
Seara - la sedinta la cls. lui And. Luat masuri, vorbit neaparat pt. pregatire la matematica. Mai treb. sa rezolv si cu romana. Altfel nu vad cum am putea s-o scoatem la capat cu brio, avand in vedere ca sunt teze cu subiect unic etc. Nu va spun cum se calculeaza media la aceste teze...ca sa nu o luati razna.
Despre Ana am fost ff satisfacuta. Si-a facut ff bine primele teme la mate si la romana. La mate chiar a fost amuzant, ca multi colegi se inspirasera din rezolvarile de la sfarsitul manualului si la un exr., Ana formase coloane intregi de nr. de mii (din 4 cifre) cu cele 3 cifre date la exr.
Sambata am montat in regim de urgenta si caloriferul port-prosop in baie,(ca de luni intra apa de la Termoelectrica) alta mizerie, alt shmotru si am zbarnait cum am putut prin toata casa, ca sa aranjam cat de cat, ca azi am avut si cativa prieteni in vizita.
Printre dinti va spun ca And. a stat trei-patru ceasuri ca sa aranjeze 2 raftuletze cu carti, atlase, reviste de-ale lor...ca-mi venisera spumele marilor, ale oceaneloooorr, iar eu credeam ca Ana isi face temele cand ea chiar inshira margele la propriu..."inshir,te margarite!"In timpul asta mai faceam si mancare in bucatarie...Ce sa mai, copii!
mQQm, frumoasa incurajare! 7-8 ani de "relaxare" Deduc ca Dedi e ff bn, ca ea e mereu cuminte si studioasa, iar acum urmeaza facultatea, deci despre Mr. P nu prea mai putem vorbi. Tre' sa se inventeze un site intitulat "despre tineri...despre studenti"...asa ceva. Multumesc pt. imbratishare. Am simtit-o cu adevarat.
Mihaela, , te felicit pt. testele la mate. Mult succes in continuare la practica in suedeza! E instructiv pt. copii, pt. Diana ca face sport si orientare. Foarte bine! And. a inregistrat prima absenta laprima ora de sport fiindca era afara pe teren cu alti colegi, asta in timp ce fetele inca erau in clasa cand le venise noua profesoara si profa s-a isterizat si nu i-a mai primit in clasa. Ei nu au sala de sport momentan ca sunt in renovari. Fetele se schimba in cls. dupa ce pleaca baietii, astia erau obisnuiti cu fostul profesor...si uite-asa "au facut" baietii sportul ( o parte).
Ai dreptate, cresc si copiii de varsta Silviei, asa ca ce rost are, raman la adolescenti ca aici, pe forum mi-am gasit o gashca frumoasa de sustinatori. toate dragele mele
Katy[/b[, si eu cand am vazut cate fetze zambaretze erau, m-am amuzat. Am facut si eu haz de necaz.
Imi pare rau pt. Ana, ca e o fetitza gingasa si dulce. Momentan, Ana mea sta bine la capitolul asta . N-are de-a face cu fete obraznicutze. A avut ceva divergente cu fosta ei colega de banca, dar n-a constituit o problema. Nici n-a fost nevoie s-o sfatuiesc fiindca eu de fapt iau lectii de la fi-mea. Pe cuvant, va spun! Cu lectiile de la ea, l-am infruntat si pe seful meu.I-a vorbit si Ana mea colegei ei, pe acelashi ton enervant ( ca sa ia aminte aceea)si probabil ca s-a potolit.
Va si sa aveti mult succes la scoala, fara "fluturashi"!
Ana68, Alex pateste , dar nu chiar in termenii acestia (tigari, bere) cam ce pateste And. Lui nu-i place ca ei, baietii sa se jigneasca sau sa se bata. Acum e suparat ca unii au devenit mai nesimtiti si rad, vorbesc in timpul orelor, unii/unele prof. sunt mai noi si nu-i tin inca la respect. Mamaaaa, ce le-as face!...
Acum am o noua probl. cu statul in banca. Locul lui ar fi in banca a doua, pe un rand, dar sta cu prietenul lui insa, in ultima banca. Ori nu-i deloc indicat, ca tot p-acolo stau si zanaticii. Ar fi un loc liber langa o colega pe care a avut-o in cls. I, chiar nu conteaza, dar pas' de pricepe ceva, refuza cu desavarshire sa stea cu o fata. Il intreb, de ce?...Si el imi replica faptul ca acum, creierul lui asta ii dicccc-tea-za. Ce nu inteleg?!!!...
In alta ordine de idei, acasa, la masa, uneori bea bere de la noi. Mai bn asa, nu? Succes, sa va luati casa!
Sanca, la urma, dar nu cea mai de pe urmaaa! Ma gandeam la discutiile tale cu Elliot in timp ce vorbeam cu And. problema cu mutatul in banca. Si uite cum treb. sa empatizez cu baiatul.
Daca asa impacati capra si varza, tu cu Matei in Ro si baietii mari acolo, atunci asa sa fie! Bine-ai facut c-ai discutat la rece probl. cu Matei. Pacat ca unii oam. au ochelari de cal si nu vad in perspectiva, dar probabil sunt disperati saracii daca isi iau atatea precautii.
Am uitat sa precizez data trecuta cand am mai scris, ca v-a zis-o Elliot, ca de ce sa mearga cu voi la revelion?...A crescut baiatul, are si el preocuparile lui. Care-i problema?Bafta la testele tale si ale copiilor!
[b]Flower, eu nu mi-am mai sucit gatul ca sa revad Sighisoara prin pozele tale. Foarte frumos! Chiar e un loc de vizitat si nu o data!. Pustiul tau arata bn. Las, ca va capata si accentul frantzuzesc. Ma bucur si pt. el si pt. tine ca a scapat de colegul acela obraznic. Uff! Ce lipsa de caracter! Nu-i suport pe astia deloc, dar deloc. Numai de bn si voua!
Ana68 spune:
'Neata si de la mine,
Am luat-o pe urmele lui Marius,care,darnic cum il stiu,a imprastiat virusi la toata casa...asa ca eu tusesc urat si am muci,Luana e cu muci,Alex zicea dimineata ca nu se simte bine....deci virusare pe toata linia.Tre' sa dam o defragmentare ca nu se mai poate,asa ca luam medicamente.
Miha,felicitari pentru testele luate!Cat despre oralul de mate...am ramasa minunata,ca nu am mai auzit oral de mate.Poate vorbiti despre cum s-a inventat teorema lui Euclid,mai sti?!
Pana la urma am reusit sa-i cumpar lui Alex culegerea respectiva si m-am bucurat pentru ca comparativ cu anul trecut,acum am gasit-o in librarie si n-am mai alergat prin oras s-o gasesc...in fine,bine ca am gasit-o!Mai un hop d-asta in semestrul 2,cand va trebui s-o cumpar pe cea care se va edita atunci,adica continuarea celei cumparate deja.
Cat despre baietii din gashca lui Alex...m-am linistit, ca Alex e un copil,daca pot spune asa,cat de cat cu capul pe umeri...si oricum incepand scoala si iesitul lui Alex la joaca cu ei s-a diminuat drastic,in sensul ca doar in week enduri va mai iesi,in rest invatand dupa amiaza, dimineata are teme,iar seara are ore pana la 6-7,asa ca de iesit in cursul saptamanii nu prea se mai poate.Succes mult in continuare!
Katy,bine ca s-a mai rezolvat problema cu fetita aceea.Banuiesc ca mailul tau a avut un efect bun pentru Ana,chit ca poate parintii ei au vorbit aiurea despre voi si i-or fi interzis fetei lor sa mai stea de vorba cu Ana ta.Cu atat mai bine.Si da,ma gandesc ca in afara de discutia pe care Marius a avut-o cu vecina si fiul ei,cu siguranta faptul ca a mers la clasa I si asa mai departe a fost un factor de decizie in comportanmentul copilului.Sa ai spor la treaba!
Mara...si mie imi merge uneori webshotul tare aiurea...mai ales cand incarc mai multe poze o data...In fine,Alex nu a fost chiar exclus din gashca,insa de el si inca doi copii se face misto la greu,ca ei nu vor sa faca ce fac ceilalti...asta era supararea lui Alex.Oricum el cand vede ce fac ceilalti si cand incep mistourile pleaca,nu mai sta cu baietii aia.Cum ii scriam si Mihaelei mai sus,ma bucur acuma ca a inceput scoala si cu ocazia asta intalnirile cu gashca lui s-au rarit considerabil.Si sa sti tu ca uneori noi mamele suntem cam cicalitoare si bash ca ii dau dreptate sotului tau...Imi amintesc si eu din adolescenta mea faze cand mama statea cu gura pe mine de ma scotea din minti si preferam sa ma "spovedesc" la prietene decat sa ii spun mamei...ca de ii spuneam de vreo nelamurire sau problema...vai!incepea de la facerea lumii si dura o zi pana sa imi spuna intrun final vreo solutie de 2 minute la ce ma framanta.
Agho,se pare ca ati avut un week end in plin avant muncitoresc...macar ati terminat treaba?Ca sa puteti sa va linistiti si voi o data...
Cu problema lui Andrei,sa stea in banca cu o colega...mda,e problema.Am patit-o si eu cu Alex,insa la el n-au mai fost comentarii,caci calcase pe bec si pedeapsa a fost sa stea cu o colega,una din cele,daca iti amintesti cand povesteam anul trecut,din cele care provoaca baietii sa faca prostii ca pe urma sa mearga cu paratul la diriginta.Si fetita asta nu-l lasa deloc in pace,ii dadea coate mereu,il inghiontea,il sicana in permanenta...si uite asa si-a gasit Alex nasu' si s-a cumintit.Ulterior fata a reclamat ca nu-l mai suporta pe Alex(ca incerca sa o faca sa-l lase in pace,nu stiu metoda lui,dar banui ca nu a fost ortodoxa) si atunci diriginta l-a mutat cu altcineva,daca iti amintesti de colegul lui Alex,cel cu proteza auditiva si ochelari de vedere,coleg cu care Alex s-a inteles extraordinar de bine.
Asa ca zic eu,in cazul lui Andrei,lasa-l in pace...cine stie care-s adevaratele motive?Poate ca unul din motive ar fi ca rad ceilalti baieti de el ca sta cu o fata in banca...si asta chiar e motiv...
Si noi am incercat sa-l servim pe Alex cu o gura de bere,a gustat,insa nu-i place si ne refuza intotdeauna...poate mai tarziu o sa i se dea pe gust,cine stie?
Nah,pai va pup pe toate si va doresc o saptamana excelenta.Sa auzim numai de bine!
Ana-Maria,mami deAlex&Luana
flower-power spune:
Happy Monday ! si de la mine ,
apoi ,halal mame de baietzi sunteti si voi .Nu aflarati pana acum ca rusine mai mare pt un baiet pre/adolescent nu exista decat sa stea in banca cc cu o fata ??? .Da 'stiti cum o spun unii ,de parc-ar fi o boala ceva .Este calea sigura de a deveni tinta glumelor ,insinuarilor si a apropos-urilor.Am vazut prostioara asta dusa si mai departe ,un prieten al lui fii-mio n-a vrut sa invite nici mort vreo fata la ziua lui .Las'ca le trece lor mai incolo .O sa ne rugam noi sa mai uite de ele
Mai viu ,gata pauza .
Mara mami de Tibi-Mares
agho spune:
Dragelor mamici, Ana68, Flower (ca voi deja ati si scris cate ceva, uite ca abia azi, la telefon vorbind cu fi-miu am priceput si mi-a zis pana la urma pe litere ca rad toti cand un cutarica este mutat in banca alaturi de o fata. Si singurul loc e chiar langa fosta lui coelga din cls I, o fata dragutza, finutza. Iar eu am apucat azi s-o sun pe diriga si s-o rog ca totusi, daca s epoate sa-l mute mai in fata, i-am explicat ca asa e, ca fi-miu s-a mutat in spate, i-am zis ca singurul loc liber e langa acea fata, dar ca el nu vrea cu o fata...Numai ca diriga a zis c auite, chiar acolo o sa-l mute. Cand i-am zis lui And. a facut ca trenul si mi-a zis ca exact acolo nu vroia, ca mai bn ar fi stat tot cu fata tzafnoasa de anul trecut ca barem pe aceea stia cum s-o puna la punct in cazul in care il deranja. Deduc si eu, mama imatura, ca pe fata finutza nu mai are cum s-o puna la punct, ca probabil e timid. Nu stiu cum va ramane in final, i-am zis sa mai discute si el cu diriga si sa-l mai lase la locul din spate, dar ma tem ca....
agho spune:
Am revenit cu vesti noi. A intrat diriga in clasa, a constatat cu glas tare ca : "Iar v-ati mutat?!..." I-a zis colegului lui And. sa se mute langa fata cu locul liber, in spate l-a mutat pe fi-miu cu alta colega si uite-asa s-au rezolvat treburile. Fi-miu a tacut malc, n-a zis nimic de isprava mea. Colegul lui a fost multumit ca nu l-a pus in banca unde e And. si invers. Dar am aflat si adevaratele motive care sunt in dosul refuzului lui And. A recunoscut ca a mai incurcat-o pe fata cand aceasta vroia sa-l puna la punct pe alt coleg de-al lor. Fitze!...
Fetelor, aveti dreptate, si baiatului meu ii plac cat de cat unele fete. Si aceea a fost colega din cls. I. Si stiti cum e?...Prima...nu se uita niciodata.
Voi mai scrieti ca sa mai pricep si eu.
Asa, in alta ordine de idei, am discutat si pt. pregatire la romana asa ca lucrurile vor intra pe un fagas foarte ocupat. Profesoara respectiva mi-a spus cum stau lucrurile cu teza cu subiect unic etc., dar pe mine nu ma intereseaza daca sunt sau nu complexe aceste teze, ca se poate copia sau nu la ele, vreau ca ei sa cunoasca bn materia.
Am fost si ne-am uitat si dupa o canapea pt. And. Mi-a placut una mai mult, dar inca mai studiem problema. Oh! Si mi s-au scurs ochii dupa o masutza de telefon, cu suport pt. reviste/ziare.
Ana68, acasa, in mare am terminat, dar in mic mai avem detalii la care treb. sa lucram si care necesita timp. Aaa, si mai e si balconul. Da, inca am impresia de lucru neterminat.
Imi amintesc de conflictele lui Alex cu fatuca aceea.
V-am spus ca Ana stie sa faca omleta si n-am invatat-o eu etapele. Le-a retinut ea si a procedat in consecinta.
CriPOD spune:
Vad ca voi sunteti prinse deja de tot in scolareala, in timp ce eu am devenit atat de nefolositoare ca nici nu mai stiu cu ce sa-mi umplu timpul. Cu MrP care s-a intors la scoala si merge si-ala fara suturi in fund si s-a metamorfozat ca-mi vine sa-mi trag palme zilnic sa fiu sigura ca nu visez, cu don'soara care pleaca dimineata si se intoarce pe la 7 seara si se apuca de teme, eu zau ca-s tare inutila...
Eu trebuie sa reactionez un pic la felicitari de universitate, cred ca a fost un cuvant prea puternic sau ca nu s-a inteles bine... MrP isi studiaza intentia, nicidecum nu a fost acceptat niciunde, de fapt nici n-a aplicat. Si de aplicat nu-i mare lucru, aproape oricine poate. Doar ca pana la a fi acceptat e de treaba, nu gluma. Mihaela, nu stie prea bine ce si unde vrea. Sper sa vina si vremea cand sa zic mersi la astfel de felicitari.
mihaela_s spune:
Happy Monday si de la mine, cu mult drag!
Io nu prea am multe de zis...ca nu am noutati. Decat ca am "incaltat" de undeva o capusa, am scos-o sambata de pe picior si stau acum ca la ruleta ruseasca...o fi fost infestata sau nu? Stiu, ar fi simplu sa iau antibiotice si sa scap de griji dar asa e cand ai un medic in familie si tot insista ca nu are rost sa "bag antibiotic pe gat" daca nu e inca cazul. Simptomele unei eventuale infectii se vad cam in 2-3 saptamani asa ca...astept....
Diana a avut zilele trecute tema la mate, tare mi-a placut sa o vad si pe ea lucrand putin. Si apoi a inceput sa uite limba romana, asta a observat Toni ca ele fac romana putin dupa manuale. Avea un exercitiu de facut anagrame si cand a trecut de la "sapa" la "pasa" a inceput sa se intrebe ce e aia "pasa"...asa ca i-a dat Toni ca tema sa scrie...orice...si a inceput fata sa scrie o poveste...inca e la inceput dar promite.
Ana-Maria multa sanatate tuturor. Asa e cu virusii, isi fac de cap!
agho ce harnicutza e Ana! Bravo ei! Diana isi face singura gris cu lapte ca asta e preferatul ei. Si atunci cand vrea, se "munceste" singura .
Aici copiii nu fac caz ca stau fete cu baieti, asa stau de cand lumea ...adica fac ei asa putin caz, ca le-ar placea sa stea cu prietenele/prietenii desigur...dar e de inteles ca nu se poate. Acum clasa Dianei e asezata in 4 grupe de 5-6 copii, amestecati fete/baieti.
Mara vazui si eu Sighisoara in foto si mi-am amintit de excursia pe care am facut-o acolo...hmmm...acum 6 ani, tin minte ca inca nu eram insarcinata cu Silvia, era in noiembrie 2002...
Sanca, cum esti cu temele? Le-ai dat gata?
Va pup, o seara frumoasa! Si o saptamana la fel!
vorbe de copil...
Hobby
mihaela_s spune:
mQQm, am postat in acelasi timp, uite cum ne-am sincronizat .
Am inteles acum cum sta treaba cu universitatea. Imi pare foarte fain cum s-a schimbat asa Mr.P, poate ca de pauza asta de un an avea el nevoie, chiar daca a facut scoala a facut-o in ritmul sau. Sunt curioasa, totul a fost vointa lui si voi v-ati mulat sau a fost pe undeva ideea voastra(a parintilor ma refer) si el a acceptat fiindca i s-a parut "cool" sa stai acasa si sa nu mai mergi la scoala. Si ce l-a facut sa revina la scoala? Socialziarea? Sau alte motive? Scuze daca dau buzna asa in viata voastra dar cred ca e benefica experienta ta de mamica "inaintata", ai o experienta care uneori de bine sa o impartasesti. Daca doresi desigur .
Cat despre Dedi eu ma in fata puterii ei...scoala pana la 7 seara si apoi lectii?!? WOW! Eu vin ca lamaia dupa 4-5 ore si vorba aceea, invat numai cuvinte...si nu mai incape nimic. Noa e adevarat ca una e sa ai 13 ani si alta...hmmmm, sa zic?
Hai ca am plecat, am luat-o razna!
vorbe de copil...
Hobby