Puiuti de Randunici 2008!! (95)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gecko spune:

simo, ia de aici:

Tort diplomat cu piersici

- 5 oua
- 300 g zahar
- 500 ml lapte
- o lingura faina
- 3 plicuri de gelatina(30g)
- 500 ml frisca lichida(hulala)
- 300g piscoturi
- un kg piersici parfumate
- zeama de la o lamaie

Gelatina se inmoaie intr-o canuta de lapte cald (din cei 500 ml).
Galbenusurile, zaharul, restul de lapte si faina se mixeaza si se pun la fiert, la bain marie, pana se ingroasa ca o ciulama, amestecand sa nu se lipeasca. Se ia de pe foc, se pune gelatina, se amesteca si se pune la racit(in chiuveta cu apa rece am pus eu), amestecand din cand in cand.
Din 3-4 piersici fara coaja se face un piure si se amesteca cu putina zeama de lamaie sa nu oxideze. 3-4 piersici se taie feliute, cu tot cu coaja, se stropesc cu lamaie si se lasa la scurs intr-o sita. Alte 2-3 piersici, fara coaja se taie cubulete si se stropesc cu lamaie.
Cand crema s-a racit, se bat albusurile spuma si se bate si frisca. Se amesteca incetisor frisca, albusurile si crema.
Se imbraca o oala cu celofan umezit. Pe fundul oalei se aseaza feliutele de piersici. Intr-un castronel cu apa plata se pune o lingura din piureul de piersici iar aici se inmoaie piscoturile pe ambele parti, nu f. mult, si se aseaza pe peretii oalei.
Apoi se pune crema, piure de piersici si cubulete de piersici, iar crema, iar piure si tot asa pana le terminati pe toate si ajunge crema la nivelul piscoturilor. Apoi se aseaza piscoturi inmuiate ca un capac, peste crema, se inveleste cu celofanul de pe marginile oalei, se pune un capac deasupra si se baga la frigider. In 3-4 ore se intareste, dar mai bine il faceti seara si sa stea toata noaptea la rece. Sau dimineata si il taiati seara

hai ca pana acum stam asa:
amira ok
eu ok (nu de scos la expozitie dar baremi au stat lumanarile in el)
bubu...ofcourse ok

mimo...piersici plutitoare
kya...tort in forma de soare ce se serveste la pahar

scor 3:2

cine se mai baga?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gecko spune:

se ne fie cu pardon...scor 3:3...am uitat sa pun si soarele varunei

cine se mai baga?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luny spune:

Din seria aventurilor noastre din Grecia, incep povestirea:
Am plecat noaptea, cu catel, purcel, adik ai mei+sora din doare+cainele si noi 3+soacra-mea! Mufa a dormit binisor pe drum, s-a trezit sa pape, tare cumintel a fost!
Acolo ne astepta grecul la fel de primitor ca si anul trecut, gradina arata parca mai bine decat imi aminteam!
Ce ii mai placea bebeloiului sa stea sub maslin, la umbra, pe pilota, si sa se tarasca pana ajungea cu mainile in iarba! era fascinat de iarba, si pe plaja de nisip, scopul lui asta era, sa iasa din "perimetru" sa-si faca de cap!
Programul si l-a schimbat putin acolo, seara ceda mai devreme, maraia de somn si se culca intre 8 si 9, dar tot cu treziri ca de obicei...asa ca am fost cam zombi, noroc cu mamaile, ca am mai putut si eu sa fac una, alta...am si ratat cerealele de vreo 2-3 ori, dar nu ma stresam...avea copilul o energie si un chef de joaca, plimbare, vorba etc, ceva de speriat, ne epuiza pe rand!:))) minunat aerul ala si briza marii!!
Am facut snorkeling la greu, erau o gramada de pesti frumos colorati si stanci in apa aia cristalina! n-as mai fi iesit din apa, asa bine era, dar ma mai striga Mufa!
Cam nasol cu soacra-mea in camera, eram despartiti de o usa glisanta...mi-a cam facut capul calendar cu babisme, si 'cred ca ii e foame/sete/frig etc'..am incercat sa ignor si sa nu ma enervez, sper ca a fost prima si ultima vacanta asa!!!
in rest, papa bun, plimbare, stat la plaja, Mufarin balacit zilnic, si era in extaz la fiecare baie in mare,eu m-am indopat cu dulciuri grecesti, si bine a mai fost!!

LUNY, mami de bebe MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)

Life is to precious to worry about stupid Shit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simo27 spune:

Gecko,mersi de reteta!eu ma bag,dar luni..ca azi abia fac fata la tusea lui Davidsi ma rog sa nu ia si Sam!David la bunici nu vrea deloc sa stea,si nu vreau sa il oblig...sotu,e plecat..si uite,asa ,am chinui sa-i tin in camere separate!

Simo,mami de DAVID- 3 iulie 2002,si de SAMUEL CASIAN -1 martie 2008

Faptul ca ai un pian ,nu te face pianist,dar faptul ca ai un copil cu siguranta te face parinte!

Mergi la inceput

eu ma bag: ratat diversificare cu legume azi, pe motiv de maraiala cauzata de gingii..e si maine o zi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simo27 spune:

A,si pupici si pentru randunicile care ieri ne-au zis LMA!(scuze,ca nu va mai nominalizez,dar s-a trezit Sam si merg la el sa nu il trezeasca si pe frate-su)

Simo,mami de DAVID- 3 iulie 2002,si de SAMUEL CASIAN -1 martie 2008

Faptul ca ai un pian ,nu te face pianist,dar faptul ca ai un copil cu siguranta te face parinte!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kya spune:

Bai, hai ca sunteti tari! Deci 3:3 la tort. M-a distrat Varuna

Eu mai astept putin sa treca efectul esecului, si-l mai fac o data! Nah!

Luny imi pare bine ca v-ati distrat. Bravo. Si eu sper la fel, pentru voi, sa fie ultima vacanta in formatia aia.
Si poze?

La capitolul "micile bucurii ale zilei" - fii-mea a inceput sa se ridice in 4 labe. Ca sa fiu mai exact sunt doar 2... se ridica pe genunchi, dar nu stie ce sa faca cu mainile, drept pentru care se impinge pe cap. Atat s-a mai ridicat azi pe genunchi, ca a reusit sa se intoarca la loc de pe burta pe spate. Era foarte nedumerita . Asa ca a ignorat situatia si s-a sucit la loc pe burta.

Acum rade in hohote cu tat-su care o gadila pe burta

Raluca mamica de Sanziana mititica

Varsta bebelinei

---------------------------------

God didn't bring me this far, to leave me here!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kya spune:

Si 7.500 g la 5 luni. E bine?

Raluca mamica de Sanziana mititica

Varsta bebelinei

---------------------------------

God didn't bring me this far, to leave me here!

Mergi la inceput

Bravo, Sanziana!!:)) are ff bine greutatea, Mufa are aproape 6 luni si nu cred ca are atata...
pozele, soon..lucrez la ele inca, sunt multe..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

Citat:
citat din mesajul lui luny

ariel ms ptr hint cu pozele, asta vroiam sa te intreb, unde-s de gasit,sa vizionez cand ma 'liberez' nitel! "am fost, am trait frumos, m-am intors, am murit putin"..da' ce s-a-ntamplat?...
kyamortala cu tortul tau!!!!!!!!

nu s-a intamplat nimic!! mor doar de ciuda ca m-am intors in bucuresti! si coincidenta sau nu, a inceput teo iar cu scandalurile si maraielile lui...

ratat si eu piureul de legume, pe motiv ca mi-am serbat husbandul si...am uitat sa fierb legumele...dar si maine e o zi:))

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
POZE ALEX SI TEO:
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5207ed359c8adf213e5f23" target="_blank">alexutza 2003-2004,www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5221eb237d9db27ce0b939" target="_blank">alexutza2005,www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=522454e8697e14d6ce6966" target="_blank">alexutza2006,www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=52253cfdd7ccfda00914d4" target="_blank">alexutza2007

www.phenforum.com/ticker/img,38,70,0,kg,73.5,68.3,58,/weight.png" target="_blank">ce am fost si ce am ajuns

Mergi la inceput