Mamici ce asteapta al doilea copil (16)
Raspunsuri - Pagina 16
ClaudiaH spune:
Offf, cand n-am eu timp atunci scrie toata lumea iar eu nu ma pot abtine sa nu va raspund.
Zsuzsu, deci asa te numesti... E usor de zis da de scris pana te obisnuiesti... dar deja m-am mai obisnuit. Daca-ti ami scriu de cateva ori o sa devina chiar normal. Pe tata il chema Imre si toata lumea avea probleme la pronuntie. Cat despre al doilea copil care e tot baiat... ce sa zic, eu m-am gandit de la inceput cum ar fi sa fie cu baiat sau cu fata si am constata ca e frumos si daca ai doi baieti si daca ai un baiat si o fata. E fain cu doi baieti caci tu vei fi singura persoana feminina din casa si deci vei fi rasfatata casei intre trei barbati. In plus, copiii se vor intelege mai bine intre ei din moment ce vor avea cam aceleasi preocupari. Si la urma urmei pana nu nasti nu vei stii cu siguranta ce va fi. Eu am aflat abia la 32 de saptamani cu certitudine ca va fi fata. Si la 34 am nascut.
Chestia aia nu e inaltator, e doar un colac cu gaura mai mica si care se pune pe toaleta mare. Eu l-am luat ca e cu tot cu scarita si se poate urca singur si avand manere si-l pune singur si-l ia singur de pe wc si folosind manerele e mult mai igienic, nu mai pune mana pe colac pe care uneori mai stropeste un pic de pipi si nu stau stresata ca nu s-a spalat poate pe maini desi eu ii spun mereu insa el mai uita. El se duce cand are nevoie la baie, uneori nici nu-mi mai spune ca face pipi iar eu spal colacul de cateva ori pe zi cand am timp. E foarte util pentru noi iar treapta de la scarita are doua nivele de fixare pentru varste si dimensiuni diferite. Plus ca are la colac si aparatoare din aia pt. baieti ca sa nu cumva sa faca pipi printre colac si vasul de toaleta.
Sanziana, obisnuieste-te cu lovirile, e baiat si deci neastamparat. Intr-o zi Stefan mergea cu bicicleta si era atent sa urmareasca mijlocul aleii, sa mearga exact pe mijloc si n-a mai vazut ca aleea se termina intr-un gard. Degeaba l-am strigat eu ca nu era atent asa ca a intrat direct in gardul cu bare metalice si chiar in ultima clipa a ridicat capul cat sa se loveasca direct cu boticul asa ca si-a spart si el buza; daca ramanea cu ochii in pamant dadea cu casca de protectie dar... Eu deja m-am obisnuit ca e baiat si nu e atent deloc. Uneori cade pe hol ca se grabeste prea tare si cand ia curba derapeaza pe gresie. Da' stii cum e vorba aia: "ce nu te omoara te face mai puternic".
Crengu, esti o figura! N-ai uitat de curca mea. NU mai e curca, gata, s-a micsorat si ea dar e unpic mai creola decat inainte dar am citit ca la persoanele brunete se mai pigmenteaza dupa fiecare sarcina cate un pic. Culoarea insa nu ma deranjeaza.
Spor la alaptat!!!
Gata, fug ca tre' sa-l iau pe Stefan de la gradi. PA!!!
mamica lui Stefan din 03.04.2005 si a Luciei din 18.07.2008
ana_a spune:
Salut fetele!
zsuzsu pe undeva te inteleg! Si eu mi-am dorit fetita, si prima data si a doua oara si uite ca m-am ales cu doi baietasi! Dar sa stii ca acum nu-mi pare rau nici o clipa!Ma bucur ca sunt sanatosi, frumosi si cuminti! Si m-am bucurat enorm ca fratele meu va avea o fetita desi ei si-au dorit cu disperare baiat
asa ca fetita lor va fi si fetita mea de suflet! ![]()
Aseara am ras de Stefan! Se juca cu piesele de lemn(cuburile) si a construit o fantana, a pus un omulet mic in ea si tot canta " Acolo jos in adancime/ Ne este dor de cineee?/ Deee maamiii!"
Facea rime. Asta apropo la invatatul poeziilor la 2 anisori
el daca nu a invatat pe la 2 ani acu vedeti cum stie sa-si faca propriile poezii??![]()
Matei a adormit jucandu-se cu caruselul, adica uitandu-se la el si eu dau fuga sa imi incalzesc ciorbita sa mananc si poate ma intind langa el ca azi mi-am luat concediu de la treburi casnice!
O zi superba in continuare si sa auzim numai de bine!
Ana - mami de Stefan (19 august 2004) si Matei (14 iulie 2008)
expozitia de lucrari ![]()
castelul de zapada
construim
"gradina de flori" - noi constructii
Alexandru Matei - poze - BOTEZ
Ada_S spune:
Fetelor revin sa ma mandresc un pic cu al meu fecior mare: azi a facut kk la wc pt prima data, pishu face de o saptamana dar kk nu vroia decat in olita si pe deasupra se tinea el singur... nu mi-a venit sa cred. Alaltaieri seara in timp ce vorbeam cu cumnatamea la tel imi apare pedaland pe tricicleta. Are tricicleta de un an si numai nu intelegea el ce si cum si in sfarsit a prins idea singur fara sa ii explice nimeni. A invatat si vre-o 10 cuvinte noi saptamana asta, ceea ce e foarte mult ca nu prea a progresat in ultima vreme. Chiar ii spuneam sotului aseara ca mi-ar placea ca Alexander sa ramana cat mai mult asa mic, sa ma pot bucura de un copil mic si de unul mare, ca cine stie daca vom mai avea parte de bebei asa mici si o sa imi fie dor.
Claudia si eu am vrut sa te intreb de reductia la wc, dar am observat ca a intrebat juju(zsuzsu) si am asteptat raspunsul, maine merg sa cumpar si eu una.
Zsuzsu, este scarita exact cum are Claudia la praktiker, am vazut mai demult, sper ca inca mai au. Din cate pove Claudia mi se pare super buna.
Gata merg sa ma imbrac ca trebuie sa mergem la vaccin, am asa emotii pt piticutul familiei

ana_a spune:
Claudia, o dedicatie pt tine
www.youtube.com/watch?v=kvBiSW5QFKY&feature=related" target="_blank">aici
Si pentru restul fetelor am mai gasit ceva haios rau de totwww.youtube.com/watch?v=5P6UU6m3cqk" target="_blank">aici musai sonor!!!!
Sper ca v-am bine dispus.
Scriu de pe laptop si nu-mi place tastatura asa ca revin cand ma mut la birou![]()
Mi-am gasit loc de citit DC in liniste...in pat intinsa cu laptopu in brate si Matei la san ![]()
Ana - mami de Stefan (19 august 2004) si Matei (14 iulie 2008)
expozitia de lucrari ![]()
castelul de zapada
construim
"gradina de flori" - noi constructii
Alexandru Matei - poze - BOTEZ
Ada_S spune:
Neata domnisoarelor, hai ca azi dau eu cafeluta
Sanziana, La multi ani puiutului inca odata, sa aveti o petrecere frumoasa...... si majoretele in functiune pt bb2 

.
Ana, e tare haios baietelul... la noi era in voga acest clip cand avea Alvin vre-o 4-5 luni, era preferatul cumnatei mele din Austria... i se parea ca seamana cu Alvin.
Zsuzsu, am fost aseara la Praktiker si din pacate nu mai au scarita
, au zis sa mai revenim ca trebuie sa primeasca.
Si acum despre noi: am fost aseara la medicul de familie, Alexander are 56 cm si 5030 gr, doamna dr a fost tare incantata la cat de bine s-a dezvoltat. Nu a auzit nimic la inimioara, doar ca batea putin mai alert dar nu e cazul sa ne facem grij. Am uitat sa va spun ca nu a avut sistemul vascular pe deplin dezvoltat dar ni s-a spus ca se intampla frecvent si pana la varsta de 2 luni se rezolva, cum s-a si intamplat de altfel. A primit si vaccin, nu a plans aproape deloc si de azi noapte are un pic de febra 37,5-38. Inca nu i-am data antitermic, am observat ca daca iau paturita de pe el ii si scade febra... asa ca ii las sistemul imunitar sa isi faca treaba.
Cam atat despre noi ar fi cazul sa trimit mesajul ca scriu la el deja de o ora si ceva... intre timp Alvin a varsat sticla de ulei pe gresie in bucatarie, si-a scos toate scutecele din punga si le-a imprastiat in dormitor, si-a demontat bicicleta in salon.... si as mai avea ce scrie dar trimit mesajul ca altfel nu mai apuc sa dau eu cafeluta azi
.
ClaudiaH spune:
'Neatza!
La multi ani Dragos!!!! Petrecere frumoasa si multe cadouri! Multa sanatate si bucurii!!
Ana, chiar m-ai bine dispus desi filmuletul cu baietelul il stiam insa a fost o placere sa-l revad. Iar chestia cu pisica, o traim destul de des. Nu neaparat cu imprimanta ca e pusa undeva mai sus si nu se urca pana acolo ca-i gras si lenes. Insa sa vezi ce meciuri face cu epilatorul meu; cand functioneaza nu indrazneste sa se apropie (e castrat deci nu mai are destule c...e ca sa faca asta) dar dupa ce il inchid daca plec sa ma dau cu crema sau ceva si las epilatorul pe pat e in stare sa-i dea la palme si sa scuipe la el o ora intreaga. Iar la capitolul pozne pot sa scriu pagini in sir. Cea mai noua e ca noaptea cand nu-l vedem noi se duce in bucatarie si fura paiul lui Stefan din pahar. Stefan bea suc si lapte cu paiul si daca lasam seara paiul in pahar pe masa il fura si se joaca cu el; il gasim dimineata ascuns sub covor. Nu-l intereseaza mancarea sau altceva ca e un motan tare sclifosit, nu ii place decat un anumit tip de mancare de la o anumita firma, ma rog... Deci fura paiele. Inainte de paie deschidea usa de la dulapul de sub chiuveta si fura din gunoi coji de cartofi si se juca cu ele iar apoi tot sub covor le ascundea. Si dac-ai stii cate jucarii are pentru el... soricei, motocei, mosorei, dar... si el e ca si copiii trebuie sa se joace. Noi il iubimn tare mult si ii trecem cu vederea micile prostioare caci e un motan cuminte in general iar pe Stefan nu l-a zgariat niciodata desi numai el bietul motan stie ce smotoceli lua de la Stef cand era mai mic. LA Stefan n-am avut baby-phone dar nici nu aveam nevoie ca aveam motanul care cu auzul lui foarte fin il auzea pe Stefan de la primul scancet si era imediat la usa si zgaria disperat. Daca usile erau deschise se ducea imediat la Stefan si mieuna si el si il gadila pe fata cu mustatile (are niste mustati de 10cm) si pot sa spun ca se oprea din plans pe moment. Asa ca daca aveam treaba la bucatarie puteam sa inchid toate usile, trebuia doar sa am motanul cu mine. NU mai spun ca la inceput voia sa doarma cu Stefan in pat, nu l-am lasat noi ca am zis ca totusi mai lasa par si desi e vaccinat si super curat na, parca nu-mi convenea sa vad par in patul copilului dar el era tare grijuliu. SI acum cu Lucia e la fel, daca o aduc in sufragerie si o las sa doarma pe canapea nu se dezlipeste de ea.
Ada, felcitari pentru baietelul rotofei!!!! Ma bucur ca totul e bine si ca e bine cu vaccinul. SI Lucia mea avea azi-dimineata 37,6 fara sa fi facut vreun vaccin sau ceva. Cred ca era prea infofolita ca dupa ce am scos-o din sacul de dormit si ia-am data caciula jos si-a revenit la normal. Asa ca poti sa stai linistita. CAt despre colacelul de toaleta imi pare rau ca n-ai gasit. LA noi sunt pe toate drumurile ti-as trimite eu unul dar... mi-e teama ca te costa taxele postale mai mult decat colacul in sine. Pe net ai cautat sa comanzi?
Crengu, Mada, Dany, ce faceti? Probabil ca de obicei harnicute va faceti de treaba prin casa...
La noi e liniste. Totul decurge oarecum normal, incep sa ma panichez ca timpul pana la botez zboara si parca n-am chef de nimic. Ieri am fost cu Lucai la cumparaturi si i-am mai luat ei ceva ca sa-i definitivez tinuta de botez si mi-am luat si mie o pereche de pantaloni de stofa tot pentru botez si asa de tare m-am deprimat... urasc sa probez haine si sa ma vad in oglinda cu peste 13kg in plus dar... oi supravietui eu. Azi nu mi-am propus prea multe, vreau doar sa spal geamurile si sa le pregatesc costumele de ski la baieti ca maine organizeaza firma la care lucreaza sotul meu o petrecere la o sala de ski si sunt invitati angajatii cu familiile lor dar eu raman acasa cu Lucia. Au vreo 4 ore sala inchiriata, si le dau de acolo schiuri, sanii, etc. Sper sa fie fain si sa se distreze. Si poate reusesc si sa gatesc ceva desi e plin frigiderul cu semipreparate. vad eu... Gata, timpul a expirat, Lucia s-a trezit. Va pup si va urez o zi frumoasa!!!
mamica lui Stefan din 03.04.2005 si a Luciei din 18.07.2008
sanziana27 spune:
Nu am nascut si nici nu vreau pana cel putin pe 6 oct.!Sunt ocupata cu masa pt Dragos si cu musafiri...stiti voi ajutoare care totusi te tin in loc!
pupici
38+ cu
David Gabriel si mamica de Dragos Mihai(26.09.2006)
Povestea iubirii noastre mici
AMR 2 saptamani !!!!
Ada_S spune:
Claudia
, esti o dulce, merci ca te gandesti la noi cu colacelul dar sper sa primeasca si aici ca mi se pare o corvoada sa il trimiti tu de acolo.
Ce haioasa e pisica voastra si pe deasupra e si grijulie, ma bucur ca si Lucia e bine.
Cu probatul hainelor pt botez si eu am patit la fel, desi sunt plinuta de ceva vreme, tot nu ma pot obisnui, mai crunt e cand trebuie sa ies din casa sau cand vad fotografii cu mine...... atunci ma gandesc ca imi pare cunoscuta tipa blonda grasuta, dar oare cine o fi???? La mine merg kilogramele jos, nu poat sa ma plang dar parca prea incet
... nu am rabdare. Pana acum s-au dus 18 kg dar mai am de dat jos inca foarte multe. Tot zic ca nu ma stresez dar cand deschide cineva subiectul kilogramelor iar ma ambalez
.
Distractie placuta baietilor la sala de ski.
Sanziana, galeria e pregatita

, mai este foarte putin.
Restul fetelor pe unde sunteti?
Crengu
ce mai face Riana, nu ne mai povestesti nimic haios?
Cami
, am impresia ca ti s-a terminat cafeluta.... asteptam sa faci plinul la supermarket ca tare ne place cafeluta facuta de tine.
Amalia spune:
Pupici mamicute dragute!
Ma bucur mult ca am citit numai lucruri bune! Nu reusesc sa nominalizez, cred ca ma lasa neuronul care mi-a mai ramas
.
Noi suntem bine, mi-au prins bine si mie si lui David astea 2 saptamani de concediu de odihna...lui ca am fost langa el pentru inceputul acesta de scoala (care se pare ca merge bine, cu toate ca deja am primit observatii ca e vorbaret..cand nu trebuie
)...mie, ca am intors casa cu fundul in sus... Cunoasteti voi sigur sentimentul ala care te cuprinde, sa tot faci curat si ordine prin "cuib"..se vede ca ma apropii de termen.
Bebe e bine, luni la 34 de saptamani avea 2131g, colul e bine inchis, placenta n-a imbatranit si este lichid in cantitate normala.
De luni ma mai duc la servici o vreme..nu m-am decis inca cat..probabil nu mai mult de 3 saptamani
..doctora mi-a spus ca e ok sa fiu activa ca pana acum, oricum de acum ne vedem mult mai des si la primul semn, ma pun la repaos, cuminte!![]()
Va pupic dulce si va doresc un weekend placut!
Ami, mamica lui David Alexandru ( 7 ani) bobocel de clasa 1
si
35+
Luca Gabriel
rodicamaries spune:
salutare...nu-s mamica de doi copii(inca) dar avem planuri si vreau sa va intreb, mai ales pe Ada si Sanziana, daca vi s-a prelungit maternitatea si la al doilea, ca vad ca nu ati nascut in timpul primului Cic.
.....................................................
mamica de Dariusica (19 sept 2007)