Pepenasi de iulie-august 2008 (6)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns SunSmile spune:

Michella nu, nu-i pune zahar. Pana la 1 an nu trebuie nici zahar si nici sare. Daca nu vrea ceiut, las-o. Nici a mea nu vrea si nu se deshidrateaza, zau. Incearca sa-i dai apica, eventual cu o lingurita de silicon...poate i se pare mai interesant. Si daca nu vrea, nu vrea si basta. Eu asa stiu si asa fac.

------------------------------------------------------------------------

SUN - mamica minunii luptatoare THEA-PATRICIA(16.06.2008)
Cand Dumnezeu saruta suflete...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

kamelya 1500g in prima luna wow, e mai mult decat bine. Media este 900-1000. Maya a luat 900 in prima luna si 700 in a doua si medicul a zis ca e super ok (ea mananca numai sān).

Lady, stai linistita nu sunt suparacioasa :) DELOC.

Vicky si Maya (27.06.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dianami spune:

Anka, sper ca sunteti ok cu razboiul contra pisicilor . Mie imi plac mult, am avut una pana sa se nasca Iulia. Dar toata ziua o pieptanam si periam mochetele. Cred ca e frig rau la tara daca in Bucuresti am sarit in trening.
Imi plac activitatile Elizei. Poate vorbim pe mess in detaliu, vreau sa o duc si eu pe mandra mea la balet. La inot am impresia ca dupa 4 ani se poate. Pupam fetele!

Cristina, e ok gimnastica pt. bebelusi, dar nu dupa alaptat . Si nu f. violent. Eu aveam o brosura cu niste tehnici de masaj, o scanez si o pun pe email daca vreti.
Cand era Iulia micuta am dus-o de cateva ori la un centru medical unde bebelusii pot primi masaj, sau gimnastica in apa, iar mamicile sau gravidele masaj de relaxare. O sa ma interesez daca mai sunt inca, eventual si ceva tarife.

Dana81, ce streptococ a iesit la analize? Daca antibitoicul e dat corect si e adecvat pt. copii, nu vor fi probleme mai tarziu .

Ioana, si eu te felicit pt. alaptat!

Tiberica, felicitari pt. model !

Kimmy, eu cred ca am inceput cel mai repede activitatile conjugale, pe la 2 saptamani dupa nastere. Deh, hormonii. Si, bineinteles ca e mai bine decat inaite de sarcina. De fapt dupa ce am nascut-o pe Iulia a fost mai bine decat inainte de ea, iar acum e si mai bine . Iti dai seama daca-l fac si pe al treilea?

Narcisa, Ruxi, Caprioara, Mada, Sun, Biri .

Ariadnabr, Fenugreek ai incercat? Stiu ca se gaseste la voi si e tare bun, am avut si eu o cutie si nu mai gasesc acum.

Ladymina, de ieri e frig si la noi. In casa il tin intr-o salopetica intreaga, fara body si vad ca e ok. Al meu riposteaza daca ii e cald si chitaie daca ii e frig. Afara i-am pus body cu maneca lunga, salopeta intreaga si o paturica. In cap inca nimic.
Eu spal hainele copiilor separat de ale noastre, cu detergent normal. Am pus si balsam, am descoperit de curand Sano alb si .

Ana_a, singurul indiciu cum ca bebe se satura la san este acela ca este multumit si ia in greutate. De aia eu nu sunt adepta completarii decat in cazul in care bebe stagneaza sau scade in greutate. Ei scot f. mult lapte comparativ cu pompa, de aceea e gresit sa bagi completare daca vezi ca ai scos doar cativa ml la muls. Deci stai linistita .

Kamelya, cum sa ia putin in greutate? E dus cu pluta dr. acela? Ca sa fie ok trebuie sa ia 750 g...la voi e dublu! Ii merge bine cu laptele asta, pastreaza-l. Am auzit numai de bine despre el.

Biri, dragalasa foc Ana . Si Iulia mai are faze de bebelusenie, i-a furat o suzeta lui Andrei, momentan o las sa-si faca damblaua. Ieri m-a vrajit in timp ce alaptam, era nemultumita ca nu ma pot juca si cu ea si cu leul. Asa ca m-a transformat in pisica, asa zice ea . (Vrajile le stie de la Bibi Blocksberg, cine are Minimax si copil peste 2 ani stie personajul ).

Violeta, nut-i face probleme cu firele, asa se elimina cand si-au facut treaba acolo. Mai dureaza ceva pana nu te va mai "tine" nimic in zona.

Carmenela, pupam fetele. E ok cu greutatea, au si ei faze si faze. Intr-o saptamana poate sa ia f. mult, in alta deloc. Pt. buzite cred ca poti folosi lanolina. Unele farmacii cu laborator au asa ceva, trebuie sa insisti putin si sigur nu te vor refuza cand vei spune la ce iti foloseste. La Body Shop au niste unt de buze f. hidratant, si pe acela il poti incerca (e si natural, cica). Si mai e un balsam de buze de la Eucerin si Neutrogena, au produse f. bune, numai in farmacii (eu unul din astea zic sa iei).

Laremi, si eu spun ca fetele: botezul acum si petrecerea in tara.

Boti, lasa-i mamei un biberon cu lapte muls. Si interzice-i sa-i mai dea formula daca intarzii. Trebuie sa inteleaga ca asa e cel mai bine, mai ales ca ai laptic. Spor la trebuir, va iesi frumos, cu siguranta!

Maitreyi, cred ca poti renunta la Bonisan. Daca ii dai doar o doza pe zi e ca si cum nu i-ai da . Ai fetita mare!
Nici noi n-avem colici, nici Iulia n-a avut. Andrei s-a mai chinuit de vreo cateva ori cu cate un kk, dar masajul l-a ajutat. Eu nu sunt de acord cu termometrul. Cel mult supozitor cu glicerina, ocazional.

Marina, daca ti se pare ca ii este sete, da-i cate o lingurita de apa. E cea mai buna!
Alt pitic. Eu pe cuvant ca nu inteleg mania asta cu ceaiul a romanilor. Prin parc vad numai biberoane de ceai. Noi, adultii, bem ceai de sete? Atunci saracii bebelusi de ce sa bea? La cei alaptati nu e nevoie de nimic, cei cu formula pot primi putina apa. Ceaiul de colici ajuta intr-o oarecare masura doar daca e baut de mama. Substantele trec in lapte si ajung la copil. Ca sa aiba acelasi efect si la el ar trebui ca substantele active sa fie mai concentrate, ceea ce e imposibil intr-o infuzie.

Jjovana80, ma bucur ca a iesit ttul bine. La multe lunite pt. ieri! Si bafta maine la vaccin!

Dyanira, cum adica e constipat? La cate zile face si cum arata scaunul?

Michellab, am citit si eu de peripetia cu baiatul, sper sa rezolvati cumva. Am si eu o curiozitate, pe baiat l-ai nascut la 15 ani? Si de ce a avut Raisa Apgar 3/5/9? A fost urgenta? Iarta-ma ca intreb, raspunde numai daca vrei .

Scriu de o ora, ma dor degetele . Ma duc sa mai fac o cafea, sunt ametita rau de cand cu sangerarea asta in suvoaie.

Diana, mami de Andrei (23.06.2008) si Iulia (15.07.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns atb spune:

Salutare si de la noi! sa nu ne dati disparuti, saptamana asta ne-am montat centrala termica si apartamentul a fost varza, asa ca eu si Nicholas am fost la mama, unde n-am avut net. Raportam ca suntem bine, sanatosi, trebuie sa recuperez vreo 3 capitole si apoi va mai scriu. Pup toate gagicile si pepenasii, am vazut nume noi, (bine ati venit fetelor noi!) si am mai vazut ca a inclinat balanta in favoarea pepenaselor, diferenta de 1!
Felicitari micutilor proaspeti crestini, abia astept sa mai vad poze de la botezuri! Noi ar fi trebuit sa avem azi botezul, initial asa am rezervat sala, insa la sfatul mai multor persoane, am renuntat, azi fiind mare zi de post, si l-am mutat abia pe 12 oct, fiindca pana atunci in fiecare weekend avem de mers la nunti. Va pup pe toate si sper ca nu m-ati uitat!

Adriana mamy de Nicholas Cristian 19.07.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dianami spune:

Cred ca am mai mancat litere in mesajul anterior, nu mai stau sa editez tot.

Michellab, nu pune zahar si renunta la ceai, mai ales ca nu-i place. Cum a zis si Sun, da-i apica.

Eu vreau un wrap, pe net mi se pare cam scump asa ca maine imi iau material frumos si-mi fac. Ma mai uit si pe ebay, poate gasesc ceva frumos pe acolo.

Gata, fug. O zi frumoasa va doresc!

Diana, mami de Andrei (23.06.2008) si Iulia (15.07.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Serenity90 spune:

La multi ani fetitele!!! sa fiti frumoase sanatose si mandre cu bebei frumosi santosi...si ce mai...toate cele..sa nu stau sa insir acum tot
Multumesc pentru sfaturile cu ochisorul...am inceput deja de ieri sa il sterg bine bine cu ser...si vad k azi nu ii mai curge asa rau...decat putin...poate am noroc si doar la tras curentu putin...sau eu stiu de la ce o fii..oricum daca pana maine, poimaine nu ii mai trece zburam la doftora...k asa e cel mai bine!
Noi suntem bine..halim intruna...o sa ajungem niste grasani si cred k avem colici...pentruca ziua sta mai mult treaz...si se partaie intruna...si se maraie si chitaie...eu cred k sunt coliceii..
Eu sunt bine...putin obosita...am dat jos 10 kile din 20...k sa ajung cum eram inainte de sarcina...si dupaia mai am de dat vro 10 k sa ajung "bine" nuj ce sanse am...dar oricum regim nu tin k sa nu pierd laptele k formula am vazut k e a naibii de scumpa
Cam atata despre noi...
Poate va bucurati k nu mai am timp sa intru asa des sa va stersez cu intrebarile mele tampite dar daca vreti sa mai vb cu mine luati id meu de mess me_serenity oricine vrea sami dea add tare mas bucura !! Va pup dulce de tot pe toate si pe toti de la mici la mari!!

Denisa mamy de Radu Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michellab spune:

citat din mesajul lui Diana Mirela

Michellab, am citit si eu de peripetia cu baiatul, sper sa rezolvati cumva. Am si eu o curiozitate, pe baiat l-ai nascut la 15 ani? Si de ce a avut Raisa Apgar 3/5/9? A fost urgenta? Iarta-ma ca intreb, raspunde numai daca vrei .

Diana raspund nici o problema
Da, pe Cristian l-am nascut la 15 ani, o lunga poveste (poate am sa v-o spun candva) dar nu regret nimic.
Pai cica a inghitit f mult lichid si nu respira.Au ventilat-o vreo 5 min din cate am inteles.Nu stiu exact ca au dus-o din sala unde eram eu, stiu din ce mi-a spus sotul.Poate si ca toata sarcina a fost in sezut, nu stiu.Avem probleme cu soldul si acum purtam doi pampersi, vedem maine ce ne spune doctorita daca e bine sau cum stam.
Nu stiu daca se trage de la problemele de la nastere dar la 2 zile dupa ce-am venit acasa, i-am dat Raisei sa manance, am pus-o in patut si m-am intins si eu putin.Nu adormisem cand am auzit ca scotea un sunet ciudat, m-am ridicat si cand m-am uitat la scumpa mea era vanata toata si nu respira.Am luat-o in brate am batut-o pe spate si si-a revenit dar dupa nici 10 sec se sufoca iara.Spaima nu va spun Ne-am dus la spital unde pediatrul ma privea de parca spune-am povesti.Ne-a internat si a pus-o sub monitorizare.Dimineata imi spune ca intr-adevar ce le-am spus se confirma, ca banuiesc insuficianta saturatiei de oxigenare a sangelui.Si am facut electrocardiograma, ecografie la inima encefalograma.Toate au iesit bune.Nu va spun ca nu am fost om 24 de ore.Si mi-au dat un aparat pt monitorizare la care sta conectata zi si noapte.A fost f greu la inceput pana ne-am obisnuit cu el pt ca se misca si electrozii vin in contact si aparatul incepe sa tiuie.Si nu stiam ce se intampla, la spital nu ne-au explicat prea multe pt ca ne-au spus ca aparatele sunt noi si nici ei nu le cunosc.Am cautat noi pe net de ne-am dumirit cum functioneaza.Acum avem programare pt 2 octombrie sa-i facem testul somnului si daca iese bine scapam de monitor.Chestia e ca de cand suntem acasa cu monitorul nu a mai facut nici o chestie de genul ala si nici saturatia oxigenului din sange nu mai scade sub limita normalului.Sper sa ne ajute d-zeu si sa iasa si ultimul test bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michellab spune:

Merci fetele am sa-i dau putina apa pt ca vad ca are buzele f uscate si ma gandesc ca-i este sete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina_1609 spune:

michellab, 5 saptamani ai tinut pansamentul??? mie mi l-asmuls medicul a doua zi dupa operatie, inca inainte sa plec din ATI!

_

Marina de ANA SOFIA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Serenity90 spune:

michellab Si eu care credeam k mam cam grabit sa am un bebe la 18 ani..dar vad k tu miai luato inainte Ai baiat mare aproape de varsta mea si cred k se mandreste k are o mamica asa de tanara sati traiasca si el si cea mititica! Sper sa treceti peste toate greutatile care le aveti acum...si sunt sigura k ai puterea sa faci sa fie totul bine! Pupici

Denisa mamy de Radu Mihai

Mergi la inceput