@ construit CASA! (12)
Raspunsuri - Pagina 9
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui kim222 Arhitecta ne-a spus 220 -280 euro la rosu si 500-650 la cheie..Un amic vorbea de 450 euro/mp la cheie (nu sint preturi de Bucuresti)..Deci mie imi pare semnificativ ..la modul teoretic..practic va intrebam pe voi |
Pai, atunci, sa vorbim din experienta. Experienta mea, deocamdata, este la rosu. Ma costa 270 euro/mp, dar inca nu-i gata. O sa va spun exact, peste o luna.
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007
kim222 spune:
270 ..este super bine!!Te astept peste 1 luna! ..in 4 luni incep si eu si orice info..sfat ..ma ajuta..Spor sa ai!
Tala spune:
pe noi ne-a dus la rosu pana in 160/mp, daca as lua in calcul si terasle ar iesi mai putin. E adevarat ca am iesit f bine la manopera dar ne-am descurcat si cu materialele caci am cautat f bine. Acum e normal sa se ieftineasca putin materialele pt ca nu mai e sezon. Iar ce spunea Rufus ca te poti apuca de construit e f adevarat, din cate stiu se poate lucra la exterior pana la -6grade.
spor la construit...
Bucurie!
Tala spune:
Citat: |
citat din mesajul lui kim222 Wow..daca as stii ca pot face cu 160...miine as veni in Ro sa incep! |
E adevarat ca pretul pe manopera l-am negociat in primavara devreme, caci la casa soacra-mii pe care am construit-o ulterior am iesit undeva la 200e/mp.
Bucurie!
pasa spune:
Fetelor, aveti ceva informatii despre pavele? costuri, montaj, modele?
noi ne-am mutat prin februarie (anul asta) dar de abia acu ne amenajam curtea.
pasa spune:
am citit mesajele postate pana acu, si am vazut ca cineva intreba de alte posibilitati de incalzire decat pe gaz. noi avem centrala pe lemne care e f. eficienta. costurile lunare sunt la jumate decat cele pe gaz si e cald bine in casa! avem si panouri solare, in caz ca va intrebati cum facem apa calda vara! pot sa zic ca sunt intr-adevar mare inventie! practic, vara, n-ai nici un cost!
am vazut de asemenea, ca cineva intreba de centrala electrica! e exagerat de scumpa! adica mai scumpa decat cu gaz! avem cunostinte care au, si deja se gandesc la alte variante.
deci nu uitati ce v-am intrebat: pavele, montaj, etc....?
kim222 spune:
Cum procuri lemnele? Unde le depozitezi? Cum este centrala pe lemne? Sint interesata de amanunte, noi avem gazele peste drum de o sosea nationala..si nu stiu cum vom putea trage tevile..
Am si eu o intrebare ..cum ati platiti manopera? In euro ..lei? Cum se procedeaza in Ro? Astept raspunsurile voastre..
pasa spune:
pai lemnele le cumparam in cantitate mare, de exemplu acum am cumparat 15 tone, adica un tir, am cumparat salcam care e f. bun, ni l-au adus busteni de 1m, 1 1/2m, cu diametru de 40-50-60 cm, cam asa. dupa ce le-au descarcat, am chemat niste personaje sa ni le taie frumos si profesionist, dupa care le-am arajat in spatele casei, de-a lungul ei, unde nu se vad.
stiu ca pare mai incomod, poate, dar este mult mai eficient, si costa aproape la jumate decat cu gaz.
nu stiu daca am mentionat: centrala e de fapt pe gazeficare, nu e centrala clasica pe lemne, adica ele ard mocnit si emana niste gaze, nu ard cu flacara, ca la cea clasica. o recomand chiar si celor care au gaz in zona.
ca si costuri, nu e chiar ieftina, dar nici scumpa. noi am platit in jur de 6000 euro (centrala + boiler 300l + tevi, montaj), iar pe panouri solare in jur de 3000 de euro si toate astea sunt dimensionate pentru o casa de 250 mp.
pasa spune:
orice manopera se poate plati atat in lei cat si in euro.
noi, de exemplu, am platit manopera la centrala in lei, iar panourile si manopera le-am platit in euro, ca asa am avut. deci nu e nici o suparare, platesti cum vrei. la constructia casei am platit la fel, cand asa, cand asa. de regula in lei, dar se poate si in euro.