@ construit CASA! (12)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui kim222

Arhitecta ne-a spus 220 -280 euro la rosu si 500-650 la cheie..Un amic vorbea de 450 euro/mp la cheie (nu sint preturi de Bucuresti)..Deci mie imi pare semnificativ ..la modul teoretic..practic va intrebam pe voi

Pai, atunci, sa vorbim din experienta. Experienta mea, deocamdata, este la rosu. Ma costa 270 euro/mp, dar inca nu-i gata. O sa va spun exact, peste o luna.

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim222 spune:

270 ..este super bine!!Te astept peste 1 luna! ..in 4 luni incep si eu si orice info..sfat ..ma ajuta..Spor sa ai!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

pe noi ne-a dus la rosu pana in 160/mp, daca as lua in calcul si terasle ar iesi mai putin. E adevarat ca am iesit f bine la manopera dar ne-am descurcat si cu materialele caci am cautat f bine. Acum e normal sa se ieftineasca putin materialele pt ca nu mai e sezon. Iar ce spunea Rufus ca te poti apuca de construit e f adevarat, din cate stiu se poate lucra la exterior pana la -6grade.
spor la construit...

Bucurie!

Mergi la inceput

Wow..daca as stii ca pot face cu 160...miine as veni in Ro sa incep!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Citat:
citat din mesajul lui kim222

Wow..daca as stii ca pot face cu 160...miine as veni in Ro sa incep!

E adevarat ca pretul pe manopera l-am negociat in primavara devreme, caci la casa soacra-mii pe care am construit-o ulterior am iesit undeva la 200e/mp.

Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pasa spune:

Fetelor, aveti ceva informatii despre pavele? costuri, montaj, modele?
noi ne-am mutat prin februarie (anul asta) dar de abia acu ne amenajam curtea.

Mergi la inceput

am citit mesajele postate pana acu, si am vazut ca cineva intreba de alte posibilitati de incalzire decat pe gaz. noi avem centrala pe lemne care e f. eficienta. costurile lunare sunt la jumate decat cele pe gaz si e cald bine in casa! avem si panouri solare, in caz ca va intrebati cum facem apa calda vara! pot sa zic ca sunt intr-adevar mare inventie! practic, vara, n-ai nici un cost!
am vazut de asemenea, ca cineva intreba de centrala electrica! e exagerat de scumpa! adica mai scumpa decat cu gaz! avem cunostinte care au, si deja se gandesc la alte variante.
deci nu uitati ce v-am intrebat: pavele, montaj, etc....?

Mergi la inceput

Cum procuri lemnele? Unde le depozitezi? Cum este centrala pe lemne? Sint interesata de amanunte, noi avem gazele peste drum de o sosea nationala..si nu stiu cum vom putea trage tevile..

Am si eu o intrebare ..cum ati platiti manopera? In euro ..lei? Cum se procedeaza in Ro? Astept raspunsurile voastre..

Mergi la inceput

pai lemnele le cumparam in cantitate mare, de exemplu acum am cumparat 15 tone, adica un tir, am cumparat salcam care e f. bun, ni l-au adus busteni de 1m, 1 1/2m, cu diametru de 40-50-60 cm, cam asa. dupa ce le-au descarcat, am chemat niste personaje sa ni le taie frumos si profesionist, dupa care le-am arajat in spatele casei, de-a lungul ei, unde nu se vad.
stiu ca pare mai incomod, poate, dar este mult mai eficient, si costa aproape la jumate decat cu gaz.
nu stiu daca am mentionat: centrala e de fapt pe gazeficare, nu e centrala clasica pe lemne, adica ele ard mocnit si emana niste gaze, nu ard cu flacara, ca la cea clasica. o recomand chiar si celor care au gaz in zona.
ca si costuri, nu e chiar ieftina, dar nici scumpa. noi am platit in jur de 6000 euro (centrala + boiler 300l + tevi, montaj), iar pe panouri solare in jur de 3000 de euro si toate astea sunt dimensionate pentru o casa de 250 mp.

Mergi la inceput

orice manopera se poate plati atat in lei cat si in euro.
noi, de exemplu, am platit manopera la centrala in lei, iar panourile si manopera le-am platit in euro, ca asa am avut. deci nu e nici o suparare, platesti cum vrei. la constructia casei am platit la fel, cand asa, cand asa. de regula in lei, dar se poate si in euro.

Mergi la inceput