@ construit CASA! (12)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Koko76 spune:

Mersi Tala! Imi poti da si mie PM cu datele de contact ale arhitectului, care v-a facut planul casei ca sotul meu gaseste numai "smecheri" care cer min 2800 euro pana acum. Si pt un proiect de casa care nu-mi place deloc.Voi de unde v-ati luat proiectul de casa? De pe site-uri sau ati discutat cu arhitectul si i-ati spus ce vreti? Eu vreau ceva clasic si bine compartimentat. Adica la parter un living, bucatarie, camara, dining, baie si un birou sau un dormitor de oaspeti, iar la etaj 3 dormitoare (cate unul pt copii si unul matrimonial pt noi) si baie. Eu o am pe asta mica, care ma cam tine legata ca tare as mai umbla sa caut un proiect frumos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eld spune:

Citat:
citat din mesajul lui madairina

Dupa lupte seculare (6 luni) am terminat casa. Ne-am mutat de aproape 2 luni. Ne-am bucurat ca am terminat casa dar am inceput operatiunea pavele, umplutura de pamant in curte, alti bani alta distractie si bineinteles mobilarea casei pe care am cam terminat-o.

Felicitari! Ati reusit sa construiti in timp foarte scurt, noi in octombrie facem un an de cand am inceput casa si inca nu ne-am mutat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madairina spune:

Casa este din OSB si am avut contract la cheie. Constructia a inceput pe 23 februarie si noi ne-am mutat pe 20 iulie. Terminasera casa dar mai aveau putin prin curte ca am mai vrut noi o magazie, o terasa. Si oricum au intarziat ca trebuia sa termine la 1 iulie.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Koko76

Mersi Tala! Imi poti da si mie PM cu datele de contact ale arhitectului, care v-a facut planul casei ca sotul meu gaseste numai "smecheri" care cer min 2800 euro pana acum. Si pt un proiect de casa care nu-mi place deloc.Voi de unde v-ati luat proiectul de casa? De pe site-uri sau ati discutat cu arhitectul si i-ati spus ce vreti? Eu vreau ceva clasic si bine compartimentat. Adica la parter un living, bucatarie, camara, dining, baie si un birou sau un dormitor de oaspeti, iar la etaj 3 dormitoare (cate unul pt copii si unul matrimonial pt noi) si baie. Eu o am pe asta mica, care ma cam tine legata ca tare as mai umbla sa caut un proiect frumos!

Noi ne-am dus la un arhitect i-am explicat ce vrem la parter si la mansarda si ne-a facut el schite cu care chiar am fost de acord. Ne-a costat 1800 RON documentatia pentru autoriztia de constructie care a fost suficienta si pentru constructie. Constructorul nostru a zis ca ii sunt suficiente. Nu aveam planuri de electrice, termice, sanitare dar atunci cand s-au apucat de ele am stabilit unde vrem prize, lampi, calorifere, unde punem centrala (avem camera speciala pentru centrala, masina de spalat, mai nou dedurizator ca e apa foarte dura si avem si panou solar pe care il recomand). Cand ne-am mutat nu am avut gaze 3 saptamani si am facut baie cu apa de la incalzirea solara si a fost suficienta pentru dusuri de vara pentru 3 persoane. Acum apa e incalzita de panoul solar si pe urma o preia centrala pentru a o aduce la temperatura pe care o vrem. Merita investitia. Si inca ceva panoului solar nu ii trebuie calduda ii trebuie doar lumina deci incalzeste si iarna (nu la fel ca vara dar totusi e ceva).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim222 spune:

Poti sa ne spui un pret pentru aceste panouri solare?

Mergi la inceput

Mersi frumos Madairina! Imi poti da si mie please nr de telefon al arhitectului? Super chestia cu panourile solare (am citit intr-o revista ca exista tabla de otel tip Lindab cu panouri solare deja incastrate?). Sincer si noi ne-am gandit la aceasta varianta, desi in prima faza costa ceva in plus, dar in timp stiu ca-si face banii, plus ca eu una sunt 100% pt tot ceea ce este ecologic

Mergi la inceput

Oricum noi abia ne agitam cu un gard ca avem ceva probleme cu masuratorile cadastrale. Plus ca al meu sotz e numai pe drumuri...Poate la anul reusim si noi sa facem ceva. Dar vreau sa ma informez bine dinainte sa preintampinam o serie de probleme pt ca sunt convinsa ca oricum vor fi destule altele

Mergi la inceput

Arhitectul este Scriban nr. tel 0722744352 din Ciorogarla. Dar panourile solare nu erau prevazute in proiect. Am aflat si noi de la alte persoane ca renteaza si le-am comandat constructorului. Pretul exact nu il stiu dar va pot spune ca ne-a costat 13000RON panoul solar (este doar unul), centrala, boilerul de 200l si instalatia de racordare.
Cat despre masuratori si cadastru si noi avem probleme. Cand am cumparat terenul in cadastru aveam deschiderea de 15.80m dar cei de la primarie au modificat cadastrele (nu stim motivul) si terenul nostru are acum 13.30m deschidere (dar tot aceeasi suprafata). Ideea e ca ne-au dat un plan de intarusare atat dar noi am depus ptr autorizatie pe cadastrul pe care il aveam si ne-am tot gandit unde punem gardul la 15.80 sau la 13.30m.Pana la urma l-am pus dupa noua intarusare ca sa nu avem probleme . Om vedea ce va fi mai departe cand o incepe si vecinul sa construiasca, sa vedem de unde are el terenul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

KOKO, nu ai pm activat asa ca iti scriu aici:pe arhitect il cheama Popovici si are biroul langa gara de nord. un nr de tel este al secretarei, unul al lui personal (slabe sanse sa-ti raspunda) si unul al tatalui dansului (lucreaza impreuna). De preferat este sa o prinzi pe secretara sa-ti faca o programare. deci:
0723688191 si 0788489062 (asta cred ca este al lui Popovici senior) si 0726731922. Este f solicitat asa ca trebuie sa insisti, dar e serios si se ocupa si de avizele necesare autorizatiei (daca doresti, evident). Poti sa spui ca suni din partea lui Costi Batori.
succes
Cat despre proiect, am stat f mult pe internet cautand (pe icase parca au f multe proiecte), dar pana la urma tot cum mi-a tunat mie am facut. Sfatul meu este sa fii f atenta ce cote dai sau iti rezulta din proiect si sa compari tot timpul cu suprafete pe care le cunosti ca sa nu ai soc la final. Adica eu am realizat ce living vom avea doar repetand in minte ca e cat tot apartamentul in care stateam, dar pe tot parcursul constructiei parea f f f mic, deabia dupa ce a fost gata s-a vazut.

Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim222 spune:

Merci de rapunsul legat de pretul panoului. El reprezenta doar pretul panoului sau si a centralei..etc?
Ai facut cu calcul, cam cit economisesti pe luna??

Mergi la inceput