@ construit CASA! (12)
Raspunsuri - Pagina 7
Bee spune:
Tala, multam pt datele de contact ale domnului cu fierul forjat. O sa incerc rapid sa dau de el.
Eld si voi anul trecut in octombrie? SI noi. SI ce toamna, iarna au trecut (urate zic). Dar noi chiar ne mutam, in cca 2 saptamani. Ce optimista sunt. Asta in conditiile in care nu avem cazi, chiuvete, WC-uri, fosa nu-i montata, legaturi nu-s facute, centrala........(ok, o sa o cumparam, dar nu-i gata anexa).Sa speram ca optimismul meu e indreptatit, fiindca in cele din urma intra si sotul meu in concediu de luni, deci se ocupa de treburi. Facem si izolatia exterioara, cu noi in casa. Asta este. Am luat polistirenul, ne-om descurca si cu manopera cumva.
Intre timp eu am 3 zile (lumina) la activ la vopsit usi si tocuri. Greeeeu si muuult. 9 usi simple si 3 duble. Si mai estimez vreo 3 zile asemenea. Asa ne trebuie daca am luat usi de lemn, nelacuite. Dar cred ca vor arata asa cum ne dorim.
Spor la construit, finisat, mutat!
Ana Teodora (22.12.2005) si Razvan Dimitrie (26.10.2007)
http://www.dropshots.com/dochia
madairina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui kim222 Merci de rapunsul legat de pretul panoului. El reprezenta doar pretul panoului sau si a centralei..etc? Ai facut cu calcul, cam cit economisesti pe luna?? |
Cei 13000RON reprezinta panoul, boilerul de 200l, automatizarea si centrala. Centrala cred ca a costat cam 1000EURO.
Sistemul solar este compus din panou, automatizare, boiler.
Cat despre economisire gandestete ca pe timp de vara poti folosi apa calda doar de la panou (un panou este suficient pentru 3 persoane) deci gaze folosesti doar la gatit. Acum ca a venit vremea mai friguroasa o sa ma uit la contoar sa vad cat am consumat pana acum. O sa revin cu informatii.
eld spune:
Bee, vrem si noi sa ne mutam, dar in decembrie. Daca am avea bani, ne-am putea muta si intr-o luna, dar nu mai avem.
Hidroforul nu-l avem, fosa nu e decofrata, centrala nu a venit inca, obiectele sanitare nu le-am instalat samd, iar in curte e noroi, gratie ploilor din ultima vreme.
Noi nu ne-am imaginat ca amenajarea curtii costa atat de mult, in conditiile in care avem doar 200 mp liberi.
Madairina, e excelenta ideea cu panourile solare, din pacate noi nu ni le-am permis, insa cred ca ne vom lua si noi in cativa ani, cand ne mai revenim dpdv financiar.
Koko76 spune:
Mersi din suflet fetelor!!! Cred ca in prima faza o sa incerc sa dau de dl arhitect Popovici pt ca noi stam in 13 Septembrie, deci aproape de Gara de Nord. In legatura cu panourile solare sigur nu ma las pana nu-mi conving sotiorul sa acoperim casa cu asa ceva, desi chestia asta se va intampla peste mult, mult timp.
Pt fetele interesate de aceste panouri, am gasit intr-o revista cum ca cei de la firma Bramac (sper ca nu se considera reclama!!!) au creat "acoperisul solar" din otel ce imita tigla, care are deja incastrate aceste panouri, altfel destul de dificil de instalat(?).
mami de
Ilinca Alexandra(27 iulie 2004) si Elena Stefania(24 mai 2007)
kim222 spune:
Merci din nou pt raspunsurile despre panoul solar. Te astept in timpul iernii sa-mi mai spui cum arata calculele...Eu mai am citeva luni pina la inceperea constructiei..
Tala spune:
oameni buni, este cineva printre voi care s-a gandit la centrala electrica? noi ne-am interesat sumar anul trecut pt asa ceva si ne-a speriat cineva ca cica ar consuma f mult, dar la cum a crescut si va mai creste pretul gazului se pare ca e solutia viitorului. pluuuus ca mi-e o sila fantastica de furnizorii de gaz care o vor si pe mama ( si le-as da-o...) ca sa ne branseze. ne-am mai interesat acum mai adanc si se pare ca e chiar mai convenabil (si dpdv costuri initiale si pe termen lung).
Mada, te rog da-mi si mie un pm cu datele celor care v-au facut instalatia pt panourile solare.
Bucurie!
Rufus spune:
Activitate, nu gluma!
Astazi am turnat placa peste demisol (cam 40mc), adica am ajuns la cota "0". Cica de-acum merge mai iute. Am pierdut cam 2 saptamani cu ploile astea, m-au prins exact in faza de umplutura cu pamant si nu-mi aducea nimeni pamant, ca ramaneau innamoliti. E drept, noi avem un duplex (cu sora mea), merge mai greu.
Cei de la Politia comunitara s-au invatat, vin mereu la turnare si-mi cer autorizatie de ocupare a domeniului public; astazi chiar n-am avut mai mult de 180 lei, data trecuta insa m-au curatat de 400 lei.
Ok, sa nu dai spaga...dar legal ar trebui, pe langa tot felul de demersuri (inclusiv la circulatie, ca pompa ocupa 1/3 din strada), sa platesti in jur de 2000 lei/zi, iar eu am nevoie de 1-2 ore la o turnare...
In legatura cu panourile solare, care ma intereseaza si pe mine, stau in dubiu. Eu am vrut si pompa de caldura, insa cel care imi va face instalatia mi-a demonstrat practic ca, financiar, mai este mult timp pana sa fie rentabile. De ex., pe timp de vara, aici unde stau, platesc gazele (bucatarie + apa calda) cam 60 lei, doua familii (cu sora mea), deci eu consum de 40 lei/luna (suntem mai multi). Pe timp de iarna, oricat se lauda astia, mare incalzeala nu e din panouri, mai salta putin temperatura apei care intra in centrala. Ce vreau sa spun este ca se amortizeaza greu, sau de loc in viata mea. Pentru pompa de caldura e si mai si, iti trebuie doua putzuri, unii folosesc doar unul si apoi dau apa la canal, dar e o magarie si strici si echilibrul subteran; instalatiile s-au mai ieftinit, dar putzurile pot costa si cateva zeci de mii de euro. Asa ca nu stiu ce sa fac.
Oricum, optez pentru o centrala prin condensare. Dar o sa ma interesez si de una elecrica...pana acum nu am studiat varianta asta.
Spor la treaba!
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007
maggda spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Tala oameni buni, este cineva printre voi care s-a gandit la centrala electrica? noi ne-am interesat sumar anul trecut pt asa ceva si ne-a speriat cineva ca cica ar consuma f mult, dar la cum a crescut si va mai creste pretul gazului se pare ca e solutia viitorului. pluuuus ca mi-e o sila fantastica de furnizorii de gaz care o vor si pe mama ( si le-as da-o...) ca sa ne branseze. ne-am mai interesat acum mai adanc si se pare ca e chiar mai convenabil (si dpdv costuri initiale si pe termen lung). Mada, te rog da-mi si mie un pm cu datele celor care v-au facut instalatia pt panourile solare. Bucurie! |
Sigur te va ruina cea electrica :(
eld spune:
Rufus, felicitari pentru placa! Acum, ca "ai iesit din pamant", sigur se va merge mai repede, doar ca vremea e tare urata.
Si noua ne-au spus cativa (trei adica) ingineri ca panourile solare nu ar fi eficiente la noi, in Bucuresti, insa avem o cunostinta care are panouri si este foarte incantata de eficienta lor. Asa ca ... parerile sunt impartite.
mathilda spune:
mai fetelor,
ceea ce am inteles eu cu panourile solare etc e ca se amortizeaza cam in 10 ani. pai peste 10 ani iese altceva mai eficient. eu nu cred ca se merita investitia(care e deja de mare).