@ construit CASA! (12)
Raspunsuri - Pagina 14
Tala spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui pap.elena Buna fetelor! Foarte bun subiectul asta cu case. As fi interesata sa stiu cateva preturi la case .Mai exact cam la cat sa ridicat construirea unei case la rosu (cu muncitori la negru sau cu firma de constructie). Noi avem un teren in Popesti si am dori sa facem o casa acolo cam peste 6 luni am dori sa incepem constructia.Stim ce casa vrem ,adica modelul ,va avea cam 160mp toata p+1. Elena si bufleiul Alexandru |
Elena, pe noi ne-a costat la rosu in prima parte a anului trecut 160e/mp (270mp fara terase care mai aduna si ele cam 35mp), iar finisajele cam tot atat. In regie proprie si cautat f atent materiale/preturi.
Bucurie!
Ameerah spune:
Hop si eu
! Buna tuturor !
Mai este loc si pentru mine ?
Io nu vin singura - vin impreuna cu toate frustrarile mele si cu neamurile lor![]()
. Povestea noastra e cam asa: 2005 - achizitionat una bucata teren cu toate utilitatile...dintre care, doar gazele sunt prezente in front, si acealea la 6 m de casa
(canalizare nema - doar o fosa colectiva care e vai mama ei, deci a trebuit sa ne facem fosa personala, curent electric nema...caci oamenii care facusera asa zisul incantator cartier "rezidential" - lucrau cu curent de santier si cu stalpi de lumina improvizati, asa ca trebuit sa ne unim toti vecinii oropsiti, sa bocim si sa ne ploconim la Electrica sa instalam si sa platim corentu')

Buuun...Din varii motive, se vinde apartamnentul (ca bani de casa...nu se mai exista
) si se incepe constructia in 2007...Nici in ziua de azi nu suntem mutati

...
Sutem la faza cea mai grea....finisajele interioare...Neaaaaaaa, nu faianta si parchet si stuff like this....nu,nu,nu
, ci la faza de glet, tavane si intr-un final ar tb sa apara si niste faianta si gresie pe ici pe colo...
. Problema e ca am ramas fara bani...Acest ramas fara bani s-a petrecut in doua etape
:
1. ramas fara bani imediat dupa ce casa a fost construita la rosu si acoperita - punct
2. facut credit pt a continua si ramas fara bani ACUM - cand mai avem de pus gresie, faianta, etc si mansarda este la statdiu de rosu in interior (adica nu exista tencuiala si nici sapa
). Iar pe exterior, casa este doar tencuita...ATAT
Alteta sa Regala CASA...careia ne inchinam si in somn
, are 250 m (spatiu locuibil) , dar este duplex...adica parterul e pentru parinti si etaj plus mansarda pt JE plus onor consortul plus feciorul biped si fratii lui zburatori
...
Cel ce a preluat lucrarea din stadiul de ROSU, este o ruda apropiata...altfel, nu cred ca ajungeam nici aici - la ce scoruri se practica
, insa, ardelean fiind, se misca precum melcul
.
Si muncitorii cu care a venit...idem
. Pana acum mi s-a spus ca este gata in noiembrie - ghici
- nu a fost. Apoi mi-a promis ca ma pot muta (mai cu chiu, mai cu vai) in decembrie...Surprizaaaaa
- nu era gata....Aaaa, gata inseamna parterul facut - ca sa se poata muta ai mei, care stau pe capul meu (de imi vine sa
) - si stam cu chirie - dar apartamentul a fost al lor, asa ca am zis ca e echitabil sa fie la ei gata, iar la noi sa fie gata doar o camera si baia...sa putem locui de bine de rau. Restul....Dumnezeu cu mila
- la Sfantul Asteapta![]()
Unde mai pui ca ma rog de cei cu gazele de doua luni sa vina sa ne branseze...Probabil ca va trebui sa iau legatura cu regina Angliei si cu tot arborele ei genealogic, poate-poate or nimeri si pe strada noastra
Nu ca am avea centrala...Dar ma gandesc ca poate ne-am mobiliza cumva, daca ne-ar bransa, ca de platit, am platit 70% din ce trebuie sa faca si NU au facut.
Cert este ca am ajuns la capatul puterilor...Si ceea ce trebuia sa fie o realizare de care sa fiu mandra, s-a transformat in cosmar
.
Merg inainte pentru ca nu am ce face...Poate si pentru ca stam cu chirie la o matusa...care de cand suntem acolo si am transformat casa intr-una locuibila, a inceput sa ne viziteze foarte des. Sunt doar doua camere..., va dati seama ca ori noi, ori parintii trebuie sa emigram care pe unde poate - adica la casa in camere cu aeroterme si WC in curte
sau pe la vreun prieten
.
Parintii - tot carcotesc, ca ei vor si aia si aia...si ar vrea sa se mute dar sa die si curat in casa - doar sa puna mobila si sa se uite la TV
Je si cu onor consorul ne-am muta si asa - ca rezistam cu o aeroterma in priza, numa sa avem si noi apa, adica sa ne faca baia si o camera si gata...Punem boiler sau un instant si ne-om descurca si le-om rezolva usor-usor...Numai sa scap de matusa
si de mnealor parintii...
Magda...imi cer scuze ca vin asa in forta si cumva fara voie buna, am citit capitolele anterioare si spuneai ca si tu te-ai mutat inca de cand era casuta doar tencuita (ei bineee, eu nu ma compar, ca si eu si sotul suntem antitalent la mestesugarit
, dar nevoia te invata...poate ne vom descurca si noi) - care a fost secretul optimismului, calmului si al rabdarii cu care ati surmontat toate piedicile ? As vrea sa fiu macar pe jumatate asa senina cum esti tu. Caci pentru mine totul a devenit negruuuuu....negru, negru, negru...In afara frustrarilor ca nu mai pot sa imi indeplinesc nici macar 40% din doleantele "feminine" a se citi - pantofi, parfumuri, beauty salon, etc
, parca nu mai pot sa dorm calumea nici noaptea...Fetelor, trece perioada asta ?
E vreo reteta mai minune, ansa ?![]()
Ma primiti si pe mine printre voi (caci sunteti eroii mei)
? Promit sa fiu vesela si optimista
...atat cat se poate...
Ameerah spune:
Auiliuuuu...
, am scris feciorul biped...care nu exista (inca
). Era vorba de feciorul PATRUPED
...
Ma scuzati pt off-topic
.
carmencat spune:
cu rabdare, respirand adanc si... iarasi rabdare de...
veti termina, o sa vezi si dupa aia cine va fi mandra posesoare de casutza???
cred ca daca ati sta mai mult acolo pe santier si ati mai impinge muncitorii aia de la spate s-ar termina mai repede
de ce nu aveti apa?? de unde vine apa? de la retea sau hidrofor?
oricum ca sa stai mai linistita pe frigurile astea nu se prea poate lucra, ca ingheata tencuiala/gletul, daca nu aveti casa incalzita macar cat de cat
Ameerah spune:
Off...exact cu rabdarea am inceput sa stam mai prost
. Cat despre apa...avem .... promisiuni
cum ca in foarte curand timp se va baga canalizare pe strada...asa ca....in baza acestor promisiuni, am decis sa "construim" un put
...30 de m adancime...deci apa cu hidrofor...Problema este ca e foarte dura...Dar am inteles ca se pot pune filtre
.
Am fi vrut sa stam dupa muncitori, insa avem servicii...din alea care nu iti mai lasa timp liber decat sa mananci, sa faci dus si apoi drumul pana la pat
.
Sotul, are un program mai permisiv si petrece 2 - 3 ore pe capul lor. Partea buna este ca fac treaba buna (nu strambaciuni, nu bataie de joc...totul se face ca la carte si cu grija)...Si am inghitit in sec si am spus ca decat sa fi avut muncitori care sa nu fi facut treaba calumea si sa ne fure...mai bine din astia mai lenti, dar de incredere
...
Stiu ca nu se mai poate lucra acum, asta e un alt aspect care ma face sa visez urat noaptea
...Dar nu avem de ales...Sper doar sa se termine odata tot calvarul asta...Caci nu faptul ca avem atata de tras cu casa este pb mea, ci faptul ca nu sunt la casa mea...![]()
carmencat spune:
Trebuie sa gandesti pozitiv. In loc sa zici vaiiiii cat mai e de facut nu vom termina niciodataaaaa, trebuie sa spui, uite, azi s-a mai facut cutare lucru, chiar avansam, in curand ne vom muta.
Apa dura... asta e... puneti filtre, imediat la iesirea apei din hidrofor si la centrala. Oricum vei folosi foarte mult calgon (sau echivalente), te vei umple de nervi cand vei constata vesela patata dupa spalare, vei folosi foarte multe creme de corp... dar vei fi la casa ta si, candva, vei trece pe apa de la retea.
Eu, de 2 luni sunt tare fericita cu apa de la retea. E tot mai dura ca in Bucuresti, dar nu atat de dura ca aia de la hidrofor. Uite asa m-am invatat sa sterg toate farfuriile si paharele dupa spalare, ca daca le las sa se usuce de buna voie 

le mai spal o data.
carmencat spune:
aa, ca sa stiti, cat am fost pe apa de la hidrofor, apa de baut, apa pentru gatit, apa cainilor... de la supermarket, si anume apa plata!!
danutz spune:
Extrem de util subiectul...
Si noi o sa incepem anul aceste prin vara (sper) constructia casei.
Citindu-va imi dau seama ca daca se incepe constructia anul acesta e posibil sa iesim mai bine la costuri, din cauza ieftinirii materialelor.
Am o intrebare la voi... Cum va finantati constructia? Credit, ati vandut ceva, aveti banuti proprii?
Noi speram sa obtinem un credit imobiliar, dar acum e destul de greu din cauza restrictiilor impuse de BNR. Zilele astea ascultam la stiri cum ca este posibil ca BNR-ul sa mai relaxeze putin creditele, sper sa fie asa. Daca nu se schimba nimik, maximul de credit pe care-l putem noi lua este cam de 50.000 eur. Noi ne dorim o casuta cam de 170-180 mp constuiti, p+1. Din calculele preliminarii ne-ar ajunge cam la 80.000- 85.000 eur. Avem si ceva banuti stransi, dar nu ne ajung, trebuie sa mai gasim si altii...de aici intrebarea mea!
Ameerah spune:
O, daaa...am vazut ca apa nu e potabila de cand am scos pt prima data apa din put ca sa spal ceva (nu imi mai aduc aminte ce)
...Ramasesera niste dare albeee, de toata frumusetea
.
La mine e cam asa...Prima data, persoana care s-a apucat de modelat (dupa ce Maria Sa Casa a fost ridicata la rosu)...a facut calcule proaste si anume ne-a spus ca ne trebuie suma X pt a avea etaj si parter la cheie, restul doar tencuit, sapa si glet..Booon, minunat
...Am facut credit...mai mare...ca sa scapam si de restul, eventual sa schimbam si mobila si accesoriile in bucatarie (ca e febletea mea
)...Dupa ce persoana s-a apucat de munca, trece o perioada buna, facem calcule...vedem ca de fapt toata suma creditata se va duce pe parter si etaj la cheie...Bine si asa
...Nu-i bai...Restul, vedem cum rezolvam si apoi si noi avem maini si cap si deci putem munci![]()
...Booon...Apoi ne trezim, caaaa...de fapt...in afara ca se inatarzie cu lucrarea (oricat am tras la raspundere, mereu exista un motiv sau altul...la care nu putem sa comentam prea mult, mai ales ca ne este ruda
), timp sa stam pe capul lor sa vedem exact ce fac, nu aveam (cand ne duceam acolo...zbarnaiau
), deci inafara de intarziere, mai era nevoie si de bani. BANI ?
...Pai nu ai spus caaa...Pai daaa, dar nu stia pretul materialelor...etc si etc...trebuie facuta si aia si ailalta...
...Booon, pot sa trec si peste asta, zic

...Atata timp cat se face parterul si apoi baie, bucatarie plus o camera de locuit la etaj, iar restul ramane la sapa si glet...numai bine...Om invata sa punem si gresie si parchet, sa si zugravim...ca doar nu ne trebuie 7 capete pentru asta
...Cand colo, ma trezesc ca la etaj o camera nu e tencuita

, casa scarii nu e tencuita toata
, evident acum nu se mai poate lucra

...Restul e gletuit si turnat sapa, atat...Iar la parter, mai trebuie pus parchet, montat usi si finista faianta...Ca sa nu mai spun ca la etaj...nu avem tavane puse (cele din rigips) decat in juma de bucatarie

...E drept, cred ca e mult de lucru la o casa preluata de la rosu (deci pereti, acoperis si ATAT)...Dar se lucreaza din AUGUST...si "musiu" care lucreaza a avut si cate 5 muncitori...pe care probabil i-am platit ca au carat niste scanduri sau galeti de colo colo...A nu se intelege gresit, ca nu ne-am facut calcule sau ca nu ne-am interesat...Nu, nu, nu...Cand spuneam ca sunt prea multi muncitori si ca nu avem bani...ni se spunea ca e nevoie de ei...Cand intrebam ce au facut...de exemplu un gletuise o bucatarie (11m patrati are bucatarie0 in 3 zile

...Gletuise 3 sferturi, ca in celalt sfert s-a pus faianta...bucataria fiind impartita oarecum in doua de un bar zidit...De fiecare data cand comentam...imi spunea tatal meu ca e ruda, ca face un efort - asa e...Sunt de acord...Dar cum vine asta sa imi spui ca acum a face un parter (fara vopsea) si o baie si o camera la etaj (fara a fi tencuit TOT), ma costa suma pentru care initial garantai ca faci la cheie parter plus etaj...

Buuun, am trecut si peste asta, am strans din dinti...am zis ca trebuie sa merg mai departe...Dar iata ca am ajuns la capatul puterilor...Si nu vreau deloc sa ma plang, numai ca atunci cand vad ca s-a mai facut ceva si ca am "avansat" nu pot decat sa ma gandesc ca acel lucru trebuia sa fi fost terminat din noiembrie (cand trebuia sa ma mut, cacai asa mi s-a garantat) si ca nu mai am bani sa continui...Ca sa nu mai spun, ca atunci cand in noiembrie am intrebat cat mai e pana e gata, caci trebuia sa fie
, mi se spune, in doua saptamani e gata...Ma duc acolo si ma iau mainile de cap. Cum domnule in doua saptamani - la etaj nu e tencuita decat o camera si jumatate, nu e sapa, nu sunt tavane, la parter nu e gletuit tot, nu e faianta, nu e gresie...Raspuns...Stii ce repede se fac astea ? Ia sa vezi...In doua - trei saptamani e gata...de fiecare data, cand ma duceam in inspectie...acelasi lucrur aceeasi placa
...Cand am inceput sa fac scandal acasa la sot, mi s-a raspuns ca macar e de incredere. I-am explicat ca o fi de incredere, dar lucreaza incet si haotic...face calcule prost (caci noi suntem la prima casa si chiar nu ne pricepeam)
si asta ma costa, in afara de bani si timp, NERVI...
De mai bine de un an stam cu chirie...Acum la o ruda careia am incercat sa ii multumim asa cum am putut, investind un pic intr-un apartament aproape de nelocuit (caci ruda, statea mai mult in provincie)...Am zis ca daca a facut acest gest frumos (caci ne-a primit cand trebuia sa gasim chirie in maxim 10 zile, ca asa i-a casunt vechiului proprietar, nu ne ia bani de chirie), macar sa facem apartamentul locuibil, ca nu murim...Si apoi si noi stateam acolo...Ce-i drept, acum, ca este iarna...persoana, vazand ca locuinta arata altfel si mai ales ca e caldura si apa calda acum nonstop...logic ca prefera sa mai vina in Bucuresti din cand in cand...ceea ce este JUST, caci este casa dumneaei...Noi suntem intrusii...Numai ca noi am ajuns sa ne facem program in functie de aceste vizite ... Care dureaza de la cateva zile, la o saptamana si...Ca sa nu mai spun...ca nu am abut concedii de doi ani, banii au ajuns sa fie dramuti la sange, doar doar om putea sa ne mutam mai repede...Ni s-a stricat masina, e in service de mai bine de 5 zile si mi se urca parul in cap cand ma gandesc cati bani avem de dat si acolo si mai ales DE UNDE...Iar acum ma trezesc ca unul din muncitori imi cere bani in avans, ca sa imi gletuiasca totul cu disc=ount de 10%...Da, dar eu nu am tencuit totul....deci matale gletuiesti doar 60% si apoi va trebui sa umblu dupa tine, nu ?...
...Deci NU...
Problema este ca din cate vad...nu va fi gata nici macar luna viitoare, eu m-am saturat sa dorm pe la prieteni, rude, etc...
Stiu ca nu ajuta cu nimic sa ma plang...Insa am ajuns la capatul puterii si am inceput chiar sa insist sa vindem...E drept, e criza...deci sunt legata de maini si de picioare, insa am inceput sa ma gandesc foarte serios la varianta vanzarii imediat cum se potoleste cat de cat criza...Pentru ca...altfel, nu stiu de unde bani sa o terminam...Poate in 20 de ani, in care nu vom avea decat grija de a pune bani deoparte ca sa facem aia si ailalta...Poarta nu avem, dar avem gard de bca cu fundatie...ca deh, asa trebuie (idee sustinunta de tatal meu si de omul care lucreaza)...ca intra hotii (ce-i drept ne-au spat odata casa - desi sunt numai vile de oameni cu stare pe acolo..., dar nu aveam gard
...si apoi a fost cineva care stia ce si cum, din fostii muncitori
). Nu avem gaze si pana la iarna viitoare nu cred sa le avem si daca le avem, nu avem centrala, pt ca nu mai sunt bani...
Si din salriile noastre mizere...slabe sanse sa putem face prea multe in timp scurt
...Macar daca am fi stiut calculele corect...videm tot de atunci si gata...
Eu stiu ca par foarte plangacioasa...admir mult pe cei ce brodeaza harnic la casuta, au optimism, etc...numai ca eu nu mai pot sa ma mobilizez...De aia mi-am si luat inima in dinti sa scriu...macar sa am unde defula, ca acasa...bietul sot ce incaseazaaa![]()
...
Ufff, iar am scis romane....Am promis ca o sa fiu optimista si iar stric atmosfera![]()
![]()

Ramonika spune:
danutz - vezi ca am scris eu un subiect "Iti faci casa cu 50 mii euro" e chiar pe pagina intai, daca nu ma insel. citeste si acolo.
cred ca important e sa ai unde sta in timp ce se construieste si astfel nu esti presat sa se termine casa cat mai repede...
oricum asteptati-va si sa nu o terminati, dar macar sa ai un nivel locuibil...
bani nu stiu de unde sa iei... ![]()
Ramonika
si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz
www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza
www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor
www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki