@ construit CASA! (12)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns toma_lly spune:

tutulyna, barbati-miu se intereseaza temeinic despre centralele pe peletzi (astea sunt cele care se alimenteaza singure)
cine zicea ca are terenul in Sud sau in Popesti ? acolo construim si noi
aveti idee cam cat costa scara interioara cu balustrada cu mana curenta de lemn si balustri de inox ?
multumesc in avans

Mami de Natalia-13 sept. 2007
alte poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmencat spune:

ameerah, cu adevarat ai avut niste experiente neplacute, numai ca ruda voastra cea foarte de incredere v-a triplat, daca nu... patruplat pretul
nu am inteles exact, asa ca fac un mic rezumat: v-a spus un pret la cheie pentru parter si etaj si acum, a intarziat si lucrarea, voi platiti chirie, dati in depresie si va alegeti cu nici jumate din cat a fost vorba???
pai in cazul asta ieseati mai ieftin daca lucrati cu firma! de ce spun asta, cu o firma faci contract, atata s-a angajat ca va costa casa la cheie cu finisajele de bun simt precizate clar in contract, apai atata costa; daca firma nu si-a calculat bine costurile, problema ei ca se parleste; iarasi daca are muncitori care trag matza de coada problema ei ca pierde profitul pe extra manopera muncitorilor cauzata de puturosenie; nu mai pun la socoteala ca daca intarzie predarea plateste penalizari, tot firma!!!
imi pare tare rau pentru voi, dar cred ca ati fost un pic trasi pe sfoara de ruda cea de incredere, presupun ca voi nu platiti oamenii la lucrare, ci ii platiti la bucata om implicat si cu ziua... mi se face rau efectiv
poate puneti un picutz piciorul in prag si ii spuneti, nea ruda cea de incredere, frate frate dar branza e pe bani, ai zis ca atata costa, astia sunt banii vreau sa vad casa gata ca altfel, fii convins ca o incurci, o termini pe banii tai, nu ma intereseaza, ca si noi muncim banii astia, inca nu am invatat cum sa facem sa ii plantam si sa iasa peste noapte, iar extra manopera ca nu se misca oamenii aia natural, asa cum trebuie si chiria pe care o platiti voi in acest timp sa o suporte tot el
imi pare rau ca trebuie sa iti spun, dar de aceasta data buna voastra intentie si bunul vostru simt v-a dus la sapa de lemn
va doresc mult noroc sa rezolvati; mi-e si frica sa ma gandesc la cat ati ajuns cu cheltuielile si cate mai aveti de facut si mai ales cati bani s-au duuuuuuuus pe apa sambetei din prea marea voastra incredere intr-un om care si-a batut efectiv joc de banii vostri
la voi acolo in casa, la ce descri ca e de facut, trebuia sa fie gata in 3 luni, zic 3 luni tinand cont si de timpii de uscare a tencuielii si gletului
si daca faceau ce era de facut in 3 luni, mai ramaneati si cu bani, categoric

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ameerah spune:

Carmencat ai mare mare dreptate si ai intuit foarte bine situatia...Pentru a ne apuca de aceasta casa, am facut sedinat de partid si am supus la vot (pt ca eram doua familii - noi si parintii - noi aduceam terenul, ei erau dispusi sa vanda apartamentul. Era logic ca nu se putea face o casa numai cu banii luati pe apartament, asa ca urma ca noi sa facem un credit pentru a termina lucrarea). Eu am fost singura care a votat impotriva - am explicat ca, atata timp cat nu vom avea o locuinta sigura, treaba asta cu casa este cu dus si intors si am explicat iar ca noi vom putea face un credit destul de mic (caci nu aveam salarii prea mari) si ca este posibil sa ne trezim cu suprize urate. Mi s-a sarit in cap (inclusiv rude apropiate care ne stiau planurile), ca nu am suficient curaj sa risc pentru a avea ceea ce imi doresc...In fine, cum necum...fiind in minoritate si mai ales total nepriceputa, am zis ca poate exagerez (caci da, sunt extrem de precauta mereu) si am purces la drum...Primul hop proiectul - o minunatie de casuta...Dar cand am vazut cat fier era prevazut in proiect....Am crezut ca fac infarct...Numai fierul ne-a costat 10 mii de euro ...Arhitectul nostru urla ca nu da semnatura daca nu punem tot fierul (caci asta e structura domnule si casa rezista si la cutremur de 9 grade - breeeee, se crapa pamantul la 9 grade, ce sa mai fac io cu casa intreaga)...Dadusem deja banii, sa mai pierd alte mii de euro pt alt proiect era exclus - ajungeam tot acolo...Am zis sa ridicam casa la rosu cu o firma...Au inceput cautarile...Evident, incercam cumva sa vedem daca e posibil sa bagam mai putin fier, pt ca era totul exagerat...Nicio firma nu vroia sa faca asta, ba mai si spuneau ca arhitectul este cu capul si ar trebui dus la psiholog, dar ca trebe respectat daca a urlat ca nu da semnatura de receptie, altfel...Noi, NEPRICEPUTI, am zis sa facem ca la carte. Buuun! Angajat firma (credeti-ma, una nou aparuta pe piata, prin cunostinte - ca ne doream sa fie cat de cat de incredere si sa lucreze bine), ridicat casa...in jur de 230 - 240 de m desfasurati (are beci de 15x15, parter 75 de m patrati, etaj si mansarda la fel (fara hol si casa scarii care mai adauga cativa m - nu stiu cati - scara este in spirala). Fundatie - nu radeti va rog, 3 m in pamant - asa a vrut arhitectul - evident in trepte, ma rog mai complicat de spus). Costul constructiei la rosu (inclusiv platit benzina pt generator - ca inca nu aveam curent tras) a ajuns la 70 de mii de euro (si asta din cauza fierului blestemat si a grinzilor si stalpilor de rezistenta - de ne intreba lumea daca facem buncar sau casa - e drept, inainte de criza, am avut cateva oferte foarte bune pt ea...dar pe atunci abia incepeam finisajele si nu ne gandeam sa o vindem sau ca vom ajunge in situatia aceasta)...Apoi au urmat termopanele, acoperisul si gardul...Total 12 mii de euro (termopanele luate cu reducere de la un cunoscut care are firma)...Si apoi - hai sa trecem la finisaje...
Ii explicam rudei de incredere ca putem face rost de banii astia - ce se poate face de ei (recunosc - nu erau foarte multi - in jur de 20 de mii de euro)...Nu am impus, nu nimic - am intrebat ca sa vedem ce facem...Si mai ales - in cat timp - caci tocmai ce fusesem anuntati ca in maxim 10 zile trebuie sa ne gasim si loc de stat). Ne spune ca se face tot...Intreb inca odata si ii explic din nou ca mi se pare o suma mica pentru a face toata casa...Nu si nu, ca se face...ca sunt eu cusurgie si pesimista...(aaa, vazuse si proiectul si casa, cand a facut afirmatiile astea)...Buuun...Imi spune ca eventual ramane casa pe afara doar tencuita (deci nevopsita) si cu sageacul pus doar partial...Ok...Hai sa incepem. Se incepe in jur de 20 august...Muncitorii pe care ii aduce vor bani la luna - ca la lucrare ni se explica ca iese mai scump cu 40%. Nestiutori, acceptam Ba ni se cer bani si in avans, ca altfel pleaca ... Ruda de incredere evident nu poate fara ei si nu sta sa caute mereu oameni noi...Pai parca ziceai ca ai firma...Pai daaaa, dar sunt doar io in firma, restul ii iau in functie de ce am de facut...Si de ce nu ne-ai spus nene de la inceput - mai cautam variante...In fine...daca trageam muncitorii la raspundere, ca vaaaai au muncit...daca indrazneam sa ii spunem rudei ceva...ca vaaai, sa facem noi...Ca sta in frig (are aeroterme cate doua intr-o camera - totul platit de noi, bani de mancare, bautura, dusi la inceput cu masina chiar si pana acasa, daca nu se putea pana la gara - ca sunt din provincie - in cazul in care in week-end - se pleca acasa iar noi dormeam acolo ca sa pazim materialele si etc - caci nu era gardul terminat - nici acum nu avem porti si nici bani pt ele nu mai sunt - si nici usi nu aveam, caci inca nu se tencuise pe afara)...Am tacut si ne-am gandit ca are dreptate - sta in frig, mancare gatita ii ducem rar - caci nu e timp - lucreaza cu sculele lui, banii pusi la bataie de noi sunt oricum putini - bine ca ne face etajul si parterul de astia, etc...Apoi, ma trezesc ca la sfarsitul lui noiembrie abia era tencuit parterul, trasa instalatia electrica si trei sferturi tencuit pe afara plus fosa facuta. Sa iau la bataie pe toti..Evident toata lumea facuse treaba, nimeni nu statuse...Ai spus ca va fi GATA in noiembrie...Nu numai ca nu este gata...Dar m-am si trezit ca acum abia poti sa faci parter plus etaj cat de cat - mansarda ramane la rosu, izolatie canci...Ca e gata in decembrie...Am inceput sa casun pe sot...Care imi spune ca sunt pe dinafara, ca nu stiu preturile, ca nu stiu ce munca este acolo, etc...Ii explic ca stiu, DAR ca se munceste EXTREM DE INCET si ca ruda cea de incredere (care este ruda MEA, nu a lui) ar trebui concediata. Imediat se intra in panica si sunt asaltata de familion (sot si parinti) ca asta este, sa il pastram pe el, ca face treaba buna si e de incredere si ca altii ne fura si ne-ar costa dublu, etc...Le explic ca NU e asa...Evident sa fac eu asta, daca tot am gura mare...Le spun ca in timp ce omul asta continua sa lucreze la X chestie, ne-am putea interesa de alti muncitori - ca asta chiar nu costa...Nu si nu, ca din mai multe rele, o alegeam pe cea mai mica...Ce sa fac ? Cu cine sa lupt - ei erau ferm convinsi ca omul asta este Dumnezeu...Am ajuns in ianuarie - la parter trebuie vopsit, trebuie puse usile, trebuie finistata si chituita faianta si gresia (hol, bucatarie si baie - care a fost pusa in 10 zile), la etaj trebuie puse TAVANE care NU sunt, trebuie tencuita o camera, plus terminat de tencuit casa scarii, trebuie pusa faianta, gresie, parchet si restul ce sa mai visez...Ca sa nu mai spun ca nu avem gaze trase, nu avem inca hidroforul, la parter inca nu s-au montat chiuvetele si WC - desi sunt cumparate de o luna, nici macar mastile la tevile trase nu s-au pus...Banii care au mai ramas sunt 50 de milioane...Nici sageacul cumparat nu l-a pus si imi spune ca monteaza tavanele in maxim 2 zile si el de doua zile nu a fost in stare sa monteze 4 usi - PATRU. Cand a anuntat sotul ca nu da bani celui cu gletul si sa plece acasa, ca nu ne mai permitem - ruda de incredere a inceput sa urle si sa tipe ca nu mai face nimic la etaj...si ca sa faca sotul daca crede ca e asa de usor...2 dintre muncitori au fost platiti cu 18 milioane pe luna, iar restul cu cate 10 milioane. Ruda de incredere - si-a luat manopera 2500 de euro (ceea ce cred ca e putin - asta pana acum - ca am inteles ca mnai avem bani de dat...cand si de unde ... nu mai stiu - caci nu stiu ce a vb cu tatal meu)...Si acum daca incep discutia referitoare la faptul ca omul asta isi bate joc de nervii mei si de timpul meu - ajungem la certuri monstru - pt ca si parintii mei si sotul spun ca nu ieseam mai ieftin cu altcineva si ca sa terminam acum cu el (ce ? Banii!!!) iar eu urlu ca o sa ajung sa il strang de gat...Macar putea sa spuna de la inceput - mai nene, pot sa fac asta de banii astia - ok - fa dracului parterul sa avem unde sta si vad eu cum ne vom descurca cu restul. Daca i-as spune sa termine pe banii lui - tipa, urla si pleaca plus familion si neam pus in cap ca sunt nerecunoscatoare...Ca nu stiu pe ce lume sunt...Ok, poate nu stiu, poate omul ala chiar a facut tot ce a putut - dar macar sa fi terminat un nivel pana in decembrie...Ceea ce mai are de facut...pai nici in martie nu ar termina - ca nu sunt bani nene, nu mai sunt...Ca sa nu spun de cate ori am cerut o chestie si m-am trezit ca a facut ceva si mai simandicos ca sa trebuie si e de calitate... degeaba urlam ca nu sunt bani, el o tinea pe a lui...Degeaba urlam ca trebuie sa termine repede ca o sa ajungem in strada...lent, cat mai lent...Daca as fi avut macar apa trasa la un nivel, ma mutam asa cum era - tencuita doar, foloseam aeroterme si vedeam eu ce faceam, dar raman cu incapatanare la ideea mea ca as fi salvat multi bani...
Stresului legat de bani (care nu ajung, de unde sa mai facem rost, etc), stresului legat de faptul ca stam acum cu parintii pe cap - cu care nu ne intelegem - ca na, sunt genul cicalitor - dar sunt ai mei, ii iubesc si m-am gandit ca e bine sa ii am cat mai aproape acum la batranete - si nu ma deranjeaza cu nimic mai ales ca partea lor nu comunica cu a noastra deloc - insa 4 suflete intr-un apartament de 2 camere confort 2 cu chirie si stresul asta - e insuportabil), stresului legat de trafic, serviciu, etc...i se adauga stresul gasirii unui acoperis artunci cand vine matusa...careia am sa ii raman vesnic indatorata pt ceea ce a facut pt noi. Iar acum...ce sa mai fac ? Bani nu mai sunt - exista niste muncitori platiti DEJA (desi i-am explicat sotului ca NU asa se face...dar frica lor ca pleaca si e greu de gasit alti oameni de incredere, mentalitatea ca a face cu firma costa de te indoaie, etc)...Si evident se continua cu nea ruda, care face tot ce stie si tot in ritmul de melc...Eu sunt cu nervii la pamant si am certuri si scandal cu sot zilnic, parintii evident s-au saturat - au pus la bataie apartamentul - iar acum fiindca nu se pot inca muta...au inceput sa aiba pretentia de la noi sa rezolvam, mama e cu nervii in pioneze, plange si se consuma zilnic, iar nea caisa ala face figuri ca vaaaai e greu si face doar parterul si pleaca si chestii urate...Daca mi se pune pata iau cheile de la masina si zic ca ma duc peste ei sa ii bestelesc - nu rezolv nimic, dar macar ma racoresc nene - sunt oprita, ca vaaai ne sare neamul in cap, ca el ne-a ajutat, ca etc...Mai nene, eu nu vroiam sa imi dea casa la cheie cu 20 de mii de euro, dar vroiam sa am ce se putea face TERMINAT macar pana acum....Ce sa mai zic...Imi cer sincer scuze ca scriu atat de mult...dar este singura mea cale de a ma racori si poate totusi posturile astea vor ajuta cumva pe altii care vor sa plece la drumul asta...Asa ca invatatura "ASA NU"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmencat spune:

inca o data zic si zic si iar zic ca imi pare nespus de rau de toti cei care se apuca cu toata inima sa faca o casa si sunt pacaliti in halul asta
din pacate, sunt multi care au vazut ca e un os bun de ros in acest domeniu si... fac breasla de ras
de ce spun asta, pentru ca stiu prea bine, mult prea bine cum e si cum se intampla
intr-adevar de 20.000 de euro nu puteai sa ai casa la cheie, dar el stia asta, pentru ca spui ca asta face, asta lucreaza si faza aia ca nu stia preturile sa i-o spuna lu' mutu' nu ai cum sa nu stii preturile la materialele de constructie cand cu asta te ocupi, construiesti!!!
de proiect si de necesitatea cantitatii aleia de fier nu pot sa spun nimic, pentru ca nu am vazut proiectul si nu ma pot pronunta, dar, in principiu, un proiect nu se face dupa ureche, sunt niste calcule care se fac; pe de alta parte sunt multi muncitori care zic lasa domne ca tine, ce faci acolo, buncar? zisull asta fiind la ochiometru si dupa ureche, fiind o metoda total neindicata de a scade costurile la o casa, caci daca pui sa zicem un parchet mai ieftin, ca nu ai mai avut bani, si il schimbi peste 5 ani, cand te redresezi cu banii... structura o data facuta, aia e, si nu mai poti face nimic, o consolidare a ei, costandu-te mai mult decat te costa sa faci una noua si pana la urma, chiar stai in casa aia cu toata familia ta, macar sa nu iti tremure sufletul ca e cutremur cand trece un camion pe strada sau sa ti se fisureze peretii
in ceea ce priveste adancimea de fundare, aceasta se stabileste pe baza unui studiu geo, in functie de terenul bun de fundare, respectiv de adancimea la care se afla terenul bun de fundare, de zona in care e casa si respectiv de adancimea de inghet
e mult de zis si explicat
ideea e ca trebuie sa termini macar parterul, sa te muti acolo si restul sa le faci stand acolo
chiar nu stiu ce sfat as putea sa iti dau sa poti face lucrurile mai ieftin si mai repede, decat sa aveti cu totii o discutie fara nervi, la rece, inclusiv cu ruda constructoare, in care sa i se spuna foarte clar, ca, in eventualitatea in care ramaneti pe drumuri va... mutati la el cu tot familionul!!! glumesc, fireste... dar pana la urma trebuie sa vorbiti cu totii foarte clar de toata treaba asta si cand se poate reincepe treaba, poate va luati concediu cu randul tu si sotul si stati pe capul lor acolo si ii puneti la treaba
o sa aveti o mare surpriza cat de repede se vor misca
greseala mare ati facut cu plata la zi si mai ales cu plata in avans... trebuia arvunita clar lucrarea, cat imi iei sa imi faci asta? pai... atata. Bun, cum facem cu plata? Pai sa zicem ca ala cerea 100 de milioane sa faca nu stiu ce, da? 10 milioane avans, in fiecare luna 10 milioane ca sa aveti de mancare, de una de alta, la sfarsit cand e gata diferenta de bani. Toti acesti bani dati cu chitante!!! chiar daca chitante de mana!!!!
Daca sunt platiti la zi de ce sa nu faca in 3 zile treaba pe care ar putea sa o faca intr-o zi? Ca doar le platiti si statul, si pauzele de tigare si... nu au absolut nici un interes sa termine, sunteti, scuza-ma, o vaca buna de muls... si din pacate se pare ca si ruda constructoare e de aceeasi parere, caci daca ar fi fost de partea voastra si l-ar fi durut de banii vostri nu ar fi luat apararea muncitorilor si le-ar fi gasit scuze pentru intarzieri, ci i-ar fi pus la treaba in ritm sustinut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ymca spune:

ameerah, imi pare rau pentru situatia in care sunteti (nu te va incalzi cu nimic, dar ai povestit foarte frumos)...din pacate nu pot ajuta cu nici un sfat.

am intrat ca sa vad daca-mi recomanda si mie cineva o firma de constructii...stau cu autorizatia de constructie in poseta si nu stiu cum sa incep...adica m-am intalnit cu 2 firme, ambele recomandate...unii mi s-au parut seriosi dar scumpi (m-au anuntat dinainte ca nu sunt nici cei mai ieftini de pe piata nici cei mai scumpi), ceilalti mi s-au parut ieftini dar neseriosi (in sensul ca se barfeau intre ei...la intalnirile avute cu ei il barfeau pe partenerul care era absent in acel moment, ceea ce mi s-a parut ciudat; daca nu se inteleg intre ei, atunci cum se vor intelege cu mine, clientul mai mereu nemultumit?)

totodata sunt extrem de slaba in negocieri...adica eu vreau o firma care sa vina, sa-mi propuna un pret corect si eu sa accept...nu ma rog de nimeni sa mai lase la pret, etc...mi se pare firesc sa se vina din start cu varianta optima

are cineva vreun model de contract ca sa vad cam ce-ar trebui sa contina? momentan sunt interesata sa o ridic la rosu dar poate voi gasi resurse si pentru finisaje...

ce ziceti? ma ajuta si pe mine cineva? vrea cineva sa vina la negocieri cu mine?

multumesc mult

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Minnie spune:

Salut tuturor,
Va rog mult daca ma puteti ajuta.
Ne vom apuca si noi de casa in aprilie,acum astrptam de la 4 constructori oferte la rosu.Am primit 2
-Prima 220 e/mp,cu materiale lui(a trintit asa pretul fara alte discutii,oricum tipul e cam smecher si e ultimul pe lista noastra,dar pt.comparatie..)
-18000 E fara materiale(inseamna 70E/mp,la cat avem noi),aduce el popi,cofraje,cuie,baraca cu 2 dintre muncitori de paza.
Noi nu vrem cu materialele lor ca am auzit tot felul de povesti.
Maine mai primim de la unul preturi,si sapt viitoare de la altul.Voi ce parere aveti,se mai negociaza?
In alta ordine de idei ,in media se tot spune ca dat.crizei vanzarile de mat.constr.au scazut,preturile idem .Ieri am cautat pe net preturi la porotherm ,sotul meu zicea 250 ron/mc,si surpriza,360-380ron/mc.Uau!Ce stiti voi de preturi.Fier ,beton etc.
Va multumesc mult daca din putinul vostru timp liber ma lamuriti si pe mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui ymca

am intrat ca sa vad daca-mi recomanda si mie cineva o firma de constructii...

Pot sa-ti recomand firma care mi-a facut mie casa. Ma rog, care mi-o face, ca nu-i gata. Si eu am vrut-o tot in fza "la rosu", adica constructia, plus acoperisul, eu am mai comandat si ferestrele.
Dupa ce-i gata la rosu, vad ce bani am, mai merg o etapa.
Nu stiu cum stau cu treaba, adica daca au ce face, dar pot sa-i intreb, daca vrei.

Minnie, materialele se ieftinesc prea putin. De exemplu, betonul de la statie (pe care te sfatuiesc sa-l folosesti) nu s-a ieftinit, desi pretul cimentului a scazut binisor. Motivul? Atunci cand pretul cimentului crescuse in prostie, statiile nu au majorat pretul betonului, aveau stocuri mari de ciment; asa ca acum nu-l scad. Cel putin in acest moment. Cel mai mult (si cu consecinte importante) s-a ieftinit fierul. La 260 mp construiti, proiectantul calculeaza cam 10 tone de fier, adica faci o economie de 10 000lei fata de pretul din primavara asta (cand l-am cumparat eu, era cu 1 leu mai scump). Poate chiar sa mai scada.
Si restul e important, dar fierul si betonul au ponderea mare.
Daca faci cu materialele tale, degeaba ai paznici de la ei
. Ori le pazesti tu, ori le faci cu materialele lor. Ti-e frica ca iti baga cantitati in plus la plata si cu preturi mari? Dirigintele de santier pe care-l vei angaja este omul tau, daca e unul bun, nu-l fenteaza nici un constructor.
Preturile pe care deja le-ai primit nu-s rele, mai ramane sa te convinga cat sunt de seriosi.

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Minnie spune:

Multumesc mult Rufus.
cu materialele,da ,si ca-mi baga in plus,dar cel fara mat nu face din principiu cu mat lui pentru
ca nu vrea discutii.Pe asta ni l-a recomandat arhitectul,a mai lucrat cu el,si a fost multumit.Celalat e smecheras si nu ne bagam ,doar am vrut sa vedem pretul.
Mai vorbim.
Week-end placut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ymca spune:

rufus, te rog, cand ai timp, intreaba-i daca mai doresc o lucrare si da-mi un nr de telefon sa ma intalnesc cu ei

eu am primit o oferta de la unii, dar mi se pare asa schematica, adica parca nu cuprinde toate materialele

la manopera mi-au trecut 45 zile a nu stiu cati muncitori, etc...se poate sa o ridice la rosu in 45 zile? sau acolo ma vor fenta si vor lucra mai mult ca sa incaseze mai multi bani?

nu poate nimeni sa-mi dea si mie pe PM un model de contract ca sa vad cum trebuie sa arate unul profesionist?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

Deocamdata studiez,in stadiu incipient si ma bate gindul sa ne apucam de casa,insa eu nu ma pot implica la construit,deci as opta pt o firma.Din calcule am dedus ca nu ma pot apuca cu 100.000E si din experienta altora.Totusi puteti da un exemplu citi mp s-ar putea construi cu 100.000E si sa cuprinda tot?!Bineinteles fara mobilat.
Vad ca se discuta de suprafete construite destul de mari.Cit e considerat functional pentru o familie cu un singur copil.Adica fara spatii excedentare inutile.Nu mi-as face bloc sau vreo casa poporului.Vad foarte multe constructii supradimensionate cu destinatia casa de locuit.Cum ati dimensionat casa voastra in faza de proiect?Regretati ce ati ales?Ati schimba ceva cu experienta de acum?

Mergi la inceput