Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (21)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Daria_Ioana spune:

Am intrat sa va salut
Nu prea pot sa ma concentrez sa citesc...sa raspund.
Zilele astea am fost ocupata mai mult cu bebeii mei, nu prea am avut ajutor si am cam obosit un picut.
Sper sa imi mai revin si sa fiu mai activa...momentan sunt ca un zombi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vianne spune:

Fetelor, am intrat sa va spun ca aseara am trait cel mai infiorator moment din viata mea... Am chemat salvarea... Stefana dormea si la un moment dat a inceput sa planga din ce in ce mai tare. S-a facut rosie ca focul si parca se lupta cu ceva...Am stat asa cateva minute, a luat-o Edson in brate, nimic nu o linistea. A inceput sa se inece si la un moment dat a inceput sa fie tot mai moale si era un pic albastra in jurul gurii. Salvarea a venit imediat, in cateva minute dar intre timp Stefana a inceput sa faca mult kk si apoi parca s-a linistit. S-a speriat un pic cand a vazut o armata de oameni in casa dar nu a plans. In schimb...noi... ce sa zic..si acum sunt ca o carpa. Au fost cateva minute ingrozitoare... Sper sa fie de la kk si nici macar nu a fost tare, ci normal.Slava Domnului ca e bine acum...
Intre timp am vb si cu pediatra si nu s-a pronuntat, a zis ca trebuie sa o vada intai. Luni dimineatza mergem la ea...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
http://community.webshots.com/user/alinavillanova

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Reallaura spune:

Citat:
citat din mesajul lui Vianne

Fetelor, am intrat sa va spun ca aseara am trait cel mai infiorator moment din viata mea... Am chemat salvarea... Stefana dormea si la un moment dat a inceput sa planga din ce in ce mai tare. S-a facut rosie ca focul si parca se lupta cu ceva...Am stat asa cateva minute, a luat-o Edson in brate, nimic nu o linistea. A inceput sa se inece si la un moment dat a inceput sa fie tot mai moale si era un pic albastra in jurul gurii. Salvarea a venit imediat, in cateva minute dar intre timp Stefana a inceput sa faca mult kk si apoi parca s-a linistit. S-a speriat un pic cand a vazut o armata de oameni in casa dar nu a plans. In schimb...noi... ce sa zic..si acum sunt ca o carpa. Au fost cateva minute ingrozitoare... Sper sa fie de la kk si nici macar nu a fost tare, ci normal.Slava Domnului ca e bine acum...
Intre timp am vb si cu pediatra si nu s-a pronuntat, a zis ca trebuie sa o vada intai. Luni dimineatza mergem la ea...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Doamne, Vianne ingrozitor!!!
Ce poate sa fi fost? sper sa fie bine Stefana!

Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008
POZE BOTEZ MIRCEA
ALBUMELE MELE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inais spune:

Vianne Dumnezeule...am citit si recitit ce ai scris! Nu stiu ce sa-ti zic decat ca Doamne-ajuta ca a trecut si si-a revenit. Sa ne tii la curent cu ce spune pediatra!
Va inteleg...si noua ni s-a inecat Iasmina in brate o data...horcaia si nu mai putea respira. Asta de la amaratul de reflux gastric pe care-l are combinat cu faptul ca mananca ca haplea! Si acum cand imi amintesc ma ia cu fiori pe sira spinarii!

Noi sa stii ca am intrebat pediatra care sunt masurile de prim ajutor in caz de asa ceva. Si ne-a explicat ce si cum. Bine ma refer la inecat, nu la ce ati patit voi.

Stefana si aveti grija de voi!

mamica Iasminutei...adica lui mami si a lui tati

05.06...07...08 sau "Povestea Iasminutei"

Cat de maaaare sunt!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jady spune:

Citat:
citat din mesajul lui Vianne

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

vai draguta de tine prin ce ai trecut sper sa fie bine iubita dulce sai treaca si DUMNEZEU sa o pazeasca si sa o fereasca de tot ce este rau,VIANNE sper sa va reveniti dupa ditamai sperietura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jady spune:

Citat:
citat din mesajul lui Daria_Ioana

Am intrat sa va salut
Nu prea pot sa ma concentrez sa citesc...sa raspund.
Zilele astea am fost ocupata mai mult cu bebeii mei, nu prea am avut ajutor si am cam obosit un picut.
Sper sa imi mai revin si sa fiu mai activa...momentan sunt ca un zombi

DARIA imi pare rau sa aud ca iar ai ramas fara ajutor,sper sa se rezolve miar place sa te pot ajuta cu ceva,sa fim poate mai aproape ...

Mergi la inceput

Vivianne,imi dau seama prin ce ati putut trece si sper ca nu e nimic grav.

Si eu am trait asa ceva cu Darius, la spital cand l-am nascut.
Costi(sotul) s-a dus sa ii faca certificatul de nastere si am ramas cu mama in rezerva.
Darius dormea.Eu eram operata de cezariana de doar 2 zile.
De abia ma miscam ,imi era greu sa ma scol...sa stau in fund.

Maica-mea de felul ei foarte panicoasa.
Darius se trezeste...mama urla de zici ca era nebuna..se invartea isteric pe langa patutul la bebe ...nu stia cum sa reactioneze cand a vazut ca bebe s-a trezit.
Ii era frica...facea ca o nebuna.
Eu i-am zis sa mi-l dea mie in brate.
Mama speriata de bombe...pune repede mana pe el...il salta cu asa viteza de zici ca voia sa il arunce pe geam de la etaj.

Si lui Darius ii curgea laptic pe gura..plus ca inca mai avea lichid de cand era in burtica.
Si cand l-a smucit mama deodata ,toate lichidele care ii curgeau din gura i-au venit pe nas.
S-a innecat Darius...nu isi mai revenea..se sufoca...
MAma mi l-a aruncat in brate..tipa pe langa mine...

Eu m-am sculat cu asa viteza in fund ca nu ma mai durea nimic.
Am intors copilul cu fata in jos...il bateam pe dupa ceafa.
Darius nu isi mai revenea..se inneca..se sufoca..se facuse albastru..horcaia.

MAma era lesinata..a luat telefonul sa sune asistentele nu mai nimerea numerele.
A fugit repede pe salon sa le cheme.
Eu m-am ridicat instinctiv din pat...am fugit cu bebe in brate ( intors cu fata in jos)..el horcaia ..era albastu, albastru.
Mi-a trecut repede prin cap asa ( ta-su ii face certificat de nastere , si asta mic imi moare in brate).
Am iesit pe coridor...eram asa speriata..imi bubuia inima .dar fugeam efectiv cu el pe hol ca sa il duc la asistente( asa operata cum eram , nu mai simteam nimic).
Il bateam in continuu pe dupa gat...
MAma intre timp chemase si ea asistentele..alea fugeau spre mine...eu cu copilul spre ele.
Mi l-au luat alea..mi l-au curatat...l-au resuscitat.ce i-au facut nu mai stiu ca eram terminata.
Mama se tinea cu o mana de inima..cu o mana se sprijinea de perete langa mine ..
Ne uitam amandoua cu frica ce ii fac asistentele la bebe.

Si si-a revenit Darius...a inceput sa respire normal si el sa isi capete culoarea normala la piele.
Eu insa eram exact cum zicea si Vianne .."o carpa"...eram cred toata desfigurata..si operata..si cu perfuziile ce le aveam la brat ca le-am smucit din aparat de acolo..si desculta...si palida toata.

Am inceput sa plang cand l-am vazut ca si-a revenit si m-am dus la el.
I-am zis lu mama sa plece din camera...sa se duca acasa..sa nu mai vina la spital.
MAma si ea gafaia..o intepa inima...au dat-o asistentele alea afara .

Ii ziceau ca sunt lehuza si ca mai rau imi face ca imi poate cauza un shoc mai mare.
Am luat bebe in brate..il pupam ..il alintam..il tineam asa strans de mine
.l-am dus la noi in rezerva...si vine si Costy vesel ca i-a facut certificatul de nastere.
I-am povestit ce s-a intamplat, dar nu cred ca a inteles el exact prin ceea ce am trecut si simtit eu in momentele acelea.

Nu am vrut sa povestesc asta aici , dar acum mi-am adus aminte iar..si am scris-o .

Mergi la inceput

Jady, merci de gandul bun pt mine.

Mergi la inceput

Vianne, mereu imi vine sa scriu Vivianne...
te botez mai mereu, fara sa vreau.
Numai bine Stefanei si sper sa fi fost doar un incident izolat care nu o sa se intample alta data.

Dar e bine ,in astfel de cazuri sa stim cum sa le dam noi primul ajutor.
E bine sa ne interesam preventiv cum sa le venim in ajutor.

Sper sa nu se intample asa ceva niciunui bebe !

Eu consider ca totusi l-am ajutat mult pe Darius ca l-am intors cu fata in jos si l-am batut dupa gat.
Chiar daca asistentele l-au mai curatat un pic si ele ...acolo...totusi e bine ca i-am dat si eu un prim ajutor si nu m-am pierdut sa il las in pat acolo si eu o sa fug dupa asistente...sau sa il pun intr-o pozitie care sa ii faca mai mult rau.

Doamne ajuta...sa fie puii nostri bine!

Mergi la inceput

Scaunele de masina sunt grupate dupa varsta/greutatea copilului:

- 0-9 (uneori 15) kg*: intotdeauna indreptate cu spatele spre directia de mers. De obicei acestea pot fi folosite pana la varsta de un an. Este bine sa stii ca este extrem de riscant ca un copil cu o varsta mai mica de 12 luni sa stea cu fata spre directia de mers. Asadar daca micutul tau a depsti 9kg sau trece cu capul de marginea scaunul dar inca nu are un an cumpara neaparat un scaun mai mare care poate fi amplasat tot cu spatele spre directia de mers (mai multe detalii la punctul doi).
*Inca nu am auzit de copil de 0 kg dar se pare ca producatorii de scaune au auzit :)

- 9-18 (36) kg: majoritatea acestor scaune sunt facute sa fie amplasate cu fata spre directia de mers dar poti gasi si scaune ce pot fi folosite pana la greutatea de 18 kg (aproximativ 3 ani) si pot fi amplasate cu spatele.

- inaltatoare: cand copilul nu mai incape in scaunul de masina sau a ajuns cu urechile la marginea de sus a scaunului, este timpul sa stea pe bancheta din spate, pe un inaltator. Acesta il pozitioneaza astfel incat se fie protejat de centura de siguranta. Chiar daca au ajuns la inaltimea necesara pentru a fi protejati de centura de siguranta, copiii trebuie sa stea pe bancheta din spate pana la varsta de 12 ani (cel putin).

http://www.ele.ro/Siguranta_copilului_in_masina_--a8516.html

Mergi la inceput