Piticodromul Festiv de Sept - Oct 2005 (212)
Raspunsuri - Pagina 4
dana_lucia spune:
Buna dimineata piticodrom!
Dorim sa felicitam si noi aniversatii de azi, cu o mentiune speciala pentru Matei de Locca (Ruxandra),
"La multi ani!" si sa aveti o aniverare fericita plina de daruri si bucurii!

Ruxandra, felicitari si pentru Clara care ieri a implinit o lunita (am retinut ca e nascuta in aceeasi zi,cu nazdravanul meu,12.08, sper sa nu gresesc).
Sa aveti un weekend placut si salutari de la noi,
Dana Lucia si
Alberto
country girl spune:
Clara, Maria, Iustin si Alexia pe 10 septembrie!
Monica, Alexandra si Anda pe 11 septembrie!
Luca, Matei si David pe 12 septembrie!
country girl spune:
Acum ca am ajuns la zi si vad ca faceti analiza comparata a gradinitelor, va spun si eu in doo vorbe cum mai e gradinita Ilincai.
Am ezitat foarte mult daca sa incepem din toamna asta maternela in sistemul belgian sau in cel al scolilor europene. Maternela in sistemul belgian e ceea ce a descris deja Antoanela.
In sistemul scolilor europene, anul acesta, adica pana la 4 ani, Ilinca merge la gradinita (jardin d'enfants) si abia din toamna viitoare incepe direct in clasa a doua de maternela.
Jardin d'enfants e organizata tot in cadrul cresei la care a mers si pana acum, doar ca au institutrices in loc de puericultrices si anume 2+1 de rezerva la 12-15 copii. Au programul si activitatile mai structurate ca la cresa dar nu la fel de strict ca la scoala (maternela). A fost gandita ca o clasa de trecere mai usurel spre cerintele de la scoala. Prin urmare au in continuare doua ore de siesta la pranz dar fac mult mai multe activitati in afara cresei: excursii, vizite la muzee, inot, teatru de papusi etc
Aspectul mai neplacut il reprezinta costul care e destul de ridicat 555 euro pentru programul normal de la (cel mai devreme) 8:00 la cel mult 18:00.
In continuare ezitam cu privire la unde sa o inscriem din toamna viitoare: am tatonat si rezervat loc in clasa a doua de maternela la trei scoli: o scoala belgiana de stat care e practic usa in usa cu locuinta noastra si e destul de bine cotata, o scoala belgiana catolica situata in cartier si foarte bine cotata si una din scolile europene, care insa e destul de departe fata de casa.
Am putea sa o trimitem din ianuarie la una din scolile belgiene, daca ne hotaram, dar eu as vrea sa mai "copilareasca" cat se poate.
Deocamdata se descurca destul de bine la gradinita si desi ar prefera in multe zile sa ramana acasa si sa mearga la Zoo decat la gradinita, sper ca nu-s decat toane care au sa-i treaca de indata ce se obisnuieste cu noii colegi (grupele au fost reconfigurate la gradinita fata de ceea ce erau la cresa si s-au cam spart "bisericutele").
Profitam anul acesta cat se mai poate sa stam cat mai mult in vacante, la maternela fiind un calendar mai strict si neputand lipsi dupa chef.
country girl spune:
Intrebare pentru Dana frantuzoaica: ati fost la parcul Asterix?
Ca ne bate un gand sa ajungem si pe acolo dar inca strangem impresii.
Va doresc tuturor un sfarsit de saptamana placut!
Am fugit sa hranim ratele si iepurasii....
Diana30 spune:
La multi ani,Matei!Ruxi,sa va traiasca!
La multi ani,Teodora!Norina,sa va traiasca!
Sa zic si eu de gradinite.Mihnea o sa mearga la una particulara,cica de engleza.Programul lung(7-19)costa 650RON,plus masa.
Incepem de maine cu speranta ca va fi bine,ca o sa-i placa si lui si mie si in primul rand speram sa nu se imbolnaveasca prea des si prea rau,ceea ce doresc tuturor copilasilor.