Piticodromul Festiv de Sept - Oct 2005 (212)
Raspunsuri - Pagina 3
b_irina_c spune:
Tonnia un elipsoid e o elipsa 3D
.
Hai Ioana sa te ajut sa le convingi pe fete... eu vin in Vitan ![]()
Casiana ce mai face Alexia?
cum in WE nu bag nasul pe aici...iar urez in avans in primul rand pupici pentru Matei si Teodora. La multi ani si tot ce va doriti
.
La multi ani Krisztian, Marina, Karola si Calin
Irina, mami de
Vladut (26.08.2005)
alexuta2005 spune:
Felicit si eu cu intarziere toti copiii sarbatoriti in ultima vreme.
Irina multumim de intrebare!
Nu ma pot abtine sa nu-mi laud copilul.
De 2 zile a inceput sa manance fructe proaspete, in special mere.La gradinita cere portie dubla.Cu timiditate a inceput sa guste si din struguri sau pepene.Parca ii ieste frica sa guste.
Poate nu mai stiti dar Alexia de la varsta de 1 an si 2 luni n-a mai pus in gura nici un fruct cu mici exceptii ,foarte rar manca banane.Nu a mai vrut sa manance fructe de cand i-au iesit dintii.
Nici legume proaspete nu a pus in gura.
Va dati seama ce fericita sunt.Eram asa suparata cand vedeam ca nu vrea sa guste din fructe si noi avem la tara fructe sanatoase, fara chimicale.
Asa ca i-am promis ca azi ma duc sa-i cumpar papusa Fifi drept recompensa.E musai sa ma tin de cuvant.
Luni incepe oficial si ea gradinita ca neoficial ea a mers toata vacanta la gradinita.
Desi initial am insistat sa mearga la grupa mijlocie pana la urma va repeta grupa mica si va avea alte 2 educatoare.Intelectual e pregatita si pentru grupa mijlocie si cred ca ar putea sa faca fata la scoala la 6 ani fara o luna, numai ca emotional nu cred ca ar putea.Este extrem de sensibila asa ca e mai bine sa repete grupa mica.Fosta educatoare mi-a zis ca e mult mai usor pentru ea sa repete grupa mica decat grupa mare sau pregatitoare.
Se atasase foarte mult de educatoarea de anul trecut, in perioada verii a stat cu toate educatoarele din gradinita, prin rotatie, s-a obisnuit cu ele.O intrebam de fiecare si imi povestea cate ceva.Ei cand o intrebam despre actuala educatoare ceva, nu vroia sa-mi zica si pace.Mai mult mi-a zis ca nu-i place.Si este o educatoare foarte draguta, foarte calma.
A trebuit fosta educatoare sa-i explice ca o sa aibe acum pe aceasta doamna educatoare ca ea o iubeste dar nu o sa mai fie la ea in grupa.
Ei, nu va zic ca a doua zi a inceput sa-mi povesteasca despre "d-na Colnelia", ca a invatat-o un cantec, o poezie, ca i-a pus 10, etc.Va dati seama ca ea percepea pe d-na Cornelia "un pericol" pentru relatia ei cu d-na Cristina, fosta educatoare.Cred ca ii era frica ca nu cumva sa nu o mai iubeasca d-na Cristina.
Oricum la gradinita aceasta practic numai activitatile le fac la grupa cu educatoarea fiecarei grupa, dupa ora 12 sunt in fiecare zi cu alte 2 educatoare, care fac prin rotatie de serviciu asa ca toti copii sunt familiarizati cu toate educatoarele.Mie mi-a placut aici ca este ca intr-o familie mai mare.
Sunt inscrisi 15 copii la grupa mica cu 2 educatoare dar vin cam 9-10 copii.
b_irina_c spune:
Casiana pare super gradinita asta a voastra. Mereu te-am auzit povestind numai de bine. Ma bucur ca alexia e bine. Ce sa mai... sunteti norocoase!
Acum o tulesc... va pup.. WE placut!
Irina, mami de
Vladut (26.08.2005)
alexuta2005 spune:
Irina nu-i totul perfect, da atmosfera e foarte placuta.
Are si parti mai putin placute, da eu am trecut peste ele.E cam inghesuita, nu au decat o curte micuta cu un leagan si un topogan,nu au medic sau cabinet, au o asistenta care vine de 2 ori pe saptamana,nu au mobilier foarte sofisticat.Anul trecut aveau niste paturi mari suspendate si dormeau copi ca sarmalutele, acum au pat individual in clasa in care invata, se strange pe perete.Nici locul in care serveau masa nu era prea ok, adica serveau in tr-un fel de hol dar acum au o sala de mese foarte frumos amenajata.
Anul asta au facut mai multe investitii dar au marit si taxa.Pana acum plateam 450 lei acum platim 620 lei.
Anul acesta m-a anuntat asistenta medicala ca o sa inceapa un program de imunizare cu propolis si catina.
locca spune:
A, nu, deci eu in Vitan nu pot sa ajung de data asta. Mai ales ca am luat azi o gura mica de trafic si am vazut cum e ![]()
O sa incerc sa testez catalinul si va zic. Daca nu e bine mai sap dupa terase pe aici.
Casiana, chiar ca e misto gradinita voastra.
Marlena, sa fie cu cat mai putine plansete luni 
Am fost cu copiii la doctor, s-a mirat dna dr. ca a racit Matei in halul asta fara sa mearga la gradi si ca ne-a dat si noua cu generozitate virusul. Clara e putin rosie in gat si are muci in continuare. Ma gandesc ca daca a inceput asa puteam foarte bine sa-l dau si la gradi, offf.
kid2003 spune:
pai...nu cred ca mai e ok sa iesim la terasa acum...se anunta vreme grea pt saptamana viitoare.
Ma gandeam la ceva porcesc (ca tot imi propuneam sa intru la cura de luni
), imi amintesc cu nostalgie de ciolhanele de la La Mama. Mie inca imi place acolo si imi plac si papanasii de la City Grill. La Catalin imi placeau mult micii, dar nu cred ca mai e de stat afara, iar inauntru nu am intrat niciodata. Alte chestii...mai e Quattro Stagioni in Herastrau unde e mancarea superba si e loc mult si inauntru.
Va rog sa ma iertati ca nu felicit piticotii...in fiecare zi. Ma gandesc ca suntem deja in sarbatoare si am un gand bun pentru fiecare. Sa ne traiasca, sa fie fericiti si norocosi!
dana_lucia spune:
Hello, hello si de la noi pe ziua de azi.
"La multi ani!"
sarbatoritilor de azi.
Apropos de preturi, la gradinite aici parintii platesc in functie de venituri anumite sume caci si statul da o contributie in anumite cazuri. Dar sa ma refer acum la cazul nostru:noi platim pretul intreg (si maxim ca deh e functie de venituri
)adica pentru 4,5 ore pe zi, 4 zile saptaminal, fara masa de prinz dar cu gustare (fructe, biscuiti speciali, sucuri naturale) plus toate materialele aferente necesare copilului pentru gradinita, suma de 140 euro lunar.
Va dorim un weekend cit mai placut si va salutam,
Dana Lucia si
Alberto
marinela79 spune:
Buna ziua dragelor,
Va citesc cu drag in fiecare zi, dar foarte greu ajung sa va mai si scriu, am doua grupe de studenti, unii la timp plin, unii la partial.Pt ca sistemul este diferit, trebuie sa ma pregatesc zilnic, sa imi pregatesc foarte bine lectiile, in plus predau in engleza cursurile mele de franceza, va dati seama ce nebunie.
Ma bucur ca se simt mai bine copilasii, Andrei sper sa scape repede cu virusii de gradi, e greu la inceput, IAris vad ca a racit de doua ori aici, adik o data ca o data afacut otita.Dar el tuseste de felul lui si nu am inceput cu pufurile ca am imprewsia ca prea usor ii considera aici pe copii astmatici.Mai asteptam, nu vreau sa ma hazardez si sa regret mai tarziu.Despre gradinita..nu stiu ce sa zic, vad ca diferente exista si in Romania, asa e si aici.Stiu ca exista de la guvern o programa pe care trebuie sa o parcurga toti educatorii, dar modalitatea de predare e diferita.Aici au inceput foarte frumos, au program pe ore, pe care il respecta, ies afara vara,iarna,toamna, indiferent de anotimp.Copiii intra aici de la 18 luni.Clasele sunt numite, clasa lui IAris este Tweety, mai exista fluturasi, buburuze si ultimii sunt cangurii ca sunt cei mai mari si mai agitati, mai saritori, etc.Nu stiu clasa de bebelusi ce nume are.
Fiecar eclasa are 16 copilasi...8 fete si 8 baietei.Copiii dorm pe saltelute, pe jos, lucru socant pentru romani,si pt mine,la inceput, dar e ok, nu racesc ei din cauza asta.
Au o sala mare de masa, unde se intalnesc toti, cu mic cu mare la 11:30 si iau pranzul si micul dejun la 8:30, pt gustarica de dupa somnul de pranz folosesc sala de calsa, pt ca de obicei este un fruct si /sau biscuitei, sau batoane de cereale.bucatele de branza etc.
Au o bucatarie frumoasa, si curata, bucatareasa este soacra patroanei care este italianca si gateste super.Miroase dimineata acolo ca in restaurant.
In spatele gradinitei,care se afla la subslolul unei biserici au o curte cu nisip,iar in curtea bisericii unde mai ies din cand in cand au iarba.Baia e cu toalete mici, chiuvete micute, la nivelul copiilor, prosoape de hartie si sapun lichid la dozator.
O ador pe educatoarea lui care vine la ora 9 si pleaca la 18....e frantuzoaica nu quebecoasa, vorbeste o franceza frumoasa.Pe langa ea exista inca doua aide-educatrices care ajuta educatoarea, face de obicei supravegherea copiilor, ii schimba de pampers pe cei care inca mai au nevoie, aduna jucarii, deci nu fac eactivitati.Sunt care si fac, dar putine..nu asta e responsabilitatea ei.Actvitatile sunt frumoase, interesante, doar ca nu stii ce fac.Adica educatoarea iti spune ca a avut o zi buna sau nu, a mancat sau nu, a facut prostiute sau nu.Mai mult doar daca intrebi.Nu avem caietel, or fi avut ele ceva acolo, dar pt ele, nu pt parinti,PArintii trebuie sa se multumeasca cu ce mai spune copilul acasa.Am intrebat directoarea si mi-a spus ca ei sunt educatori si ca daca sunt probleme le rezolva ei acolo, de ce sa incarce parintii cu problemele copilului daca ei pot face fata.Acuma nu stiu daca e d ebine sau nu...eu asa nu stiu cum socializeaza el cu copiii dinn gradinita, nu stiu ce s elucreaza cu el.Adik el numara pana la 20 ,acumin franceza, panala 15 corect de la 15 incolo mai stalcit asa..dar e bine.Stie alfabetul, asculta povesti in franceza si romana si intelege in ambele limbi, construieste, coloreaza, e curios, adora povestile, cartile, masinile, trenuletele, face puzzle-uri in continuare, tot peste 45 de piese, dar cumparam si cu mai putine,important e sa fie pe placul lui...iubeste dinozaurii,animalele de ferma, gradina zoologica cu toate animalele ei.Nu prea mananca, dar asta nu e de azi,de ieri..iar fructe manaca doar la gradinita ca nu il lasa Christianne pana nu mananca, il pacaleste si reuseste sa pape zilnic un fruct, doua.
V-am innebunit, dar cineva ma intreba cum e cu gradinita la noi.V-am spus nu e perfect, dar deocamdata pt noi este bine, nu cred ca vreau mai mult pt nivelul asta.Si aici se pune mult accentul pe invatarea prin joc, adica nici un educator nu le va spune ca azi vor face alfabetul, sau mai stiu eu ce..ci ca s evor juca...si el asa stie ca acolo doar s ejoaca chiar daca stie o multime de cantecele si vreo 2 poezii, nu mult pt c abia au inceput cu adevarat gradinita ,de la 1 sept.
VA pup...
Mary, mamita lui
Iaris(18.09.2005)
"La liberté est le droit de faire ce que les lois permettent"
de aici incolo alte poze noi cu noi
www.totsites.com/tot/iaris" target="_blank">paginuta lui Iaris
Mozart
www.youtube.com/watch?v=XrA2ooglvGc&feature=related" target="_blank">Evangeline
marinela79 spune:
aa, si noi platim 7 dolari/zi pt un program de la 7-17 daca vrem pana la 18 mai punem inca 4 dolari pe zi pt ca s eadauga o masa in plus.In astia 7 dolari sunt mic dejun, de obicei cereale si lapte, branzica tartinabila, clatite, un pranz in care au carnita , legume, salate, paste,supe-creme, si gustarica de dupa somn, cum am scris si mai sus.Nu am dus la gradi decat crema solara, cearsaf pt salteluta, pernutza, paturica, haine de schimb.
In fiecare joi au spectacol in clasa, trupe de studenti care fac activitati cu ei, clown invitat, reprezentanti ai gradinilor zoologice cu animalute mici, iesiri in functie de anotimp.Fiecar e iesire s eplateste separat, spectacolele la fel..de obicei intre 10-35 de dolari...cam aasa am platit pana acum.
Gata ma duc ca ma lungesc ca o zi de post
Mary, mamita lui
Iaris(18.09.2005)
"La liberté est le droit de faire ce que les lois permettent"
de aici incolo alte poze noi cu noi
www.totsites.com/tot/iaris" target="_blank">paginuta lui Iaris
Mozart
www.youtube.com/watch?v=XrA2ooglvGc&feature=related" target="_blank">Evangeline
nanadana spune:
Bau-bau ![]()
La multi ani Luca,Matei si David
fetelor am o intrebare , cunosteti\stiti pe cineva care ichiriaza ceva pt 4 zile la Bucuresti?