Strumfi de 1 an (iul-aug 2007) (101)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Sal,
Si noi pe aici...
Ce nasol ca se strica vremea! Dar oricum, nu a fost chiar urat, am fost de dimineata- pe la pranz la plimbare, acum dormim...
Ne mai chinuim cu maselutele, parca suntem ceva mai bine decat zilele trecute, mai putina maraiala etc..

Diana, Dani cum mai este?
Michi, bravo pt intarcat, treaba grea, cand cate am citit
Surubika, si Andreei ii place sa se joace cu mingi de toate dimensiunile
Luna, ti-am citit retetele le retin pt meniul Andreei
Ti-am admirat si copilasii, am intrat pe contul de pe hi 5, ce sa mai zic, superbi amandoi. La fel si mamica!
Mamii, nu mai fii asa afectata, se intampla sa uiti... Daca e, pt viitor, noteaza-ti intr-un caiet/agenda chestii de genul asta. Eu am un caiet pt ea incare notez tot felul, ce crezi ca eu sunt elefant sa le tin minte chiar pe toate?

Nu mai retin cine intreba de poze de la intalnirea cu Cristina... eu le am in linkul de la semnatura, la sectiunea "al doilea an" si albumul de numeste "intalnire Herastrau copii 28 aug". Nu am f multe poze, caci ni s-a busit un card, si nu am luat poze decat de pe unul, si am mai luat vreo 2-3 de la Dana (merci). Poate vor mai pune fetele ceva (si poate mai iau si eu cateva poze)
Brazuca, simpatica Deni!

Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007 www.andreeaioana.ro" target="_blank"> Poze
Povestea sarcinii si a nasterii

si 30+ Ana Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alinutzaa spune:

Buna fetelor,

De mult nu am mai reusit sa scriu, dar am fost cu ochii pe voi si pe strumfi care din cate am citit au facut muuuulte progrese. Am vazut o gramada de poze cu strumfi frumoooooosi foooooc.

E tarziu in noapte si vreau sa ma duc la somn asa ca nu va scriu nimic deocamdata de piciul meu, ramane pentru maine. Eu, stresata cum sunt de vaccinul ROR pe care eram aproape convinsa sa nu il fac piciului, ma pun si rascolesc netul cu fundul (pardon) in sus sa gasesc ceva legat de schema obligatorie de vaccinare. Si daca va uitati in www.avocatnet.ro/UserFiles/articleFiles/ordin%20MSP_08181508.html" target="_blank">linkul asta o sa vedeti un tabel, primul care apare pe pagina, in care este schema valabila pana la sfarsitul lui septembrie 2008 (ma indoiesc ca se va modifica ceva in ea dupa aceasta data). ROR-ul apare ca obligatoriu. Ufffff, na belea.
Am zis ca poate va e si voua de folos informatia, asa ca v-am transmis-o.

Noapte buna, ma duc sa

Alina, mamica de Tudor (05.08.2007)

Un pici pe nume Tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

diane dun, cu placere. am info alea de la o prietena care le- primit de la un dr homeopat. saracuta are probleme cu aia mica , ca are o dermatita urata rau. chiar daca ma puteti ajuta cu ceva sfatrui in acest sens as aprecia mult

alinuzaa, interesanta informatia ta. eu i-am zis dr-itzei ca nu vreau sa fac ROR si mi-a zis ca e obligatoriu, eu i-am zis ca nu, ea ca da.......si uite ca n-am avut dreptate. asta e, luna vitoare probabil ca-l facem. cu Dumnezeu inainte!
musso, de acelasi umor negru am si eu parte din cand in cand din partea sotului, da nu-l bag in seama. sa inteleg ca sotzul tau e plecat pe mare? e...."mariner"??????

in alta ordine de idei, ieri i-am taiat motzul lui andrei, soacra s-a ocupat de pregatri pt ca eu sunt foarte obosita si numai pt asta nu mai aveam putere.daca ea s-a oferit s-a oferit si a vrut sa "braveze", trebuia sa fiu tampita sa o refuz, nu?. acu daca i-am taiat motzu, vreau sa-l tund, si aici vin cu o intrebarica: cum si unde sa-l tund? o sa-mi raspundeti ca la frizerie, stiu, dar ma gandesc cum o sa reactioneze? la voi cum a fost? mi-e ca o sa urle de o sa plec cu el pe jumatate tuns........

ce vreme naspa! ieri la pranz am plecat la petrecere , la soacra, pe soare si cand ne-am intors seara era deja frig, noroc cu hainele capatate de la nasi , ca am avut cu ce imbraca odoru, ca altfel ii ingheta motzu.
weekend placut si pupici

decat sa bei si sa conduci, mai bine sa fumezi si sa zbori!

Mergi la inceput

a, si am uitat sa precizez ce a ales de pe tava: cheile de la masina, surubelnitza si telefonu! eu am interpretet asa: ca o sa fie un smecheroi care o sa aiba masina bengoasa, telefon bengos si o sa fie "inginer" priceput la toate asa ca maica'sa! chiar am zis asta cu voce tare(sotzul meu e inginer, da la capitolul susubarit e cam varza, nici nu-i place. de reparatiile minore prin casa ma ocup eu.momentam avem 2 prize de care s-a apucat sotzu sa le repare si, ghici? suplinim lipsa lor cu un prelungitor care troneaza in mijlocul camerei spre enervarea mea extrema).deci ziceam ca am gandit cu voce tare ca e bine ca andrei o sa fie priceput ca mine si imediat soacra mi-a tras-o ca "unii sunt intelectuali-doctoranzi si doar atat!" adica vezi doamne fiisu e "entelectual" si ii cade ceva daca se apuca sa repare ceva prin casa. hehehe.hai ca v-am zapacit cu vorbaraia mea......
am editat, ca am scris cu picioarele.......

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musso17 spune:

'neata si de la noi...ufff ca tare urat e afara.
mychydutza,mihnea dupa vaccinul de 6 luni mi-a facut dermatita atopica,deci nu cea de contact...am rascolit netul in lung si'n lat,am mers la trei doctori dermatologi care invariabil mi-au dat cortizon,il dadeam pe fata,ca acolo erau localizate si inghinal,dispareau dar reapareau in maxim doua zile in acelasi loc,deci nu facea decat sa cosmetizeze,booon si atunci am apelat la homeopatie,am sa-ti spun ce am folosit eu,dar trebuie sa mearga la doctor caci anamneza este diferita de la om la om...aaaa si cel mai important,fii-miu in trei zile nu a mai avut nimic si nici nu au mai aparut
deci:calcarea carbonica 200 ch de doua ori pe zi cate trei granule,spalat pe fatuca cu ceai de coada calului si trei frati patati,plus crema preparata in farmacie tot de trei frati patati.

din catea am citit,hidratare este cheia,acum ce sa-ti zic am luat o crema de avene,a folosit dar nu a facut minuni.o sa ma uit pe folderul meu si-ti pun cateva informatii utile de cum se ingijeste un copil cu dermatita.

si da,sotul e mariner...de la singuratate i se trage

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musso17 spune:

alinutzaa,imi cer scuze ca ma bag dar intelesesem ca doar antirujeolicul este obligatoriu,dc ma insel o de la noi.

nu gasesc folderul cu dermatita dar scriu din memorie:hidratare,pielea atopicului este foarte uscata,nu materiale sintetice,rufele clatite in doua-trei ape,avut mare grija la alergeni,la igiena folosit un sapun fara sapun,adica fara soda,nu mai mult de 10 minute tinut copilul in apa,apa la o temperatura de max 38 de grade...sper sa fi fost de folos.

o zi frumoasa va dorim

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diane_dun spune:

monicabo, si Dani parca e ceva mai bine cu durerile de gingii, multumim de intrebare! Ma bucur ca au mai lasat-o si pe Andreea.

Mychy, felicitari pt mot, noi am dus-o pe Dani la ciufolici s-o tundem si a plans mai rau decat cand i-a luat sange pt analize la policlinica... In locul tau as incerca sa-l tund eu, eventual cu masina de tuns, nu cu foarfeca.

alinutzaa, ma bucur sa te citesc, multumim de link, poate ne mai scrii cand ai timp. Ce mai face Tudor?

In privinta faptului ca e obligatoriu ROR-ul, cred ca ma apuc sa exersez in oglinda replica pt pediatra: "Si ce daca e obligatoriu?"

Mami de Dani (1 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alinutzaa spune:

'Neata

mychydutza noi l-am tuns pe pici cu masina de tuns, data la cel mai mare numar. Copilul meu sa stea intr-un scaun la frizerie si o tanti sa umble cu foarfeca prin parul lui???? Vise!!! Asa ca taica-su a bagat masina in pletele lui in timp ce eu ii distrageam atentia, si chiar si asa dadea cu mainile peste masina si maraia nitel. O sa pun si poze cu tunsulica, trebuie sa le descarc din aparat. Mie mi se pare dulce rau asa cum e tuns, nu ca netuns nu mi s-ar parea tot dulce dar na....vorbeste cioara din mine.
Imi pare rau de dermatita puiului prietenei tale, daca e vorba de dermatita atopica stiu ce pacatoasa e. Piciului i s-a declansat dupa vaccinul de 4 luni dar in vreo doua luni am scapat de ea. El avea pete rosii si uscate pe tot corpul. Spatele era rosu aproape in intregime, de pe una din petele de pe fata i se lua efectiv pielea, in sptele genunchilor, la subrat si dupa ureche era rosu rosu rosu si avea aspect umed, piele uscata pe tot corpul. Toate astea combinate cu niste cruste de lapte in cap de ramasese bietul copil efectiv fara par. Ce-am facut eu cu dermatita atopica: lapte HA, baie cel mult 10 minute si nu foarte calda, uns cu crema pe tot corpul de 2 ori pe zi (gelul de dus si crema sunt speciale pentru atopici, noua cel mai bine ne-a mers cu A-Derma Exomega), hainutele clatite de doua ori, atentie mare la alimentatie, pentru crustele de lapte am folosit ulei de migdale dulci. Am refuzat tratamentul cu corticosteroizi si imunimodulatoare. Acum nu mai are nimic dar cand erau caldurile cele mari daca nu foloseam gelul de dus si crema lui imediat se umplea de bubite care pareau sa fie de caldura. Ciudat era ca dispareau in 1-2 zile daca ma intorceam la Exomega.

Musso asa stiam si eu - ca ROR-ul este optional si AR-ul obligatoriu. Am cautat informatia oficiala ca sa am argument solid in fata medicului si...ai vazut si tu ce-am gasit. Exact ce nu imi doream.

Dumnezeule cat am putu sa scriu. Se vede ca sunt....neforumita

Alina, mamica de Tudor (05.08.2007)

Un pici pe nume Tudor

Mergi la inceput

din cate vad io ca scrie in legea aia, pare ca e obligatoriu ROR si nu doar antirujeoliticul........nu mai inteleg nimic.
multumesc pt raspunsurile ref. la tuns(care nu m-au prea incurajat
si dermatita).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fianna spune:

intrebare intrebatoare si mare nedumerire: de ce ii tundeti pe strumfi? In afara cazului in care le intra parul in ochi?

fianna cu printisorul Matei

http://www.blurb.com/bookstore/detail/295731

Mergi la inceput