Pt Marius urgent!!
![](images/user_woman.png)
tatal meu vrea sa se recasatoreasca. As vrea sa stiu in caz de deces al lui, cat la suta are dreptul sotia supravietuitoare din casa si din restul averii. Casa e din afara casatoriei lor.
Multam mult!!!! Raspunde-mi cat de rpd poti!!!!
Raspunsuri
gabriella1 spune:
http://www.dgaspcbuzau.ro/Codul%20Familiei.htm
Gabriela
"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
gabriella1 spune:
vezi art 31 CF
Gabriela
"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/marius/marius.jpg)
marius spune:
Trimiterile la Codul familiei sunt INCORECTE.
C. Fam. reglementeaza regimul patrimonial al sotilor, ca premiza la DESFACEREA casatoriei. Aici discutam despre o casatorie care INCETEAZA.
Textul care reglementeaza este Legea 319/1944. Deci, daca sotul supravietuitor vine in concurs cu descendenti (inteleg ca esti fiica), va mosteni 1/4 din masa succesorala. In caz de liberalitati, rezerva succesorala va fi de minim jumatate (deci 1/8).
Pagina familiei / Mai multe...
www.youtube.com/watch?v=9dxvZ8UCZag" target="_blank">Video
Pagina legislativa
ANDREEA11 spune:
Marius, nu inteleg: In caz de liberalitati, rezerva succesorala va fi de minim jumatate (deci 1/8). am incercat sa caut articole pe net insa nu m-au lamurit. Te rog zi-mi romaneste ce e cu liberalitatea asta?? Ce inseamna??
Merci anticipat!!!
marius spune:
Liberalitatile sunt testamentul si donatia.
Deci, chiar daca tatal tau isi doneaza averea sau o lasa prin testament, este obligat sa pastreze rezerva succesorala pentru sotia supravietuitoare, care este de 1/8 din avere.
Pagina legislativa
ama1357 spune:
am si eu o intrebare...
sotul meu este intr-o situatie similara: parintii lui detineau un imobil, mama(=soacra mea) a murit, iar tatal(0socrul meu) s-a recasatorit.
in caz de deces al socrului meu, cat la suta din tot imobilul ii revine celei de a doua sotii? care este metoda de urmat pentru ca cea de a doua sotie sa nu primeasca nimic?
multumesc
marius spune:
Stai un pic. Al cui este imobilul respectiv, in acte ma refer? Adica cine este trecut in acte?
Pagina legislativa
marius spune:
Evident ca la o speta similara si solutia este ca atare.
Deci, NU exista nicio posibilitate reala si inatacabila ca sotia sa nu primeasca nimic.
Va mosteni 1/4 din averea sotului defunct, iar daca acesta hotaraste sa-si doneze/lase prin testament bunurile, va trebui sa-i pastreze neatinsa o cota de minim 1/8.
Atentie, vorbim aici doar despre bunurile socrului, adica jumatatea lui initiala din casatoria cu prima soacra plus ce a dobandit ca sot supravietuitor al acesteia (deci, 1/4 din averea soacrei, inteleg ca a venit in concurs cu copiii - respectiv sotul tau). Asadar, la o prima socoteala, actuala sotie va mosteni 1/4 din 3/4 din intreaga casa.
Pagina legislativa
ama1357 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui marius Stai un pic. Al cui este imobilul respectiv, in acte ma refer? Adica cine este trecut in acte? Pagina familiei / Mai multe... www.youtube.com/watch?v=9dxvZ8UCZag" target="_blank">Video Pagina legislativa |
iniziat al socrilor. acum este socrul si sotul meu (sotul este singurul copil)
ama1357 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui marius Evident ca la o speta similara si solutia este ca atare. Deci, NU exista nicio posibilitate reala si inatacabila ca sotia sa nu primeasca nimic. Va mosteni 1/4 din averea sotului defunct, iar daca acesta hotaraste sa-si doneze/lase prin testament bunurile, va trebui sa-i pastreze neatinsa o cota de minim 1/8. Atentie, vorbim aici doar despre bunurile socrului, adica jumatatea lui initiala din casatoria cu prima soacra plus ce a dobandit ca sot supravietuitor al acesteia (deci, 1/4 din averea soacrei, inteleg ca a venit in concurs cu copiii - respectiv sotul tau). Asadar, la o prima socoteala, actuala sotie va mosteni 1/4 din 3/4 din intreaga casa. Pagina familiei / Mai multe... www.youtube.com/watch?v=9dxvZ8UCZag" target="_blank">Video Pagina legislativa |
ce se poate face? un act de donatie in timpul vietii? sau vanzare cumparare fictiv?
multumesc mult