Sezatoarea canadiana (104)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns try spune:

quinoa e o leguma ca si lintea, cam asa rata, dar care e f bogata in proteine, e recomandata ca substituent pt carne. pe mine ma batuse ideea s-o incerc pt adrian ca nu e amator de carne, insa vad ca si-a mai dat drumul la papat carnitza.

adaf, io vin udne se hotarasc cele mai multe fete, pe mine m-ar bucura intalnirea in sine, faptul ca ma intalnesc cu voi si cunosc fete noi si le revad pe cele pe care le-am cunsocut prima data, meniul pt mine e mai putin important.
Ce ziceti de 4 oct.?
Hai, care cine se inscrie pe lista pt GTA:
try
adaf
khristin

io promit s-o acutualizez si sa fac munca de secretariat aferenta (anuntari etc.).

Eu nu pot in urmatoarele 2 sambete (de-aia am zis de 4 oct.). Dar daca e duminica e ok in oricare din weekenduri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ange spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ica 1975
Salina, aici sunt blocuri unde iti dai drumul singur la caldura cand vrei, asa avem noi acum si nu platim nimic in plus. Cred ca daca inchiriezi la casa este acelasi lucru. Asteptare usoara

ica,imi permit sa te contrazic putin la casa,duplex,triplex,etc rar gasesti sa ai caldura inclusa in pretul locuintei.In general tu iti platesti si caldura si electricitatea.La bloc e fain,ehehee!
Imi amintesc ca,acum cativa ani pe undeva prin Mtl au stat niste prieteni la un apart.in care toate termostatele erau stricate.era o caldura de inebuneai.oamenii aia stateau iarna pe gerul naibii cu geamurile deschise hi,hi si cica-i naspa in canada!

mai voi simtiti frigul?mie-mi este tare frig.dimineata-mi venea sa dau drumul la caldura

tzuc.weekend fain

"nimeni nu moare virgin.viata i-o trage fiecaruia cel putin odata."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen77 spune:

Ange, eu vin la cules de mere! cu siguranta! noi mergem de obicei la Les vergeres Lafrance. http://www.lesvergerslafrance.com/main.cfm?p=01_100&l=en . Sunt super si tot asa, te plimba cu tractorul, etc, dar sunt deschisa si la alte vergerii . Si mai ales acuma ca a inceput toamna, e pacat sa nu facem o iesire din asta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Ange, am stat si noi 3 ani la bloc, de-ala inalt de 19 etaje si era o caldura de innebuneam. Iarna umblam ca vara prin casa si asa-i, din cand in cand mai deschideam geamurile ca astia faceau o risipa la caldura. A incercat un amic sa ne mai inchida robinetul la caldura, da' cica nu mergea.
In prima iarna cand ne-am mutat la casa noi obisnuiti cu caldurile e la bloc dadeam pe 25de grade ca am zis ca nu facem noi economie, sa ne simtim bine. Si cand a venit bill-ul de 400 la gaz, sa vezi ce-a inceput sa ni se para prea cald la 25 de grade. Ne-am obisnuit acuma si nu sarim de 23 in casa iarna, iar noaptea avem setat pe mai putin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Pitilache, mersi, PM. Simonna, request for conference!

Pt intalnire, in primul rand, ce idei aveti? Cu copii sau fara? Si eu as prefera altceva de data asta, mai ales nu "all you can eat"... si mai in "centru"... [:P], dar majoritatea decide si eu ma supun. Din partea mea si cafe-urile gen Demetre sunt ok, chit-chat-ul si cozyness-ul e cel mai important pana la urma. How about St Louis Bar 'n grill daca vreti si real food? Ori preferati G Ross Lord Park? E cam tarziu de bbq, dar cine stie... Mai ziceti si voi.

Mie imi pare rau ca trebuie sa vorbesc asa despre Ro (sunt genul pe care il doare capul sa auda ca cineva se refera la Ro cu "romanica", adica am un respect solid fata de origini) si nici nu sunt la prima sau a doua intorcere, mai degraba a 10-a, ca le-am pierdut numarul. Doar ca, asa cum ziceam, pana acum le gaseam scuza saraciei si nevoilor. Si nici n-am avut treaba pe-acolo. Ori poate vazand ca incepe sa mearga treaba am avut asateptari prea mari de data asta.

try, no problem de diferenta de opinie si sa stii ca nu le stiu eu pe toate. Am opinii, ce-i drept, ca nu m-am intamplat, dar ce a mers in cazul meu, ...., u kno the rest. Doar ca tot ce ziceti voi (ca si diferenta intre scoli) eu am experimentat cand ne-am mutat de la o scoala publica la alta (disciplina si orine, structura). De asta ziceam ca nu e neaparat ceva cu scolile catolice, ca trebuie tratate individual si publice si catolice, uitat la demografie si la trend. La Bathrurst/Laurence este una de ex (catolica) unde sunt 75% negrii imigranti. E dezastru din toate pdv, stiu un copil care merge acolo. Nu-i stapaneste nimeni, asta pe langa faptul ca nu au profi de specialitate dintr-a 6-a cum au la public ci doar dintr-a 8-a si sunt sigura ca nu e singura din tcdsb. Si nu spun ca sunt mai proaste, nici mai bune. Doar ca nu trebuiesc preferate unele sau altele datorita school board de care apartin. Considera asta si raspunsul la de ce unii le aleg pentru copii chiar daca nu sunt de religie (eu am rusi care are copiii la scoala evreiasca si ucrainina ). Dar comparatia cu scolile internationale din qc mi se pare "far-fetched". Anyway...........

Imi pare rau ca nu va pot ajuta concret cu links si sites depsre homeschooling, sunt sigura ca sunt mii de forumuri de homeschoolers. Eu am fost la alt "nivel", si nu e reprezentativa informatia mea. Noi am facut hs, insa curicula a fost de la ministerul invatamantului si aprimit credite de high-school. Si home-schooling e in atatea feluri, doctrine si curicule incat trebuie mai intai sa definesti ce si de ce vrei homeschooling, un path si apoi sa te asociezi resurselor care te reprezinta. Pe un forum pe care activam cand erau copiii mai mici erau niste parinti de hs la diverse varste, cele mai bune surse de informatie sunt acolo.

Adaf7, daca ai fost in clasicele dominicana, cuba, mexic, etc, poti, te rog frumos cand ai timp, sa highlight diferentele cu panama si salvador? A fost all inclusive resortul? Ce ati vazut in afara?

Despre Franta am sa fac un rezumat aici sa nu trebuiasca sa pierdeti vremea citind dincolo, albumele cu pozele sunt accesibile de la "table of contents" la link. Blogul e in primul rand pentru fiu-meu care a ramas acasa, ca urmare a unei discutii pe care am avut-o...

A fost foarte frumos, a fost foarte scurt, din pacate nu am avut timp sa aprofundam prea mult, dar am reusit sa vedem foarte mult si sa prindem "falvour"-ul unor locuri minunate si traim cu speranta ca odata si odata vom avea timp sa ne intoarcem sa le luam la puricat. Ne-am indragostit de sudul frantei, este superb. Parisul mi-a placut cel mai putin, dupa ce vezi cat de diversa e Franta si cate are de oferit, Parisul pare mai degraba o scena regizata prea turistica si prea aglomerata. Francezii, in special cei din Paris mi s-au parut un pic aroganti si "uptight". Nu mi-ar placea sa traiesc si sa muncesc acolo, insa mi-ar place o casa de vacanta in sudul frantei mai mult ca orice. Am descoperit locuri si informatii pe care nici nu ni le imaginam, sau pe care nu le asociam cu "brand"-ul Franta in niciun caz. Surprize deosebit de placute. Dintre Franta si Italia, facuta acum 2 ani, Franta castiga la mustata.

Acum cred ca m-am golit pe-aci de dat rezumate, asa ca ma-ntorc la postari mai scurte.

E weekend, HAHA!

Common sense is not so common...[Voltaire]
Mom & Miss DJ, 12, inside - www.youtube.com/view_play_list?p=EA34EC6CE820927B" target="_blank">out, stuff 'n www.travelpod.com/members/_mqqm_" target="_blank"> ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Magdone spune:

Try, trece-ma si pe mine pe lista pentru GTA, pliiz. Eu cred ca o sa vin doar cu bebe mic daca se poate, cel mare nu are rabdare inca la restaurant si oricum n-as putea sa ma descurc cu amandoi

Ana si Olga, sper ca sunteti OK!

Apropo de ferme, ati fost pe aici pe langa Toronto pe la vreo ferma care sa aiba prune sau mere sau amandoua daca se poate? Poate ma luminati si pe mine

Pupici

Magdone, mami de Razvan (19 iulie 2003) si Olivia (31 mai 2008)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Tot io...

Aveti careva vreo recomandare pentru ajutor la curatenie? Poate stiti pe cineva, sau stiti pe cineva care stie pe cineva,...

try, am postat in acelasi timp, vin si eu.

Common sense is not so common...[Voltaire]
Mom & Miss DJ, 12, inside - www.youtube.com/view_play_list?p=EA34EC6CE820927B" target="_blank">out, stuff 'n www.travelpod.com/members/_mqqm_" target="_blank"> ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Magdone, mersi...merg spre bine, fizic, mai schiopatez psihic, dar voi fi ok

mqqm, mor sa-ti citesc blogul, ca tare misto povestesti!

try, uite pentru incheierea la subiectul ala ce mi-a zgiriat retina si simturile in ultimele saptamini, si pentru lacatul pus pe el!

http://www.floriinro.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adaf7 spune:

MQQM, am fost numai in Cuba Cayo Coco la 4 stars. Nu pot compara cu Dominicana/ Mexico. Toate info despre resorturi Panama /El Salvador (da -all inclusive) sunt in linkul pus de mine si vezi exact restaurantele, piscinele, activitati.
Comparatii: camere mult mai curate, inclusive toalete la beach curatate din 30 in 30 mins, servicii SUPER (daca vrei tips dai, si am dat din tot sufletul, dar nu ca in Cuba unde am patit ca daca nu am dat inainte banii nu am primit bautura la masa sau am asteptat la bar..). Nu miros in camere, nu umezeala, aer conditionat individual, reglabil. Mincare mai sanatoasa si mai variata ca in Cuba (nu atit prajit). In bufete cei care te servesc poata masca si minusi. Decameron are o organizare super, in sens ca te dai jos din avion, iti iei bagajele si apoi te asteapta in aeroport unde ti se da deja pachetul cu info si nr de camera, tu atasezi label pe bagaje si .. ei se ocupa de tot, iti aduc la hotel bagajele in camera.
Multe piscine ambele au 6-8, si 7-8 restaurante a la carte, = cite 2 bufete fiecare, 10- 11 baruri, deci nu aglomeratie si ai posibilitatea ca in fiecare seara sa iei un a la carte (in Cuba erau max 3/saptamina), sezlonguri si umbrele pe plaja si piscina sunt foarte multe (nu rezervari ca in Cuba cu prosopul la 6 AM.. ceea ce mie nu imi place..), resorturi aerisite, spatiu mare, te poti plimba, activitati...
Cons: ambele resorturi sunt la 90 mins de aeroport (dar in autocar in Salvador ne-au dat mincare/pachetel si bauturi; in Panama numai bautura, autocare noi foarte comfortabile), se face un popas la mijlocul drumului pt toaleta.
Limba Spaniola - nu se prea vorbeste engleza (pt noi nu a fost o problema)
Plaja - este Pacific deci plaja este nu cu nisipul asa fin, si valurile sunt maricele (asta depinde de gusturi), oceanul nu e clar sa vezi pe fundul lui.. dar Briza e o nebunie.

Sa o trec tot la cons? - un singura avion de canadieni pe satmanina, restul numai Latini Americani - Honduras, Guatemala, Chile, Peru, Columbia, Argentina, Venezuela (sunt guralivi, dar au o pofta de viata si traiesc la maxim totul incit ne-au dat si noua din exuberanta si pasiunea lor).

Acum stiti si voi cum e.. te duci unde te simti comfortabil. Unii se simt minunat si la 2 stele, unora nu le place nici la 5.. e foarte subiectiv cind evaluezi un loc. Noi am explorat teritorii nu prea cunoscute :). Sa iti spun drept urmatoare excursie am spus ca mergem in St Andres (Columbia) tot la Royal Decameron - Aquarius. Tu spuneai de Venezuela. Ai vazut ceva interesant? Noi cind am ales un hotel am luat toate forumurile la cautat de subiecte si am vazut reviews, altfel nu am fi avut curajul sa ne aventuram asa in .. necunoscut totusi.

La intilnire, vin oriunde, nu conteaza unde la ce restaurant/cafe, totul este sa fim impreuna.

Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simi spune:

Lorelai, in legatura cu buza umflata, la propriu, nu la figurat, pe moment puteai sa pui ceva rece, banui ca acum s-a mai dezumflat. Sau esti tot Angelina? Daca vezi ca nu trece, sau iti vijiie capul, cum zici, atunci poate e ebine sa te duci la dentist, sa vada taietura. uite-te atenta la dintii care au provocat taietura, sa nu lipseasca nici o bucatica de smalt din virf. Ca dac alipseste, bucatica se gaseste in rana si atunci e mai rau. Dar s anu punem raul inainte, sa speram ca-i numai o taietura si se va vindeca. tine-ne la curent!
Katrinel, asa de rau mi-a parut ca nu te-am vazut ieri! Eu incep la 8.45 cind tu erai pe scaun deja.
Week-end frumos la toata lumea! Ca insorit e sigur!

Smile,tomorrow could be worse!

Mergi la inceput