Sezatoarea canadiana (104)
Raspunsuri - Pagina 7
Ktrinel spune:
neatza ..inca...
nelia, ma bucur ca ai pus retete cu linte, ca o tin in casa si nu stiu ce sa fac cu ea.
apropo de lista cu scolile, dupa lungi studii , mi-am dat si eu seama ca scoala la care suntem arondati noi e pe locul 2 ..autobuzul vine la coltzul casei ....Doamne tine-i ! ca in cazul asta nu ma mai mut de aici...
Lorelai spune:
Citat: |
citat din mesajul lui nelia Mincare turceasca de fasole rosie |
eu azi lucrez de acasa, fetele sint la gradi dar trebuie sa fiu aproape in caz ca suna sa ma duc sa le iau. Livi e bine, respira ok, ii pun numai pufferul de intretinere. prednison nu a vrut sa ia sub nici o forma, sper sa nu fie o problema. am incercat nenumarate cai sa i-l dau dar fara success. oricum i-a fost prescris numai pt 4 zile.
laurajr, au dreptate, se pun usor diagnosticele aici, mai ales cind e vorba de medicamente. eu citisem inainte despre astm pt ca stiu ca sint predispuse si am recunoscut imediat simptomele. azi mergem la doctor sa vedem ce si cum, sa stabilim un pln de bataie.
cert e ca acum sint mult mai determinata sa ne mutam la Vancouver. cind ma gindesc la iarna care ne asteapta aici ma apuca plinsul. la vancouver poti petrece mai mult timp afara iarna, e aerul sarat de la ocean, iarna mai scurta si multe altele care ar ajuta sa evitam crizele de astm.
Daiopri, prietena mea se uita de case la vancouver, zice ca au scazut preturile, nu se mai vind asa repede si pretul de vinzare nu mai depaseste list price. ea cauta in zona Lougheed Mall si a gasit 3B in jur de 550,000. asta toamna erau peste 600,000. eu ma bucur daca e asa dar nu incep cautarea pina nu gasesc job. macar unul din noi sa gaseasca si we are gone. sotul nu prea vrea sa se mute iarna ca zice ca e greu de vindut casa dar eu as pleca chit ca vind casa asta la primavara si sta goala pina atunci.
in ce priveste romania, uite de asta nu veau eu sa merg acolo, nici macar in vizita. ultima data am patit fix ce ati patit si voi. despre mine, pe toti nu ii intereseaza decit cit cistig, cite case am si unde merg in vacanta.
roxana(pitilache)cind aveti drum pe aici?
Olga, abia acum am citit despre accident. ai grija de tine si de bebe, o sa fie bine.
tryin ce priveste thimerosalul (adica mercurul) si autismul, parerile sint impartite. dar cum nu iese foc fara fum eu zic ca e bine sa ne protejam si sa evitam pe cit putem.
simonna, he, he, ata e meniu super. mi-e rusine sa il scriu pe al meu. cred ca doamnele la gradi se crucesc zilnic cind vad ce le pun la fete in lunch box.
la subiectul cu el-doradosi pe mine ma maninca degetele sa scriu cite ceva dar cu greeeeu ma abtin. ar fi bine sa il inchida cineva ca unii o iau pe aratura foarte repede la subiecte de genul asta.
subiectul cu HS nu il mutati pe privat. sotul e interesat, el vrea sa scoleasca fetele acasa si eu sa merg la servici. orice resurse sint binevenite, poate le puneti pe prima pagina.
lorelaim felicitari pt rezultate. eu sint deschisa sa discutam despre alegeri, daca mai vrea cineva putem deschide subiect separat.
mi_ro la multi ani cu intirziere.
maru ati scapat de cutii? eu am prieteni care au facut 2 ani de la mutare si inca au stuff in cutii. ei detin recordul in cartea mea.
intrebare pt simi ca e in bransa. aseara mi-a dat Livi un cap in gura (suna awful dar asta e) si mi-am spart buza de jos cu dintii. e cut destul de profund (cam 3-4 mm), a curs mult singe si imi vijie capul sia cum. sa ma duc la doctor, o fi nevoie de stitches? cutul e pe interior, a inceput sa se vindece, nu ma doare dar buza e umflata. agelina jolie e mic copil.
mqqm, am citi blogul (e jos in semnatura ei, pt cine nu s-a prins). mai scrie ca ne place.
pupici la toata lumea, sigur am scapat evenimente dar recuperez si revin. acum merg la munca si ca sa fiu sigura ca si muncesc voi deconecta calc de la retea for a while.
try spune:
Mqqm, nu te pot contrazice, ai vreo 11-12 ani de scoala inaintea mea (numa cu un copil, nu-l mai pun si pe-al doilea la socoteala). Mi-am dat si eu cu parerea din pozitia mea de incepatoare.
Cu catolica aici e cum e cu internationala probabil in quebec, se inghesuie mai mult est europenii. Am vazut ca si alte natii: sloveni, rusi etc. prefera catolica pt ca inteleg mai greu libertatea acordata in scolile publice, e mai aproape educatia catolica (ca strictete) de educatia din scolile esteuropene. In plus am vazut si-o grama de indieni frustrati ca lor si chinezilor le este interzis accesul in scolile catolice (pe motiv de lipsa de apartenenta la religie, of course). Dar… inca o data, totul se reduce la ceea ce urmareste, doreste, asteapta fiecare parinte. Marturisesc ca eu nu m-as simti in stare sa fac HS si servici. Nu le vad realizabile pe amandoua.
Haide-ti mai, fac si pe organizatoru’ daca e cazu’ (desi nu mi-e stofa de-asa natura), dar dati-mi niste sugetii unde ati vrea sa ne intalnim? Sa fie afara sau inauntru? Vreti centru (nu ma refer la downtown, ci mijlocul GTA-ului pe harta) sau mai pe de laturi? Dati niste porpuneri de locuri unde credeti ca ne putem intalni. Eu as prefera si cu copiii de data asta. Mie mi-e frica sa propun ceva din lipsa de idei, unu' la mana, si de teama sa nu limitez pe cineva cu propunerea mea, doi la mana. Asa ca veniti cu propuneri.
Donia, pai de ce nu vii la To? Ca data trecuta ai avut scuza cu ninsoarea. I-a fetele de prin zona de-o aripa si vino cu ele undeva in To sau unde-or sugera fetele sa ne intalnim.
Salina spune:
Buna, fetelor!
Ce-mi place de voi ca aveti spor la scris! Cand doar va citeam imi era mai usor sa va urmaresc, acum insa mi se pare mai greu sa tin pasul cu voi. Poate si pt ca sunt eu in focurile pregatirilor, stiti AMR 16 zile
Altfel, sunt putin trista. Am fost azi cu copiii la pediatru, la o ultima consultatie. Pare-se ca David al meu e cam micut pt varsta lui, radiografia de pumn spune ca e dezvoltat conform varstei de 4 ani (el avand 5), plus hormonul de crestere care e iesit mai mic edcat ar fi trebuit. In concluzie, medicul mi-a recomandat sa merg acolo mai departe cu investigatiile, adica sa consultam un endocrinolog. Daca voi cunoasteti vreunul si-mi puteti recomanda...
Ce sa va zic, ca el arata ok, are 107 cm si 17 kg, e doar putin firav si nu foarte inalt. Totusi analizele nu sunt foarte bune...
A, o chestie interesanta pe care mi-a mai spus-o pediatrul... ca acolo sistemul medical e varza dar din momentul cand ajungi in spital (deci si la urgente) totul e net superior Romaniei. Concluzia? Se merita sa stai mai mult sa astepti la urgenta... Voi ce spuneti?
Adaf - am citit cu interes ce ai scris, chiar daca in momentul acesta gandurile imi stau la alte probleme, dar pt viitor e bine de retinut. Si pozele tare faine!
mQQm, absolut bestial blogul, am citit la cafea aventurile voastre, partial pot zice ca am fost si eu acolo . Si pozele mistooooooo
Nelia, hai mai, cum nu va dau drumul la caldura pana in decembrie??? Tu vb serios?
Saru'mana pt retetele cu linte, daca-ti vine sa crezi, chiar azi am gatit o punguta si mai am una, nu stiam ce sa fac cu ea, ca m-am plictitsit de mancarica de linte cu cabanos (ciudata combinatie, nu?)
Trage cu ochiul la semnatura lui mQQm, merita!
Roxana, intalnirea o stabiliti cum puteti voi, ca noi la inceput vom fi liberi Oricum, sunt nerabdatoare sa va intalnesc si acum si de Craciun, cand vreti voi, eu sunt dornica sa va cunosc pe voi si pe copilasi. Si pe fetele din Toronto. Si pe tine, Daiopri , dar deocamdata in vacanta (pe care al meu, innebunit dupa ocean, ape, inot etc, deja a programat-o "candva, curand" :D )
Maru adevarata faza!!!!!
Fetelor, nu va mai enervati, eu cred ca Romania este si va ramane o tara a paradoxurilor. Mi-e groaza de viitoarele intoarceri aici, noi inca de acum suntem priviti cu neincredere. Iar intrebarea "Si ce-o sa faceti acolo?" (rostita cu un anume subinteles) ma omoara, ma scoate din minti
Va pup pe toate, sa aveti un week-end insorit! Ca aici vine furtuna
ALINA, cu doua comori: printesa EVA (3 ian 2007) si cavalerul DAVID (18 iul 2003)
Ica 1975 spune:
Salina, tu ar trbui sa le raspunzi senina ca va continuati viata aici
Ref la Romania (care mie imi lipseste mult, insa din alte motive) - de cate ori am ocazia sa vorbesc un pic mai mult cu cate cineva de acolo incep sa-mi aduc aminte de ce am plecat ; cineva imi povestea vizita lor in Rom acum 5 ani si ceea ce remarcase ca toata lumea se lauda cu realizari insa pe ei doar familiile i-au intrebat despre ce au facut ei in toti anii de Ca, deci e boala veche
Noi
Ce spui sa si infaptuiesti !
Ica 1975 spune:
Nelia, merci ptr retete
Salina, aici sunt blocuri unde iti dai drumul singur la caldura cand vrei, asa avem noi acum si nu platim nimic in plus. Cred ca daca inchiriezi la casa este acelasi lucru. Asteptare usoara
Noi
Ce spui sa si infaptuiesti !
Adaf7 spune:
Pentru fetele din Toronto, imi iau curajul - dar va rog nu aruncati cu pietre :), sa incerc o alternativa la Mandarin (am pus website cu menus/preturi/locatie):
Imperial Buffet (AYCE)- Mississauga location (Dixie & Dundas)F/S/S Dinner 20.99
http://www.imperialbuffet.com/
Appricot Tree cafe - yummy pt prajituri
http://www.apricottreecafe.com/index.html
Putem incerca Boston Pizza
Tucker's Market Place (AYCE)~ F/S/S Dinner 20.00
http://www.tuckersmarketplace.ca
Europa Restaurant & Cafe
http://www.europarestaurantcafe.ca/lunch.htm
Andreea
ange spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Pucku Ange ce face catelu? somn usor |
pai da!sa incep cu ce ma doare
catelul face super .eu fac nasol.ma chinuie ca pe dracu.stiam ca va fi asa cel putin o perioada dar ma bazam pe faptul ca e mic tare si ca nu are el energie incat sa ma doboare.pe naiba!are energie cat doi dulai! cateodata imi vine sa-i trag cate una dar numai daca-i dau un bobarnac il prinde somnul.Una peste alta e ok.ne place tare mult. este un pufulete mic si dragut foc.Maia este inebunita.Robert nu merge decat suspendat.de pe canapele pe scaune,pe masa si inapoi.Ii este frica tare de tot de el.Am crezut ca-si va invinge teama de caini avand propria noastra potaie insa avem de lucrat la asta.
eu am pierdut firul evenimentelor dar nu am sarit peste retetele neliei dupa care-mi ploua in gura de dimneata de cand v-am citit
cat despre cadouri de Craciun,intalniri,revelioane etc semnez (vorba Simonei "cum sa lipseasca martie din post") numai ca de nu zic nimic plssss sa ma trageti de urechi pe privata ca poate citesc pe diagonala si sar tocmai ce este important
podeanu,ti-ai pus zarzavaturile pt iarna?te auzeam acum ceva timp de jean talon.Eu nu reusesc.in fiecare weekend am cate ceva de facut...
s-or fi terminat vinetele?
apropo de intalniri.nu vreti sa mergem impreuna la cules de mere? este tare fain pt copii.am aici langa min(440 cu 19) o ferma tare draguta.ne duce cu tractorul in livada,ne debarca acolo si ne pickapeaza cand ni se apleaca de cules.dupa aventura putem merge cu copii intr-un parc,comandam o pizza,facem un picnik ceva.nu stiu,zic si eu.
salina,stai sa inteleg si eu.tu esti in ro si te pregatesti pt canada?
tzuc.
"nimeni nu moare virgin.viata i-o trage fiecaruia cel putin odata."
lorelaim spune:
Am o pauaza "de olitza" (copila e pe olitza - eu la calcu ) - si am gasit despre HS
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=109892&whichpage=1
Adriana - de la vecinutzele noastre americance - mi-a dat:
http://www.calvertschool.org/home-school/
are in dreapta, curricula pe grades si aici:
http://www.paideaclassics.org/index.php
O carte buna:
http://www.amazon.com/Home-Learning-Year-Homeschool-Curriculum/dp/0609805851/ref=sr_1_7?ie=UTF8&s=books&qid=1220595816&sr=1-7
Nelia - daca ai timp - da, te rog frumos m-ar interesa ce web-site-uri ai putea sa ne recomanzi pt HS.
Uite aici despre quinoa http://www.jurnalul.ro/articole/125762/ :
Quinoa - Cereala care bate carnea
http://www.nap.edu/openbook.php?record_id=1398&page=148
http://www.gillianmckeith.info/yourbody/food/index.php
Lorelai - multzam fain! ma incurajeaza si pe mine rezultatele obtzinute si pot sa spun ca ma motiveaza sa invatz in continuare (baremi s-o ajut pe Gabisor si sa-i citesc povesti) multa sanatate puiutzelor!
Fug - ca ma striga "closcutza" de pe "tron" ca a "terminat" - si musai sa-mi fac datoria
Promit sa revin - daca nu asta-seara, in mod cert maine dim!
Lorelai
May 3, May 2, May 1
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."