Sezatoarea canadiana (104)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cge spune:

MamaAna, eu am terminat facultatea Mate sectia Info in 1999.

Referitor la venirea Alinei (Salina), noi avem o masina cu 6 locuri ce se apropie ca dimensiuni cat de cat de van. Ne gandeam ca daca nu incp si nu incap oaspetii si bagajele in masina noastra (nu stiu exact cate valize vor avea, oricum cred ca au 4 bilete de avion) sa ia si un taxi.

Si noi semnam prezent la Marathon in principiu, numai sa nu lucrez eu.
Venim cu familiile sau singure de capul nostru ?
Si venim si de Revelion si de Craciun, daca nu ajuta Doamne-Doamne si cu sora-mea (vrem sa vina de Sarbatori).

Dana, noua ne surade si invitatia voastra la voi acasa cu o tombola ptr copii in preajma Craciunului.

Cu mancarile, felicitari mamicilor de copii care mananca brocoli si conopida.
La noi sa traiasca pastele, orezul si iar pastele si puiul.

Noapte buna,

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Rox, vreau si eu la NY... mergeti la 'otel? C-as lansa si eu ideea pe-aici si crez ca n-o sa am contre...

Iara reteta de ceapa, cum spuneam, fie-ti mila de mine si astia ca mine care ametesc numai citind retete :), pune si originalul: "se scobeste o ceapa, se pune miere in cavitatea aia, dupa citeva ore se bea sucul care se aduna in bol si se mai pune niste miere, etc".

Pt. intilnire tu numai pune-ma pe lista, martie din post, f. slabe sanse sa nu semnez condica :)

mQQm, ma tenteaza To macar o data pe saptamina, adica nu To in sine ci sa ne vedem noi, vine si copacu' cind venim noi. Da' poate vine Mahomed la copac :) A discuter, cum se zice pe la noi! :) SI-abia astept sa-ti citesc istoriile est europene...

Lorelai, o s-o intreb pe mama copilului nostru de imprumut despre cum a fost la ei cind era acela mic, Lorand e astmatic, ne dau pompa si cind ducem baietii la piscina, asa ca tre sa aiba info. Probabil reusesc sa revin spre sfirsitul saptaminii cu ceva info. Pupic la Livi, imi imaginez ce s-a speriat, of!

Bre, m-ati naucit cu retetele vegetale, am voie sa zic ca incerc de o saptamina - de cind a plecat tata - sa imi gasesc locul si rostul in bucatarie si-a fost cam asa la supe':

duminica: nu-mi aduc aminte, rezulta c-a fost ceva bazat pe sandvisuri sau tostitos sau pe-acolo
luni: tortelini din punga de Costco cu sos de tomate din conserva
marti: peste (din conserva) pe piine cu unt. Doua ore mai tirziu, morti de foame, retur de la Murelatos cu borcanul cu icre, servit cu Melba la popor lihnit de foame.
miercuri: curata cartofi pina facut dictare, prajit ficat pina facut dus, mutat salata din cutie in castron si ding-ding-ding, mincare pe masa (cum zice Atomix, pe tonul Om la apa! :)
joi: miine, adica, pariez pe omleta si salata ca deja ma lasa puterile, am gatit si prea mult saptamina asta!
vineri: sandvisuri de Amir, ca eu vineri nu gatesc. Punct.
simbata: sper din suflet ca ma invita careva la masa, sa ma scape si pe mine de-o grija! :)))
duminica: vezi simbata! :))))

Asta-i! Sa va fie de bine, am plecat sa mai vad un episod de Frenzi, ca ma bate mQQm la fundu' gol.

mQQm, ca mi-am adus aminte, joc Trivia, da' sa fie in engleza, ca l-am incercat in franceza de Craciun si ziceai ca aia de-au facut jocul nu se uitasera la acelasi film ca noi, presupusii jucatori...

Gata, la noapte buna, scrieti de m-ati ametit, mai vin eu pe-aici! LA multi ani sarbatoritelor, Mona, felicitari! Am ratat ceva? Sper ca nu, in caz contrar: call me Matilda! :)

Ups. De fapt intrasem sa ma laud, Atomix isi face singur temele! Da' nu mai pot sa va zic ce si cum, ca ma violenteza verbal colegu', pe care-l duc cu presul de 15 minute cum ca imediat termin de scris... :)

Pusi,
S.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Buna dimineatza fetelor dragi
Lorelai - multa sanatate Liviei dragutza de ea - cred ca a fost un moment cumplit cand n-a putut respira....
Nelia - m-ai terminat cu web-site-ul cu mancare si cu retzetele... da' totusi eu prefer sa salivez si sa stau departe de bucatarie... ca la mine probl nu e ca nu mananc sanatos... ci ca mananc prea mult... (cand imi place ceva parca nu ma mai vad oprita... asa ca mai bine raman la crantzanit un mar... ) Apropo de leguminoase cu mult fier si care sa substituie proteinele din carene: ai incercat quinoa (alba, rosie, neagra)? Noi nu mai folo orez de mai bine de juma de an - l-am inlocuit cu quinoa http://en.wikipedia.org/wiki/Quinoa
Gabisor accepta f usor uleiul de peste: ii dau 3 lg mici de 2,5g (lg de cafea) cu ulei de peste alternand cu miere. Ii place - de-abia asteapta dim sa-i spun sa vina sa-si ia miere si uleiul
Ana - multa sanatate! pt "introducerea" in lumea religiei tzi-as recom catzile de la Edition Fleurus http://www.editionsfleurus.com/livre.php?idLivre=2028 si http://www.editionsfleurus.com/livre.php?idLivre=85 (asta o avem si noi si e f usurica si placuta de citit pt cei mici).
Acum o zbughi la "ingrasat porcu'n ajun" ca am test la sue pe la 12 la amiaz Va tzuck si o zii faina va doresc!

Lorelai

May 3, May 2, May 1
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Cand mai aveti zile de-astea culinare dati si voi un telefon inainte sa m-apuc de scarpinat in ceafa cu "oare ce sa mai facem azi". La bucatarie (sectiunea de forum) eu nu intru ca ma simt prea mica si nesemnificativa si nu-mi face bine la self-esteem, da' asa mai prind si eu curaj...

Si io vreau la NY de thanksgiving. Ne mutam acolo in loc de 1000 de insule? Dana tu ce faci de thanksgivings? Restul, mai merge cineva pe-acolo?

Si vreau si eu pe lista de revelion, pls. De craciun am tendinta sa ma duc la soare iar, asa ca nu garantez. Poate imi iese Venezuela de data asta, acu' 6 ani am incercat iar, mi-au dat banii inapoi din motive de razmerite. Intre timp astept si eu impresii despre Panama, suna "intriguing".

Pai Simonna, musai in engleza tre' sa fie trivia, in Franta n-am stat decat 10 zile, doar nu crezi ca m-am si facut fluenta!

Noh ca-l bagai inapoi la scoala pe fiu-miu de-o saptamana si deja ma-ntreb oare de ce? Ca are doar de pierdut, pana acum. Ieri se taiara doi copii de 15 ani pe holul scolii, de azi au politie full-time. Profesorii sunt fiecare in felul lui, unii buni, unii rai, dar n-au consitstenta si nici macar nu parcurg toata materia, am si uitat cat sunt manualele de proaste, acum m-apuc sa i le cumpar de la aia de lua cursuri anul trecut sa suplimentez. Zau daca nu votez cu ambele maini pentru HS in cazul lui. Anul trecut am fost in al 9-lea cer! Ma calmez ca asta e ultimul an de liceu, trece cumva si am scapat de subiectul asta cu scoli si educatie in viata mea.

Despre Ro n-am s-o lungesc prea mult si voi incepe prin concluzia ca am fost complet dezamagita. Am avut de rezolvat treburi, deci am avut un pic mai mult si mai altlfel de-a face cu ei. Lume buna si nebuna, problema e ca eu nu-i mai suport pe nebuni si ma enervez ca proasta. Servicii proaste si scumpe, am avut de facut tranzactii imobiliare si m-a luat notarul acolo mai mult decat am platit aici la avocat, iar valorile nu se compara. Oameni neprofesionisti (am umblat din banca in banca si am gasit doar 2 tipe care au fost cool si si-au stiut treaba, exact ca pe aici, in rest tot felul de diletanti cu piedestal care vorbeau tampenii, ba unul mai era si beat - nici nu ma mir ca emigreaza si au socuri ca nu-i apreciaza in alte parti). Si cel mai rau m-au dezamagit oamenii. Intotdeauna am fost intelegatoare cu quircks lor. Obisnuiam sa zic... deh, sunt saraci bietii. Si canadienii daca ar fii saraci poate si-ar pierde din amabilitate si zambete. Ei, bine, oamenii tot mojici sunt, si nu mai au scuza saraciei. Au ce le trebuie (nu ca le-ar prisosi mai mult si ca nu se plang tot asa), au planuri, proiecte, "lucruri" dar tot "mean" au ramas. Nu generalizez, dar dintre cei cu care am avut de-a face, s-au grabit sa-mi prezinte realizarile si bunurile, sa-mi povesteasca de cat de grozavi sunt ei pe unde sunt, ce fac si dreg, ceea ce nu m-a deranjat. M-a deranjat ca nimeni nu m-a intrebat da' noi ce mai facem. Si m-a deranjat ca sunt tot "rude" (asta cuvant ii in engleza ), desi viata lor incepe sa semene tot mai mult cu a unui "regular middle-class". Atitudinea aia ca n-ai ce sa le spui ce ei deja nu stiu oricum... M-asteptam la mai mult decat LCD, latoape si vacante in Egipt si Grecia de la ei in evolutie. De fapt am observat o atitudine de dualitate, aici vor sa se asigure ca sunt egalul tau de-acum, aici se dau de victime si "asteapta". Bey ce m-am saturat de cuvantul asta pe-acolo!!! Norocul meu au fost prietenii nostrii din Cluj care s-au intors in Ro de un an si jumatate si mergeam acolo cand simteam ca nu mai rezist ca era oaza de normalitate pentru mine. (Acum ii astept eu pe ei luni pentru 2 sapt)

Citind topicul de la generale mi-a picat fisa ca imi povesti, in cele 5 minute cat a durat intrevederea, un tip pe care nu l-am vazut de cand am terminta liceul, de un "canadez" caruia nu i-a fost bine pe-aici si a admis pana la urma si s-a intors saracul, iar acum infloreste, coleg de job cu el, individ pe care io nu'l cunosc. Io fraiera, acum ma gandesc, poate astepta o marturisire? Si io doar dadeam absenta din cap, ntz, ntz. Sau insistenta unei alte cunostinte, daca mi-e dor de casa. Pentru ca i-am raspuns "e ok" a insistat pana cand am zis "da, mai N, mi-e dor" dupa care a zambit satisfacut.

In fine, eu eram cat pe ce sa ma intorc in Ro anul trecut inainte de a fi admisa copila la scolile ei inalte si chiar asteptam cu incredere (conditia era ca eu sa nu ma imersez in societate cu munca/business si sotul, care n-are nicio apasare la nesimtirea altora si e calmul intruchipat sa produca ), dar ma bucur acum ca s-a intamplat asa, poate mai incolo, sunt sigura acum ca inca nu eram pregatita. E tough business viata de zi cu zi acolo, daca mai adaugi si lipsa de logica si birocratie... Nu mai spun de faptul ca e la fel ca inainte, toata lumea e considerata posibil infractor, therefore la Carrefour un nene iti ia plasele cu cumparaturi din alte parti si ti le sigileaza in niste saci de nylon (fara manere) pe care ti le pune in brate dup-aia sa intri in magazin si nu mai conteaza cum le scoti de acolo cand pleci, sau de angajatii de la Metro care isi iau timpul necesar sa verifice fiecare produs in parte la iesire, provocand cozi de prostanaci. Adica ceva de genul cum face omul la Costco happy face pe receipt, doar ca astia chiar iau la verificat pana si culoarea ardeilor de pe receipt. Si e cu atat mai tough cu cat esti mai departe de centrul oraselor foarte mari. Dar astea cred ca voi deja le stiati oricum, sorry ca n-am avut noutati...

Asa, cam asta a fost cu Ro, oficial asta-i prima mea barfa pe forum. Poate sunt si un pic unfair (la banii care mi i-au umflat notarii nu sunt de condamnat ca mi-am pierdut ratiunea), in plus am si lucrat cateva ore pe zi pentru clientul asta, deci nu a fost vacanta prea mult pe-acolo. Poate data viitoare va fi mai bine!

Cu peripetiile frantzuzesti m-am apucat sa scriu un blog. Deocamdata am ajuns la a 2-a zi de calatorie, dar vine si restul, incet-incet si sigur-sigur. Il scriu in asa hal de amanunt ca tre sa reiasa si basina, pardon expresia, de la ora 5, da' macar are poze pentru cei neinteresati in de-alde intimitati amanuntite.

Vezi Dana daca mi-ai facut galerie? Uite ce guraliva sunt!

V-as mai scrie, dar v-am impuiat capul cu nimic, mai vin eu si maine.

Common sense is not so common...[Voltaire]
Mom & Miss DJ, 12, inside - www.youtube.com/view_play_list?p=EA34EC6CE820927B" target="_blank">out, stuff 'n www.travelpod.com/members/_mqqm_" target="_blank"> ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Magdone spune:

Buna dimineata,

Am si eu putin timp sa stau la calculator, nu-mi vine sa cred, uraaa!

Mqqm, multumim si mai vremsi bafta baiatului la scoala!

Sa stiti ca si eu as vrea sa vin la intalnirea aia unde o fi, numai ca la NY nu pot ca nu am viza de state . Data trecuta nu am reusit si imi pare rau asa ca as vrea macar de data asta. Suna bine la Upper Canada Village dar sa stam si peste noapte nu sau cum? ca e cam mult de mers de aici.

Apropo de intalnirea din Toronto, o facem sau nu? haideti sa stabilim o locatie macar si apoi om vedea ziua cand, ca iar ne apuca ninsoarea . Eu as propune ceva in downtown, mie tare imi place prin centru dar n-apuc sa merg prea des. Poate stiti voi un rest ca lumea.

Despre Panama am auzit si eu ca e misto, Ada lumineaza-ne si pe noi pliiz, sunt conditii si pentru copii mici?

La bucatareala nu ma bag dar va citesc intens

Magdone, mami de Razvan (19 iulie 2003) si Olivia (31 mai 2008)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

Dana, sotu meu sufera de masina numai cand e vorba de servici, ca in rest nu pupa volan, ala e al meu
ce-i drept ca ne-ar trebui a doua masina, dar la noi inca sunt revolutii si miscari in viata noastra incat nu stim inca pe unde si cum o sa terminam anu (ma refer la joburi)

noi la NY nu putem ajunge din motive de lipsa state viza, inca suntem mititei, abia in ianuarie aplicam pentru cetatenie

intalnire la Toronto, unde, si cum, ziceti tot, eu vin, noi venim, uite cum conjug, ca o iau si pe Laurajr cu mine fara drept de apel

fetelor, nu vreau sa zic, da ma plang: 4 grade azi noapte si dimineata, pai e drept, sa iasa sosul in septembrie pe 11 si sa incalzeasca masina ca erau geamurile la limita intre a fi doar rouate si brumate?

Doamne'ajuta!

POZE
POZE2

http://maru-incotro.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Buna dimineata!

Astazi nu spun nimic, ca am spus ieri. In schimb, am citit cu atentie ce s-a scris in urma, ca ieri doar le rasfoisem.

Lorelai, multa sanatate fetitelor! Nu stiu ce sa-ti spun despre astm, dar sper ca Livia sa nu aiba nevoie de prea multe medicamente.
Mqqm, de cind astept povestea asta! Si acum astept blog-ul, unde este, ai pus undeva cele doua zile dau le scrii si le pui pe toate la sfirsit? Ai prins foarte bine Romania in povestirea ta, eu nu cunosc partea cu notarii, banuiesc insa ca ai prins-o bine si pe aia. Bafta multa baiatului la scoala! Mi-a placut mult ce ati facut anul trecut, aseara ii spuneam sotului despre baiatul tau: faptul ca l-ai luat sa faca scoala acasa si s-a dus in Romania, iar acolo s-a dus la scoala. Frumos! Cred ca fost o experienta frumoasa si benefica. Si bineinteles ca ne-am distrat pe seama pantalonilor scurti...
Dana, da, m-am pus pe slabit si pe lucrat un pic adunatura asta ce am pe mine si ar trebui sa se numeasca corp... Numai ca inaintez ca melcul, ca ma tin cit ma tin si cind termin treaba, cum nu apuc sa maninc, intru in bucatarie si prapad fac, maninc ce apuc. Am reusit totusi sa-mi micsorez portiile de mincare si sa scot alimentele cele mai ingrasatoare... A inceput sa ma doara si pe mine din nou genunchiul cu pricina si de cite ori il simt, ma gindesc la tine si la problema ta. Sanatate si bafta sa iasa totul bine!

NY, Venezuela, Panama (sau a mea)... la astea nu ma bag, ca n-am cu ce!

Maru, si eu am pus paturi aseara pe noi... frig! Iar pe jos e frig, rusii de jos iar nu vor da drumul la caldura pina in decembrie... si anul asta eu am un patruped in casa.

S-a trezit printisorul... a fost mai scurta pauza, ca m-am asezat mai tirziu la calculator in dimineata asta. Mai vin eu... Va pup!

CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU

Starile sufletesti care par a nu avea nici un motiv, au motivele cele mai adinci. (Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

MqqM----quircks???? Please ce inseamna?
Mi-a placut povestea ta, ca e asa dintr-o suflare si din suflet scrisa. Ca si cum as fi stat cu tine la telefon.
i-ar place sa vad blogul.

Si de subiectul ala, mai bine facem un pact al tacerii. Ca am stat si eu sa-l citesc pana la capat, si am aflat ca as fi avut salariu de 10000 de euro daca ramaneam profesoara in Romania De ce oi fi plecat? Acolo e dialogul surzilor. Si mai bine va citesc retetele cu brocoli si dovlecei.

Ktrinel, am scris PM.
Nelia noi am avut puse pe jos, dar al meu statea pe loc iarna ca era mic, o plapuma mare( s-au cum s-o numi asta care se cumpara aici), unde erau grupate jucariile.Si era mai mic frigul. Iar apoi, bucati din alea de cauciuc, colorate. Problema ca al tau e la faza de catelus. Si nu ai cum sa-l tii pe loc. Imbraca-l bine.

[www.onetruemedia.com/shared?p=60647bcd025335118109e1&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 2 Ani

[www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze 2006-2008
www.dropshots.com/mikiion2008" target="_blank">filme si poze mai 2008-

Virsta Marc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitilache spune:

Simo despre NY: noi am inchiriat un apt in Staten Island de pe homeaway.com (uite www.homeaway.com/NY-vacation-rentals/New-York-City-vacation-rentals.htm" target="_blank">aici info). Este foarte aproape de ferry-ul (gratuit!) care te duce in Manhattan. Tipul de la care am inchiriat mai avea un studio disponibil cu un pat dublu. O prietena vroia sa mearga si l-am intrebat daca mai are ceva pentru ea, caci la noi in apt nu ar mai fi fost loc ca vine si mama, dar intre timp ea nu mai poate veni. Daca vrei eu ii scriu si-l intreb daca este ok pentru voi trei. Mqqm voi cate persoane ati fi? Daca vrei il intreb si pentru voi, asta in cazul in care nu vreti sa stati la hotel.

Pentru intalnirea de la Marathon eu as propune 17 octombrie. Pe 10 nici eu nu pot pentru ca plecam la NY si pe 3 oct. mi se pare prea aproape pentru Salina. S-o mai lasam sa-si traga sufletul un pic si sa se mai dumireasca. Astept si prpunerile voastre.

Despre Upper Canada Village, este mai aproape de Mtl, de la noi de acasa este cam 1h-1.5h, pentru tine Dana mai adaugi vreo 30-45 de minute (este pe ruta catre To) si cam la fel pentru cele care nu stau in West Island. Pentru cazare sunt hoteluri in Cornwall care-i la cativa km (uitati www.bestwesterncornwall.com/" target="_blank">aici).

Si un revelion DC suna tentant. Unde gasisei vila de 50 de camere, Dana?

Ah, si editez ca sa va spun ca eu aseara am mancat dovlecei la cuptor cu cascaval ras pe deasupra! M-ati inebunit ieri la birou cu retele alea! Si eu ca si Mimitete, cu paharul cu apa langa mine!

"Less is more" - Mies van der Rohe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

Buna dimineata tuturor!
Simonna, esti asa o figurasuper amuzante postarile tale, tine-o tot asa.
Multumesc de urari, da, am intrat in sapt.a 10-a de sarcina, si deocamdata nu-s curioasa ce am in burtica, insa sa vad cat ma tine indiferenta. Sotul e total opus, incearca sa ma convinga sa vreau sa aflu, cand e momentul.
Nelia, imi pare rau sa te descurajez insa mama nu s-a mai intors in campul muncii, a ramas acasa bine merci, in schimb a gasit alte modalitati de a contribui la venitul familiei. Crede-ma e genul care nu sta o clipa fara sa faca ceva, care rareori gaseste timp pentru ea insasi, asa incat ai toata admiratia mea pentru grija fata de ceilalti inaintea ta insati.

Mergi la inceput