Sezatoarea canadiana (104)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Maru , nu te supara

Ica, uite: oparesc buchetelele de brocolli in apa clocotita citeva minute si le scurg;
intr-o tava presar pesmet pe fund, pun brocolli si il imbrac intr-un amestec format din: un ou batut cu 3-4 linguri de smintina si brinza ceddar sau cascaval razalit, sau parmezan,condimente, ce am prin casa; la cuptor aprox.20 minute; dovelecei eu fac pe gratar si ii mincam cu mujdei (taiati felii pe lung si condimentate) sau pane.

http://www.floriinro.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

mai Ana, pe cine m-am suparat eu vreodata pe aici?
Ina, te gasi bucatareala?

eu pun borocoli in rice cooker, are cosulet special pentru legume, ii las nu f mult, pana cand pot sa bag furculita in ei, dar sa fie un pic crunchi, i scot, pun intr-un castron adanc si pun cascava, mozzarela, telemea, feta, ce am, branza sa fie, peste brocoli si pun capac. Las 5 min si apoi...yamiiii La fel si cu conopida, cateodata fac amestecat, conopida cu brocoli, si sa stiti ca e tare buna.
Aceeasi metoda, la rice cooker, dar in loc de branza fac o maioneza de aia de usturoi, scordolea, torn peste si acopar, las cateva minute, si mamaliga, se bat turcii la gura noastra...deliciu

Doamne'ajuta!

POZE
POZE2

http://maru-incotro.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimitete spune:

Hai mai fetelor ca mi s-a lipit stomacul de spate de foame si in plus salivez incontinuu la ce bunatati descrieti voi aici.
Pai intii am visat spanac cu oua ochiuri vreo ora si am baut multa apa dupa care vine Ana cu dovleceii cu usturoi ca sa puna capac..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Mihaela, , gata, ma retrag de la retete, ma duc inapoi la topicul americancelor de la bucatareal, unde mai trag cu ochiul la retetele fetelor; da' nu ma lasa inima sa va mai scriu o reteta cu somon, gasita pe DC si incercata de mine, miam-miam:

- 2 bucati de somon a 180g
- 6 cartofi mijlocii
- 4-5 morcovei mai subtirei
- o cutie de broccoli congelat sau o capatina de brocolli oparit inainte 5 min;

Se pun la fiert in apa sarata cartofii si morcovii (taiati in jumatati) pentru 8-10 minute.

Intre timp faceti un sos din: 1 lingura ulei de masline, sucul de la 2 lamai si doi catei de usturoi pisat, plus sare si piper dupa gust.

Dati drumul la cuptor cam la 200°.

Puneti bucatile de somon intr-un vas Jena si turnati peste ele sosul. Asezati apoi in jurul somonului alternativ bucatile de cartofi si de morcovi deja pre-fierte si bucatelele congelate de broccoli.

Se da totul la cuptor cam 25 de minute

Lorelai, reteta de imunizare a Oanei e in excel, daca ai o adresa de mail da un pm si ti-o trimit.

Ana

http://www.floriinro.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Salina spune:

asta sunt eu acum...
Am supravietuit operatiei de extractie de colt nesuferit , dar am iesit traumatizata rau, nu de durere fizica ci de comportament badaranesc si lipsit de compasiunie a d-lui chirurg.

Roxana, Dana, Cristina si celelate fete sunteti nemaipomenite si va multumesc din inima , conteaza enorm pt mine in aceste clipe sustinerea voastra.

Nelia , are dreptate, sosim in Mtl pe 29 septembrie (pica luni), avionul ajunge la ora 8 seara, suntem foarte nerabdatori!!!!

Ce sa va zic in legatura cu intalnirea, as fi foarte fericita sa va intalnesc si semnez cu amandoua mainile prezent la Marathon (oriunde s-ar afla )

Mimitete, ce draguta replica lui David!
Nelia, Ana, voi lasati coaja dovleceilor cand ii pregatiti?
Lorelai, David al meu a urmat o schema de imunizare data de un pediatru f bun de la noi (dr Stanciu, poate ai citit pe forum despre el)... este vorba despre Lantigen B. A luat lunile octombrie si decembrie (cu pauza noiembrie) cate 7 picaturi dimineata si 7 seara. Ultima raceala a lui David a fost anul trecut in octombrie, de atunci a mai avut doar o eneteroviroza si atat. Inainte de asta racea destul de des, vara trecuta a luat antibiotice cate 10 zile, din cauza ca facea puroi in gat. Era bine 3 saptamani apoi iar puroi in gat. In miezul verii el era racit, cu 39 temperatura. Slava Domnului ca am reusit sa scapam. Multa sanatate!

Chiar asa, fetelor, va dezmatati aici cu bunataturi si baba de mine la greu. Eu sunt pe pasate si zemuri, ca bebelusii. Nu pot sa mananc altceva. Si ma enerveaza la culme firele alea prin gingii

mQQm- super misto faza cu baiatul tau, iar tu ai un stil de-a povesti tare haios!
Ange, felicitari pt catelus. V-ati gandit cine il va plimba la iarna?

Gata, ma duc la nani acum, dorm cu gheata la falca

ALINA, cu doua comori: printesa EVA (3 ian 2007) si cavalerul DAVID (18 iul 2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daiopri spune:

Bre, e chiar culmea, toate subiectele unde citesc eu scriu despre mancaruri.
Mila tantelor… Mai sunt si burticute lenesute pe aici.
Si vin cu intarziere sa zic LMA sarbatoritelor. Mi-ro imi pare bine ca ti-a venit comoara acasa. Eu te-am avertizat ca au asa un lapsus, dupa care devin timbru:)))
Noi am inceput toamna cu stangul, caci motanul a racit si a lipsit 2 zile de la scoala. Si cand ma laudam si eu ca anul trecut a fost mai bine, acuma nici nu a venit toamna si am inceput:(((
Cand incepem galeria la khristin?
Lorelai chiar vroiam sa intreb de tine. Ceva succes cu slujbele pe la noi? Avem un sfarsit de vara tare frumos:)) Si se pare ca mai scad preturile la case:))
Al meu baiat a avut de pe la 2 ani probleme cu tusea cand racea. Si mi-au zis ca e la border line cu astm si am avut si eu pufuri, dar mai mereu am evitat sa le folosesc. Si acum e la fel, cand raceste, practic tusea ne termina, ca altfel ar fi acceptabil. Dar nu isi pierde rasuflarea. Tuseste mult, dar cumva tot respira. Singura data nasoala a fost noiembrie trecut cand a facut crup, si at chiar nu mai putea respira aproape, dar ne-a dat un medicament cu o singura doza. Nu mai stiu care era.
Sanatate multa si insanatosire grabnica.
Olga tu cum mai esti?
Nu mai zic eu ce admir mamele care stau cu copilasii. Eu una nu as putea fiindca nu ar fi benefic pt copil mai ales, ca nu mi-a dat si mie DD calitati:(( Nu rabdare, nu blandete, nu, nu….
Try tu ce faci?
Salina drum bun si acomodare usoara. Macar pt cat sunt de dragute fetele se merita sa mergi in Mtl:)

Numai bine tuturor
http://bd.lilypie.com/hfkmm7.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Ana, merci de reteta si de pont, am sa merg si eu pe topic

Marule, asa ma apuca pe mine da' nu ma tine mult desi mi-am propus sa gatesc si sa mancam mai sanatos, macar ptr soricel. Eu n-am rice cooker, nu stiu cat este de bun, si daca cumpar tre' sa-l si folosesc merge sa fac orez integral? Si cum n-am inca rice cooker pot sa fier brocolii sau conopida sau nu-i acelasi lucru?

Noi

Ce spui sa si infaptuiesti !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Am ris cind am citit ce a scris Mihaela, cu apa bauta in loc de spanac cu ochiuri. Scuze, gravidutelor! Eu cu Agata am fost asa, aveam senzatia ca toata lumea se invirte numai in jurul mincarii si ca e cel mai important lucru din viata noastra. Rideau prietenii de mine ca-mi spuneau ca si barbatii cred ca ii vad ca niste pui imbracati, bine rumeniti la cuptor. Ca sa nu mai spun ca daca cineva fosnea ceva, eu eram numai ochi pe pachet sa vad ce scoate, ce se mai poate minca. Iar cind auzeam o sticla de bautura acidulata desfacuta... deja eram lata de pofta.

Ana, si eu fac legumele cum le faci tu, foarte des. Si mai am o reteta super de conopida un pic aburita sau un pic fiarta, dupa ce se desface in buchetele mici... si pusa smintina pe deasupra, cu condimente sau fara, sare, piper si niste verdeata foarte fin tocata. Dar nu am facut niciodata somon asa cum ai scris, deci mersi, incercam si asta. Intreba cineva de vinete, eu am gasit o reteta pe net acum citiva ani si nu o mai gasesc scrisa, dau o cautare si daca o gasesc, va dau site-ul, daca nu o scriu miine la cafea.

Salina, de cind sint aici eu fac dovleceii cu tot cu coaja, nu mai tin minte de ce, dar cred ca am citit ca acea coaja contine nu stiu ce (potasiu???). La fel cum fierb cartofiorii noi la fiert cu tot cu coaja si ii mincam asa (bine spalati, bineinteles), ca si aceasta coaja are ceva, dar nu mai tin minte ce, ca citesc atitea prostii... nu le pot tine minte pe toate, dar daca e de bine, bag in program si apoi devine obisnuinta, dar uit de ce am ajuns la aceasta solutie.

Noi am fost astazi in parcul Westmount, am stat vreo doua ore, apoi am fost la biblioteca Westmount si am citit, ne-am jucat, am ascultat si povesti citite si in franceza si in engleza, pacat ca nu am prins decit 20 minute, dar miine stim cind sa mergem si vom asculta mai mult... Am luat si carti acasa pentru toate virstele. A fost foarte placut, a ros si bebe la carti, a facut cunostinta cu capul altui bebelus... ca au un coltisor pentru bebelusi. Tudora e un cititor foarte serios, nu s-a miscat de la masa, si-a luat vreo 4 carti si le-a rasfoit din scoarta in scoarta. Agata, in schimb, nici lectii nu am facut cum ne-am propus, ca Lisandru s-a trezit mai devreme decit credeam si a trebuit sa ma tin dupa el, nici pe carti nu s-a uitat, in schimb cred ca s-a conversat cu toti cei prezenti din biblioteca! S-a fitiit de colo-colo si pina la urma a citit o carticica cu voce tare, pentru ca a rugat-o o tipa de acolo sa o auda cum citeste. In schimb, m-a uimit ca a citit in engleza tot ce era anuntat pe acolo, plus o carticica cu poze Tudorei. Nici nu stiam ca stie sa citeasca in engleza. Si converseaza in engleza cu toata gura... am fost foarte incintata sa o reaud vorbind in engleza. Acum isi face lectiile, ca i-am zis ca la 8.30 vin si o ascult si daca nu le-a terminat, asa se duce miine cu ele la scoala, cu cit a facut. Si dupa le bag in pat si il astept pe Octav de la curs, sint curioasa cum a fost si poate vedem si noi un film. Daca nu, ma apuc sa citesc cartile copiilor, ca tare frumusele sint!

Agata a inceput gramatica! Are cartem, de fapt un fel de caiet de exercitii, are tema despre substantiv. Si m-am uitat prin ea, e gramatica in toata regula. Ma bucur atit de mult, eu auzisem ca abia la anul fac lucruri serioase de gramatica. Si are si un caiet de matematica, are tema cu adunari. Abia astept sa vad cum si-o face, daca a inteles ce i s-a explicat in clasa si ce a citit. Au lectura, cite o carticica pe zi, i-am facut un caiet de vocabular si am invatat-o sa caute cuvintele pe care nu le stie in dictionar, dar imi trebuie unul de copii, ca asta pe care il avem noi scrie mult prea mic. Plus lectie de citit, plus inca vreo citeva exercitii... o gramada. Ma bucur mult ca are teme. Nu-i prea place profesoara, o vrea pe Danielle inapoi, cea de anul trecut... asta-i dura spune ea, dar a recunoscut ca fac multe in clasa si le citeste mult. La fiecare ora au cite un sfert de ora de lectura.

Gata, ma duc sa o ascult si apoi la programul de seara.

Edit: rice-cooker-ul eu il folosesc la greu! A fost una din cele mai bune investitii pe care am facut-o, am din ala ieftin, de 30 de dolari, dar legumele numai acolo le aburesc, merge si orezul integral, si cel alb, doar timpul difera si la orez si la legume. Super!!! Si cred ca se pastreaza mai bine vitaminele decit daca le fierbi in apa. Cind nu aveam, puneam o oala cu apa la fiert, iar pe deasupra o strecuratoare de metal si cind apa fierbea, puneam legumele si acopeream totul, lasam acolo pina se muiau legumele si merge si asa. Dar aici nu se merite, gasesti ieftine aparate din astea si nu are rost sa te chinui. Si sint unele mai scumpe, care cred ca fac mai multe, dar eu sint multumita si cu asta.

CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU

Starile sufletesti care par a nu avea nici un motiv, au motivele cele mai adinci. (Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

Noroc ca citesc numai seara dupa ce-mi iau masa...ca altfel pofteam si eu pe aici.

Cge, ma ofer si eu s-o ajut pe Salina daca are nevoie la transport.(am van)

Mihaela
, tare dulce david al tau.

Nelia, esti la Montignac din nou? Succes la slabit, eu nu as putea trai fara carne, cit de putina acolo.

Roxana
dar unde este acest upper village? L-am salvat la favoriti dar e departe de Montreal?Adica plecam dimineata si ne intoarcem seara, ca daca e cu revervare probabil ca e f aglomerat in preajma Craciunului.

Daca va intilniti la marathon vineri pe 10 octombrie eu nu pot veni. Copiii pleaca intr-o mini vacanta de 3 zile si se intorc chiar in vinerea aia.

Dar de un Revelion DC ce ziceti? Undeva la munte? Gasisem eu odata o vila cu vreo 50 camere, super misto, aia cred ca ne-ar ajunge la toti.

Maru si al meu sotz e tot ca al tau.. nascut in masina. Nu a luat autobuzul in viata lui, cu metroul am mers numai la New York si atit.

Hai Cristina, hai Cristina.... iti fac aici galerie la povestit.

Ah, si vrem si poze din Panama

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Citat:
citat din mesajul lui nelia

Ana, si eu fac legumele cum le faci tu, foarte des. Si mai am o reteta super de conopida un pic aburita sau un pic fiarta, dupa ce se desface in buchetele mici... si pusa smintina pe deasupra, cu condimente sau fara, sare, piper si niste verdeata foarte fin tocata. Dar nu am facut niciodata somon asa cum ai scris, deci mersi, incercam si asta. Intreba cineva de vinete, eu am gasit o reteta pe net acum citiva ani si nu o mai gasesc scrisa, dau o cautare si daca o gasesc, va dau site-ul, daca nu o scriu miine la cafea.

CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU

Starile sufletesti care par a nu avea nici un motiv, au motivele cele mai adinci. (Blaga)

mai dezvolta un pic, eu sunt la ABC bucatariei dar ma stradui tot eu eram si cu vinetele ... promit cand am retete sa le impart cu voi, insa deocamdata invat

Noi

Ce spui sa si infaptuiesti !

Mergi la inceput