Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (20)
Raspunsuri - Pagina 5
mi_bebelina spune:
Citat: |
citat din mesajul lui YLARI Neata fetelor. Raportam o noapte linistita. S-a mai trezit pe la 1 azinoapte plina de "secretii nazale" si plangand ca nu putea sa respire, insa pana sa asamblam batista bebelusuli a adormit din nou la mine in brate... Am pus-o jos si a dormit pana la 7.30 Nu se mai auzea fornaiala, probabil a prins o pozitie in care respira calumea. Azi dimineata insa cand i-am scos mucishorii am crezut ca ma inunda saracuta. Nu a facut temperatura, ceea ce e super. De mancat mananca bine, deci speram intr-o revenire spectaculoasa. Dar ma enerveaza ca ii scot mucii si in 2-3 minute se aude iar fornaind.......... Deci se refac imediat. Si partea nasoala e ca a inceput sa o enerveze batista si se cam agita. Dar o pun in bouncer si acolo ii place si e si pozitia buna. Bebelina, groaznica faza cu soacra/cumnata racite....... Cred ca eu nu as fi rezistat asa eroic, faceam cale intoarsa una doua. Miss, ce baba nesimtita, asa trebuia sa ii spui, ca esti strabunica si sa o intrebi si tu pe ea daca mai e vie!!!!! Va pupez pe toate! YLARI http://community.webshots.com/user/YLARI http://b1.lilypie.com/tFAgp3.png |
Eu nu am cumparat pana acum batista bebelusului....m-am descurcat cu pompita si am scos mucisorii cand i-am vazut. Se vede treaba ca e buna batista asta, asa ca pana la urma o iau si eu......sa fie acolo
Dar ma gandesc, Ylari, tu daca tot ii tragi mucisorii.....(pardon, "secretiile nazale " a la dl dr) trebuie sa se refaca mucoasa si poate de asta fornaie.....ca nu are cum sa fie uscat nasucul......
mi_bebelina spune:
citat din mesajul lui simonacip Neata fetele. Mateiut e deja mai bine, i-am scos f. putini mucisori in seara asta si nici nu mai tuseste..Deci, Doamne Ajuta! Cleo, si Matei e la san si totusi nu stiu, nu inteleg cum a racit si de la ce(macar daca mi-ar fi luat de la David)..Asa imi spuneam si eu ca ar trebui sa fie mai rezistent cu anticorpi de la mine, dar uite ca mi-a dovedit contrariul.. Mi_bebelina, ce experienta nasoala cu cumnata si soacra. Dar pe bune acum, ele chiar nu gindeau logic ca daca e vreunul racit se poate molipsi si puiul mic? Ma ce-o fi in capul unora?? Cit despre diversificare, ce sa spun: eu am inceput cu supa, intii supa simpla de morcovi si patrunjel radacina. Ii dau deja de 2 zile (curat unu doi morcovi si un patrunjel, tai bucati, fier 1/2 de ora cu o lingurita de ulei de masline( fara sare pana la un an).Le pasez la robot. ii dau direct piure(ca acesta contine si zeama fara de care nu ar functiona pasatul la robot) Il mai tin vreo 2 zile asa, cam pana ii mai maresc cantitatea la 150-200 de ml macar. El ar fi mincat mult si ieri dar nu mai aveam facut, i-am dat doar vreo 60 ml si completare san. Unii dau intii suc strecurat/zeama intii o lingurita, apoi 2, pana ajungi la o portie de 50-60 ml, apoi mai mare cind mai creste. Se da inainte de biberon/alaptat, apoi completare lapte praf. Pe masura ce scazi cant de lapte, o creste pe aia de suc/supa, pina inlocuiesti complet masa. Dureaza cam o sapt -o sapt jumate, depinde cum vrea si copilul sa pape sau nu. Eu i-am dat direct piureul de legume cum am scris mai sus si la fel voi face cu fructele- direct piure de fructe, nu suc de fructe. DUpa inca 2-3 zile am sa-i bag si cartoful si ceapa (ceapa insa o scot la pasat), apoi si alte legume, trebui vazut cum le tolereaza pe fiecare, tinut 2 zile de la introducerea unei noi legume. Dupa ce ai terminat masa de legume de inlocuit, o inlocuiesti pe cea de fructe. Apoi, se introduce masa de cereale fara gluten(sa ai grija sa nu se ingrase prea tare copilul, sa fie o masa mai mica, eventual combinata cu altceva). Eu ii dadeam lui david tot cu fructe(nu o masa in sine de cereale), si foarte putin, adica o lingura in compozitie. Apoi se introduc galbenusul de ou (albus dupa un an), carnita de pasare/vita (astea dupa 5 luni i le poti introduce), brinzica de vaci si iaurt. Peste mai tirziu, pe la 10luni, la fel banana dupa 6-7 luni, ca e greu de digerat. Nu-i dai alimente greu de digerat varza, fasole uscata - dupa un an, carne de porc- dupa 2 ani) si nici fructe alergene (kiwi, capsuni).Cereale cu gluten de la 8 luni. David minca asa pe la 8 luni cind avea toate mesele introduse: dimineata la 7 lapte, la 10 fructe, la 13.00-14.00 masa de legume(puneam vreo 12 legumea: morcov, patrunjel, ceapa, fasole verde o pastaie doua, brocoli, ardei gras+o lingurita de ulei de masline si cu carnita de pui sau vita sau galbenus de ou). Galbenus ii dadeam 0 data pe saptamina. La 17.00-18.00 - masa de iaurt cu cereale, sau ii mai dadeam cu biscuiti (inainte de 8 luni biscuiti fara gluten care se gasesc insa mai greu),ori la masa de 17.00 ii faceam gris cu lapte sau mamaliga cu brinzica de casa.Dc nu-i place inceci diverse smecherii, il faci mai pasat, sau mai consistent, mai caldut, mai rece, trebuie incercat pina vezi cum ii place ei.. Hmm, ce sa mai zic, cam asta, nu e greu. Ah, ccand se introduce carnita trebuie fiarta separat d elegume, si pasarea la robot se face cu zeama de legume, nu de la carnita. Gata, ca m-am intins prea mult si oricum cred ca multe dintre voi ati citit astea, sau ati experimentat (cele cu 2 copilasi) Simona, mami de baieti David (10 nov 2004)si Matei (24 aprilie 2008) "Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu." |
Multumim de sfaturi....eu credeam ca incepem cu sucul de morcovi dar vad ca nu e batut in cuie...oricum astept pana mergem la vaccin sa vedem ce zice si dr.....apoi diversificare frate ca nu se mai poate ca dupa 2 ore dupa ce i-am dat bibe incepe sa urle de foame si o mai pacalesc cu apa, cu ceai......
cleo78 spune:
simonacip, ce zici tu e f. logic, si io ma gandeam ca doar zeama de la fiertura de legume nu are prea mare valoare calorica, vitaminele cam 10-20% se mai distrug prin fierbere. Poate merge la copiii care deja sunt mai grasutsi, dar la cei medii, e bine de dat piure de legume mai repede.
ce stiam ca se da ceva mai tarziu: carnea, cam dupa 6-7 luni. Acu, unii copii is carnivori....si sunt mult mai incantati de carne!
o potoroasa potoroasa potoroasa, nu am mai vazut asha potoroshenie!!
soarele din viatsa noastra
mamica natanga de pe 9.05.2008
povestea nashterii
ancaurn spune:
Buna dimineata de la Baia Mare
Miss tare ma bucur ca ati gasit un apartament care sa-ti placa asa mult. Tin pumnii sa rausiti sa-l cumparati.
Lenca Dragos e nascut in 11 iunie si nici noi nu am primit alocatia inca. Am inteles ca ar trebui sa vina luna asta pt 2 luni. Vom vedea in 15.
Desiree esti o norocoasa. Socrii mei stau cu mine pe scara . Si sunt genul care si-au facut copii ca sa aiba cine sa faca totul in locul lor. Sunt extrem de egoisti si tin mai mult decat normal la imagine. Nu conteaza ce e acasa, conteaza ce crede lumea ca e. Pe cumnata-mea n-o suporta ca-i dintr-o familie mai saracuta si in consecinta n-o suporta nici pe nepoata-mea care acum are 14 ani. Cu mine au fost de acord, dar s-a schimbat placa cand au vazut ca eu nu-i ling in fund, asa cum ar fi vrut. Cezara rea toata toata sotul meu in miniature in primele luni si de aia le e asa draga. In schimb Dragos seamana mai mult cu mine si in lumea lor ingusta asta-i o mare problema. Ma intreb cum ar fi fost daca ar fi semanat cu postasul, vorba lui Cleo. Ii las in pace ca stii vorba aia: de unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere.
m-am uitat la pozele tale si sa stii ca nu pari deloc batrana. Ba din contra.
Cami multam de coffee.
mi_bebelina Deliuta puternica. Uite ca a fost mai desteapta decat toti si nu s-a imbolnavit. Ce si-o fi zis in sinea ei? Au stresat-o astia destul pe mami, ia sa n-o mai supar si eu!
Simonacip exact asa am facut si eu diversificarea la Cezara
POZE
Poze 2008
Povestea nasterii lui Dragos cel capos
Mami de Cezara (19.07.2003) si capos Dragos (11.06.2008)
Reallaura spune:
Mi-Bebelina, of inteleg prin ce ai trecut!Parca povestesti un film de groza, parca toti conspirauimpotriva voastra...
Imi pare atat de rau de Mateias si Eva, mai asti nu numai ca seamna,a racesc impreuna?
Ma duc sa sun la Medicover pt programare.
Sis merci de lectia de diversificare. La mamici de bb 1 e foarte utila! imi pare rau ca ai ars supita pe aragaz. Sa te iei de mana cu Cleo si Nicole. Prietena cu care iesim in parc a ars odata toate biberoanele...a trebuit sa cumpere noi...Intotdeauna se poate mai rau
Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008
POZE MIRCEA
ALBUMELE MELE
BURTICA
Daria_Ioana spune:
Buna dimineata!
O sa incerc sa fiu mai optimista azi.
Nu ma refer la viata mea personala..ci la interactiunea virtuala.
Poate mi se pare mie ca am ramas cu sechele de pe urma incidentului din primavara.
Cassie a adormit aseara la 23...a adormit din fund in timp ce se uita la "bau bau "ei(desene animate).
Inca doarme.
Mie mi-e foame in continuu.NU am dormit la fel de bine ca si ea,dar nu conteaza ca eu imi reglez programul din mers.
Cica la 10 fac aia experimentul cu acceleratorul de particule...de care se sperie unii ca ar veni sfarsitul lumii.
Macar postez si eu inainte....de ora 10...just in case...
YLARI spune:
citat din mesajul lui Reallaura Sis merci de lectia de diversificare. La mamici de bb 1 e foarte utila! Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008 POZE MIRCEA ALBUMELE MELE BURTICA |
Subscriu, subscriu, deja am bagat la favorite!!!!
Multumim frumos!!!
Simonacip, Mateias e mai bine?
A mea tot reface mucosorii una-doua, ma duc sa ii scot iar........
YLARI
http://community.webshots.com/user/YLARI
http://b1.lilypie.com/tFAgp3.png
mi_bebelina spune:
Fetelor va multumesc ca ma intelegeti.....ce sa zic soacra-mea o fi ea cum e.......dar cumnata-mea......n-am cuvinte. pana acum am rabdat si nu i-am zis nimic, dar acum cand e vorba de copilul meu...sunt mai ceva ca o leoaica
cleo78 spune:
daria, e 10 30!
nu s-a terminat lumea ! asha ca.. ies la plimbare .
o potoroasa potoroasa potoroasa, nu am mai vazut asha potoroshenie!!
soarele din viatsa noastra
mamica natanga de pe 9.05.2008
povestea nashterii