Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (20)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CamiM spune:

'Neata si dupa asa zi cu urari trebuie musai sa dau macar o ...

Cami - mami de de mai: Sofia Alexandra - 2006 si Sabina Adriana - 2008

Mergi la inceput

Multumesc tare mult pentru urari: DanaH, Cleo,Nicole, Daria, Simona si Laurita, Flavia, Ancaurn,Alysh sunteti tare dragute.

La multi ani celor care au sarbatorit o/un Sf. Maria si Sf. Ana. Multa sanatate si numai bucurii.
Eu m-am betivit de doua ori (o data ca sunt Marie si a doua oara de ziua de nastere..)

Dana spor la treaba sa iasa ochii mamii lor de algoritmi!!

Stefany daca te dor sfarcurile ia verifica tu daca bebe prinde corect sanul..de obicei asta e problema si din cauza asta dor.

Cleo da si spre noi cu ciorbitsa..

Stam si noi in clubul celor cu secretie la ochisor, ieri am sunat sa cerem un alt tubulet de unguent si asa m-am enervat cu o tembela de la farmacie ca am stat dupa ea vreo 45 de minute ca sa ia un tub de pe raft sa il puna in punguta si sa mi-o dea... astia sunt complet cretini daca ii scoti din formula lor de calcul sau doamne fereste sa le schimbi pasii ca sunt total in ceata..

Mergi la inceput

Am vazut si eu poze superbe de la botezuri: Cleo cu Mara dulce foc, Laura cu nashica faina tare.. si trei baieti tare scumpi, Esme cu ale ei bunatati.., Getutza cu scumpic mic.

Ancaurn pentru vorbaretul mic si drag.

Ylari foarte dragut scaunelul dar acelea aici sunt pentru copii mai mari de un an. Multa sanatate Evei..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Reallaura spune:

Citat:
citat din mesajul lui Desiree2002

Azi am papat piersicutza si la 2-3 ore am facut si kkitza ptr. mami. :)

_
Victoria Isabella

http://picasaweb.google.ca/nadia.boga/VictoriaIsabella02

Asa glumim si noi!
"Tati, vezi ca ti-a pregatit fi-tu ceva. e cum iti place tie!"
sau..."nu-i ajunge lui mami nici pe-o masea..."

Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008
POZE MIRCEA
ALBUMELE MELE

BURTICA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mi_bebelina spune:

Buna dimineata fetelor!
Uite ca eu nu scriu mai deloc, dar sa stiti ca va citesc.
Si ca tot va plangeti de soacre……stati linistite fetelor, nici a mea nu e mai breaza……asa ca hai sa ma plang si eu……of, of…….
Vineri am plecat la ea si ca sa stam mai mult si de ziua ei(o cheama Maria) l-am mai pus si pe sot sa isi ia 2 zile de concediu. Stiam ca nepoteii(fetita de 3 ani si baietelul de 3 luni) si cumnata sunt raciti, dar sotul m-a asigurat ca nu vor veni pe la maica-sa pana nu se fac bine……….deci nu vedeam nici un pericol. Ei bine, ii zic sotului pe drum: “N-o suni si tu pe maica-ta sa vezi ce face?”(mai aveam cam 60 km pana la destinatie). Si o suna……Si ce credeti? “Vai mama, sunt racita cobza”…….S-a enervat si sotul si eu ca doar n-o fi racit cand am sunat si daca spunea cu 2-3 ore inainte nici nu mai plecam de acasa…. O ia la rost si ii zice: “Pai bine mai mama dar nu puteai sa spui ca nu mai veneam. Noi nu vrem sa raceasca Delia.” La care ea: “Lasa mama ca nu raceste”(stia ea).
Si pentru ca nu era destul…….ce credeti? Cumnata-mea era cu copiii la soacra-mea. Care tusea, care stranuta, care isi sufla nasul……….noi cica o feream pe Delia tinand-o la 2 metri distanta. Toata noaptea am stat ca pe ghimpi, plangeam numai la gandul ca va trebui sa ma duc la urgenta cu fata ca deh, de unde sa iau eu medical ei de la 250 km distanta. Sambata soacra-mea a fost la munca, cumnata cu copiii la casa ei….Dar cand a venit soacra-mea era si mai rau decat cu o seara inainte. Si tot voia sa se apropie de Delia si ma mai si intreba: “Da de ce nu ma lasi sa ma apropii de ea?” Va dati seama, stateam pe post de gardian. Si ca sa fie treaba si mai si o suna pe fiica-sa si ce credeti ca ii zice: “Mai mama luni e ziua mea si ma gandeam sa facem maine un gratar sa veniti si voi pe la ora 13….” (cumnata-mea era si ea mai racita decat vineri). In fine, vorbesc cu sotul si ii spun ca asa ceva nu se poate, daca stie ca fata noastra nu e racita de ce sa vina, ce nu poate sa vina in fiecare zi la maica-sa ca doar stau in acelasi oras…….si hotaram sa plecam la Bucuresti duminica. Dar ce credeti fetelor ca gata, am rezolvat problema? Nu, cumnata-mea suna dunminica pe maica-sa la 8 dimineata ca vine sa aduca copiii ca ea pleaca la cumparaturi…….cand am auzit asa in 15 minute aveam bagajul facut si am si plecat ca sa nu ne mai intalnim cu ei……..Pana sa plecam spre Bucuresti, am mai fost un pic pe-acolo prin oras si apoi am trecut prin Carrefour……..cu cine credeti ca ne intalnim: Cu cumnata-mea. In fine, le explica sotul de ce am plecat asa mai pe ocolite(diplomat cum e el)….ne despartim……Deja era ora 12, ne luase foamea…..asa ca ne cumparam 2 salate si nici nu apucam sa inghitim prima imbucatura ca vine cumnata-mea pe la spate: “Bai de ce faceti asta? Ca mama saraca face gratar si voi mancati in oras…bla, bla” Atunci mi-a sarit si mie capsa si i-am zis: “Bai voi chiar nu intelegeti ca din cauza voastra am plecat? Ca nu puteti sa stati acasa daca sunteti raciti? Daca fiica-mea nu e bolnava, ce conteaza …poate sa fie. Si maica-ta e la fel de vinovata ca putea sa
ne spuna dinainte”. In fine, a inceput cumnata-miu sa spuna ca altadata sa le spun in fata, ca daca le spuneam se rezolva problema…….veneau o ora-doua doar la gratar si gata……..de parca in timpul ala nu se putea lua raceala……in fine, n-au inteles nimic. Ba au si zis ca ei de cate ori n-au fost la celalalt nepotel si era racit ……..de parca trebuia sa fim si noi inconstienti daca ei sunt asa…..
Mda…….partea buna e ca fiica-mea nu a patit nimic, pe sot il luase putin raceala drept pentru care a stat izolat 2 zile dar s-a tratat si a dat inapoi……ca am uitata sa va zic, dar copiii luau antibiotice, iar adultii nu se tratau acolo…….
Oricum, bine ca am scapat asa……..daca s-au suparat …….o sa le treaca.
Citesc din urma si revin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

sarutmana de Cafea, camiM!!!

mi_bebelina, daca tu alaptezi fata, ea primeshte de la tine anticorpi, asha ca riscul sa raceasca e scazut. Dar de ce sa risti... e inca bebe mic mic. Si in plus, daca vrei sa risti, risti ca vrei tu, nu ca vor altii.

o potoroasa potoroasa potoroasa, nu am mai vazut asha potoroshenie!!
soarele din viatsa noastra
mamica natanga de pe 9.05.2008
povestea nashterii

Mergi la inceput

Sa incerc si eu cu un conspect, desi nu ma prea pricep…….

Alina_anto……..cumpara te rog revista Asul verde pe septembrie……acolo sunt niste retete pt tratarea hemangiomului……..nu ezita sa incerci si sa speri ca pana la urma ava fi bine . Si fata mea are unul pe pleoapa, dr zice ca se va estompa intr-un an……oricum eu nu prea am cum sa-i aplic vreun tratament……..nu-mi ramane decat sa sper ca se va duce…….

Ylari, speram sa fie bine Eva…….si eu am tras o spaima numai la gandul ca ar putea raci……mai ales ca stiu ca o raceala la o varsta mica poate avea consecinte mari mai tarziu…….ma rog sa fie bine. Pup

Magnetism…………..sa va fie de bine botezul, spor la pregatit doctoratul….Alexandru Jula, mmmmmm, imi place……”Sotia prietenului meu”. Mie chiar imi place genul asta de muzica mai veche. De fapt numai de asta ascult: Angela, Mirabela, Madalina Manole

Simonacip, of, imi pare rau de puiutul tau racit.era cat pe ce s-o patim si noi……Dar felicitari pentru succesul la diversificare. Daca ai timp spune-ne si noua care e schema ta de diversificare, cum le prepare, noi mamicile astea de un bebe nu ne pricepem, ai vazut ca si Ylari te intreba..Si eu vreau sa incep de la 4 luni……mai e putin……Si felicitari iar pentru finutul botezat.

Ancaurn…….astea-s soacrele, n-ai ce sa le faci. Uneori vorbeste gura fara ele, de fapt cred ca si mamelor se intampla, dar macar lor putem sa le dam replica pe masura fara ca ele sa puna repede la suflet ca sa nu mai avem trai bun dupa aceea…….Si a mea face comparatii cu ceilalti nepoti, ba chiar ma compara pe mine cu fiica-sa: ca ea nu spala asa, ea nu face asa…….bine ca ne vedem rar si mai ales ca hotarasc eu cand o vad ca ea in 4 ani de cand sunt casatorita a venit la noi de 4 ori(de 3 ori anul asta: inainte de Pasti, cand am nascut si la botez). Si da, cred ca soacrele au planeta lor……..

Miss……ai incredere ca pana la urma vei avea casa pe care o doresti. Scapi tu pana la urma de Mutti. Pupam Daviducul…..o mandrete de pui…..la fel si ceilalti…….mereu cand mai puneti poze ma uit ca sotul imi zice: “Iar te uiti la bebei?”

Reallaura, felicitari pentru micutul crestin, la fel si lui Cleo si casa de piatra, sa fiti fericiti si sa va iubiti caci soarele e mereu cu voi, nu? Soarele din viatza voastra.

CamiM, la multi ani, sa fii fericita, iubita sis a te bucuri de puii tai. Scuze de intarziere…….

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui cleo78

sarutmana de Cafea, camiM!!!

mi_bebelina, daca tu alaptezi fata, ea primeshte de la tine anticorpi, asha ca riscul sa raceasca e scazut. Dar de ce sa risti... e inca bebe mic mic. Si in plus, daca vrei sa risti, risti ca vrei tu, nu ca vor altii.

o potoroasa potoroasa potoroasa, nu am mai vazut asha potoroshenie!!
soarele din viatsa noastra
mamica natanga de pe 9.05.2008
povestea nashterii

Ehei......depinde. Cumnata-mea ii da exclusiv san si baiatul a racit de la cea mare......Eu.....sunt experta in ale mulsului ca fiica-mea nu vrea sa suga si de aceea acum am rusinoasa productie de 180- 200 ml pe zi.........

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

Neata fetelor.
Raportam o noapte linistita. S-a mai trezit pe la 1 azinoapte plina de "secretii nazale" si plangand ca nu putea sa respire, insa pana sa asamblam batista bebelusuli a adormit din nou la mine in brate... Am pus-o jos si a dormit pana la 7.30 Nu se mai auzea fornaiala, probabil a prins o pozitie in care respira calumea. Azi dimineata insa cand i-am scos mucishorii am crezut ca ma inunda saracuta. Nu a facut temperatura, ceea ce e super. De mancat mananca bine, deci speram intr-o revenire spectaculoasa. Dar ma enerveaza ca ii scot mucii si in 2-3 minute se aude iar fornaind.......... Deci se refac imediat. Si partea nasoala e ca a inceput sa o enerveze batista si se cam agita. Dar o pun in bouncer si acolo ii place si e si pozitia buna.
Bebelina, groaznica faza cu soacra/cumnata racite....... Cred ca eu nu as fi rezistat asa eroic, faceam cale intoarsa una doua.
Miss, ce baba nesimtita, asa trebuia sa ii spui, ca esti strabunica si sa o intrebi si tu pe ea daca mai e vie!!!!!

Va pupez pe toate!

YLARI
http://community.webshots.com/user/YLARI

http://b1.lilypie.com/tFAgp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonacip spune:

Neata fetele.
Mateiut e deja mai bine, i-am scos f. putini mucisori in seara asta si nici nu mai tuseste..Deci, Doamne Ajuta!
Cleo, si Matei e la san si totusi nu stiu, nu inteleg cum a racit si de la ce(macar daca mi-ar fi luat de la David)..Asa imi spuneam si eu ca ar trebui sa fie mai rezistent cu anticorpi de la mine, dar uite ca mi-a dovedit contrariul..
Mi_bebelina, ce experienta nasoala cu cumnata si soacra. Dar pe bune acum, ele chiar nu gindeau logic ca daca e vreunul racit se poate molipsi si puiul mic? Ma ce-o fi in capul unora??

Cit despre diversificare, ce sa spun: eu am inceput cu supa, intii supa simpla de morcovi si patrunjel radacina. Ii dau deja de 2 zile (curat unu doi morcovi si un patrunjel, tai bucati, fier 1/2 de ora cu o lingurita de ulei de masline( fara sare pana la un an).Le pasez la robot. ii dau direct piure(ca acesta contine si zeama fara de care nu ar functiona pasatul la robot) Il mai tin vreo 2 zile asa, cam pana ii mai maresc cantitatea la 150-200 de ml macar. El ar fi mincat mult si ieri dar nu mai aveam facut, i-am dat doar vreo 60 ml si completare san.
Unii dau intii suc strecurat/zeama intii o lingurita, apoi 2, pana ajungi la o portie de 50-60 ml, apoi mai mare cind mai creste. Se da inainte de biberon/alaptat, apoi completare lapte praf. Pe masura ce scazi cant de lapte, o creste pe aia de suc/supa, pina inlocuiesti complet masa. Dureaza cam o sapt -o sapt jumate, depinde cum vrea si copilul sa pape sau nu. Eu i-am dat direct piureul de legume cum am scris mai sus si la fel voi face cu fructele- direct piure de fructe, nu suc de fructe.
DUpa inca 2-3 zile am sa-i bag si cartoful si ceapa (ceapa insa o scot la pasat), apoi si alte legume, trebui vazut cum le tolereaza pe fiecare, tinut 2 zile de la introducerea unei noi legume.
Dupa ce ai terminat masa de legume de inlocuit, o inlocuiesti pe cea de fructe.
Apoi, se introduce masa de cereale fara gluten(sa ai grija sa nu se ingrase prea tare copilul, sa fie o masa mai mica, eventual combinata cu altceva). Eu ii dadeam lui david tot cu fructe(nu o masa in sine de cereale), si foarte putin, adica o lingura in compozitie.
Apoi se introduc galbenusul de ou (albus dupa un an), carnita de pasare/vita (astea dupa 5 luni i le poti introduce), brinzica de vaci si iaurt. Peste mai tirziu, pe la 10luni, la fel banana dupa 6-7 luni, ca e greu de digerat. Nu-i dai alimente greu de digerat varza, fasole uscata - dupa un an, carne de porc- dupa 2 ani) si nici fructe alergene (kiwi, capsuni).Cereale cu gluten de la 8 luni.
David minca asa pe la 8 luni cind avea toate mesele introduse: dimineata la 7 lapte, la 10 fructe, la 13.00-14.00 masa de legume(puneam vreo 12 legumea: morcov, cartof, patrunjel, ceapa, fasole verde o pastaie doua, brocoli, ardei gras, spanac, dovlecel, etc+o lingurita de ulei de masline si cu carnita de pui sau vita sau galbenus de ou). Galbenus ii dadeam 0 data pe saptamina.
La 17.00-18.00 - masa de iaurt cu cereale, sau ii mai dadeam cu biscuiti (inainte de 8 luni biscuiti fara gluten care se gasesc insa mai greu),ori la masa de 17.00 ii faceam gris cu lapte sau mamaliga cu brinzica de casa.Dc nu-i place inceci diverse smecherii, il faci mai pasat, sau mai consistent, mai caldut, mai rece, trebuie incercat pina vezi cum ii place ei..

Hmm, ce sa mai zic, cam asta, nu e greu. Ah, ccand se introduce carnita trebuie fiarta separat d elegume, si pasarea la robot se face cu zeama de legume, nu de la carnita.
Gata, ca m-am intins prea mult si oricum cred ca multe dintre voi ati citit astea, sau ati experimentat (cele cu 2 copilasi)

Simona, mami de baieti

David (10 nov 2004)si
Matei (24 aprilie 2008)

"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."

Mergi la inceput