Albinute & bondari de martie-aprilie 2007 (94)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmen94 spune:

madybulancea.................am gasit ceva pe forum despre stomatita
si despre
retete regim diaree

sper sa te ajute!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenefr spune:

Carmen io zic ca ai pitic tare istet, pur si simplu a ocolit fetele, si si-a dat seama ca ele merita o lectie(sunt suparacioare, paracioase).Bravo tatalui lor, ca n-a reactionat ca mama lor.
Stai pe pace, ca intotdeauna vor fi asa specimene, care sa te faca sa te simti aiurea...
Noi, apropo de lopatele, am pierdut vreo 3-4,ne-am luat set de jucarii de nisip special pt lopatica, am pierdut-o din nou, noroc ca si-a facut pomana Alexa si ne-a dat una
Inteleg ca e normal sa ti cat de cat de lucrurile tale(la modul general), sa nu le pierzi in secunda urmatoare, dar de aici si pana la a face asa caz si sa le spui copiilor"vezi, cand vine copilul ALA te cari cat mai repede..."

Azi, pe vremea asta, eu m-am apucat sa scot hainele Teodorei de toamna.Parca vad ca le scot , le aranjez frumos, le bag pe cele subtiri la loc, si sapt viitoare o sa avem 30grade!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena.2006 spune:

Salutare!

Nu am mai intrat sa mai scriu din lipsa de timp dar tot am mai tras un pic cu ochiul....
Ieri am patit si noi ce a patit Alexa cu Delia.Nu cred ca iritatia a fost de la mancare. A fost groaznic ca am fost si plecati si nu aveam cum sa il schimbam.A tipat ca din gura de sarpe.Aveam o crema cu zinc care de cele mai multe ori rezolva problema asta dar acum nu.Iei l-am tinut mai mult fara pampers.Azi se mai vedea iritatia dar nu l-a mai usturat...S-a mai dus un pic...l-am spalat cu apa cu bicarbonat si i-am dat cu crema de galbenele.

Progrese...stie si el incaltamintea fiecaruia si hainele, mananca singur , cere apa, mai cere la olita dar nu zilnic, adica o ia si o aduce la mine si imi arata ca trebuie sa il asez pe ea,il place sa se catere peste tot, azi s-a suit singur in scaunul de masa si cauta centurile sa se lege, cand vrea afara isi ia incaltamintea si mi-o aduce mie sa il incalt sa plecam, e atent la orice lucru facem si apoi repeta sau imita...inclusiv periatul dintilor, spalatul.

Elena M.&Adrian Atit de mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ane2200 spune:

Bine v-am regasit. Am ajuns din nou acasa, dupa o saptamana de cosmar. Am plecat marti la Tusnad si cand am ajuns imi zice mama ca Raul vomitase cu o noapte inainte si are diaree. Am zis, ok, se mai intampla. Insa, nu avea deloc pofta de mancare si era pleostit tare. NU vroia nimic, doar hinta (leagan) toata ziua. Papa nu, joaca nu, nani nu. Simteam ca ma sui pe pereti cand il vedeam ca se uita in gol fara sa zica nimic. I-am facut niste orez fiert sa-i dau sa pape, n-a vrut nici sa guste. Seara cand sa-l dezbrac, are temperatura 39,3. I-am pus un supozitor novocalmin. I-a mai scazut un pic temperatura, dar la ora 10 s-a trezit si a vomitat iar. Mai avea temperatura, dar nu mai era asa mare, asa ca i-am dat Panadol. Cumva, a dormit pana dimineata cand a luat-o de la capat. Nu vroia nici sa vada mancarea, doar ceai de menta vroia. M-am dus la serviciul de ambulanta sa le spun de problema si mi-au zis ca e un virus, ca mai multe persoane au raportat aceleasi simptome, atat copii cat si adulti. Sa-i dau antitermice si sa-l hidratez. Daca refuza mancarea, sa nu-l fortez. Cand va fi instare sa manance, va cere el mancarea. Pana atunci, sa fiu atenta sa nu se deshidrateze. I-am luat lapte fara lactoza si cereale Burtica sanatoasa si pe astea le-a acceptat. Pe vineri deja a mancat si un pic de cascaval si banane. Si atat. Scaunul i s-a reglat, temperatura nu a mai facut, dar pofta de mancare... a disparut. Plus ca zilele alea cat afost asa pleostit l-am tinut mai mult in brate, acum s-a obisnuit si vrea toata ziua numai in brate si nu mananca decat cascaval, fructe si biscuiti. Toata ziua cere papa, dar doar biscuiti. Si, dupa ce am reusit sa-l punem pe el pe picioare, ne-a pocnit pe mine si pe mama, dar eram in asa hal ca nu ne puteam ridica din pat. Acum suntem mai bine si noi, asa ca incercam sa facem fata fitelor printului.

Ane & Raul - 17 martie 2007
www.onetruemedia.com/my_shared?z=1cb90b71924d712907dbca&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> filmulet Raul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florin-a spune:

Fetele am nevoie de parerile voastre.Azi am fost cu Ana in urgenta spitalului pt ca medicul ei e in concediu.Nu are febra, nu are nimic in gat , nimic la plamani.In schimb a zis ca are secretii multe si ca sa evitam coborarea la plamani sa ii dam totusi un antibiotic.Ia dat augumentin bis.Dar dc mucii nu sunt galbeni, nici verzi ..albi sunt la culoare..e chiar necesar antibioticul ?????Nu stiu ce sa mai cred!
Ps.oricum mai incerc maine la medicul ei ..poate imi raspunde!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzuna spune:

Venim si noi cu vesti mai proaste:

1. maria a slabit 200 de grame in ultimele 2 saptamani deci are 9800g la 1 an si 6,5 luni

2. in seara asta a cazut in nas pe covor si si-a muscat limba rau de tot. A plans destul de mult si a curs la sange.... I-a trecut insa la timp ca sa bea niste laptic si sa se culce.

3. O verisoara de-a mea de la tara (23 ani) a fost operata de urgenta la spitalul din Calarasi din cauza unei sarcini extrauterine.

Cam atat. maine venim cu vesti mai bune. Noapte buna tuturor.

A, vaccinul facut acum nu e ROR(Priorix) ca ala l-a facut la 1 an. Azi i-am facut Varilrix ,impotriva varicelei si zonei zoster.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Tzuna in ultima vreme numai asta aud in jur... sarcini pierdute, sarcini extrauterine
Imi pare tare rau pt. verisoara ta. Este ok? Adica i-au putut pastra trompa?

Florina chiar nu stiu ce sa-ti zic... as zice sa mai astepti sa vezi ce si cum... pt. ca ai mei au avut episoade de muci muuuuuuulti (uneori verzi) si le-a trecut in max. 2 sapt doar cu sirop de tuse si diverse prin nas... pe de alta parte daca se agraveaza si stiai ca dr. ti-a zis sa-i dai antibiotic... iarasi nu-ti pica prea bine...
Eu imi dau seama ca nu-i de glumit si trebe sa mergem la doctor, ca nu ma tine doar cu sirop de tuse si picaturi in nas, atunci cand incep sa vomite in timpul mesei din senin... Altfel, ti-am zis cum fac....

Ane, Elena picii!

Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze mai vechi, mai noi | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns radcarmen spune:

Fetele, e ceva in aer cred... Numai vesti rele toata ziua. Imi pare rau sa aud iar de copilasi bolnaviori, offfffffffff. Sanatate multa si refacere rapida. Noi Rozi suntem in continuare cu muci desi am luat si antibiotic, dar nu mai are rosu in gat si zicea ca nu se aude nimic la plamani. Tuseste din cand in cand de la mucii ce merg pe gat. Sper sa treaca si o sa ma duc iar la control. Deci ptr 3 zile de cresa stam acasa 2 sapt virusati. Buna afacere!

Sunt speriata tare de cum merge lumea asta! Numai de falimente bancare si economii in colaps aud. Sper sa nu urce ratele la niveluri alarmante. Si io mai am 24 de ani de platit.

Va doresc o zi buna si sper sa auzim de bine de acum incolo!

Carmen, mami lui Vlad Gabriel - 7 Aprilie 2007
Vlad de la 0 luni la 1 anisor
Vlad 1-2 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kitty spune:

Buna dimineata!! Cafelutza pofteste cineva?

Rozi, e foarte greu de dat un sfat in asemenea situatie.
Spun asta din experienta, pentru ca eu am aproape o fobie cu medicamentele, iau extrem de greu si incerc sa nu dau nici copiilor, DAR am dat-o si in bara, m-am incapatanat sa nu-i dau lui Raul antibiotice si n-am sa uit cum am fost sunata ca se simte rau si nu mai suporta lumina , m-am simtit groaznic de vinovata, mi-am promis atunci sa gasesc un doctor de familie bun, care nu se repede cu antibiotice din prima si o sa-l ascult. Pot sa spun ca asa am facut si acum daca dr spune ca trebuie dat ceva ascult.
La tine e mai dificil acum pentru ca nu e dr vostru, care o cunoaste pe veve si ar sti ce sa va spuna. Poate iti raspunde la telefon..
Altfel, secretii transparente, lipsa febra....nu stiu ce sa zic...Veve face deobicei febra? Copiii reactioneaza diferit, de ex lui Raul ii trecea f repede faza acuta, dar apoi tusea saptamani la rand, de se uitau urat parintii la camin ca-l duc bolnav, dar asa era el, de fiecare data tusea muuulta vreme dupa o viroza, parca devenea o obisnuinta. SAnatate!!

Ane, chiar nu imi fac probleme ca nu mananca Raul, stiu ca o sa recupereze , e un adevarat barbat, nu se lasa doborat asa usor, mai ales ca e prima boala din viata lui! Va puuuup!

Ce de progrese au facut copiii astia. Sunt tot mai grozavi, cred ca am si eu sentimentul Tzunei, ca e o perioada extraordinara si ar trebui sa ne bucuram cat mai tare de ea, dincolo de greutati si probleme!

Tzuna , imi pare rau pentru vestile rele, sper ca totul sa evolueze inspre bine - cat se poate.

Trimit si revin, ca scriu de pe un laptop amarat si mi-e ca pierd toul.

Kitty, Raul 25.05.1999 si Giulia 12.03.2007
Poze
slideshow

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kitty spune:

Deci, progresele Giuliei:

Vorbeste destul de multe, a inceput sa repete totul dupa noi. Pe langa cuvinte simple, mono sau bisilabice spune cateva mai complexe:
giuculia (jucaria), mishelie (mizerie). Leaga cateva pucu a diulia - papucul giuliei (de fapt tot ce-i place e "a diulia"), striga pe nume mai ales prietenii lui Raul "dagoosh", "latiu"(horatiu), caiaia(cezara), pe sora-mea Adeeela (asta clar), spune cum fac animalele - de ex spune clar "vaca -muuu", dar asta e o poveste mai lunga, pentru ca din cand in cand toate animalele fac la fel, o perioada toate fac miiiaaau ( pete- miiiau - adica pestele face miau), ieri de ex toate grohaiau, in alta zi toate faceau ca maimuta, in alta zi fiecare face cum trebuie . Mananca singura too tooo (tot-tot) adica f putin de obicei, dar de doua zile mananca f bine, de ma sperie, cred ca a intrat in recuperari. Are o coordonare f buna - zic eu - de ex duce o farfurie pe care sunt bucati de fructe din bucatarie in camera si nu o rastoarna, bea singura din canita normala. Urca singura scarile pana la etajul 2, se urca si se da pe tobogan singura de multisor deja - spre groaza mea.

Incearca sa se imbrace singura nu neaparat cu hainele ei si nenoroceste toti pantofii cu toc pe care ii prinde. Domnisoara, nu?
Zilnic da de mancare la papusile ei si din bol, cu lingurita, dar mai ales ...le alapteaza. Are un scaunel mic pe care se aseaza, isi trage bluzica si da la bebe "papa-lapte", sta minute in sir, mangaie bebe si imi repeta ca ceea ce papa acolo bebe e lapte. Trebuie neaparat sa o filmez.

Ma ajuta, imi aduce ce ii cer sau duce lucruri la locul lor, de ex ii spun sa puna lingurita la loc, deschide sertarul si o pune, apoi scoate tot ce gaseste prin sertarul respectiv, ii aduce la Raul "shiapii" - ciorapii, apoi scoate toti ciorapii din sertar. Arunca la gunoi la inceput ce o rog eu sau scutecul, apoi i se pare distractiv si arunca tot ce prinde

Daca vorbesc la telefon ia si ea un alt telefon , sau al ei de jucarie si bleoncane si ea pe limba ei, se plimba prin casa ca si mine intre timp, la sfarsit spune teatral PAAA.

Descalta pe toata lumea care intra in casa, se repede la ei cand intra in casa si repeta " pucu - caltzeee".. hehe, are grija de curatenie.
Mai face ea si altele...acum nu-mi mai vin in minte. AAAA, spune "a beshc" - adica te iubesc si ne pupa, ne mangaie.. Partea rea e ca s-a obisnuit ca daca o cert si sunt suparata pe ea vine si ma topeste cu "aaa beshc"-ul ei

Imi cer scuze pentru pasajul bolduit, pur si simplu laptopul nu raspunde la comenzi, ma chinui de mai mult timp sa "dezbolduiesc" decat mi-a luat sa scriu mesajul, asa ca renunt. Mai ales ca ma simteam super si acum m-am enervat.
De ce ma simteam bine? Pt ca Giulia s-a culcat tarziu si s-a trezit devreme si acum a adormit , iar eu stau cu picioarele in apa calda, mi-am baut asa cafeaua si acum mananc inghetata de caramel.... AAA, si sunt si harnica....spal....asa merge masina de spalat!!!....harnica sunt din cale afara!

Kitty, Raul 25.05.1999 si Giulia 12.03.2007
Poze
slideshow

Mergi la inceput