Albinute & bondari de martie-aprilie 2007 (94)
Raspunsuri - Pagina 8
![](images/user_woman.png)
tzuna spune:
BUna!
Am fost la aniversarea finutei unde fetitele (si noi) s-au simtit excelent.
KITTY- imi pare f rau ca Giulia e iar bolnavioara. Sper sa fie de la canini si sa-i treaca repede. Nu prea stiu ce sa-ti spun sa faci.... Poate daca i-ai pune mai mult timp fulgi de orez in laptele care-l bea ar mai ajuta-o putin. Stiu ca fulgii aceia de orez bio de la Milupa sunt buni (pe maria am reusit sa o constipam rau cu ei cand era mica- 6 luni). iar in legatura cu copiii altora.... Parerea mea este ca esti foarte ocupata cu copiii si treburile tale. esti o persoana minunata si e bine ca vrei sa-i ajuti si pe ceilalti dar nu trebuie sa exagerezi. pana la urma eu il inteleg pe sotul tau ca s-a supart atata timp cat voi sunteti f ocupati si va treziti cu 5 copii pe cap il loc de 2 ai vostri. Poate ar tb sa nu te mai oferi sa -i ajuti pe altii, sa te plangi ca nu te descurci si sa-i mai rogi pe ei sa te ajte (daca vor ).
Noapte buna tuturor.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
carmenefr spune:
Kitty pupam si tinem pumnii sa se rezolve cu problema Giuliei.Adica sa se depisteze si apoi sa se rezolve...Si faptul ca ii ies caninii poate fi o parte din probl...uite Alexa ce probl are cu Delia de la dinti...
Cat despre faza cu Calin, sincer, si io ii dau dreptate lui.La modul ca tre' s-o lasi mai usor cu ajutorul pt altii(mai ales al celor care nu te ajuta la randul lor) pt ca iti strici atmosfera in casa.Tu ramai si cu parerea de rau,si cu supararea,sot suparat...si parinti pe care ii doare la basca de tot efortul tau.
Stabileste ordine in prioritati.
Te pupam si sa rezolvati probl cu iulia cat mai repede!!!
Hai ca Tzuna mi-a deschis apetitul de scris ce face fi-mea...
Pai stie fiecare ce incaltaminte are, io, tati, ce haine are fiecare, dupa culoare, nu stiu cum isi da seama, chiar daca un tricou e impaturit, ea stie ca e al lui tati...sau al cui e...Atenta la detalii.
Stie ca o cheama Tio(teo cum ii zice tati),vrea in fiecare dimineata "cuditze"(codite),vrea sa se plimbe cu "bicica"(tricicleta, ma rog, bicicleta cum ii spunem noi
),sau cu "tutzu"(carutul de papusi),vrea sa manance "peci"(pesti)...si apropo de pesti, o asteptam pe Tzuna si Maria in parc, la o cladire care are pe 2pereti 2 acvarii cu pestisori.O ridic pe Teodora sa vada pestii,la care ea:
-peci, yam,yam, yam, yammmm!!!!
Isi trage sepcuta pe cap,doar in pampersi, ma ia de mana, imi zice"mana, mana, mana!" apoi zice "pa!pa!"
Deschide/inchide usa,apasa pe rezervor la baie sa curga apa,baga cheia in usa, la masina , apasa corect pe butoanele la telecomanda de-mi deschide usile,apoi cat descid eu portbagajul sa iau carutul le inchide imediat,cum zicea si Kitty de Giulia, cu carutul de papusi, cand coboara /urca trotuarul, inchlin carutul, il ia in brate
, isi mai tine si ea sticluta de lapte seara,muuuult mai des decat pana acum(asta e un progres semnificativ
),cand prinde un pix, se tatueaza pe picioare
, nu lasa locsor nescris, cica " chis"(scrisul), intr-o seara il cauta pe motan la picioare sa-l scrie, ala cum e flocos si gri, daca ar fi putut sa-l scrie, nu-l depistam in veci
...
Are o pasiune mai nou, umbla cu geanta pe mana(i-am lasat 2genti la care am renuntat io), vine in baie si cere paharul unde sunt rujurile, le ia pe rand, scoate capacul si-si da pe la gura(fara a le rasuci, oare pt cata vreme?????),voia sa-l rujeze si pe tati pe-un picior, ca tot era in baie la indemana(facea baie ta-su')...
Mai scriu cand imi amintesc...
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/madybulancea/madybulancea.jpg)
madybulancea spune:
neata..hai la cafea!
suntem mai bine...azi mergem la doc noastra...poate imi dati si mie niste idei ce sa ii mai dau de mancare de regim k nu mai stiu!!!
va pup !mai fetelor la mine in casa a ajuns temp la 20 grade...sincer dimineata am dar drumul un pic la centrala k nu mai puteam de frig!!!
Poze Razvanelu vechi
poze razvanelu noi
varsta nazdravanlui Razvan
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/madybulancea/madybulancea.jpg)
madybulancea spune:
halooooooooooooo unde sunteti?hai k e frig si nu mai umblati creanga...poftiti la scris!!!
Poze Razvanelu vechi
poze razvanelu noi
varsta nazdravanlui Razvan
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/diana_jors/diana_jors.jpg)
diana_jors spune:
Eu umblu creanga pe la munca, azi am venit cu intarziere ca e urata vremea si plec inapoi imediat, il iau pe Alex si fug acasa
Sefa in delegatie 2 zile, deci azi si maine se cheama boierie Sa vedem dupa ce revine...
Diana de
Alex (23 aprilie 2007)
BiancaM spune:
Buna ziua, albinute, bondarei si mamici!!!
Multa sanatate bolnaviorilor!!
De la noi nimic nou. Amalia ar sta toata ziua afara, la 'tita' adica la leagan si nisip.
De mancat, are zile si zile. Nu pot sa zic ca are zile in care mananca toate mesele. Tot timpul e una care o sare. De cele mai multe ori cea de dimineata.
Inca nu vorbeste, bolboroseste ea acolo, si ne distreaza, dar cuvinte nu zice decat cateva. Cu somnul e mai bine, are nopti cand nu se trezeste, dar sunt si unele in care se trezeste de 4-5 ori. A inceput sa imi zica cand vrea apa, ca inainte o intrebam eu si ii dadeam sa bea, zice 'nani' cand vrea sa doarma la pranz, sta si ii place din nou la baie, acum am ajuns la extrema cealalta, ca nu mai vrea sa iasa din vana....
Mananca si ea singura, si vad ca se descurca tot mai bine cu lingurita si furculita.
Cam atat de la noi, asa cat sa nu ne uitati...
Pupam tot stupul, si avem poze noi la semnatura in albumele 'luna 16,17,18'
Ah, ca am vazut si noi poze frumoase cu fetite care de care mai motate si baietei nazdravani.
Mamica fericita de Amalia Elena(6 aprilie 2007)
tzuna spune:
BUNA!
urata vreme....
Dimineata nu am iesit. Am chemat mamicile de la bloc la babygroup. Noi am baut cafea copiii s-au jucat. maine mergem la alta mamica daca e la fel.
La pranz am fost la vaccin. Nu a plans decat putin dar pe sala spunea la toata lumea " tanti buba mana na-na, acolo (si arata usa de unde iesisem)". Acum doarme ca am ajuns tarziu acasa.
Carmenfr- si maria ne recunoaste hainele si incaltamintea. Cred ca ei sunt atenti la toate detaliile acum. Stie si jucariile a cui sunt daca ne intalnim cu celelalte mamici.
tzuna spune:
Am uitat... Maria e un pericol pt restul copiilor acum? Dr mi-a zis ca o pot scoate din casa, trebuie sa o urmaresc sa nu faca febra si atat. Mi-a zis ca o pot duce si la gradinita. Eu o duc de miercuri-joi oricum nu de maine. Voi ce stiti?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/diana_jors/diana_jors.jpg)
diana_jors spune:
tzuna, ce vaccin ati facut? ROR? Oricum, bolile facute prin vaccin nu sunt transmisibile pentru simplul motiv ca virusul folosit este ori mort ori inactiv, deci nu incubeaza.
Diana de
Alex (23 aprilie 2007)
carmen94 spune:
roxanici..............merci!o sa incerc sa mai completez si eu in tabel.
cat despre lopetica am sa scriu in finalul mesajului cum a decurs o noua intalnire cu fetitele.
paxela.................si darius a patit la fel cand i-a iesit un canin.pana la ora 12 facuse kk de 3 ori.l-am spalat,l-am schimbat.nu era rosu la fundulet.pe la ora 13 alta tura de kk.dau sa-l iau sa-l duc la schimbat.fugea prin toata casa.ptr.mine era ceva normal.ca asa fuge el de fiecare data cand e vb. de ,,schimbat curul,,(asa ii supn eu..,,hai mami sa schimbam curu'.si fuge saracu copil ca el s-o gandi mititelul ca eu chiar am de gand sa-i tai fundul si sa-i pun altul in loc )in sfarsit il prind,il bag la spalat,el urla si se zbatea,se tragea inapoi,pe mine ma apucau nervii ca nu sta potolit si mai-mai sa-l scap.....si cand sa-l sterg,sa-l creia o pauzasc,cand ma uit era rosu de rosu.eu ma gandeam ca poate nu am observat eu inainte ca era deja iritat ca si eu ma intrebam la fel,, intr-o ora sa se irite asa rau?|?|?
pupam albinuta sa treaca cu bine peste perioada asta!
elyanne..............imi pare rau ptr.surioara si prietena ta.e nedrept si trist sa aiba parte de asa pierderi.multa putere sa treaca peste pierderi!
madybulancea............pupam si pe razvanel!aveti grija de voi.te inteleg ca nu mai poti.eu numai cand citesc ca e vreun bebe bolnavior mi se rupe inima.ma gandesc ca sunt asa mititei si fragili.....cum sa infranga ei o boala cand noi ca suntem mari si ne mai prinde o raceala parca suntem daramati,d-apai ei mititeii!despre papica de regim nu stiu ce sa-ti spun ca la noi nu a fost cazul.am sa caut pe net sa vad poate gasesc ceva
radcarmen.............asa am zis si eu!ca tare ciudata mai e tipa!am lasat-o in apele ei.
gabi78.....................despre decalotat eu am mai scris.aici nu se prea practica.am citit si eu fel de fel de opinii pe tema asta.am citit si parerile voastre,am cautat si pe net tot de frica sa nu ajunga sa faca fimoza si sa fiu nevoita sa-l operez can do fi mai maricel.de cate ori am fost la pediatru la control am intrebat daca e inregula cu putza sau trebuie sa facem ceva.mi-a spus de fiecare data ca e corect si nu trebuie facut nimic special.asa ca noi nu am apelat la decalotare.spalam frumos si cu atentie si gata.
diana_jors..................uite sa sti ca eu nu m-am gandit ca se poate ca lopetica sa fi ramas ingropata in nisip!!!!e o varianta
Mihaela..............eu cu crema il dau seara dupa ce face dusul de rigoare.ziua il dau daca vad ceva in neregula.nu mai stau sa-l dau de fiecare data cand ii schimb pampersul cum faceam inaite
Lumi_Nag..............mey,esti donsoara fara bebe!socrela mea nu vrea sa-l ia pe darius.cica daca plange copilul de dorul nostru,ea ce face ca de adus cu masina face cam vreo ora jumate de la ea pana la noi!!!dar vine si-l vede,se joaca cu el,il scoate in parc,sta cu el ziua daca avem noi de mers undeva si nu putem sa-l luam si pe el,dar ii e teama sa-l tina si peste noapte.
tzuna................fiecare zi e din ce in ce mai frumoasa.puii nostrii ne fac zilele asa.si sigur ca mai veni perioade fericite.si eu ma emotionez si imi vine sa plang de fericire cand il vad pe taica-su care e cat muntele cum se joaca cu darius,un pui de om,can dii da sa pape,sau cand darius fuge la el cu cate o masinauta sa se joace,cand joaca mingea amandoi,sau daca marius se uita la tv la ceva interesant,darius da fuga si se suie langa el pe canapea.ba se uita si el la tv,ba il studiaza pe taica-su cum sta cu gura cascata la tv,il mai mangaie.uite
aici avea 3 luni si statea in tarc.cand l-a vazut pe taica-su a intins manutele la el.l-a luat in brate si urmareau barbatii meciul.
sau
aici
la mine n-a adormit nicodata in brate cat de obosit ar fi fost.in schimb la marius adoarme si se lipeste de el de zici ca-i dat cu superglue
sunt lucruri normale dar imi vine sa plang de fiecare data cand ii vad impreuna si mai ales cand rad cu gurile pana la urechi.
vazut si pozicile voastre!e o scumpa!si ce fericita e ea cand o plimba tati cu bicila!!!
karra80...............bine ati revenit!uuuuuuuuuuuuu!!! ce se distreaza ea la disco!
si ce frumos doarme ea in hamac!
Kitty...............sanatate la albinuta!eu zic ca s-ar putea sa fie de la canini.sper sa ii treaca cat mai repede.cat despre problemele altora,cred ca sotul tau are dreptate.ajuti cand si cum poti.nu sa-ti schimbi programul ca mama baietelului nu a venit sa-l ia si trebuia voi sa-l duceti.poate voi aveati alt program.......nu stiu.zic si eu....
te asteptam cu progresele Giuliei
carmenefr.......................teo,felicitari ptr.progrese
diana_jors.............pupam baietelul cu paturica!e bine?cum mai e la gradi?
BiancaM...............ce mare si frumoasa s-a facut si amalia!
sa va spun continuarea cu lopetica.duminica a fost soacra cu el in parc.erau acolo si cele 2 fetite.numai ca fetita cu pricina era de data asta cu taticul ei.cand l-au vazut pe darius si-au adunat jucariile si au fugit.darius le-a vazut,ca doar spre ele se ducea.probabil mai vroia o lopetica.soacra-mea care stia povestea(ca m-am plans la toata lumea,deh!)a cautat sa-l duca pe darius in alt loc de joaca.intre timp tatal i-a zis ceva in rusa fetitei.atunci fetita a venit cu galetusa si alte jucarii si il astepta pe darius jos la topogan,(ca el era catarat sus sa se dea pe topogan)si intindea jucariile la darius si ii zicea in franceza ,,ia,, darius de sus a vazut-o si-a dat drumul pe topogan si facea din cap ca nu,nu.cand a ajuns jos tot dadea din cap ca nu ,a trecut pe langa ea si nu a mai bagat-o in seama.soacra-mea nu i-a zis nimic,l-a lasat sa vada ce face,cum reactioneaza,dar el si-a gasit pe lucru pe la topogane,pe la leagane.n-a avut chef nici de jucariile lui.
eu ma gandesc acum ca el ori nu avut chef de joaca cu ele,ori s-a simtit naspa cand fetele au fugit de el....ca de discutat subiectul nu l-am discutat de fata cu el sa zic ca m-a auzit pe mine ca n-as mai vrea sa-l las sa se joace cu fetele(ca si eu imi pusesem in gand acelasi lucru) si daca m-ar fi auzit nu cred ca ar fi tinut el cont de mine
despre ,,progrese,,................pai reusim sa bagam cheile de la masina in priza chiar daca are aparatori tepene.intai zandarim cu cheia pana iese capal,il scoatem si pac!cu cheia in priza,tragem usa cuptorului de la aragaz si bagam capul si strigam tata,apoi o trantim la loc,cand primim cate o observatie ne incrutam,ridicam mana si zicem ,,a,, mai mult tipand si cate odata mai si lovim,nu mai vrem sa stam in scunelul nostru sa papam si stam direct pe scaun normal si ne enervam ca nu vedem ce avem in farfurie(ca nici perne sub fese nu vrea)........
la progrese-progrese.......mananca singur cu lingurita.furculita o foloseste tot ca pe o lingurita,dupa ce mananca si e satul se duce si arunca castronelul in chiuveta,daca a dat pe jos,aduna si apoi duce la cosul de gunoi(nu mai bagam in gura),daca ma vede cu matura,el ia mopul si sa vedeti treaba pe capul lui si invers,daca eu sunt cu mopul el ia matura,cand plecam undeva si e garderoba deschisa ne scoate incaltarile si ni le aduce(si nici el nu incurca sosonii)apoi se uita sa vada daca el e incaltat si daca nu isi cauta si se chinuie sa se incalte(nu conteaza ca e in tricou si in pampers.incaltat sa fie)urca scarile si se tine de balustrada fara sa se mai sprijine in maini cum facea inainte,in masina doar ii deschidem usa si se suie singur in scaunel si isi pune centura(jos la picioarele lui avem o lada de la pampers care e plina cu jucarii si pemparsi de schimb,o pernuta,o paturica....se suie pe lada prima data si apoi pe scaun.eu dupa ce spal rufele le duc jos la uscator sa le usuc in masina.daca ma vede ca scot rufele din masina,fuge si imi arata cu degetul sa iau cartela si apoi fuga la usa si nu ramana el in casa si imi arata sa iau si cheia ca eu de multe ori nu mai inchid usa ptr. cateva minute,zilele trecute i-am desenat pe o foaie o fata cu ochi cu nas si alte cele,apoi o casa si o floare.i-am zis si ii aratam ca aia e fata lui dariu,apoi ii aratam si ii ziceam ca aia e casuta lui darius,si asa mai departe.apoi il intrebam unde e casa lui darius?care e floarea?si el imi arata cu degetelul.si imi arata corect.cand vrae sa faca kk sau pipi fuge la usa de la baie,dar el fuge dupa ce face putin in pampers si pana il pun eu pe olita cred ca-i trece ca nu mai face nimic.cand aude un avion arata in sus si se uita dupa el si zice tatai,tatai(adica tataie a plecat cu avionul)pana acum nu reuseam sa-l facem sa se uite pe cer cand ii aratam noi vreun avion sau pasare.de vorbit nu spune clar decat tata sau mai repeta dupa noi cuvinte usoare (apa,papa,lapte)dar numai cand are chef.cam astea ar fi.....