Bebelusi desfigurati

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Citat:
citat din mesajul lui natynic

Printre altele, legat de faptul ca fiecare isi face meseria pt care s-a pregatit, e de remarcat si ca nu avea ce cauta infirmiera la depozit sa ia spirt pentru sectie, asta era treaba asistentei. In acel salon (reamintesc ca stiu bine locul) sunt UNA sau in cazul fericit doua asistente la 20 sau mai multi bebelusi prematuri. Carora asistentele le administreaza tratamentul, le recolteaza sange si duc probele la laborator, le pregatesc laptele praf si daca nu sunt mamele acolo ii hranesc (si fiind atatia, asta inseamna deseori ca-i lasa in incubator/patut cu biberonul in gura si ei se chinuie sa nu piarda tetina din gurita-horror!); tot asistentele ii spala, ii schimba, etc. Femeile alea nu stau o secunda. E usor de inteles, in aceste conditii, ca uneori au nevoie de ajutorul altcuiva pentru a-si procura una sau alta necesare pentru ca ar fi -gresesc?!- cu mult mai scandalos sa lase salonul nesupravegheat.
Nu stiu de ce mereu se interpreteaza ca noi, medicii care scriem pe forum, aparam conditiile proaste din Romania sau ne impaunam cu ele. Sau le invocam in apararea colegilor. Nu, le relatam pur si simplu. Daca cineva poate sustine ca, in conditiile descrise mai sus, nici o asistenta nu poate face nici o greseala...Si nu suntem noi de vina ca sunt 2 asistente la 20-25 de copii cu probleme. Cand aveam fetita internata acolo, un coleg (medic) imi spunea ca in SUA sunt clinici in care la sectia de prematuri sunt o asistenta la 1-2 bebelusi. O fi exagerat, n-o fi...ei, dar asa da! ATUNCI, ACOLO ai tot dreptul sa acuzi personalul pentru orice neglijenta-nu mai vorbim despre o oribila greseala precum cea din topic.
P.S. Dodo, ma bucur pt tine ca traiesti in tara in care viseaza si sotul meu sa ajungem, dar deocamdata sunt vise ca asa e soarta egala pentru toti. Ma bucur ca acolo spirtul nu se mai foloseste ca e periculos. Dar, spre informarea ta, in Romania de unde scriu eu inca se da,culmea, cu spirt pentru dezinfectare. Bun, rau, se da! Cu spirt a fost dezinfectata si fetita mea, prematura nascuta cu 1300 g si nu i s-a intamplat nimic; cu spirt si eu, pentru zecile de analize ce mi-au fost recoltate, eu fiind la nastere la un pas de moarte; tot cu spirt mi se da periodic cand mi se recolteaza analize pentru ca am diabet. Groaznic suna din Australia, dar uite ca supravietuiesc...Si, ce chestie, nu sunt singura!
Hai sa nu ne mai legam de detalii din astea aiurea doar de dragul de a ne certa, deviind complet de la subiect...

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Eu propun sa nu se mai aduca in discutie nici un eveniment de genul asta, daca vor fi vesnic comentarii de genul "a gresit, e adevarat, dar din cauza ca.." . Daca nu vreti sa auziti reprosuri, nu mai scrieti nemultumirile si gata! ati rezolvat problema pe plan DC, daca pe plan local nu puteti lua nici o masura. Nici noua nu ne face placere sa ne spunem necazul in public dar speram ca astfel putem trage un semnal de alarma, putem sa atentionam alti parinti, sa nu treaca prin experientele noastre...
PS. Tzitziri sa dea Dumnezeu sa nu ai parte de cosmarul altor parinti! Si sa nu mai treaca nimeni prin experientele noastre de mamici de prematuri! Insa nu mai zic niciodata:hop! inainte sa sar gardul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Dar de ce, Dodo? Suntem aici la "Discutii generale". Sau nici pe un forum nu mai e lumea libera sa spuna ce gandeste? Indiferent ca asta inseamna acuzatii, scuze, aparari, ganduri inteligente sau aberatii...Scriem pentru ca vrem sa vedem si alte pareri, chiar daca nu ne convin deloc. Gresesc?

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anisiap spune:

sigur nu am uitat de unde am plecat asa cum fortata de niste probleme personale am ajuns in romania si la 7 luni gravida am stat internata intr un spital din romania(acum aproape 6 luni adica)18 zile unde infirmierele dictau in ce pat sa stai sau de cate ori sa ti schimbi cearceafu sau pt ca nu am putut sa merg strambau din nas ca mi aduceau mancarea la pat ca nu exista heparina si ca lotul care era avea probleme si medicii il administrau pe responsabilitatea lor cand trebuia sa platesc fiecare branula ca nu erau da apareau ca prin minune cand scoteam spaga sau ca de la atatea comprese cu cloramina mi s au dus randuri de piele ...;as vrea sa uit da nu pot
ce e asa de greu sa fii om in romania
am nascut in franta asistenta de la copii ma intreba daca nu vreau sa stea ea noaptea cu copilu pt ca paream obosita si erau 4 la doua etaje de spital seara venea la mine doamna de la bucatarie sa ma intrebe ce mananc
am nascut si in romania acu 7 ani asistenta de la copii a sarit in sus de ce nu am boneta in cap ca infectez copilu in conditiile in care salonu era crescatorie de gandaci si nu dormeam sa pazesc copilu sa nu i se urce in pat

http://good-times.webshots.com/album/564034404CbidQP?vhost=good-times&start=132

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Citat:
citat din mesajul lui anisiap
...de la atatea comprese cu cloramina mi s au dus randuri de piele

Comprese cu cloramina ????? Pentru ce ti s-au pus comprese cu cloramina?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Anisia, asa exemple si contraexemple o sa existe mereu....asa mereu fiecare are experienta pozitiva peste care altul vine cu una negativa si tot asa.
Eu de ex am stat de sambata pana luni internata la Giulesti cu dilatatie 2.Si nu numai ca nu am patit nimic din ce ai patit tu, dar asistentele (cele doua pe care le-am prins sucesiv) stiau sa zica 'cu placere' cand multumeam pentru injectie sau faceau putina conversatie draguta sa ma distraga de la cand bagau acul.Si la fel se purtau cu toate.Iar infirmierele nu numai ca aduceau mancarea la pat, dar m-au ajutat sa imi fac bagajul pentru ca nu puteam sa ma aplec si al meu nu venise inca - si nu am dat nimic decat asistentelor care cand am zis eu 'multumesc' au zis si ele 'si eu multumesc'
Exemple si contraexemple o sa gasim mereu.Dar ideea e ca noi am ramas aici si incercam sa ne acomodam cu ce avem.Eu una recunosc ca am venit de la Giulesti dupa 2 zile de stat acolo cu o experienta pozitiva...in fine.cat poate fi experienta intr-un spital.Nu m-am dus sa gasesc super conditii.Am si eu reprosuri destule.Dar nu legate de comportamentul oamenilor fata de mine si fata de cele din jur.

Am avut de la inceputul sarcinii posibilitatea financiara sa nasc la Euroclinic.Dar am urmarit sarcina in paralel urmand sa hotarasc pe parcurs.Desi mai am cateva zile si o sa fiu la termen, nu o sa ma duc la Euroclinic.Pentru ca pun siguranta lui bebe mai presus de confortul meu.Iar confortul meu in cele doua zile de Giulesti nu a fost pus la asa grea incercare.

Si stiu succesiunea...o sa ziceti ca e normal sa se comporte uman si ca atare nu trebuie sa mi se pare mie extraordinar pentru ca asa trebue sa fie normal intr-un spital.Si revin:comparati ce avem noi aici tot cu ce avem sau cu ce aveam.Nu comparati spitalul din afara cu cel de aici ca nu o sa ajungem nicaieri.

Iar atitudinea de 'cum, in Ro se foloseste spirt???' mi se pare gen matusa de la oras care se duce la tara si zice 'vai draga, dar nu stiu cum traiti voi in mizeria asta si fara internet sau telefonie mobila'....si cum va suna voua asa ceva??

36+
bebe David

Lucrusoare bebe David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grodear spune:

Anisiap, ai dreptate. Eu am lucrat 10 ani intr- un spital si stiu ca ai dreptate in ceea ce spui. Dar oricat ne lamentam noi, si oricat am avea dreptate, nimeni nu o sa faca nimic.

Ralu- mamica de fetita superba!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriella1 spune:

sa cititi si sa nu va mai mirati. Am internare de zi la Spitalul Judetean Vaslui... vorba vine internare,dau fuga dimineata (pe racoare )bag perfuzia,mai imi ia cate ceva de pe ici ,de pe colo pentru analize, si ma intorc la servici.La orele 16 iar sunt prezenta la tratament... medicului curant n-am ce-i reprosa..in fine,alta e ideea.
Dimineata a venit in spital control de la sanepid.Toata lumea innebunita... "ascunde-ti sacosele cu mancare, pune-ti hartie in sertare sa nu se vada gandacii" da' gandacii mergeau si prin si pe sertare ,si pe pereti si pe linoluem... La wc era o curatenie luna, dar aseara spuneai ca a dat dezinteria in juma' de Vaslui.Forfota mare sa se schimbe cearceafurile... pacientele din salonul in care "sunt cazata" erau super fericite,ca nu s-a schimbat lenjeria de cand s-au internat. M-am asezat pe patura,da' madam infirmiera imi spune"doamna, asezati-va pe cearceaf ca se spala mai usor" ,io intrigata" doamna,da-i murdar,eu plec la servici... " si ea"aaaa,da?pai aduceti-va de acasa ca dupa ce pleaca sanepidul le strangem pe alea curate".
m-au lasat fara cuvinte.Sa ne mai mire ca se poarta asa cu copiii nostri?sa ne mai mire ca NIMENI nu este tras la raspundere cand bebeii sufera din cauza incompetentii? sa ne mai mire ca aleia i s-au laut doar 10 % din salar?

Gabriela

"Prietenia este confortul inexprimabil de a te simti in siguranta cu niste persoane, fara a trebui sa-ti cantaresti gandurile, nici sa-ti masori cuvintele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anisiap spune:

am facut tromboflebita si aveam picioru mai mare cu 4 cm adica mai gros si rosu lucios dupa ce am fugit dintr un spital in altu si am fost lasata doua ore pe culoar in fata cabinetului in conditiile in care imi doream sa mi tai picioru decat sa l mai suport medicul era alcolizat si a vrut sa mi faca heparina in burta eu cu bb in burta mi s a facut pur si simplu rau am fugit mi a facut foaie de externare in urma unei spagi am luat un taxi si am plecat la spitalu de care va ziceam (18 zile )compresele erau cica sa mi desumfle piciorul nu mi s a facut nici un doppler toata durata spitalzarii am platit sa mi faca ecograf la copil sa vad daca e ok si sa asculte inimioara la doua zile nu am platit taxe am platit spagi aici nu medicii erau problema ci asistentele si infirmierele ele erau sefe medicul spunea sa mi faci heparina la 4 ore fix si ea venea dupa 6 sau dupa 7 cum isi aducea aminte cand am putut sa ma tarai umblam cu injectiile dupa mine sa le fac la ora fixa si as putea continua dar vreau sa uit ca am fost intr un spital din romania

http://good-times.webshots.com/album/564034404CbidQP?vhost=good-times&start=132

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Acest subiect se transforma ca multe altele de pe acest forum in a descrie detaliat mizeria care ne inconjoara si a incerca sa anihilam pe oricine spune ca totusi lucurile nu stau chiar asa...sau nu peste tot.

O sa avem medicii pe care ii meritam: o sa reziste doar aia care au soriciul gros cat sa suporte toate mitocaniile iar cei care chiar isi fac treaba si au bun simt o sa plece satui de a nu li se recunoaste calitatile.

Eu am incheiat aici ce vroiam sa spun de Giulesti...si de admiratia pe care o am pentru oamenii de acolo care fac minuni.Ma retrag de la un subiect de stiri de la ora 5, unde toti sunt pusi intr-o oala.Da...asistenta aia merita desfacerea contractului de munca si sa nu mai calce in veci in salon de nou nascuti.Pe de alta parte sunt curioasa cate din cele care au scris aici au o conduita ireprosabila si fara nici o greseala la munca....asta e o intrebare retorica, asa ca nu imi spuneti iar ca la voi nu ar conta atat daca s-ar face o greseala.

Si da...indiferent cat de cinic suna, toti facem greseli.Unii cu urmari mai mari altii din fericire cu urmari mai mici.Dar nu depinde de sistemul sanitar (dovada linkurile date intr-un post anterior) ci doar de fiecare om in parte si de cat de responsabil se simte el.

36+
bebe David

Lucrusoare bebe David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea81 spune:

Citat:
citat din mesajul lui tzitziri

Si da...indiferent cat de cinic suna, toti facem greseli.Unii cu urmari mai mari altii din fericire cu urmari mai mici.Dar nu depinde de sistemul sanitar (dovada linkurile date intr-un post anterior) ci doar de fiecare om in parte si de cat de responsabil se simte el.

36+
bebe David

Lucrusoare bebe David

Asa e, toti gresim, dupa vorba aceea: "Errare humanum est"...dar are si continuare: "perseverare diabolicum![":D] nu-mi place sa arunc cu pietre, dar sincer, n-as fi vrut ca unul din cei 4 copii de la Giluesti care au fost arsi sa fie al meu...sunt unele meserii in care o greseala cat de mica poate sa coste vieti.

Mergi la inceput