Fulguleti de noiembrie - decembrie 2006 (191)
Raspunsuri - Pagina 8
kikineata spune:
Salut fetele cochetele!
Sa-ncerc sa leg doo vorbe dc nu mi se impleticesc destele sau lacrimile-n barba.
Subiectul gradi.
Prima sapt cu mine doar afara cam 1 ora -1 ora juma pe zi. De la stat continuu in brate in prima zi, in ultima zi a coborat imediat la joaca.
De saptamanna asta singurica...
Prima zi parca a simtit si s-a trezit cu noaptea-n cap la 7.
Plans putin cand am lasat-o. Dus gentuta la dulapior, dat apa incetat plansul. Sunat la 10.30 ca vroiam s-o iau la 11. Educatoarea a zis s-o las pan la pranz ca e atat de cuminte, ascultatoare si intelege tot. SE juca cu un cub. Am plans de emotie. Nu vrea decat afara, plange dc tre sa intre-n clasa. Prima zi a stat mult la educatoare in brate. Cerea mereu brate.Mi-a zis ca n-a papat nik...stiam ca dimi nu prea papa nici acasa. Asteptand auzeam lansete evident mi-a stat inima, orice plans mi s eparea ca e Sara, am intrat val vartej, o educatoare m-a-ntrebat ceva nush am ajuns instant in sala de mese, n-o vedeam simteam ca mor...era dupa colt in brate la miss, incerca sa-i dea papa. N-a vrut. N-a fost mirata cand m-a vazut dar era incantata si n-a plans. S-a intins si a pupat-o pe educatoare.
A doua zi. Sunat dupa 2 ore, ca ce face? Plange ca vrea in brate, si vrea continuu afara la joaca, nu vrea sa danseze, sa deseneze, nik, doar in brate. Am vazut-o afara prin gardulet se juca nu plangea ...ei cand au zis intram ...Sara mataia ..niu, niu, niu!! Papa nik pana la pranz cand am ajuns o educatoare a zis ca se duce sa o anunte pe miss. I-am zis dc papa s-o lase. S-a intors mi-a zis ca Sara papa singura nu vrea sa-i dea nimeni si educat era in spatele ei. A schimbat-o ca s-a murdarit si ea mataia. A papat doar juma castronel de ciorba zeama si 2 bucati pepene rosu. Mirosea a cirbica, dulcea mea. Imediat i-a zis pa-pa la educatoare.
A treia zi. Vrei la gradi? da. Vrei la copii? Da.
Cand s-o ia sotul din scaun ea zice pa-pa tata si mai sa planga. O iau o duc inauntru si am cam lungit vroba a-nceput sa planga. Am iesit, o auzeam de-afara ca era cladirea cam goala la 8 dimi mi s-a rupt sufletul. Am sunat la juma de ora a zis ca nu plange e da in leagan, o auzeam cum ii raspundea lu' miss. Sunat la 11, zic e obo vin s-o iau??? Ca de luni s etrez la 7 dimi culcata de la 9 seara iar la pranz doarme max. 1 ora juma ca au inceput astia cu bormasini iar in bloc. Mi-a zis nuuuuu, nu...Sara nu plange se joaca, a desenat, a dansat, acum e cu un maimutoi in mana (cel cu care am vazut-o si afara astazi si nu plangea dar o tinea miss de ambele maini si ea cu maimutoiul atarnand intr-o mana). N-a mancat nik decat 2 linguri d elapte ca i-a vazut pe ceilalti. Ea bea din pahar de obicei. La pranz inainte masa mi-a zis ca face lego...io eram afara ca doar stau de straja patriei... la iesire nu plangea, m-a vazut a izbucnit intr-un plans mama mama....nici n-am iesit pe poarta si am facut-o sa rada...radea si plangea, imediat a uitat tot. A papat doar zeama de la supa, galusti nu (tre sa mai perseverez cu ea cu mancarea nepasata, suntem in progres)si a pescuit castravetii din salata, stiu ca-i plac si m-am bucurat ca e un adevar spus de educatoare.
E foarte obosita, sper sa doarma mai bine in weekend. Toata ziua zice miss si a vorbeste orice. Io-s rupta ca nu pot adormi de ganduri de vreo sapt.
Stand acolo am vazut ca toti plang, pe rand sau in cor. Plang cand ii muta dintr-o parte in alta. Plangea azi unul de vreo 4 ani, s-a inchis in masina cand s-a dat tasu' jos, apoi a reusit sa deschida si se fugareau dupa masini sa-l prinda...io radeam si plangeam.
Uf tare greu e sper s ama mobilizez.Parca ma simte cand sunt panicata. Prima zi nu mi-a fost teama deloc.
Pfui ar tb sa scriu zilnic dar n-am "grai" ca mor sa scriu asa deodata.
Pai ma Ruxandro am slabit doar 10 kile mai am de doua ori pe-atat, dar targetul e cam 2 kile pe luna ...si probabil inca 2 in trei zile de gradi. Nu pot manca nik ...
KIKINEATA mami de SARA MARIA (16 noiembrie 2006)
acs spune:
Dbunny, e super filmuletul cu Dani!
Irinabr, bine ai venit! Ti-am admirat baietii in poze.
Dianocica, tare te-as mai vrea pe aproape cand ma mai enervez. Of! Nu-i des, dar e gestionat prost.
De exemplu: azi dimineata Rila nu voia cu niciun chip sa se lase schimbat de pampers (de obicei imi arata sau, oricum, vine cu placere la baie). Si miroseaaaaa... Pfu! L-am luat fortat si l-am spalat, ca altfel n-a fost chip (de fapt m-am cam enervat :( ). Of ce-a mai tipat si dat din picioare :(.
La pranz, de obicei, merg sa mananc acasa (avantajul serviciului langa casa :) ). Astazi i-am gasit pe toti trei jucandu-se cu niste iepurasi de plus. Ce frumos! Mai intai fiecare a nascut cate un ierpuras (al lui Victorila s-a lasat mai greu bagat pe sub tricou, dar intr-un final a reusit). Apoi la masa cu bebeii: "papam". Dupa masa, evident somn: "nani". Si apoi s-au cam precipitat lucrurile: plimbare, sarituri, rostogoliri, iar masa si tot asa. A cooperat Victor de minune :). Nu-mi mai venea sa plec inapoi :).
Manuela, Stefan si cele 3 minuni
acs spune:
Kikineata, nu mai plange mama! Nu vezi ca Garga se adapteaza, ca-i din ce in ce mai bine?! Stiu ca-i greu, ca doar am experimentat, dar o sa-i placa mult!
Acu' daca-ti spun ce suparata sunt eu ca nu stiu unde o sa le duca pe fete si daca o sa inceapa pe 15, o sa ma crezi nebuna? :)
kikineata spune:
Acs, te cred cum nu ca esti femeie serioasa cu trei copii:))) pai te joci cu sufletul mamelor? In cat timp n-au mai plans fetele?
Toti copiii plang si striga sau ma rog mama, tata...am zis Sara pe cine striga....Miss...pai sara nu striga pe nimeni, Sara vrea in brate de aia plange...bey si macar de-ar fi stat numa'n brate. Ii urmaream azi pe cei de grupa mijlocie ce fericiti erau si raspundeau in cor, radeau, se imitau....cei de la grupa baby si grupa mica inca mai plang. O vedeam pe garga mica-mica, mergea asa leganat de oboseala, parca era un om mare s-o apasau greutatile...tare dificil tre sa le fie.
KIKINEATA mami de SARA MARIA (16 noiembrie 2006)
acs spune:
Kikineata, ale mele s-au acomodat destul de repede zic eu. Nu mai stiu exact, dar cam dupa vreo 2 saptamani nu mai plangeau cand le lasam acolo. Insa acasa plangeau din diverse motive (sunt sigura ca tot de la schimbarile petrecute odata cu intrarea la gradinita). Ioana mai tragea o repriza de bazaiala la pranz, ca nu voia sa doarma acolo, asa ca in primul an am lasat-o la program scurt, cum voi face si anul asta cred.
Insa erau mai mari cand au inceput.
Sigur le e greu, dar orice schimbare e dificila si pentru noi astia marii. Parerea mea e ca gradinita e benefica (bine, sunt si minusuri, dar per total ma refer). Zic doar din ce-am observat la fete. Pe Victorila il voi da la anu'. Sa vezi emotii pe capul meu atunci (mai ales ca o sa inceapa si Maria scoala) :). Poate vii tu sa ma sustii aici :).
Garga isi duce ghiozdanelul in spate?
Cred ca e scumpa foc cand merge asa leganat. O sa vina momentul cand o sa-ti fie tare drag s-o vezi ducandu-se la "serviciul" ei!
Eu sunt asa de bucuroasa cand le vad ca-s mai independente! Ce sa mai: mici omuleti care se descurca :). Si cand imi spun sa plec, sa le las la gradi... chiar daca mi-e greu ca au crescut!
Si apropo de asta: ce-as mai vrea un bebe!
Irinabr spune:
Acs te admir ff mult. Ai puterea sa cresti 3 copii ; ce fac? Nu se cearta niciodata? e minunat.
Si baiatul mi se pare asa de mare.... noi suntem mai mititei.
AM impresia ca nu asimileaza calciu.... si mi se spune ca da semne de rahitism... In rets ne rugam sa manance...
Mi-au placut mult pozele
BB un an si cinci luni - Matei Cristian si baietel de 9 ani Mihnea Constantin
Matei la un an si doua luni
iulia-stefy spune:
Salutare!
Donia, desire, Dbunny, multumim.
chinico, ma bucur ca Bea e mai bine.
asiza, ma bucur ca Deis e mai bine. Si Stefy m-a inebunit 3 zile cu mancarea dupa perfuzii, dar ca orice minune, dupa 3 zile.... s-a intors la ritmul ei.
Laura, cum mai e Dani?
danutz, Yagmur, sa va fie de bine concediul.
admirat poze cu fulguleti dragalasi. Inchei ca e pe mine si nu mai pot sa scriu.
vacanta la mare
poze din iunie
Poze din Copou
Lacramioara mamica Stefaniei Iulia (05.12.2006)
Laura13 spune:
doar un scaun apa, fara voma, destul de vioi, da' nu bea nimik
Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel
slideshow Daniel
Mamici din Iasi
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006
aka spune:
de azi am inceput sa mergem fiecare la treaba lui, adica noi la servici, cris la gradi. de dimineata ne-am despartit cu "pa mami" pupici si promisiunea ca venim sa o luam dupa somn, fara plansete sau alte maraituri. asa ca sunt cat de cat linistita, atat cat pot fi...dupa amiaza la fel, era vesela, mi-a spus educatoarea ca s-a jucat, a mancat, din cand in cand mai vroia in brate. si ca sa le arate copiilor ca le-a fost dor de ei, i-a luat la pupat pe toti. cu sanatatea e bine, am fost azi sa o asculte dr. a fost o forma mai usoara, fara weezing. si am inceput o cura de ribomunyl, dupa ce terminam prima luna continuam cu septilin, si sper din tot sufletul sa nu mai avem probleme. la gradi majoritatea copiilor sunt mucosi, inclusiv dna educatoare.
Laura macar apa simpla sa bea, daca nu vrea cu hidrasec, o lingurita la 10 minute. un pic la jucarii un pic la Dani...
Lacramioara eu i-am facut prevenar, n-a avut nici o reactie dupa el. dar ce ma enerveaza ca pe prospect zice ca e impotriva bronsiolitelor si iaca in mai putin de o luna ce s-a intamplat.
Kiki ai sa vezi ca o sa fie din ce in ce mai bine. uita-te la noi, am inceput cu plans juma de ora continuu si am ajuns aici, cand se bucura ca ii vede pe copii. stiu, e tare, tare greu, dar ai sa vezi ca intr-o saptamana doua garga va face la fel. sa o vezi pe cris cand o luam, se urca repede in masina si tztz e primul gand, e mai mult dorul de a sta asa, uneori nici nu suge, doar se alinta, ma mangaie. draga mami, draga...
mami de www.totsites.com/tot/mariachristina" target="_blank">Maria Cristina