Fulguleti de noiembrie - decembrie 2006 (191)
Raspunsuri - Pagina 5
mamaana spune:
azi iar e ziua mea. de nume de data asta
multumesc iulia-stefy
ruxandra noi vorbim acasa in romaneste, tudor la fel dar numai romana nu e la el ca traduce din engleza in romana acum, iar la conjugarea verbelor e jale, le conjuga dupa ureche (am 'muncat' azi in loc de am 'muncit' azi, ca doar zice am 'mancat' azi...); cand am venit in aici el a inceput sa vorbeasca cu noi numai in engleza, iar cand dupa vreo doi ani s-a simtit la acelasi nivel cu colegii, a trecut la loc pe romaneste; nu l-am fortat in nici un fel, l-am inteles perfect, dar noi am continuat sa vorbim cu el in romaneste; si cu fetitele tot in romaneste vorbim, dar ele prind engleza de la daycare acum
sa va povestesc o faza tare cu tudor: venise o nepoata din ro la niste prieteni de-ai nostri; in ziua in care a plecat acasa a stat mai mult la noisa se joace cu tudor; si i-a zis seara in engleza ca s-ar putea sa se mute si ei in canada; tudor a iesit afara si l-a intrebat pe tatal fetei (in romaneste) daca e adevarat ca o sa se 'miste' in canada
Donia spune:
La multi ani Yagmur!
La multi ani daphna!
Sa aveti parte de fericire si de multa sanatate ca sa va puteti bucura de cei dragi, si ei de voi!
Laura, eu dupa o sesiune de varsaturi merg pe ideea de repaus alimentar. Nu i-as da de mancare decat daca ar cere, si in principiu uscaturi, paine prajita, sticksuri, chestii din astea. Sper sa nu fie nimic serios, totusi.
danutz, bine ai revenit, sper sa va puneti repede pe picioare!
asiza, v-ati mai revenit?
iulia-stefy, sper sa scapati repede si de ulcior si de rosu in gat. Mucii... de acum nu mai sunt asa emotionanti, nu?
Raluca, bun venit si voua si reacomodare cat mai rapida la servici! Pune-ti repede o poza de la mare pe desktop si cand nu mai poti bagi un ochi acolo...
a_deju, felicitari pentru bye-bye, chiar ma gandeam azi dimineata la voi si la cat de incantata ai fost sa auzi una ca asta!
bey, da' voi numai cu slideshow mai stiti?
Dia, ce bucurie si pe tine ca i-a fost bine la gradi Oanei! Na, sper sa fie la fel de acum inainte.
Are Oana o poza cu tata, se uita ei unul la altul... m-a topit!
adinazot, si la voi am vazut o poza faina cu Ale si bunica... tot asa, topitoare!
M-am delectat cu toate pozele de fulguleti, la mare si la munte, acum mi-am pastrat pozele ruxandrei, pe post de desert.
Vai ruxandra, ce mai vorbeste Grigore... ai tinut secret pana acum!
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
Laura13 spune:
inca 2 reprize, pe seara, dupa 3 pufuleti. ceruti de el. mergem la pediatru. sper sa pot sa mai intru sa va spun ce si cum ne-a zis.
Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel
slideshow Daniel
Mamici din Iasi
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006
chinico spune:
iar in goana calului, de data asta caci pic de somnul..
a trecut boala beei. mucii inca falfaie sub nas, maselele inca ne dau de furca, dar nu mai are temperatura. si inca nu am observat nimic deosebit in urma luarii 5 zile de si anume antibiotic..
am schimbat picaturile de nas, olyntul carat de noi a fost insuficient..
sa traiasca insa babixul, ca fara el nu stiu ce ne faceam..
ii mai trecuse beii pe vineri, s-a apucat de bolit piromanul. sesiune scurta, o zi si o noapte..
nu apucasem sa-mi revin din soc ca a inceput mama-mi sa zaca..
si iaca asa, intre muci si bulioane (m-a pus sfantul sa zic ca as vrea si eu 4 sticle, si m-am trezit cu 80 de kile de rosii si vreo 2 saci de ardei pe hol...nu ca as sti cum sa le var pe toate in 4 sticle sau ce cauta ardeii in sucul meu de rosii..) a trecut concediul. sanatate si la gara...
desiree spune:
iulia, sanatate multa lui stefy!
dia, vazut si eu pozele de la munte, doar pe alea apucai...v-ati distrat bine, vad..imi place poza cu tati nas in nas!..si iubire mare pe pustoiaice!
danutz, imi pare rau ca nu v-a mers tocmai pe roze in conced..da banui ca pe ici pe colo v-ati mai si distrat! cum va este acum?
teutz, trebuia sa o tragi tu de nas pe bunica respectiva, sa-i creasca ei nasu mare nu fetei tale! auzi la ele, te doare mintea!
ruxandra, super vorbaria lui grigore...bravo..abia astept sa ma laud si eu cu perlele...da mai avem pana atunci!
dianocica, da, nu se rezolva agresivitatea de la sine, clar..chiar daca e doar o etapa, nu trece fara implicarea noastra activa, ..chestia cu explicatul lui d sa-l cheme pe tati cand are nevoie de el..mi-am amintit ca si eu am facut la fel cu octa, cand ma voia, se punea pe tipete, maraieli,,si l-am luat si eu si tati si i-am spus: cand vrei sa vina mama, o strigi: mamaaa! daca vrei sa vina tati, strigi tati, nu sa tipi, ca noi nu intelegem ce vrei tu de fapt...a repetat tati cu el intr-o seara, cand maraia dupa mine nu ma duceam statea tati cu el, cand ma striga mama imi faceam aparitia...i-a intrat in cap bine de tot..asa ca o perioada dupa faza asta...chiar si cand nu ma voia si era ocupat cu altceva, striga: mama! mama!..ma duceam, nu ma baga in seama, plecam, iar mamaa!...faceam curse regulate pana m-am prins ca nu vrea decat sa-si verifice daca ce ziceam noi e adevarat!:)
gazela, superba bendis! hai mai zi-ne!
laura, cum e dani? hai ca ti-a facut iulia rezumat!:)...
dbunny, hai scoate capul..vino si zi-ne de dani!
Alina,mami de Mihnea-Octavian,un anisor si un pic
Dbunny spune:
Mamaana La Multi Ani, e sfanta Ana la voi?
Sanatate multa Beoacei, Danielului, Stefaniei, si mai era cineva...Denisoiu cum mai e? vad ca-i virus iar...tot la 2 refreshuri citesc cuvantul voma...hmmmmm
Dani a fost felicitat la gradi(scrie in agenda lui) cat de bine se poarta, cat de mult participa in toate activitatile si cat e de ascultator, e veteran doar!
Pt cine doreste, cine pofteste...www.dropshots.com/dbunny_28#date/2008-09-08/22:48:46" target="_blank"> Copilas in bideu
Dbunny si Daniel
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel
I never said it would be easy, I only said it would be worth it...
asiza spune:
Citat: |
citat din mesajul lui chinico ...si iaca asa, intre muci si bulioane (m-a pus sfantul sa zic ca as vrea si eu 4 sticle, si m-am trezit cu 80 de kile de rosii si vreo 2 saci de ardei pe hol...nu ca as sti cum sa le var pe toate in 4 sticle sau ce cauta ardeii in sucul meu de rosii..) a trecut concediul. sanatate si la gara... Beatrice (13.12.2006) |
...si revenind la lucruri serioase: multa, multa sanatate Beoacei!!!!
Dbunny, vazut copil in bideu...da' i-a cam ramas mic bideul ...e un dulce!
Denis e spre bine zic eu...azi doar un singur caca si tare si moale, dar care a iesit din Pampers si a ajuns pe tot spatele pana la gat...in rest, a cerut non-stop de mancare, de-mi era si frica sa-i dau sa nu vomeze...insa tot mancare de regim doar...si antibiotice, azi am terminat si Hidrasecul...mai avem antibiotic pana joi. Sper sa renuntam si la mancarea de regim in cateva zile si incet incet sa reintroducem mancarea normala.
Laura, hai ca acuma pot da eu sfaturi caci, din pacate, sunt in tema...urmareste-l cu atentie pe Dani. Daca vomeaza si eu zic un repaus digestiv...da-i numai daca vrea el musai (desi ma indoiesc, caci in cazurile astea refuza ei singurei sa manace). In rest, ti-a facut Lacramioara rezumatul corect, eu as mai aduga doar sa NU ii dai mar copt....mie mi-au spus in spital ca nu e bun. Doar mar razalit! Idei de macare de regim ar mai fi paste chinezesti din orez (mersi Dia ) facute cu branza/telemea/mar ras, Bake Rolls simplu, cu sare si musai afine daca-i merge burtica. Saruri de rehidratare si lichide la greu. Daca bea ceaiuri e super, Denis nici nu vrea sa auda/guste. Si daca nu vrea sa manace, da-i pace. Al meu n-a mancat mai nimic mai bine de 4 zile si a slabit peste un kg, dar vad ca recupereaza acum la greu. Sanatate multa si nu te neglija nici pe tine cu ganglionii aia!
Daphna, mamica frumoasa, LA MULTI ANI!!! Sa ai parte de tot ce e mai bun in viata!!! Vrem pozeeee ca nu v-am vazut cam de multisor!
Wow, Dia, n-a mai plans Oana la gradi...suuuupeeer, fetita mare si inteleapta, ce mai!!! Si noi ne pregatim intens de gradinita...sigur vom incepe luni si va fi "Saptamana Portilor Deschise" la gradi, cand vor putea participa si parintii impreuna cu copiii la perioada de acomodare si de familiarizare cu noul mediu. Va povestesc eu mai multe dupa!
Dianocica, foarte bine le-ai mai zis tu acolo...fara prune-n gura de data asta ...ai perfecta dreptate...e o perioada in care ei nu stiu/nu pot/nu vor sa-si manifeste altfel frustrarile, insa sigur ca e necesara interventia adultilor! ...da' ce te faci cu urmatorul scenariu: ieri la Miniblu. Denis se juca cu masinutele si bicicletele expuse. Un alt baietel, mult mai departe de noi calarea o alta masinuta. Fara nici un motiv, Denis l-a fixat o fractiune de secunda, a alergat in viteza la el si si-a infipt bine mainile in parul lui...Nici n-am apucat sa-l prind in timp util la cat de rapid a fost si la cat de surprinsa am fost eu de situatie, intrucat nimic nu prevestea "atacul" si tocmai cand crezusem ca i-a trecut. Pe noi nu ne loveste decat foarte rar si atunci imi dau seama imediat ca motivele sunt cele expuse de tine, fara indoiala si schimb situatia, insa in cazurile precum cele descrise mai sus...nu mai stiu nici eu ce sa fac...bineinteles ca ne-am cerut scuze de la mama baietelului si de la baietel (eu, nu Denis) si "l-am mustrat", dar zau daca am putut asocia gestul cu ceva...mai ales c anu era o jucarie pe care sa o dispute, mai era si alta masinuta la fel, baietelul era departe de noi...pur si simplu ma gandesc acum ca vroia TOT parcul ala de masinute si biciclete pentru el (si nu cred ca vorbim de egoism la varsta asta)...aaa, si dupa faza asta, Denis nu a facut niciun fel de criza, nu a plans ca vrea masinuta, a inteles ca trebuie sa asteptam pana n-o mai foloseste baietelul etc etc...Te puuuuup ca m-am intins de numa'...
Si vin si eu cu raspunsul la unele din temele trecute:
1. Leaganul din parc. Daca e ocupat intelege perfect cand ii spun ca trebuie sa asteptam pana termina fetita/baietelul si apoi ne dam si noi...de cele mai multe ori isi indreapta atentia spre altceva, tobogan de exemlu sau pietricele, si cand e liber, urcam noi. Insa daca ne dam noi in leagan si cineva asteapta, dupa o perioada oarecare de timp ii spun ca ar fi frumos sa lasam si fetita/baietelul care asteapta. Daca nu vrea, nu-l iau jos cu forta...ii spun ca ne mai dam 5 minute si dupa alea 5 minute de regula ii indrept eu atentia spre altceva ("hai la calut", de ex)...insa in parcul pe care-l frecventam mai des sunt vreo 20 de leagana cred si nu ni s-a intamplat decat ffff rar sa nu avem loc.
2. Jucariile. Nu i-am mai cumparat decat jucarii de exterior (masa cu scaunele pt nisip, hinta, ustensile pt. nisip, masinuta mare, avion mare etc) de vreo...sa tot fie 4/5 luni...Ruxandra, super tema, de acord cu continutul studiului expus de tine!
Gata...ma duc...Noapte buna!
Oana cu www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank"> Denis 1+
Slideshow
Life is short...buy pink shoes!
Dbunny spune:
Asizuca am o mare rugaminte la tine(si la fetele din Cluj)
Imi spui te rog de vreun hotel de doamne ajuta aproape de aeroportul din Cluj? daca-i pos cu web sa vad si eu preturi si distanta de aeroport pliz!
Dbunny si Daniel
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel
I never said it would be easy, I only said it would be worth it...
desiree spune:
dbunny, haios foc dani..si octavian a facut o data baie..intr-o galeata...
asiza..daca denis cere papa la greu sunteti pe drumul cel bun...si octavian slabise peste un kg si a recuperat in 2 saptamani ba si ceva in plus..copiii isi revin repede...cu lovitul..si eu am mai avut de astea, fara preaviz...ceva ceva s-a petrecut in capsorul lui, a declansat...dar numai el stie...pana la urma n ai cum sa le prevezi, stii, mirosi pe toate...
Alina,mami de Mihnea-Octavian,un anisor si un pic