Fulguleti de noiembrie - decembrie 2006 (191)
Raspunsuri - Pagina 4
Dia1609 spune:
danutz, acu am vazut ca ati tras si voi... off, asa eram si noi, ultimele 3 zile abia asteptam sa ne vedem acasa, chiar ne-am cautat bilet la avion mai rpd :(.. ati scapat de diaree? n-am inteles, pe tine te-a intepat albina? asteptam poze (dupa vreo luna, cand va reveniti , ca mie atata mi-a luat) si povesti. si sa va reveniti rapid
Dia1609 spune:
laura, tin pumnii azi la dr. o sa fie bine. eu cred ca e vorba de niste ganglioni umflati de la infectia ce ai avut-o la buba. si o sa se retraga singurei. si sa ne anunti dupa ce vii de la dr
Dia1609 spune:
azi oana a ramas la gradi fara plans deloc .. asa-s de fericita!
aseara inainte de somn ,si-a luat un bb in brate si l-a leganat si i-a cantat "nani nani puiul mamii" cu linie melodica cu tot ... iar azi dim s-a trezit, a spus "neata, sculat rata" (asta e recenta, ca pana acum spunea doar "neata") si a inceput sa cante "alunelu, alunelu, joc, noroc"
Raluca_u spune:
Neata
am venit sa raportez ca ne-am intors de la mare de duminica seara, a fost bine, nesperat de bine chiar.
eu la birou cu f multa treaba ca dupa concediu. nu ar tr sa existe primele zile de dupa concediu...
pupici o sa revin candva si cu povesti.
Raluca cu www.totsites.com/tot/adinaungureanu" target="_blank">Adina Andreea (12 nov 2006)
Copiii sunt cei care ne arata încotro merge lumea, fiindca pentru asta au venit aici, ca sa faca lumea sa mearga mai departe.
dianocica spune:
La multi ani yagmur! te pupam tare tare si astept cv-ul ala
La multi ani, daphna! poate reusim totusi o intaneala anul asta, daca scoate dandusa o visinata de la naftalina venim sigur
I'm not trying to be difficult...it just comes naturally.
Laura13 spune:
salutari mamici!
alta pe capul nostru. dani a varsat de dimineata. doar o data, f mult, numai laptele de azi noapte. in afara de ceai, incercam sa il facem sa bea, paine prajita, branza, cascaval, iaurt, banane....ce altceva as putea sa ii dau de mancare . i-am spus bonei sa ii dea almette cu mamaliga....sper ca nu am gresit. orice idee mi-ar fi de folos. sarut mana. sper sa mai ajung si eu la dc azi....nu stiu. multumesc pt gandurile si energia pozitiva. va pup
Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel
slideshow Daniel
Mamici din Iasi
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006
dianocica spune:
m-am gandit sa va povestesc experiena noastra recenta cu lovitul, poate ajuta pe cineva.
cand am plecat la mare d era deja un pic bolnavior, cum am ajuns acolo am cazut eu pe metereze. deci alex s-a ocupat cam tot timpul de el in primele 4 zile. si a fost...minunat. nu credeam ca poate fi asa. a fost...ca mine . ei, apoi eu mi-am rvenit, am inceput sa stau cu el mult iar alex..s-a simtit si el ca in concediu, adica s-a relaxat. ei, cumva, d a interpretat relaxarea asta a lui ca pe o abandonare. caci nu mai statea non stop cu el, se mai uita un pic la tv, fuma o tigara linistit, il amana cu cate o chestie...nu era nimic nasol, dar el a simtit diferenta. si a inceput sa-l cafteasca.
azi o palma, maine o muscatura... am vb cu alex, am hotarat sa nu ii mai dam nici un motiv de suparare, sa nu ii mai lase impresia ca ae ceva mai bun/important de facut decat el, si chiar nu avea. si nici nu facea, numai ca lui d asa ii parea. totul a mers spre bine, isi revenisera cat de cat,dar oricum d il taxa la orice scapare
ei, la tara a fost cum a fost, erau si bunicile (uf, sa nu-mi amintesc), si cumnatul, d avea probleme mai importante :((
dar am revenit in bucuresti. si alex s-a intors la serviciu. iar d imi tot spune ca nu vrea sa plece, mergem sa il vizitam...dar...nu e acelasi lucru. asa ca..s-a suparat pe alex. ca pleaca. ca vine obosit. ca atunci cand sta cu el mai baga un ochi la tv, ca nu e atent la el si nu ii raspunde din prima. l-am inteles si pe alex, ca intr-adevar vine obosit, dar il inteleg si pe d, care il vrea. chiar il vrea pe el, numai pe el, sa faca chestii impreuna, sa faca chestiile lor. ei, din tota afacerea asta...d a inceput sa il bata. rau. mai exact cu capul in gura. mai, sii ii tragea cate una...alex se supara, tipa la el, d se supara si mai tare..un cerc vicios. a fost o saptamana f nasoala. efectiv nu se mai intelegeau deloc, iar d ajunsese sa vina sa ma bata pe mine de suparare ca nu se intelegea cu alex. :(
asa ca am avut consiliu de familie.
cu d. i-am explicat ca inteleg ca e suparat, ca e normal sa fie suparat, dar Ca nu trebuie sa loveasca. (ajunsese ca atunci cand nu ii convenea ceva sa dea direct, fara nici o avertizare. ex: cand alex ii canta un cantecel, daca ii canta cu 5 secunde mai mult decat trebuia..pac! )daca alex il supara, sa vina sa spuna. daca nu ii raspunde, sa ilstrige: tati, tati, tati! si tati ii va raspunde si se va si juca cu el. daca il loveste se va supara (lovit->durere->suparare) si, ca sa nu isi verse supararea pe noi, va pleca (in baie sa se oblojeasca :) ), deci nu ne vom mai juca impreuna.
cu alex: ca nu e ok sa tipe la el. daca are o problema, i-o explica. cu ale cuvinte, pana d intelege. daca tipa nu rezolva nimic. plus ca trebuie sa fie atent la el si sa ii raspunda atunci cand d il vrea. daca euas striga la el, mi-ar raspunde. daca nu mi-ar raspunde, m-as supara. daca m-as supara, nu ar tipa la mine...
cu mine: cand vine alex acasa sa nu mai intru in pauza. oricat de obosita as fi, atunci cand vine, in primul rand, ne bagam toti 3 la o tura impreuna. ai abia apoi imi iau si eu o pauza.
si da, lucrurile s-au linisit. d nu mai loveste, alex nu mai e nervos, eu nu mai simt ca ma lupt cu morile de vant. dar e ceva ce urmarim in fiecare zi. pe noi , adica. sa nu uitam ca avem un copil care e cel mai important si mai scump de pe lumea asta . sa nu uitam ca noi suntem adultii, cei care isi analizeaza comportamentul si el e copilul care actioneaza instinctiv si...prin ceea ce vede in jur. ca tipatul nu aduce nimic bun. ca nervii nostri genereaza alti nervi. si muuulte.... dar nu, nu a trecut de la sine si nu am nici o idee cum s-ar fi putut intampla asta fara implicarea noastra. pt ca noi eram cei ce generau aceste conflicte.
I'm not trying to be difficult...it just comes naturally.
iulia-stefy spune:
Salutare!
Stefy tot cu mucii culesi din parc si cu un fel de ulcior, si sa fie complet... si ceva rosu in gat. Am fost aseara la pediatru si acum prestam Nurofen, Pivalone, Aerius, Albastru de metil si Kanamicina. Sper sa scapam repede.
Inghite mai greu, dar merge... cu ulciorul... Ruxandra, mai mult il necajeste ea pe el.... trebuie sa stau cu gura pe ea sa nu mai puna mana, ca nu-i mai trece .... i-o trece. Bine vorba ta, ca-s numai muci si atat, dar si gatul rosu tot de acolo e. Speram sa scapam fara antibiotic, ca am oroare.... deja.
danutz, multa sanatate.
Laura, multa sanatate.
Deea, poti sa te linistesti, ca veni si la noi ploaia cu bulbuci. Mama ce ploua dimineata cand am plecat la servici.... La tine ma gandeam.
gazzella, ce dragalasi trebuie sa fie cand se joaca impreuna....
desiree, cred ca ai dreptate...
Dbunny, ce baiat istet are mama... mi-l imaginez cum munceste el de zor langa tati.
Teutz, cred ca-i tare dragalasa cand intreaba de Crinuta si isi pune manutele pe burtica... Multumim de . Si va dam si noi .
dianav, noua ne-a recomandat sa facem Prevenar, dar la 2 ani. Si eu sunt interesata daca a facut cineva si ce reactii a avut.
vacanta la mare
poze din iunie
Poze din Copou
Lacramioara mamica Stefaniei Iulia (05.12.2006)
iulia-stefy spune:
daphna, la multi ani! sa fii fericita alaturi de cei dragi.
La multi ani! tuturor celor ce sarbatoresc de Sf Ana!
Dia, ce frumoase-s fetele....Un dulce Oanei. Nu mai plage, canta... e fetita mare....
ruxandra, ce vorbaret e Girgore..... Si pozele.... m-ai lasat fara cuvinte. Si mie-mi place muntele.....
Laura, bietul Dani. Orez primeste? Sau nu-i place? Cateva lingurite de orez cu morcov si pui. Acum importanta e hidratarea. Incearca saruri de rehidratare. Sa nu se deshidrateze.... ca abia a terminat Denis al asizei....
Noua in prima faza ne-a recomandat repaus digestiv 8-10 ore, o zi, daca e mai grav.... si pina la urma am ajuns la perfuzii.
Incearca sa-i dai ceva sarat sau sa adaugi sare in mancare, dar macarea sarata normal, sa-i faca sete, sa retina lichidele.
Mai poti sa-i dai branza de vaci cu banana si biscuite sau supa de legume , carne fiarta, orez fiert cu banana sau cu mar copt, iaurt simplu... nu Danone. Si uscaturi gen grisine, sticks-uri, covrigei (dar fara mac, cascaval ...)
incearca sa-i dai ceai de fenicul ca mai elibereaza stomacul spune Dia.
Mancare daca ii dai..foarte putin si des...da-i cate 2-3-4 linguri si lasa-l..apoi peste 2 ore iar..si tot asa...
nu e important sa manance, doar sa bea.. important e cu cata apa ramane. Cu cat vomita mai mult.. cu atat ar tb sa bea mai mult.
Si apa, tot cate putin, ca daca e multa o varsa si pe aia, daca starea devine mai rea, asta poate insemna si 1 lingurita la fiecare 5 minute.
Lichide cu saruri de rehidratare, cel putin 50 ml pentru fiecare scaun / voma. Dar chiar daca nu face nimic si nici nu varsa, trebuie hidratat cat mai mult.
Eu am mai copiat si din ce sfaturi i-au mai dat fetele asizei, in capitolul trecut ca m-am gandit ca sigur nu ai timp sa citesti din urma acum. Sper sa-ti foloseasca. Multa sanatate lui Dani.
vacanta la mare
poze din iunie
Poze din Copou
iulia-stefy spune:
Am si eu o rugaminte. Fetele care ati mai trecut prin asta, spuneti-mi si mie daca pot sa o scot pe Stefy afara daca bate vantul, ea avand ulciorul asta la ochi. Multumesc.
vacanta la mare
poze din iunie
Poze din Copou